De 5 beste graskantensnijders van 2024

De beste graskantensnijder vinden is een hele uitdaging. Er is enorm veel keuze en wij snappen heel goed dat je door het bomen het bos niet meer ziet, daarom helpen wij je graag! Wij hebben een aantal graskantensnijders uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste graskantensnijders van 2024 zijn.

Ben je het ook zat dat er geen duidelijke scheiding te zien is tussen de bloemperken, het gazon en de oprit en wil je duidelijke scheidingen aanbrengen? Dan heb je baat bij een goede graskantensnijder, ook wel kantensnijder genoemd. Graskantensnijders heb je in verschillende soorten, maten en prijsklasse en als je op zoek gaat naar het product wil je natuurlijk wel de beste graskantensnijder kopen die er is.

Waar gebruik je een graskantensnijder voor?

Een graskantensnijder is essentieel tuingereedschap als je duidelijke scheidingen wilt aanbrengen tussen je gazon, een bloemenperk, het trottoir en de oprit. Het zorgt ervoor dat je jouw tuin goed kunt onderhouden en dat de scheidingen tussen de verschillende onderdelen van een (voor)tuin goed zichtbaar zijn en blijven. Het gereedschap is over het algemeen handig in gebruik, afhankelijk van welk model je kiest.

Graskantensnijder kopen

Als je een goede graskantensnijder wilt kopen, is het verstandig om eerst een graskantensnijder review te lezen. In een review krijg je te lezen hoe andere gebruikers de kantensnijder ervaren en wat de voor- en nadelen van de graskantensnijder zijn. Met die informatie kun je ook voor jezelf bepalen welk product voor jou de beste keuze is. Wil je direct vergelijken? Neem dan eens een kijkje bij de beste graskantensnijders die wij voor je hebben geselecteerd.

Merk
Model
1
GARDENA Combisysteem Graskantafsteker
GARDENA
Combisysteem Graskantafsteker
2
Einhell GE-LE 18/190 Li-Solo accu graskantensnijder (excl. accu)
Einhell
GE-LE 18/190
3
Güde GRKS 1801 graskantensnijder benzine
Güde
GRKS 1801
4
WOLF-Garten MultiStar® RB-M - Kantensnijder
WOLF-Garten
MultiStar® RB-M
5
Güde Gazonkantensnijder GRKS 1400 - 1200W - 3 snijdieptes
Güde
GRKS 1400

Dit zijn ze, de 5 beste graskantensnijders van 2024

1. GARDENA Combisysteem Graskantafsteker – Beste combisysteem graskantensnijder

GARDENA Combisysteem Graskantafsteker
Bekijk graskantensnijder

Ben je op zoek naar het beste combisysteem graskantensnijder? Dan is het Combisysteem graskantafsteker van het merk GARDENA de beste keuze op dit moment. Deze graskantensnijder heeft een blad van gehard staal en in de vorm van een halve maan. Door het ergonomische ontwerp is het product eenvoudig te bedienen en kun je de tuin relatief makkelijk onderhouden. Een voordeel is dat het product ook roestvrij is en dus bestendig is tegen verschillende weersomstandigheden. Bij het gebruik van het Combisysteem graskantafsteker wordt een steel van 130 centimeter geadviseerd, maar het product is te combineren met de verschillende stelen van het merk GARDENA.

Pluspunten
 • Scherpe rand van gehard staal
 • Ergonomisch ontwerp
 • Weersbestendig
 • Geschikt voor de stelen van het merk GARDENA
 • Blad in de vorm van een halve maan
Minpunten
 • Voor sommige gazons is de rand niet scherp genoeg

De GARDENA Combisysteem Graskantafsteker is verkrijgbaar bij:

2. Einhell GE-LE 18/190 – Beste graskantensnijder op accu

Einhell GE-LE 18/190 Li-Solo accu graskantensnijder (excl. accu)
Bekijk graskantensnijder

De GE-LE 18/190 van het merk Einhell is de beste granskantensnijder op accu die je op dit moment kunt kopen. Deze elektrische graskantensnijder heeft 3 verschillende snijstanden en een dubbelzijdig snijmes. Met behulp van de geleidewielen aan de voor- en achterzijde kun je heel nauwkeurig werken en je tuin moeiteloos onderhouden. De beschermingskap op het mes zorgt ervoor dat je veilig kunt werken en het apparaat ligt ook lekker in de hand, wat te danken is aan de ergonomische softgrip. Het apparaat weegt inclusief de accu 4,5 kilogram, wat aan de zware kant is.

Pluspunten
 • Dubbelzijdig snijmes
 • Drie verschillende snijstanden
 • Elektrisch
 • Ergonomische softgrip
 • Geleidewielen aan de voor- en achterzijde
Minpunten
 • Accu en lader niet meegeleverd
 • Weegt ruim 4,5 kilogram

De Einhell GE-LE 18/190 is verkrijgbaar bij:

3. Güde GRKS 1801 – Beste graskantensnijder op benzine

Güde GRKS 1801 graskantensnijder benzine
Bekijk graskantensnijder

De GRKS 1801 van het merk Güde is de beste graskantensnijder op benzine die ontzettend veel op een grasmaaier lijkt. Het product heeft dan ook een ergonomisch stuur en wielen met een diameter van 150 mm. De krachtige 4-takmotor maakt het bijhouden van je tuin een simpele klus. Je hebt de beschikking over een 5-voudige instelbare zaagdiepte en met de veiligheidsschakelaar kun je het apparaat direct uitschakelen als dat nodig is.

Pluspunten
 • Ergonomisch stuur
 • 150 mm wielen
 • Krachtige 4-takmotor
 • Veiligheidsschakelaar
 • 5-voudige instelbare zaagdiepte
Minpunten
 • Werkt op benzine

De Güde GRKS 1801 is verkrijgbaar bij:

4. WOLF-Garten MultiStar® RB-M – Beste handmatige graskantensnijder

WOLF-Garten MultiStar® RB-M - Kantensnijder
Bekijk graskantensnijder

De MultiStar® RB-M van het merk WOLF-Garten is de beste handmatige graskantensnijder die je kunt kopen. Met dit tuingereedschap kun je een gazon, oprit en bloemenperk netjes bijhouden en duidelijke scheidingen aanbrengen. Het wiel met vlijmscherpe tanden zorgt ervoor dat je nauwkeurig kunt werken en het product is eventueel te combineren met de WOLF-Garten M170 steel.

Pluspunten
 • Compact model
 • Handig in gebruik
 • Vlijmscherpe snijtanden
 • Geschikt voor nauwkeurig tuinonderhoud
 • Te combineren met meer dan 70 tuingereedschappen van WOLF-Garten
Minpunten
 • Steel niet meegeleverd

De WOLF-Garten MultiStar® RB-M is verkrijgbaar bij:

5. Güde GRKS 1400 – Beste elektrische graskantensnijder

Güde Gazonkantensnijder GRKS 1400 - 1200W - 3 snijdieptes
Bekijk graskantensnijder

De GRKS 1400 van het merk Güde is de beste elektrische graskantensnijder die je op dit moment kunt bestellen. Het apparaat heeft een vermogen van 1200 Watt en je hebt de keuze uit 3 verschillende snijdieptes. De handgreep is verstelbaar en de geleider zorgt ervoor dat je heel nauwkeurig je tuin kunt onderhouden. Je kunt er de randen van een gazon, bloemperk of oprit eenvoudig mee onderhouden, terwijl je het apparaat staand kunt gebruiken. Wat ook beter is voor je nek en rug.

Pluspunten
 • Eenvoudig in gebruik
 • Vermogen van 1200 Watt
 • 3 verschillende snijdieptes
 • Verstelbare handgreep
 • Staand te gebruiken
Minpunten
 • Niet draadloos

De Güde GRKS 1400 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een graskantensnijder?

Graskantensnijders zijn in verschillende uitvoeringen te koop en je wilt natuurlijk wel het beste product kopen, zodat je jouw tuin, terras, oprit, voortuin en bloemenperk goed kunt onderhouden. Maar hoe maak je de beste keuze en hoe zorg je ervoor dat je straks de graskantensnijder hebt waar je heel veel profijt van hebt?

Het is vooral belangrijk dat je goed kijkt naar de mogelijkheden van de graskantensnijder. Kies bijvoorbeeld voor een elektrische graskantensnijder als je liever iets meer geld uitgeeft, maar de klus om je tuin te onderhouden daardoor wel een stuk makkelijker is. Let dan vooral even op de accucapaciteit of dat de snoer lang genoeg is. Zodat je ook lang in de tuin kunt werken zonder dat je de accu hoeft op te laden of dat je snoer tekort komt.

Kijk ook naar handige functies, zoals verschillende snijdieptes en geleiders waarmee je heel eenvoudig en nauwkeurig scheidingen kunt aanbrengen.

Graskantensnijders vergelijken

Heb je een aantal graskantensnijders op het oog? Dan doe je er slim aan om ze te vergelijken. Vergelijk ze niet alleen op prijs, zodat je ook de beste deal hebt, maar vergelijk de producten ook op de functionaliteiten en de kwaliteit. Op die manier koop je straks de beste graskantensnijder waar je ook jarenlang profijt van hebt.

Ben je van plan om een graskantensnijder te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over graskantensnijders? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over graskantensnijders zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een graskantensnijder en vind je dat jouw graskantensnijder getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw graskantensnijder makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over graskantensnijders

 • Hoe graskanten maaien?

  De graskanten kun je maaien met een speciale graskantensnijder die ervoor zorgt dat je een mooie scheiding kunt maken tussen het gazon, bloemperk en een oprit of een terras.

 • Hoe werkt een graskantensnijder?

  Een graskantensnijder heeft een vlijmscherp blad of een wiel met snijtanden waarmee je de randen van een gazon of bloemperk makkelijk kunt bijhouden.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie