De 5 beste Bluetooth adapters van 2024

Bluetooth is een systeem wat we al jaren gebruiken, maar als je een iets ouder apparaat hebt, zoals een laptop of een desktop computer, is de mogelijkheid er dat er geen Bluetooth op zit. En dan is het ook lastig om Bluetooth apparaten met je computer te koppelen. Maar met een Bluetooth adapter los je dat probleem simpel op. Maar dan is natuurlijk wel de vraag: wat is de beste Bluetooth adapter?

Bluetooth adapter kopen

Wanneer je een Bluetooth adapter op het oog hebt, wil je natuurlijk wel weten of het ook een goede Bluetooth adapter is. Daarom kun je het beste een Bluetooth adapter review lezen, zodat je meer komt te weten over het product en hoe andere mensen de adapter ervaren. Wil je alvast weten welke Bluetooth adapters wij prefereren? Lees dan snel verder.

Merk
Model
1
TP-Link UB500 - USB-adapter - Bluetooth 5.0 Nano - Zwart
TP-Link
UB500
2
Asus USB-BT400 - Bluetooth-adapter - USB - Bluetooth 4.0
Asus
USB-BT400
3
Rolio Bluetooth 5.1 Adapter - 150m Bereik - Premium Ontvanger - Bluetooth Transmitter
Rolio
Bluetooth 5.1 Adapter
4
Brightside Online Bluetooth Receiver - 3.5mm Jack - Bluetooth Ontvanger - Handsfree bellen
Brightside Online
Bluetooth Receiver J22
5
Logitech Bluetooth Audio Adapter
Logitech
Bluetooth Audio Adapter

Dit zijn ze, de 5 beste Bluetooth adapters van 2024

1. TP-Link UB500 – Beste Bluetooth 5.0 adapter

TP-Link UB500 - USB-adapter - Bluetooth 5.0 Nano - Zwart
Bekijk Bluetooth adapter

De UB500 van het merk TP-Link is de beste Bluetooth 5.0 adapter die je op dit moment kunt kopen. De kleine nano-adapter heeft Bluetooth 5.0-technologie en dat zorgt voor een stabiele en snelle verbinding tussen je Bluetooth-apparaten en een PC of laptop met Windows 7.0 of hoger. Het bereik van de USB Bluetooth adapter is circa 10 meter.

Pluspunten
 • Stabiele verbinding
 • Bereik tot 10 meter
 • Hoge verbindingssnelheid
 • Kleine vormgeving
 • Bluetooth 5.0-technologie
Minpunten
 • Niet geschikt voor Apple met macOS

De TP-Link UB500 is verkrijgbaar bij:

2. Asus USB-BT400 – Beste Smart Ready USB-adapter

Asus USB-BT400 - Bluetooth-adapter - USB - Bluetooth 4.0
Bekijk Bluetooth adapter

De USB-BT400 van het merk ASUS is de beste Smart Ready USB adapter die op dit moment op de markt verkrijgbaar is. De adapter heeft de geavanceerde Bluetooth 4.0-technologie en is met vrijwel ieder Bluetooth-apparaat compatibel. Van smartphones tot aan draadloze muizen en van headsets tot aan controllers voor de console. De adapter ondersteunt ook Bluetooth Low Energy devices en zorgt voor een energiebesparing. De adapter heeft ook een klein ontwerp en heeft een maximaal bereik van 20 meter.

Pluspunten
 • Plug & Play
 • Bereik van circa 20 meter
 • Klein ontwerp
 • BLE ondersteuning
 • Ondersteunt vrijwel ieder Bluetooth-apparaat
Minpunten
 • Geen Bluetooth 5.0-technologie
 • Bereik van 20 meter wordt niet altijd gehaald

De Asus USB-BT400 is verkrijgbaar bij:

3. Rolio Bluetooth 5.1 Adapter – Beste Bluetooth adapter met antenne

Rolio Bluetooth 5.1 Adapter - 150m Bereik - Premium Ontvanger - Bluetooth Transmitter
Bekijk Bluetooth adapter

Ben je op zoek naar de beste Bluetooth adapter met antenne? Dan is de Bluetooth 5.1 Adapter van het merk Rolio de beste keuze die je kunt maken. Deze zeer krachtige Bluetooth adapter met Bluetooth 5.1-technologie heeft een bereik van maar liefst 150 meter en is met vrijwel ieder Bluetooth-apparaat compatibel. De adapter is ook geschikt voor alle versies van Windows en is Plug & Play.

Pluspunten
 • Stabiele verbinding
 • Bereik van 150 meter
 • Plug & Play
 • Geschikt voor alle versies van Windows
 • Bluetooth 5.1-technologie
Minpunten
 • Niet geschikt voor Apple met macOS

De Rolio Bluetooth 5.1 Adapter is verkrijgbaar bij:

4. Brightside Online Bluetooth Receiver J22 – Beste Aux Bluetooth adapter

Brightside Online Bluetooth Receiver - 3.5mm Jack - Bluetooth Ontvanger - Handsfree bellen
Bekijk Bluetooth adapter

De beste Aux Bluetooth adapter is de Bluetooth Receiver J22 van het merk Brightside online. De Bluetooth adapter heeft een bereik van +/-10 meter en is speciaal ontworpen voor het streamen van audio in de hoogste kwaliteit. De Aux Bluetooth adapter is compact en daarnaast ook Plug & Play ready. De adapter beschikt tevens over de Bluetooth 5.0-technologie en is compatibel met vrijwel ieder Bluetooth-apparaat.

Pluspunten
 • Bluetooth 5.0-technologie
 • Speciaal voor audio streamen in de hoogste kwaliteit
 • Plug & Play
 • Compact design
 • Bereik van +/- 10 meter
Minpunten
 • Geen

De Brightside Online Bluetooth Receiver J22 is verkrijgbaar bij:

5. Logitech Bluetooth Audio Adapter – Beste Bluetooth audio adapter

Logitech Bluetooth Audio Adapter
Bekijk Bluetooth adapter

De Logitech Bluetooth Audio Adapter is de beste Bluetooth audio adapter die je op dit moment kunt kopen. Met deze adapter kun je heel eenvoudig met een apparaat of speaker zonder Bluetooth een Bluetooth verbinding tot stand brengen en je kunt ook meerdere devices tegelijkertijd verbinden. Met een maximum van twee apparaten. Met een druk op de knop maak je eenvoudig verbinding en door de stabiele verbinding kun je een superieure audiokwaliteit streamen. Het bereik van de adapter, die over Bluetooth 5.0-technologie beschikt, is circa 15 meter.

Pluspunten
 • Multipoint Bluetooth verbindingen
 • Bediening met 1 druk op de knop
 • Bereik van 15 meter
 • Bluetooth 5.0-technologie
 • Plug & Play
Minpunten
 • Prijzig

De Logitech Bluetooth Audio Adapter is verkrijgbaar bij:

Bluetooth adapters zijn in verschillende varianten verkrijgbaar en de adapter die je kiest is afhankelijk van welke apparaten je wilt verbinden. Wil je een adapter waarmee je van een speaker een Bluetooth speaker kunt maken of wil je juist een universele adapter voor het draadloos verbinden van een Bluetooth headset. Of wil je juist een smartphone kunnen koppelen aan je laptop of PC? De grote vraag is natuurlijk: waar moet je op letten bij het kopen van een Bluetooth adapter? Wij geven graag een antwoord op die vraag.

Bereik van de Bluetooth adapter

Het bereik van Bluetooth is standaard tussen de 10 tot 20 meter. Afhankelijk van bijvoorbeeld de situatie en de omgeving die invloed kunnen hebben op het bereik. Als je een langere afstand wilt overbruggen heb je wellicht een speciale Bluetooth adapter met een antenne nodig. Die een bereik van tot wel 150 meter kan hebben.

Plug & Play

Niemand zit te wachten op moeilijke installaties en het installeren van drivers. Je kunt er dus op letten dat je een Bluetooth adapter koopt die ook Plug & Play ready is. Let er dan ook gelijk op dat de adapter geschikt is voor het systeem van je laptop of de PC. Een aantal adapters zijn alleen geschikt voor Windows terwijl er ook adapters zijn die compatibel zijn met macOS op Apple-machines.

Bluetooth-technologie

Bluetooth is niet Bluetooth, want er zijn inmiddels meerdere versies verkrijgbaar. Bluetooth 5.1 is de meest geavanceerde en nieuwste technologie die voor een stabiele verbinding zorgt. Ook Bluetooth 5.0 is een relatief nieuwe en sterke technologie terwijl Bluetooth-versies 4.0 of ouder niet zo stabiel of sterk zijn dan de nieuwere technologieën.

Bluetooth adapters vergelijken

Voordat je een Bluetooth adapter bestelt is het slim om ze te vergelijken. Op die manier kom je meer te weten over de producten en kun je de juiste keuzes maken. Vergelijk niet alleen op de prijs om een eurootje te kunnen besparen, maar kijk ook goed naar de kwaliteit en de functionaliteiten van de adapters waar je interesse in hebt.

Veelgestelde vragen over Bluetooth adapters

 • Wat doet een Bluetooth adapter?

  Met een Bluetooth adapter kun je Bluetooth apparaten koppelen aan een PC of laptop waar geen Bluetooth op zit. Met sommige adapters kun je ook van een speaker of receiver zonder Bluetooth een Bluetooth speaker of receiver maken.

 • Wat zijn de nadelen van een Bluetooth adapter?

  Bluetooth adapters hebben als nadeel dat het bereik in de regel maximaal 15 tot 20 meter is en dat er veel factoren zijn die invloed kunnen hebben op het bereik. Zoals Wi-Fi verbindingen, andere Bluetooth apparaten en zendmasten.

 • Wat kost een Bluetooth adapter?

  Een Bluetooth adapter kost gemiddeld tussen de € 15,- en € 30,-. Afhankelijk van het model, de functionaliteiten en het merk.

 • Wat is het verschil tussen een Bluetooth adapter en een Bluetooth dongle?

  Een Bluetooth adapter is doorgaans groter dan een Bluetooth dongle. Een dongle is vaak ook specifiek bestemd voor een device terwijl een adapter universeel is.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie