De 5 beste accuboormachines van 2021

Welke accuboormachine is de beste? Het is een vraag die iedereen zich stelt die van plan is om een nieuwe accuboormachine te kopen. De beste accuboormachine dient uiteraard steeds aan verschillende eisen te voldoen. Wat deze eisen precies zijn is een beetje afhankelijk van hetgeen je met de accuboormachine wenst te doen en vooral met hoe zwaar de klussen precies zijn die je er mee gaat uitvoeren. Wil jij graag te weten komen welk exemplaar de accuboormachine test als beste weet te doorstaan? In dat geval is het zeker een aanrader om even kennis te maken met de 5 beste accuboormachines hier op deze pagina!

Dit zijn ze, de 5 beste accuboormachines van 2021

1. Bosch EasyDrill 1200 – Beste goedkope accuboormachine

Bosch Power for All EasyDrill 1200 Accuboormachine
Bekijk accuboormachine

Dat een kwalitatieve accuboormachine niet altijd duur hoeft te zijn bewijst de Bosch EasyDrill 1200 als geen ander. De Bosch EasyDrill 1200 kenmerkt zich in eerste instantie door een bescheiden gewicht van slechts 1 kilogram. Bovendien is het zo dat je bij aankoop van deze accuboormachine kan rekenen op twee aanwezige accu’s. Dit zorgt er voor dat je eigenlijk onbeperkt kan blijven werken. De aanwezigheid van de lithium-Ion-technologie zorgt er voor dat de accu niet over een zelfontlading of geheugeneffect beschikt. Het resultaat hiervan is dat ze altijd meteen kan worden ingezet. De aanwezige Bosch Electronic Cell Protection maakt bovendien dat de lithium-Ion-accupack ongelofelijk duurzaam is.

Tijdens het werken zal je bij het gebruik van de Bosch EasyDrill 1200 kunnen vaststellen dat je het toerental traploos kan regelen van nul tot het absolute maximum. Dit gebeurt door middel van de zeer handige drukschakelaar. Tot slot is het zo dat de Bosch EasyDrill 1200 accuboormachine beschikt over een maximaal draaimoment van 20 Newtonmeter. Door het in huis halen van deze accuboormachine krijg je bovendien eveneens de beschikking over 15+1 draaimomentstanden. Voor iedereen die op zoek is naar een voordelige accuboormachine is dit ongetwijfeld één van de beste mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden.

Pluspunten
 • Voordelig in aankoop
 • Wordt geleverd met twee accu’s
 • Lithium-Ion-technologie
 • Traploos regelen van het toerental met een handige drukschakelaar
 • Maximaal draaimoment van 20 Newtonmeter
Minpunten
 • Niet echt geschikt voor zware schroefklussen
 • De boordiameter van 20 millimeter in hout is vrij beperkt

De Bosch EasyDrill 1200 is verkrijgbaar bij:

2. Makita DHP458RFJ Heavy Duty – Beste accu klopboormachine

MAKITA DHP484RTJ Accuklopboormachine
Bekijk accuboormachine

Wanneer je de beste accu klopboormachine wenst te kopen kan je daarvoor zonder meer kijken in de richting van de Makita DHP458RFJ Heavy Duty. Deze accu klopboormachine beschikt over drie verschillende functies, namelijk schroeven, boren en klopboren. Het valt meteen op dat deze accuboormachine over een licht gewicht beschikt. Deze is het gevolg van de aanwezigheid van de 4-polige motor. Het aanschaffen van deze boormachine zorgt er voor dat je bovendien ook kan rekenen op de aanwezigheid van een instelbare slipkoppeling welke hoger is afgesteld. Hierdoor kunnen grotere schroeven aanzienlijk beter verzinken in hout. Daarnaast beschikt de Makita DHP458RFJ Heavy Duty ook over een ergonomische handgreep waardoor een zeer hoog werkcomfort kan worden gegarandeerd.

De Makita DHP458RFJ Heavy Duty is eveneens uitgerust met twee LED’s. Deze LED’s zijn handig voor het schroeven en boren zonder schaduw van de boorkop. Deze accu klopboormachine kenmerkt zich verder door een sterk verbeterde stof- en spatwaterbescherming. Hierdoor is een betrouwbare werking altijd verzekerd, ook wanneer er sprake is van slechte weersomstandigheden. Wil je pas echt bij slecht weer en harde omstandigheden kunnen rekenen op zo veilig mogelijke omstandigheden? Dan is het ook nog mogelijk om een speciale accu protector te kopen voor de Makita DHP458RFJ Heavy Duty.

Pluspunten
 • Drie aanwezige functies, namelijk schroeven, boren en klopboren
 • De 4-polige motor zorgt voor een compacte vormgeving en een licht gewicht
 • Uitgerust met een instelbare slipkoppeling welke hoger is afgesteld
 • Voorzien van 2 LED’s voor werken zonder schaduw op de boorkop
 • Verbeterde stof- en spatwaterbescherming
Minpunten
 • Een accu protector voor een optimale bescherming bij slechte weersomstandigheden dient extra te worden aangekocht

De Makita DHP458RFJ Heavy Duty is verkrijgbaar bij:

3. Bosch Professional GSB 36 VE-2-LI – Beste professionele acccuboormachine

Bosch Professional GSB 36 VE-2-LI Accu klopboormachine
Bekijk accuboormachine

Menig aantal doe-het-zelvers willen met niets anders genoegen nemen dan met de beste, professionele accuboormachine welke op de markt is terug te vinden. Wanneer dat ook geldt voor jou zal je daarvoor in de richting willen kijken van de Bosch Professional GSB 36 VE-2-LI. Het betreft hier een professionele accuboormachine welke zeer krachtig is. Ze beschikt dan ook over zomaar even 100 NM voor de zwaarste schroef- en boortoepassingen in hout en metaal. Bovendien worden ook klopboortoepassingen in metselwerk tot 20mm op deze manier kinderspel. Door over te gaan tot het kopen van deze professionele accuboormachine kan je bovendien rekenen op de aanwezigheid van de zogenaamde kickback control. Deze zorgt voor een niet onaanzienlijke verhoging van de gebruikersbescherming ten opzichte van elektrische gereedschappen die niet over deze functie beschikken. Een andere eigenschap van de Bosch Professional GSB 36 VE-2-LI is de aanwezigheid van de zogenaamde ‘Electronic Motor Protection’. Deze bescherming zorgt er voor dat de motor niet overbelast kan geraken. Bovendien wordt er op deze manier ook een uitstekende levensduur gerealiseerd.

Een andere eigenschap van de Bosch Professional GSB 36 VE-2-LI is terug te vinden onder de vorm van de Bosch Electronic Cell Protection. Deze zorgt er voor dat de accu niet alleen overbelast kan geraken, daarnaast voorkomt ze ook problemen door oververhitting en diepontlading. Bij het bekijken van deze professionele accuboormachine zal je tot slot ook kunnen vaststellen dat ze is voorzien van een nieuw ontwikkelde extra handgreep met asprofiel. Bovendien heeft ze ook een eenvoudig vergrendelingsmechanisme welke niet alleen een snelle montage, maar ook demontage mogelijk maakt.

Pluspunten
 • Met 100 NM is deze accuboormachine echt ongelofelijk krachtig te noemen
 • De Kickback Control zorgt voor een optimale gebruikersbescherming
 • De motor wordt beschermd tegen overbelasting door de aanwezige EMP met extra temperatuursensor
 • Ook de accu is door de ECP beschermd tegen onder meer overbelasting en oververhitting
 • Een snelle montage en demontage door de nieuw ontwikkelde extra handgreep
Minpunten
 • De stevige prijs maakt deze professionele accuboormachine niet geschikt voor mensen met een beperkt budget

De Bosch Professional GSB 36 VE-2-LI is verkrijgbaar bij:

4. DeWalt DCD796P1 – Beste 18v accuboormachine

DeWalt DCD796P1 18V Li-Ion accu klopboormachine
Bekijk accuboormachine

De beste 18v accuboormachine is ongetwijfeld de DeWalt DCD796P1. Door het in huis halen van deze DeWalt DCD796P1 kies je voor een accuklopboormachine welke is uitgerust met een koolstofloze motor beschikkend over twee snelheden. Daarnaast beschikt deze accuboormachine nog over 15 koppelinstellingen en is ze voorzien van een slagmodus.

De zelfsluitende boorkop is volledig gemaakt van metaal. De DeWalt DCD796P1 wordt standaard geleverd met één batterij van 18V en kan worden gebruikt in combinatie met de DEWALT XR 18 V-gereedschappen. Mocht je dus al meerdere 18V apparaten hebben van DeWalt, dan kan dit de beste keuze zijn voor een accuboormachine op dit lijstje. Uiteraard geld dit ook voor de andere merken op deze lijst.

Tot slot kan je bij het gebruik van dit gereedschap ook nog eens genieten van een ergonomisch sterk verbeterde handgreep welke met rubber is bekleed. Er bestaan dus zeker heel wat interessante redenen om er voor te kiezen om de DeWalt DCD796P1 accuboormachine in huis te halen!

Pluspunten
 • Klopboorfunctie met meerdere toepassingen
 • Instelbaar koppelmechanisme met 15 verschillende standen
 • Een ergonomisch sterk verbeterde handgreep met rubber bekleed
 • Voorzien van een stevige, metalen riemhaak en magnetische bithouder
 • Uitgerust met een helder LED-lampje op de voet
Minpunten
 • Het stevige prijskaartje maakt deze accuboormachine niet voor iedereen geschikt

De DeWalt DCD796P1 is verkrijgbaar bij:

5. Makita DHP482RMJ – Beste prijs/kwaliteit accuboormachine

Makita DHP482RMJ Accu Klopboor- Schroefmachine
Bekijk accuboormachine

De op vlak van prijs/kwaliteit beste accuboormachine aanschaffen die op de markt is terug te vinden is niet zo eenvoudig. Althans zo lijkt het. Volgens ons is het namelijk met absolute zekerheid de Makita DHP482RMJ die deze titel waard is. In eerste instantie zal het meteen opvallen dat deze accuboormachine bijzonder duurzaam is voor wat het uitvoeren van zware boor-/schroefklussen betreft.

Daarnaast is het zo dat je bij het gebruik van dit gereedschap kan rekenen op drie verschillende functies. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een boor-, schroef- of klopboorfunctie. Deze laatste zorgt er voor dat het boren in steen met deze Makita DHP482RMJ uiteraard geen enkel probleem is.

Een andere eigenschap van de Makita DHP482RMJ heeft betrekking tot het hoge, ergonomische werkcomfort waar je op kan rekenen. Deze wordt gerealiseerd door de uitstekende machine-accu balans gecombineerd met een comfortabele softgrip. De dubbele LED-verlichting welke is geïntegreerd zorgt er voor dat je ook eenvoudig op donkere plaatsen kan werken.

Pluspunten
 • Uitermate geschikt voor het uitvoeren van zware boor- & schroefklussen
 • Voorzien van een klopfunctie wat boren in steen mogelijk maakt
 • Een hoog ergonomisch werkcomfort is gegarandeerd
 • Dubbele LED-verlichting voor werken in donkere omstandigheden
Minpunten
 • De houder voor de broekriem blijkt soms een obstakel te vormen

De Makita DHP482RMJ is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een accuboormachine?

Bij het kopen van een nieuwe accuboormachine moet er rekening worden gehouden met verschillende aandachtspunten. Alleen zo kan je namelijk altijd verzekerd zijn van de best mogelijke accuboormachine voor het uitvoeren van al jouw gewenste karweien. De onderstaande aandachtspunten mag je hoe dan ook zeker niet over het hoofd zien.

1. Over welke kracht moet de boormachine beschikken?

De accu waar een accuboormachine over beschikt levert een bepaalde spanning. Deze spanning kan worden uitgedrukt in volt en wordt vaak gerelateerd aan kracht. Het is het soort karwei welke uiteindelijk zal bepalen hoe krachtig de accuboormachine van je keuze moet zijn. De lichtere exemplaren worden bijvoorbeeld in de praktijk uitsluitend gebruikt om kleine(re) schroeven in te draaien en gaten in hout te boren. In principe geldt hiervoor dat ze over een maximale diameter moeten beschikken van 22 millimeter. Voor de zwaardere accuboormachines geldt dat ze beschikken over een boorcapaciteit vanaf 30 millimeter in houten werkstukken. Ben je van plan om elke dag te gaan werken met een accuboormachine? Dan is het altijd een goed idee om de volgende stelregel te hanteren: maximale boordiameter – 6 millimeter = het meest optimale boorbereik voor dagelijks gebruik.

2. Hoelang wil je (na elkaar) de accuboormachine kunnen gebruiken?

De zogenaamde energie-inhoud of capaciteit van de accu van een accuboormachine wordt uitgedrukt in een bepaalde ampère-uur. Globaal gezien geldt dat, des te hoger het ampèrage is van de accu, des te langer er met het gereedschap kan worden gewerkt op één enkele acculading. Voor het dagelijks gebruik van een accuboormachine wordt het sterk aangeraden om gebruik te gaan maken van een accuboormachine met een Ah van drie of meer. Op deze manier kan worden voorkomen dat je tijdens het uitvoeren van bepaalde karweien wordt geconfronteerd met een lege accu. Ben jij iemand die eerder sporadisch gebruik maakt van een accuboormachine? Dan is het eigenlijk voldoende om gebruik te maken van een exemplaar welke beschikt over een Ah van tussen de één en twee.

3. Over hoeveel versnellingen moet de accuboormachine beschikken?

Over het algemeen geldt dat een accuboormachine beschikt over twee verschillende versnellingen. Eén stand kenmerkt zich door een lager toerental met een hoger koppel welke vooral geschikt is voor het uitvoeren van schroefwerk. Daarnaast is er ook sprake van een stand met een hoger toerental gecombineerd met een lager koppel. Deze is het meest geschikt om te boren. Het instellen van deze standen gebeurt door middel van een schuifknop welke zich aan de bovenkant van de accuboormachine bevindt. Voor de beste accuboormachine geldt dat ze eigenlijk over nog meer versnellingen beschikt. Zo krijg je tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden nog meer controle over zowel het boor- als het schroefwerk.

4. Wil je kunnen boren in beton of niet?

Zou je graag met behulp van je accuboormachine willen kunnen boren in harde steensoorten en in beton? In dat geval is het belangrijk om te kijken naar een accuboormachine welke over een klop- en / of hamerfunctie beschikt. Accuboormachines welke zijn uitgerust met een klopfunctie kunnen in de praktijk ook worden gebruikt om te boren in harde steensoorten. Accuboormachines met hamerfunctie kunnen zelfs gebruikt worden om in beton te boren.

Vergeet ook niet om onze artikelen te lezen over de beste laptopwifi versterkerairfryer of beste scheerapparaat.

Plaats een reactie