De 5 beste klopboormachines van 2024

Als je geen klopboormachine hebt, of de jouwe is net kapotgegaan, dan merk je vaak dat je eigenlijk niet zonder kan. Je wilt misschien een nieuwe klopboormachine kopen maar welke gaat het worden? Als je al weet welk merk het gaat worden dan wordt het maken van de keuze een stuk eenvoudiger maar vaak is dat niet het geval.

Wat is voor jou de beste klopboormachine? Dat kan je alleen zelf bepalen aangezien dat nogal voorkeursgevoelig is. Daarnaast ligt het er ook een beetje aan wat voor soort werk je met de klopboormachine wilt gaan doen. Op sommige sites kan je heel handig klopboormachines vergelijken, dat maakt de juiste keuze maken vaak een heel stuk makkelijker.

Ga je een klopboormachine kopen, bedenk dan eerst wat je er mee gaat doen en hoeveel geld je er aan uit wilt geven, want de prijzen lopen nogal uiteen. Wat voor jou de beste klopboormachine is zal een optelsom zijn van bovenstaande factoren. Laten we eerst eens de 5 beste klopboormachines vergelijken.

Merk
Model
1
BLACK+DECKER BDCHD18BAFC-QW Accu Klopboormachine
BLACK+DECKER
BDCHD18BAFC-QW
2
Bosch Professional GSB 16 RE Klopboormachine
Bosch
Klopboormachine Professional GSB 16 RE
3
Einhell TE-CD 18 Li-i BL KIT Accu Klopboor-:Schroefmachine
Einhell
TE-CD 18 Li-i BL KIT Accu Klopboor-/Schroefmachine Power-X-Change
4
MAKITA DHP484RTJ Accuklopboormachine
MAKITA
Accuklopboormachine DHP484RTJ
5
Powerplus POWX0280 Elektrische klopboormachine
Powerplus
POWX0280

Dit zijn ze, de 5 beste klopboormachines van 2024

1. BLACK+DECKER BDCHD18BAFC-QW – Beste accu klopboormachine

BLACK+DECKER BDCHD18BAFC-QW Accu Klopboormachine
Bekijk klopboormachine

Als je veel gaten moet boren of veel moet schroeven is dit een heel fijne boormachine om te gebruiken. Deze klopboormachine wordt geleverd met maar liefst twee Lithium-ion accu’s en zelfs een ONm koppel waarmee je tot 25 mm in hout, en wel tot 10 mm in metaal en steen kan boren.

Alle schroefklussen zijn vanaf nu een peulenschil want met deze beste accu klopboormachine beschik je over maar liefst 11 verschillende koppelinstellingen. Deze klopboormachine wordt geleverd in een koffer waarin je maar liefst 80 verschillende accessoires vindt, zodat je deze klopboormachine kunt gebruiken bij elke klus in en om je huis.

Omdat er ook een klopboorfunctie op zit kan je deze klopboormachine ook gebruiken om in steen te boren. Door de ingebouwde Ledverlichting heb je altijd een goed zicht op je klus, ook als je op een plek bezig bent waar weinig licht of geen stroom is. De accu’s zijn heel gemakkelijk te verwisselen omdat er gebruik wordt gemaakt van een zogenaamd front slide accu systeem.

De rubberen handgreep is voorzien van antislip zodat je er op een comfortabele manier mee kunt werken. Een Lithium batterij is altijd klaar voor gebruik en houdt daarnaast ook nog zeker 80 % van de lading, ook al gebruik je deze 90 dagen niet.

Even iets om op te letten: Deze klopboormachine maakt deel uit van een accuplatform, wat wil zeggen dat de accu’s ook te gebruiken zijn op andere machines van hetzelfde merk. Dit kan heel prettig zijn als je al een aantal andere machines uit dezelfde serie in je bezit hebt.

Pluspunten
 • Hoge snelheid voor het boren in hout en metaal, lage snelheid voor schroeven
 • 11 koppelinstellingen
 • Snel en eenvoudig van accu wisselen
Minpunten
 • Slechts 2 jaar garantie

De BLACK+DECKER BDCHD18BAFC-QW is verkrijgbaar bij:

2. Bosch Klopboormachine Professional GSB 16 RE – Beste multifunctionele klopboormachine

Bosch Professional GSB 16 RE Klopboormachine
Bekijk klopboormachine

Deze krachtpatser is door de extra handgreep supermakkelijk te bedienen. Het inzet gereedschap kan je heel gemakkelijk met maar een hand wisselen omdat deze klopboormachine voorzien is van een eenhulzige snelspanboorhouder met antilockwissel.

Met deze beste multifunctionele klopboormachine kan je heel makkelijk schroeven, boren, gaten zagen en borstelen. In combinatie met het juiste Bosch inzetgereedschap kan je hout, kunststof, steen, Ferro metalen, non-ferrometalen, beton en zelfs coatingmateriaal bewerken. Deze klopboormachine is ook te gebruiken in een boorstandaard en heeft daarvoor een ashals.

Deze beste multifunctionele klopboormachine heeft een draaibare borstelplaat. Deze zorgt voor gelijke kracht bij zowel links als rechts draaien. Hij is voorzien van een kogelmof, hierdoor heb je meer bewegingsvrijheid en een veel grotere actieradius. Daarnaast voorkomt het nare kabelbreuken. Door de metalen drijfwerkbehuizing heb je heel lang plezier van deze machine. Door de sof grip ligt de boor ook goed in de hand. Met de veiligheidshandgreep heb je daarnaast ook heel goed grip. Dit model klopboormachine is speciaal ontworpen voor professioneel gebruik.

Pluspunten
 • Compacte constructie voor optimale bediening
 • Robuuste metalen drijfwerkbehuizing voor lange levensduur
 • Draaibare borstelplaat voor gelijke kracht bij het links- en rechtsdraaien
Minpunten
 • Stofafzuigingsysteem niet meegeleverd

De Bosch Klopboormachine Professional GSB 16 RE is verkrijgbaar bij:

3. Einhell TE-CD 18 Li-i BL KIT Accu Klopboor-/Schroefmachine Power-X-Change – Beste klopboormachine zonder koolborstelmotor

Einhell TE-CD 18 Li-i BL KIT Accu Klopboor-:Schroefmachine
Bekijk klopboormachine

Deze koolborstel loze klopboormachine is een prima hulpmiddel als je wilt klussen in je huis, werkplaats of garage. Met maar een accu heb je de mogelijkheid om maar liefst 350 schroeven van 6 x 60 mm in hard naaldhout te schroeven zonder dat deze leeg is. Omdat deze machine geen koolborstels heeft is deze zeker 25 % krachtiger, gaat hij 50 % langer mee en heeft hij een veel langere levensduur dan een model met koolborstels.

Terwijl je aan het klussen bent heb je de keuze uit twee versnellingen. Een van 0 tot 500 toeren per minuut en de andere van 0 tot maar liefst 1800 toeren per minuut. Als je de slagfunctie gebruikt kan deze machine van 0 tot 8000 slagen per minuut tot zelfs 0 tot 28.800 slagen per minuut. Behalve een handige soft grip die ervoor zorgt dat deze machine comfortabel en stevig in je hand ligt, beschikt deze klopboormachine ook nog over een tweede handgreep. Zo heb je genoeg stabiliteit terwijl je druk aan het klussen bent.

Deze klopboormachine is voorzien van een quick stop zodat je tijdens het klussen heel snel en makkelijk kan wisselen tussen de verschillende boren en schroeven. Daarnaast biedt hij ook nog de mogelijkheid om de draairichting van de boorkop in te stellen. Deze kan zowel naar links als naar rechts draaien. Door de geïntegreerde ledverlichting zie je altijd goed wat je doet.

Bij aflevering wordt de boormachine geleverd in een handige transport- en opbergkoffer. Deze maakt het makkelijk om de machine mee te nemen of veilig op te ruimen als je even uitgewerkt bent. De accu is voorzien van drie handige leds zodat je precies kunt zien hoe vol deze nog is. De machine maakt deel uit van de zogenaamde X-Power-Chanceline, wat wil zeggen dat je deze accu ook in andere apparaten van dezelfde lijn kunt gebruiken.

Pluspunten
 • De machine is voorzien van een koolborstelloze motor
 • Beschikt over twee versnellingen, waarvan je er voor het uitvoeren van klussen een van kan kiezen
 • Soft-grip handgreep, waarmee de machine stevig en comfortabel in de hand ligt
Minpunten
 • Slechts 2 jaar garantie

De Einhell TE-CD 18 Li-i BL KIT Accu Klopboor-/Schroefmachine Power-X-Change is verkrijgbaar bij:

4. MAKITA Accuklopboormachine DHP484RTJ – Beste Makita klopboormachine

MAKITA DHP484RTJ Accuklopboormachine
Bekijk klopboormachine

Deze beste Makita klopboormachine kan zelfs de zwaarste klussen aan! Omdat hij voorzien is van een koolborstel loze motor houdt hij de volle kracht bij linksom draaien en kan hij daardoor veel meer werk verzetten met dezelfde accucapaciteit. Bij geval van overbelasting wordt door speciale beveiligings electronica de motor uitgeschakeld om te voorkomen dat deze door zou branden.

Door de volledige metalen overbrenging, en de metalen ring om van snelheid te wisselen, hoef je niet bang te zijn voor een snelle tandwielslijtage. Omdat deze beste Makita klopboormachine is uitgerust met in hars gegoten elektronische circuits en een waterdichte schakelaar is deze heel goed beschermd tegen vuil en vocht.

Verder beschikt deze machine ook nog over een 13 mm snelspan boorkop en een automatische as blokkering wat ervoor zorgt dat je tijdens het klussen heel gemakkelijk van boor kunt wisselen. Dankzij de elektrische motorrem stopt de machine automatisch zodra je de schakelaar loslaat. De machine beschikt over een stevige handgreep die naar beneden toe smaller afloopt en is voorzien van soft grip. Hierdoor wordt de kracht netjes over al je vingers verdeeld.

Je kan met deze machine ook heel comfortabel werken op plaatsen waar weinig licht is, de machine is namelijk voorzien van een aantal leds. De krachtige meegeleverde batterijlader zorgt ervoor dat je accu binnen 45 minuten is opgeladen. Deze klopboormachine wordt geleverd met een stevige en stapelbare opbergkoffer met een speciaal vergrendelsysteem. Hiermee kan je meerdere koffers met elkaar verbinden. Ook worden bij deze machine 2 accu’s meegeleverd.

Pluspunten
 • Koolborstel loze motor
 • Heel goed beschermd tegen vuil en vocht
 • De elektrische motorrem stopt de machine automatisch zodra je de schakelaar loslaat
Minpunten
 • Prijzig

De MAKITA Accuklopboormachine DHP484RTJ is verkrijgbaar bij:

5. Powerplus POWX0280 – Beste elektronische boormachine

Powerplus POWX0280 Elektrische klopboormachine
Bekijk klopboormachine

Deze boormachine is niet voorzien van veel handige snufjes, maar daarom is hij een prima kracht om je te helpen boren in hout, steen, baksteen, beton en staal. Er zitten twee versnellingen op en is voorzien van een handige dieptestop. Door de tweede handgreep heb je nog net dat beetje meer controle als je aan het klussen bent.

Omdat deze machine is voorzien van een extra lang snoer van maar liefst 3 meter lang, heb je genoeg ruimte en zal je niet zo snel naar een verlengkabel moeten pakken. Met zijn twee boorsnelheden, de eerste voor het zware werk, levert maar liefst 1100 toeren per minuut. De tweede gaat tot 3000 toeren per minuut bij het gebruik van wat dunnere boren. Door de snelspanboorkop wissel je heel makkelijk van boor.

Dit is de beste elektronische boormachine omdat deze heel handig is en bijna geen onderhoud vraagt. Het enige wat je hoeft te doen is de machine zo af en toe eens afnemen met een vochtig doekje. Vergeet ook niet om regelmatig de ventilatiesleuven even schoon te maken.

Pluspunten
 • Tweede handgreep voor nog net dat beetje meer controle
 • Extra lang snoer van maar liefst 3 meter lang
 • Weinig onderhoud nodig
Minpunten
 • Niet voorzien van veel handige snufjes

De Powerplus POWX0280 is verkrijgbaar bij:

De toepassing van een klopboormachine

Als je wat zwaardere werkzaamheden moet doen is het handig om daar een klopboormachine voor te gebruiken. Een klopboormachine is ontworpen voor zwaar werk zoals het boren van gaten en daarom niet echt geschikt om deze als schroeftol te gebruiken. De machine heeft zijn naam te danken aan de klopfunctie die erop zit. Hierbij draait de boor niet alleen rond, maar word er ook een kloppende beweging toegevoegd. Op deze manier heeft de boor net wat meer kracht dan een normale boormachine. Een klopboormachine maakt veel meer geluid dan een gewone boormachine zonder klopfunctie.

Accu klopboormachine

Het grootste voordeel van een accu klopboormachine is natuurlijk wel de vrijheid die je hebt als je ermee aan het werk bent, want je hoeft geen rekening te houden met een snoer wat vaak net iets te kort blijkt te zijn als je druk aan het klussen bent. Ook als je ergens bezig bent waar geen elektriciteit is kan je met een accu klopboormachine gewoon je ding doen. Wat ook heel belangrijk is, een accu klopboormachine is een stuk veiliger als je in vochtige ruimtes moet werken dan een klopboor met een snoer.

Een klein nadeel is dat een accu klopboormachine soms net iets minder sterk is dan een variant die wel over een netsnoer beschikt. Maar in de meeste gevallen zitten er aan een accu klopboormachine meer voordelen!

Klopboormachine aanbieding

Het enige wat je hoeft te doen zijn deze woorden intypen op je zoekbalk en de aanbiedingen vliegen je om de oren. Als je een klopboormachine aan wilt schaffen en je weet welk model je wilt, is het zeker slim om te kijken of deze ergens in de aanbieding is, dat kan je heel veel geld schelen wat je dan weer aan andere dingen uit kunt geven.

Waar je bij het kopen op moet letten is dat er wel een goede garantietermijn is. Het is tegenwoordig ook vaak zo dat je bij sommige webwinkels nog een jaar extra garantie krijgt bovenop de garantietermijn van de fabrikant. Dit klinkt natuurlijk als een geweldige aanbieding en dat is het ook, alleen moet je wel goed in de gaten houden of de prijs van je nieuwe klopboormachine niet een stuk hoger ligt dan bij een andere webwinkel. Als dat wel het geval is, doe je er goed aan om even uit te rekenen hoeveel het verschil in prijs is. Zo kom je er snel genoeg achter of die extra garantie erbij echt de moeite waard is.

Benieuwd naar nog meer top gereedschap? Bekijk dan ook het artikel over de 5 beste accuboormachines.

Veelgestelde vragen over klopboormachines

 • Wat doe je met een klopboormachine?

  Een klopboormachine wordt gebruikt om gaten in harde plafonds, muren en vloeren te boren. In de basis kun je met een boormachine geen gaten boren in beton. Met een klopboormachine kan dat wel. Naast de roterende kop, maakt de boormachine ook een kloppende beweging. In combinatie met een sterke betonboor wordt het boren van een gaatje een fluitje van een cent.

 • Welke klopboormachine moet ik kopen?

  Bosch is een bekend merk in de wereld van gereedschappen. Zij fabriceren dan ook hoogwaardig kwalitatieve elektrische gereedschappen van boren tot aan schuurmachines. De Bosch UniversalImpact 700+ is de beste klopboormachine die je momenteel kunt kopen. Het is een complete set inclusief de boormachine en de accessoires waarmee je iedere klus binnen een handomdraai klaart.

 • Welke klopboor voor beton?

  Bosch is een bekende fabrikant van elektrische gereedschappen en fabriceren zeer goede klopboormachines. Echter is de ene klopboormachine de andere niet. De Bosch Advanced 900 is een sterke klopboormachine waarmee je vrijwel iedere klus klaart. Inclusief het boren in beton als je de juiste boor gebruikt. Bij de Bosch Advanced 900 worden maar liefst 15 accessoires meegeleverd. Inclusief verschillende boren en bits.

 • Wat is het verschil tussen een klopboor en een boorhamer?

  Een boorhamer is in de basis krachtiger dan een klopboor. Dit heeft te maken dat er op andere wijze slagkracht wordt overgebracht. Bij een klopboormachine maakt de boor een kloppende beweging om harde materialen eenvoudig te bewerken en bij een boorhamer wordt de slagkracht direct op de boor gezet en is deze ook een stuk steviger. Een boorhamer is dan ook geschikter voor de meest zware klussen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie