De 5 beste föhns van 2024

Een föhn is cruciaal als je jouw haren wast en ze wilt drogen. Vooral mensen met wat langer haar hebben veel profijt van een föhn die ook wel een haardroger wordt genoemd. Je gaat dus ook op zoek naar een goede föhn en wees gerust, want er zijn wel honderden verschillende modellen te koop. Van verschillende merken en in uiteenlopende prijsklassen. Je wilt natuurlijk het beste product, maar wat is de beste föhn?

Föhn kopen

Haardrogers heb je dus in verschillende soorten, maten en prijsklassen en je zit al snel met je handen in het haar als je geen flauw idee hebt waar je moet beginnen. Zijn duurdere föhns per definitie beter dan goedkopere modellen en zijn er specifieke functies waar je op moet letten?

Informatie inwinnen

Je kunt alleen de beste keuze maken als je jezelf in de producten verdiept. Dat kun je doen door bijvoorbeeld een föhn test en een föhn review te lezen. In een test vertelt een specialist meer over het product en welke voor- en nadelen het apparaat heeft. In de review lees je juist hoe anderen het product ervaren en op die manier kom je al snel tot de ontdekking of de föhn ook een goede aankoop is. Wij hebben eveneens gekeken naar welke föhn het beste is en wij hebben dan ook de beste exemplaren voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
Föhn Dyson HD07PINK 1600 W
Dyson
Supersonic
2
CHI GF8336 - Föhn - 1100 W - Zwart, Rood
CHI
GF8336
3
BaByliss Pro Digital Föhn 6000E - 2200W - Diffuser + 2 Blaasmonden
BaByliss Pro
Digital Föhn 6000E
4
BaByliss Beliss Big Hair 1000W Föhnborstel AS960E - Roterend met 4 opzetstukken - 2 draairichtingen
BaByliss
Beliss
5
Philips Moisture Protect HP8280/00 - Föhn
Philips
Moisture Protect HP8280/00

Dit zijn ze, de 5 beste föhns van 2024

1. Dyson Supersonic – Beste föhn met diffuser

Föhn Dyson HD07PINK 1600 W
Bekijk föhn

De beste föhn met diffuser die je op dit moment kunt bestellen is de Supersonic van het merk Dyson. Dyson heeft de föhn opnieuw uitgevonden en de Supersonic is een product waarmee je snel en eenvoudig je haren kunt drogen. De föhn heeft keramische verwarmingselementen die in combinatie met de revolutionaire techniek ervoor zorgen dat je haren niet beschadigen en de natuurlijke glans behouden. De diffuser zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de luchtstroom terwijl je verschillende opzetstukken kunt gebruiken om je haar te stylen. De opzetstukken zijn ook 360° te draaien. De föhn wordt geleverd met een opzetkam met brede tanden, heeft een vermogen van 1600 Watt en heeft 3 snelheden en 3 warmtestanden.

Pluspunten
 • Opzetstukken voor styling meegeleverd
 • Diffuser met gelijkmatige verdeling van de luchtstroom
 • Vermogen van 1600 Watt
 • Opzetkam met brede tanden meegeleverd
 • Verschillende snelheden en warmtestanden
Minpunten
 • Prijzig

De Dyson Supersonic is verkrijgbaar bij:

2. CHI GF8336 – Beste föhn met kam

CHI GF8336 - Föhn - 1100 W - Zwart, Rood
Bekijk föhn

De GF8336 van het merk CHI is de beste föhn met kam die je op dit moment kunt bestellen. De föhn heeft een vermogen van 1100 Watt en maar liefst 3 snelheden en warmtestanden. Het product is gemaakt met vulkanische lava en keramische verwarmingselementen en dat zorgt ervoor dat je het haar kunt stylen op lagere temperaturen en dat het haar niet beschadigd wordt en de natuurlijke glans behoudt. Door het ergonomische ontwerp ligt de föhn lekker in de hand en er worden drie handige hulpstukken meegeleverd. Daaronder een diffuser en kam.

Pluspunten
 • 3 warmtestanden
 • 3 snelheden
 • 3 mondstukken meegeleverd
 • Ion technologie
 • Keramische verwarmingselementen
Minpunten
 • prijzig

De CHI GF8336 is verkrijgbaar bij:

3. BaByliss Pro Digital Föhn 6000E – Beste professionele föhn

BaByliss Pro Digital Föhn 6000E - 2200W - Diffuser + 2 Blaasmonden
Bekijk föhn

De Digital Föhn 6000E van het merk BaByliss Pro is de beste professionele föhn die op dit moment op de markt verkrijgbaar is. De haardroger heeft een vermogen van maar liefst 2200 Watt en wordt geleverd met een diffuser en 2 blaasmonden voor het perfect stylen van je haar. Door de negatieve ionen wordt pluizig en statisch haar tegengegaan en de keramische verwarmingselementen zorgen ervoor dat je het haar snel kunt drogen en niet kunt beschadigen. De föhn heeft ook een extra lang en mee bewegend snoer voor extra bewegingsruimte en het apparaat heeft een turbo-functie, 2 warmtestanden en 2 snelheden.

Pluspunten
 • Digitale motor
 • 2 warmtestanden
 • 2 snelheden
 • Inclusief diffuser en 2 blaasmonden
 • Extra lang en mee bewegend snoer
Minpunten
 • Maakt veel lawaai

De BaByliss Pro Digital Föhn 6000E is verkrijgbaar bij:

4. BaByliss Beliss – Beste roterende föhnborstel

BaByliss Beliss Big Hair 1000W Föhnborstel AS960E - Roterend met 4 opzetstukken - 2 draairichtingen
Bekijk föhn

De Beliss van het merk BaByliss is de beste roterende föhnborstel die op dit moment op de markt verkrijgbaar is. De föhn wordt geleverd met 4 verschillende blaasmonden waarvan 2 borstels. Je kunt met de haardroger je haar stylen, krullen en laten glanzen. De roterende borstel en de 2 draairichtingen zorgen voor het beste resultaat terwijl de ion technologie ervoor zorgt dat het haar niet statisch wordt en pluist. De temperatuur is eenvoudig in te stellen en je hebt ook de keuze uit 2 warmtestanden. Ben je klaar met föhnen? Dan kun je de haardroger eenvoudig opbergen in de meegeleverde etui.

Pluspunten
 • Roterende föhnborstels
 • 2 draairichtingen
 • Ion technologie
 • 2 warmtestanden
 • Temperatuur in te stellen
Minpunten
 • Prijzig

De BaByliss Beliss is verkrijgbaar bij:

5. Philips Moisture Protect HP8280/00 – Beste goedkope föhn

Philips Moisture Protect HP8280/00 - Föhn
Bekijk föhn

De Moisture Protect HP8280/00 van het merk Philips is de beste goedkope föhn die je op dit moment kunt bestellen. De haardroger heeft keramische verwarmingselementen waardoor je het haar niet kunt beschadigen. De föhn heeft ook een vermogen van 2300 Watt en iontechnologie, wat pluizig en statisch haar voorkomt. Je hebt de beschikking over 2 snelheden en maar liefst 6 warmtestanden. De haardroger wordt ook geleverd met 2 verschillende en handige blaasmonden waarmee je het haar naar wens kunt stylen.

Pluspunten
 • Keramische verwarmingselementen
 • 2 snelheden
 • 6 warmtestanden
 • Ion technologie
 • 2 blaasmonden meegeleverd
Minpunten
 • Ligt zwaar in de hand

De Philips Moisture Protect HP8280/00 is verkrijgbaar bij:

Als je jouw haren hebt gewassen moet je ook je haren drogen en daar gebruik je een föhn voor. Maar de ene föhn is de andere niet en zoals je ziet zijn er verschillende modellen waaruit je kunt kiezen. Je wilt natuurlijk ook het beste product kopen, maar waar moet je op letten bij het kopen van een föhn?

Welke föhn past mijn haar?

Welke föhn bij je haar past is afhankelijk van welk haar je hebt. Kies daarom ook altijd het juiste product als je een föhn koopt en waarmee je het haar moeiteloos kunt drogen en stylen. Het is handig om een föhn te kiezen met meerdere warmte- en snelheidsstanden, zodat je de luchtstroom kunt aanpassen aan je haartype en styling behoeften. Lagere warmtestanden zijn nuttig voor fijn of beschadigd haar, terwijl hogere warmtestanden geschikt zijn voor dikker en moeilijk te stylen haar.

Ion technologie

Een föhn met ion technologie is ontzettend handig als je last hebt van pluizig en statisch haar. De haardroger met ion technologie stoot negatieve ionen uit die pluizig en statisch haar voorkomen.

Meegeleverde accessoires

Let ook op de meegeleverde accessoires. Bij de ene föhn worden handige blaasmonden meegeleverd, terwijl dat bij andere modellen beperkt is. Ook andere accessoires, zoals een handige opbergtas, is handig als je de haardroger na gebruik netjes wilt opbergen.

Vermogen

Het vermogen van een föhn geeft aan hoe krachtig de haardroger is. Hoe hoger het vermogen, des te sneller en efficiënter kun je jouw haar drogen. Let er wel op dat je dan kiest voor een digitale motor, omdat deze motor veel minder lawaai maakt dan bijvoorbeeld een Dc-motor.

Föhns vergelijken

Het is slim om een test en review te lezen voordat je een föhn koopt, maar het is ook slim om föhns te vergelijken. Vergelijk ze op prijs, kwaliteit en functionaliteiten en op die manier kun je uiteindelijk de beste keuze maken.

Veelgestelde vragen over föhns

 • Wat is een föhn?

  Een föhn is feitelijk een haardroger en een apparaat waarmee je zowel het haar kunt drogen als in model kunt brengen.

 • Is een föhn slecht voor je haar?

  Een föhn hoeft niet slecht voor je haar te zijn, zolang je maar de juiste föhn voor jouw type haar bestelt.

 • Hoe gebruik ik een föhn?

  Een föhn heeft een blaasmond die koude of warme lucht afgeeft. Door de blaasmond op het haar te richten kun je het haar gemakkelijk drogen en stylen.

 • Hoe blijft geföhnd haar goed zitten?

  Geföhnd haar blijft goed zitten als je het direct in model föhnt of achteraf behandelt met bijvoorbeeld haarlak.

 • Bestaan er draadloze föhns?

  Ja, er bestaan draadloze föhns. Het nadeel is alleen dat de föhn leeg raakt en weer eerst opgeladen moet worden voordat je jouw haar kunt föhnen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie