De 5 beste kluizen van 2024

Je wilt graag je waardevolle bezittingen of contant geld zo goed mogelijk beschermen. Niet alleen tegen diefstal, maar ook tegen brand of lekkages. Natuurlijk heb je dan een goede kluis nodig. De kluis die je kiest is afhankelijk van je eisen en wensen en welke goederen je wilt beveiligen. Wat is de beste kluis? Dat is een lastige vraag om te beantwoorden, maar we helpen je wel op weg door te vertellen welke 5 kluizen het beste zijn. Zo heb je al een goed beeld van welke kluis je het beste kunt kopen. Daarnaast adviseren we om ook altijd een kluis review te lezen wanneer je er één op het oog hebt. Een gebruiker deelt in een review zijn ervaringen en zo krijg je ook een veel beter beeld bij het product. Je komt te weten wat zoal de voor- en nadelen zijn en bijvoorbeeld hoe gebruiksvriendelijk een kluis is.

Merk
Model
1
MasterLock Brandwerende kluis LFW082FTC
MasterLock
LFW082FTC
2
De Raat Privékluis PT 2 met sleutel
De Raat
PT 2
3
Phoenix Neptune HS1051E Klasse 1 inbraak- en 30min brandwerende kluis met elektronisch codeslot
Phoenix
Neptune HS1051E
4
Masterlock L1200 documentenkluis - brandwerend
Masterlock
L1200
5
Lips Chubbsafes HomeSafe 70KL inbraak- en brandwerende privékluis S2
Lips
HomeSafe 70 KL

Dit zijn ze, de 5 beste kluizen van 2024

1. MasterLock LFW082FTC – Beste brandwerende kluis

MasterLock Brandwerende kluis LFW082FTC
Bekijk kluis

Waardevolle bezittingen wil je opbergen en goed beveiligen. Tegen water, brand en diefstal. De MasterLock LFW082FTC is de beste brandwerende kluis die je kunt kopen. Bij sprake van brand sluit de kluis zich hermetisch af, zodat de inhoud goed beschermd blijft. De UL/ETL-bescherming zorgt voor 60 minuten lang bescherming van documenten en materialen. Digitale artikelen blijven goed beschermd tot een maximale temperatuur van 927 graden Celsius! Na een hermetische afsluiting is het noodzakelijk dat de fabrikant de kluis openbreekt.

De kluis heeft een afmeting van 49,1 cm x 41,5 cm x 34,8 cm en een inhoud van ruim 22 liter. De indeling is naar eigen inzicht in te delen met verstelbare lades en je kunt zelf 2 toegangscodes bepalen. De hoofdcode wordt standaard meegeleverd. De code is met het verlichte paneel in te voeren. Ook in de klus is er verlichting aanwezig. De kluis kun je verankeren met de meegeleverde materialen voor extra veiligheid en als bescherming tegen diefstal.

De MasterLock LFW082FTC is ook voorzien van grote slotpennen die in de regel 60% groter zijn dan van vergelijkbare modellen van de concurrenten. Dat maakt het inbreken extra lastig. Daarnaast is de kluis ook waterdicht en bestendig tegen vallen en stoten.

Pluspunten
 • Gemaakt van metaal
 • Extra grote slotpennen
 • 2 cijfercodes zelf aan te maken
 • Brandwerende kluis
 • Waterdicht
Minpunten
 • Verankeren is noodzakelijk om diefstal te voorkomen

De MasterLock LFW082FTC is verkrijgbaar bij:

2. De Raat PT 2 – Beste kluis met sleutel

De Raat Privékluis PT 2 met sleutel
Bekijk kluis

Op zoek naar een sterke inbraakwerende kluis? Dan kun je zeker het oog laten vallen op de De Raat PT2. Het is de beste kluis met sleutel en het product wordt ook geleverd met een set van 2 sleutels die je zelf en eventueel een naasten bij zich kunnen dragen. Je hoeft dus geen ingewikkelde cijfercombinaties te onthouden of het product te voorzien van batterijen of op stroom aan te slijten.

De kluis heeft een afmeting van 38,5 cm x 45 cm x 45 cm en een inhoud van 39 liter. De kluis is ook van dik materiaal gemaakt en heeft een dubbele wand om ook waardevolle bezittingen tegen brand te beveiligen. Deze brandbeveiliging is volgens de DIN 4102 norm toegepast.

Daarnaast bezit deze kluis over een inbraakwerend EN 14450 Securitylevel S2 certificaat. Dat houdt in dat deze kluis niet eenvoudig open te breken is. In veel gevallen moeten kwaadwillende de moed opgeven als iedere poging om in de kluis te komen mislukt. De kluis is tevens voorzien van een verstelbaar legbord en je kunt de kluis zowel tegen de muur als op een vloer verankeren.

Pluspunten
 • Brandwerende kluis door dubbele wand en brandwerend isolatiemateriaal
 • Inhoud van 39 liter
 • Geleverd met 2 sleutels
 • Inbraakwerend certificaat volgens EN 14450 Securitylevel S2 norm
 • Geen stroomvoorziening nodig
Minpunten
 • Alleen brandwerend bij lichte branden

De De Raat PT 2 is verkrijgbaar bij:

3. Phoenix Neptune HS1051E – Beste kluis met code slot

Phoenix Neptune HS1051E Klasse 1 inbraak- en 30min brandwerende kluis met elektronisch codeslot
Bekijk kluis

De Phoenix Neptune HS1051E is een professionele kluis en ook nog eens de beste kluis met code slot. De kluis heeft een afmeting van 34,5 cm x 50 cm x 34 cm en een inhoud van 24 liter. De kluis is van stevig staal gemaakt en voldoet aan alle brandwerende en inbraakwerende normen. Het product heeft ook het keurmerk Klasse I (EN 1143-1).

Dat maakt het product zowel een inbraakwerende kluis als een brandwerende kluis. Bij brand blijven de documenten en waardevolle bezittingen tot wel 30 minuten beschermd. De legborden zijn verstelbaar en je kunt dus zelf heel eenvoudig de indeling van je kluis bepalen. Daarnaast worden er de benodigde materialen meegeleverd waarmee je de kluis vanaf de bodem kunt verankeren aan een vloer.

ECB-S gecertificeerde inbraakwerendheid volgens EN 1143-1 Grade I (indicatie waardeberging : € 10.000 / € 20.000) en dat maakt de kluis dus de perfecte keuze als je bang bent voor diefstal van antiek, contant geld, juwelen of andere waardevolle bezittingen. Dat kunnen natuurlijk net zo goed goederen met een sentimentele waarde zijn.

Pluspunten
 • ECB-S certificering
 • Brandwerende kluis tot 30 minuten voor papier
 • Cijfer slot
 • Benodigde materialen voor verankering meegeleverd
 • Gemaakt van stevig metaal
Minpunten
 • Pittige prijs

De Phoenix Neptune HS1051E is verkrijgbaar bij:

4. Masterlock L1200 – Beste kleine kluis

Masterlock L1200 documentenkluis - brandwerend
Bekijk kluis

Een kluis hoeft niet altijd een enorme unit te zijn en de MasterLock L1200 is dan ook de beste kleine kluis die je op dit moment kunt kopen. De kluis is groot genoeg voor documenten of je kunt de kluis gebruiken voor een telefoon. Of andere kleine waardevolle bezittingen die in de kluis passen. De kluis heeft een afmeting van 28,4 cm x 36,2 cm x 15,6 cm en heeft een inhoud van 5 liter. Het product is van stevig en duurzaam ABS gemaakt.

De MasterLock L1200 is ook een brandwerende kluis die documenten en waardevolle spullen tot wel 30 minuten kan beschermen. De kluis is dan ook UL/ETL gecertificeerd. Een nadeel is dat de kluis klein en licht in gewicht is. Dus op het gebied van inbraakpreventie is het niet de beste kluis om te kopen. Tenzij je een manier vindt om de kluis te verankeren.

Pluspunten
 • Handige kleine kluis voor documenten of kleine waardevolle bezittingen, zoals een telefoon
 • UL/ETL gecertificeerd
 • Inhoud van 5 liter
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Brandwerende kluis
Minpunten
 • Licht in gewicht, eenvoudig mee te nemen

De Masterlock L1200 is verkrijgbaar bij:

5. Lips HomeSafe 70 KL – Beste grote kluis

Lips Chubbsafes HomeSafe 70KL inbraak- en brandwerende privékluis S2
Bekijk kluis

De Lips HomeSafe 70 KL is de beste grote kluis die je kunt kopen. Niet alleen particulieren hebben profijt van de kluis, maar ook voor zakelijk gebruik is de brandkast een uitstekende keuze. Het is een kluis met sleutel die zowel inbraakwerend als brandwerend is. Dieven hebben nagenoeg geen kans om documenten en waardevolle bezittingen te stelen terwijl brand geen kans krijgt om belangrijke documenten en goederen te vernietigen.

De kluis heeft een ECB-S gecertificeerde inbraakwerendheid volgens EN 14450 S2 (indicatie waardeberging : € 5.000 / € 9.000) en een ECB-S gecertificeerde brandwerendheid volgens EN 15659 LFS30P (30 minuten voor papier). De kluis is ook voorzien van een dubbelbaard sleutelslot en wordt dan ook met 2 sleutels en een elektronisch slot geleverd. De 2 legborden in de kluis zijn eventueel verstelbaar, zodat je zelf jouw eigen indeling van de kluis kunt bepalen.

De kluis heeft een afmeting van 39 cm x 44,5 cm x 80 cm en een inhoud van maar liefst 71 liter. De kluis weegt ook 59 kilo en is bovendien door de twee aanwezig bodem verankeringsgaten ook goed te verankeren op een vloer. Ook in de achterwand zijn eventueel twee verankeringsgaten aanwezig. Zo kun je ervoor zorgen dat niemand met je kluis er vandoor gaat!

Pluspunten
 • Meerdere verankeringsgaten
 • Inhoud van 71 liter
 • ECB-S gecertificeerd
 • Brandwerend en inbraakwerend
 • Sleutelslot en elektronisch slot
Minpunten
 • Verankering is noodzakelijk

De Lips HomeSafe 70 KL is verkrijgbaar bij:

Kluizen zijn er in alle soorten, maten en prijsklassen en dat ontdek je ook op het moment dat je de kluizen aan het vergelijken bent. Wij snappen heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet, maar je kunt jezelf een aantal vragen stellen. Zo kom je er al snel genoeg achter aan welke eisen een kluis moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan hoe waardevol de bezittingen zijn die je wilt opbergen, of je een kluis aan een muur of een vloer wilt verankeren en of je een elektrische kluis of een kluis met sleutel wilt.

Sleutel en/of elektronisch cijferslot

Een kluis met een sleutel is natuurlijk een enorme veilige manier om je waardevolle bezittingen, zoals juwelen of belangrijke documenten achter slot en grendel te krijgen. Maar een cijferslot is feitelijk net zo goed. Een voordeel van het cijferslot is dat je vaak meerdere combinaties nodig hebt om het slot te kunnen openen en dat je de combinatie moet weten om jezelf toegang te kunnen verschaffen. Bij een sleutel is er natuurlijk minder controle, want iedereen die een sleutel in zijn bezit krijgt heeft dus automatisch ook toegang tot de kluis. Een goede tussenoplossing zou bijvoorbeeld de kluis met zowel een sleutel als een cijferslot zijn.

Inbraakwerende en brandwerende kluizen

Misschien zijn je bezittingen zo waardevol dat je op zoek bent naar een inbraakwerende kluis. Uiteraard heeft iedere kluis als doel om belangrijke documenten, geld en juwelen te beschermen, maar niet iedere kluis is ook volgens de Europese norm gecertificeerd als inbraakwerende kluis. Een kluis met het ECB-S certificaat voldoet aan de hoge kwaliteitseisen en zijn dus zeer lastig tot onmogelijk te kraken. Dat geldt ook op het gebied van brandveiligheid. gecertificeerde kluizen kunnen documenten tot wel 60 minuten beveiligen door de kluis hermetisch af te sluiten. Bij brandwerende kluizen zonder certificaat is deze periode een stuk korter.

Verankeren van de kluis

Het is belangrijk om een kluis te verankeren. De meeste kluizen hebben verankeringsgaten in de bodem en/of de achterwand. Zo kun je ze verankeren, zodat dieven er niet met je complete kluis er vandoor gaan. De meeste kluizen worden ook geleverd met de benodigde bevestigingsmaterialen, maar het kan geen kwaad om dat extra te controleren wanneer je een kluis koopt.

Als laatst

Wij hopen dat je meer informatie hebt gekregen over kluizen en dat je nu een goed beeld hebt van welke kluizen er allemaal zijn. En vooral waar je op moet letten als je een kluis wilt kopen. Heb je vragen of opmerkingen over het artikel? Laat dan een reactie achter.

Veelgestelde vragen over kluizen

 • Waar plaats je een kluis voor thuis?

  De meeste mensen kiezen een plek uit die goed bereikbaar is, maar niet opvalt. Denk aan bijvoorbeeld in de slaapkamer, op zolder of verwerkt in een meubel.

 • Wat kost een goede kluis?

  Een goede kluis kan enkele honderden euro’s tot wel duizenden euro’s kosten. Gecertificeerde kluizen met een grote inhoud en meer functies kosten uiteraard ook meer.

 • Kan een kluis tegen brand?

  Een brandwerende kluis kan brand weerstaan. ECB-S gecertificeerde kluizen kunnen papier tot wel 60 minuten lang beschermen terwijl dat bij UL/ETL-gecertificeerde kluizen vaak ‘slechts’ 30 minuten is.

 • Wat is een inbraakwerende kluis?

  Een inbraakwerende kluis is ECB-S gecertificeerd en voldoet aan de hoge kwaliteitsnormen om inbraak te voorkomen. Deze kluizen zeer lastig tot onmogelijk te kraken.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie