De 5 beste accuboormachines van 2024

Welke accuboormachine is de beste? Het is een vraag die iedereen zich stelt die van plan is om een nieuwe accuboormachine te kopen. Wij hebben een aantal accuboormachines uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste accuboormachines van 2024 zijn.

De beste accuboormachine dient uiteraard aan verschillende eisen te voldoen. Wat deze eisen precies zijn is een beetje afhankelijk van hetgeen je met de accuboormachine wenst te doen en vooral hoe zwaar de klussen precies zijn die je er mee gaat uitvoeren.

In ons artikel vertellen we je meer over waar je op moet letten als je een accuboormachine gaat kopen. Dus lees snel verder om de beste keuze voor een accuboormachine te maken.

Merk
Model
1
Bosch EasyDrill 1200 Accuschroefboormachine
Bosch
EasyDrill 1200
2
MAKITA DHP484RTJ Accuklopboormachine
Makita
DHP458RFJ Heavy Duty
3
BOSCH GSB 18V-150 C
Bosch Professional
GSB 18V-150 C
4
DeWalt DCD796P1 18V Li-Ion accu klopboormachine
DeWalt
DCD796P1
5
Makita DHP482RMJ Accu Klopboor- Schroefmachine
Makita
DHP482RMJ

Dit zijn ze, de 5 beste accuboormachines van 2024

1. Bosch EasyDrill 1200 – Beste goedkope accuboormachine

Bosch EasyDrill 1200 Accuschroefboormachine
Bekijk accuboormachine

Dat een kwalitatieve accuboormachine niet altijd duur hoeft te zijn bewijst de Bosch EasyDrill 1200 als geen ander. De Bosch EasyDrill 1200 kenmerkt zich in eerste instantie door een bescheiden gewicht van slechts 1 kilogram. Bovendien is het zo dat je bij aankoop van deze accuboormachine kan rekenen op twee aanwezige accu’s. Dit zorgt er voor dat je eigenlijk onbeperkt kan blijven werken. De aanwezigheid van de lithium-Ion-technologie zorgt er voor dat de accu niet over een zelfontlading of geheugeneffect beschikt. Het resultaat hiervan is dat ze altijd meteen kan worden ingezet. De aanwezige Bosch Electronic Cell Protection maakt bovendien dat de lithium-Ion-accupack ongelofelijk duurzaam is.

Tijdens het werken zal je bij het gebruik van de Bosch EasyDrill 1200 kunnen vaststellen dat je het toerental traploos kan regelen van nul tot het absolute maximum. Dit gebeurt door middel van de zeer handige drukschakelaar. Tot slot is het zo dat de Bosch EasyDrill 1200 accuboormachine beschikt over een maximaal draaimoment van 20 Newtonmeter. Door het in huis halen van deze accuboormachine krijg je bovendien eveneens de beschikking over 15+1 draaimomentstanden. Voor iedereen die op zoek is naar een voordelige accuboormachine is dit ongetwijfeld één van de beste mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden.

Kenmerken van de Bosch EasyDrill 1200

Vermogen
Koppel
Accuduur
Duurzaamheid
Gebruikersgemak
Pluspunten
 • Voordelig in aankoop
 • Wordt geleverd met twee accu’s
 • Lithium-Ion-technologie
 • Traploos regelen van het toerental met een handige drukschakelaar
 • Maximaal draaimoment van 20 Newtonmeter
Minpunten
 • Niet echt geschikt voor zware schroefklussen
 • De boordiameter van 20 millimeter in hout is vrij beperkt

De Bosch EasyDrill 1200 is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Vermogen
750W
Accus
2
Kleur
Blauw
Koffer
Nee
Oplader
Ja

2. Makita DHP458RFJ Heavy Duty – Beste accu klopboormachine

MAKITA DHP484RTJ Accuklopboormachine
Bekijk accuboormachine

Wanneer je de beste accu klopboormachine wenst te kopen kan je daarvoor zonder meer kijken in de richting van de Makita DHP458RFJ Heavy Duty. Deze accu klopboormachine beschikt over drie verschillende functies, namelijk schroeven, boren en klopboren. Het valt meteen op dat deze accuboormachine over een licht gewicht beschikt. Deze is het gevolg van de aanwezigheid van de 4-polige motor. Het aanschaffen van deze boormachine zorgt er voor dat je bovendien ook kan rekenen op de aanwezigheid van een instelbare slipkoppeling welke hoger is afgesteld. Hierdoor kunnen grotere schroeven aanzienlijk beter verzinken in hout. Daarnaast beschikt de Makita DHP458RFJ Heavy Duty ook over een ergonomische handgreep waardoor een zeer hoog werkcomfort kan worden gegarandeerd.

De Makita DHP458RFJ Heavy Duty is eveneens uitgerust met twee LED’s. Deze LED’s zijn handig voor het schroeven en boren zonder schaduw van de boorkop. Deze accu klopboormachine kenmerkt zich verder door een sterk verbeterde stof- en spatwaterbescherming. Hierdoor is een betrouwbare werking altijd verzekerd, ook wanneer er sprake is van slechte weersomstandigheden. Wil je pas echt bij slecht weer en harde omstandigheden kunnen rekenen op zo veilig mogelijke omstandigheden? Dan is het ook nog mogelijk om een speciale accu protector te kopen voor de Makita DHP458RFJ Heavy Duty.

Pluspunten
 • Drie aanwezige functies, namelijk schroeven, boren en klopboren
 • De 4-polige motor zorgt voor een compacte vormgeving en een licht gewicht
 • Uitgerust met een instelbare slipkoppeling welke hoger is afgesteld
 • Voorzien van 2 LED’s voor werken zonder schaduw op de boorkop
 • Verbeterde stof- en spatwaterbescherming
Minpunten
 • Een accu protector voor een optimale bescherming bij slechte weersomstandigheden dient extra te worden aangekocht

De Makita DHP458RFJ Heavy Duty is verkrijgbaar bij:

3. Bosch Professional GSB 18V-150 C – Beste professionele acccuboormachine

BOSCH GSB 18V-150 C
Bekijk accuboormachine

Menig doe-het-zelver wil met niets anders genoegen nemen dan met de beste, professionele accuboormachine welke op de markt te vinden is. Wanneer dat ook geldt voor jou dan brengen we je graag de Bosch Professional GSB 18V-150 C onder de aandacht. Het betreft hier een zeer krachtige professionele accuboormachine. Deze accuboormachine beschikt over 150 NM voor de zwaarste schroef- en boortoepassingen in hout en metaal. Een eigenschap van de Bosch Professional Professional Bosch GSB 18V-150 C is de aanwezigheid van de zogenaamde Electronic Angle Detection, deze garandeert altijd een rechte hoek van lange schroeven. Bovendien wordt er een uitstekende levensduur gerealiseerd.

Pluspunten
 • Met 150 NM is deze accuboormachine echt ongelofelijk krachtig te noemen
 • Electronic Angle Detection
 • Inschakelbare KickBack Control
Minpunten
 • Accu niet meegeleverd

De Bosch Professional GSB 18V-150 C is verkrijgbaar bij:

4. DeWalt DCD796P1 – Beste 18v accuboormachine

DeWalt DCD796P1 18V Li-Ion accu klopboormachine
Bekijk accuboormachine

De beste 18v accuboormachine is ongetwijfeld de DeWalt DCD796P1. Door het in huis halen van deze DeWalt DCD796P1 kies je voor een accuklopboormachine welke is uitgerust met een koolstofloze motor beschikkend over twee snelheden. Daarnaast beschikt deze accuboormachine nog over 15 koppelinstellingen en is deze voorzien van een slagmodus.

De zelfsluitende boorkop is volledig gemaakt van metaal. De DeWalt DCD796P1 wordt standaard geleverd met één batterij van 18V en kan worden gebruikt in combinatie met de DEWALT XR 18 V-gereedschappen. Mocht je dus al meerdere 18V apparaten hebben van DeWalt, dan kan dit de beste keuze zijn voor een accuboormachine op dit lijstje. Uiteraard geld dit ook voor de andere merken op deze lijst.

Tot slot kan je bij het gebruik van dit gereedschap ook nog eens genieten van een ergonomisch sterk verbeterde handgreep welke met rubber is bekleed. Er bestaan dus zeker heel wat interessante redenen om er voor te kiezen om de DeWalt DCD796P1 accuboormachine in huis te halen!

Pluspunten
 • Klopboorfunctie met meerdere toepassingen
 • Instelbaar koppelmechanisme met 15 verschillende standen
 • Een ergonomisch sterk verbeterde handgreep met rubber bekleed
 • Voorzien van een stevige, metalen riemhaak en magnetische bithouder
 • Uitgerust met een helder LED-lampje op de voet
Minpunten
 • Het stevige prijskaartje maakt deze accuboormachine niet voor iedereen geschikt

De DeWalt DCD796P1 is verkrijgbaar bij:

5. Makita DHP482RMJ – Beste prijs/kwaliteit accuboormachine

Makita DHP482RMJ Accu Klopboor- Schroefmachine
Bekijk accuboormachine

De op vlak van prijs/kwaliteit beste accuboormachine aanschaffen die op de markt is terug te vinden is niet zo eenvoudig. Althans zo lijkt het. Volgens ons is het namelijk met absolute zekerheid de Makita DHP482RMJ die deze titel waard is. In eerste instantie zal het meteen opvallen dat deze accuboormachine bijzonder duurzaam is voor wat het uitvoeren van zware boor-/schroefklussen betreft.

Daarnaast is het zo dat je bij het gebruik van dit gereedschap kan rekenen op drie verschillende functies. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een boor-, schroef- of klopboorfunctie. Deze laatste zorgt er voor dat het boren in steen met deze Makita DHP482RMJ uiteraard geen enkel probleem is.

Een andere eigenschap van de Makita DHP482RMJ heeft betrekking tot het hoge, ergonomische werkcomfort waar je op kan rekenen. Deze wordt gerealiseerd door de uitstekende machine-accu balans gecombineerd met een comfortabele softgrip. De dubbele LED-verlichting welke is geïntegreerd zorgt er voor dat je ook eenvoudig op donkere plaatsen kan werken.

Pluspunten
 • Uitermate geschikt voor het uitvoeren van zware boor- & schroefklussen
 • Voorzien van een klopfunctie wat boren in steen mogelijk maakt
 • Een hoog ergonomisch werkcomfort is gegarandeerd
 • Dubbele LED-verlichting voor werken in donkere omstandigheden
Minpunten
 • De houder voor de broekriem blijkt soms een obstakel te vormen

De Makita DHP482RMJ is verkrijgbaar bij:

Accessoires voor je accuboormachine

Met de meeste accuboormachines kan je direct aan de slag. Voor sommige modellen heb je nog extra accessoires nodig om te kunnen beginnen. Vaak is het handig om een goede bit- en borenset te kopen voor accuboormachine. Ga je speciale dingen doen dan helpt het om de juiste boren of bitjes te gebruiken. Sommige sets hebben ook bitjes waarmee je je accuboormachine als een ratel kan gebruiken. Daarnaast kan je natuurlijk ook helemaal losgaan op laders, accu’s en opbergkoffers voor je accuboormachines.

bit- en borensets voor accuboormachines banner

Waar moet je op letten bij het kopen van een accuboormachine?

Bij het kopen van een nieuwe accuboormachine moet er rekening worden gehouden met verschillende aandachtspunten. Alleen zo kan je namelijk altijd verzekerd zijn van de best mogelijke accuboormachine voor het uitvoeren van al jouw gewenste karweien. De onderstaande aandachtspunten mag je hoe dan ook zeker niet over het hoofd zien.

Over welke kracht moet de accuboormachine beschikken?

De accu waar een accuboormachine over beschikt levert een bepaalde spanning. Deze spanning kan worden uitgedrukt in volt en wordt vaak gerelateerd aan kracht. Het is het soort karwei welke uiteindelijk zal bepalen hoe krachtig de accuboormachine van je keuze moet zijn. De lichtere exemplaren worden bijvoorbeeld in de praktijk uitsluitend gebruikt om kleine(re) schroeven in te draaien en gaten in hout te boren. In principe geldt hiervoor dat ze over een maximale diameter moeten beschikken van 22 millimeter. Voor de zwaardere accuboormachines geldt dat ze beschikken over een boorcapaciteit vanaf 30 millimeter in houten werkstukken. Ben je van plan om elke dag te gaan werken met een accuboormachine? Dan is het altijd een goed idee om de volgende stelregel te hanteren: maximale boordiameter – 6 millimeter = het meest optimale boorbereik voor dagelijks gebruik.

Hoelang wil je (na elkaar) de accuboormachine kunnen gebruiken?

De zogenaamde energie-inhoud of capaciteit van de accu van een accuboormachine wordt uitgedrukt in een bepaalde ampère-uur. Globaal gezien geldt dat, des te hoger het ampèrage is van de accu, des te langer er met het gereedschap kan worden gewerkt op één enkele acculading. Voor het dagelijks gebruik van een accuboormachine wordt het sterk aangeraden om gebruik te gaan maken van een accuboormachine met een Ah van drie of meer. Op deze manier kan worden voorkomen dat je tijdens het uitvoeren van bepaalde karweien wordt geconfronteerd met een lege accu. Ben jij iemand die eerder sporadisch gebruik maakt van een accuboormachine? Dan is het eigenlijk voldoende om gebruik te maken van een exemplaar welke beschikt over een Ah van tussen de één en twee.

Over hoeveel versnellingen moet de accuboormachine beschikken?

Over het algemeen geldt dat een accuboormachine beschikt over twee verschillende versnellingen. Eén stand kenmerkt zich door een lager toerental met een hoger koppel welke vooral geschikt is voor het uitvoeren van schroefwerk. Daarnaast is er ook sprake van een stand met een hoger toerental gecombineerd met een lager koppel. Deze is het meest geschikt om te boren. Het instellen van deze standen gebeurt door middel van een schuifknop welke zich aan de bovenkant van de accuboormachine bevindt. Voor de beste accuboormachine geldt dat deze eigenlijk over nog meer versnellingen beschikt. Zo krijg je tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden nog meer controle over zowel het boor- als het schroefwerk.

Wil je met de accuboormachine kunnen boren in beton of niet?

Zou je graag met behulp van je accuboormachine willen kunnen boren in harde steensoorten en in beton? In dat geval is het belangrijk om te kijken naar een accuboormachine welke over een klop- en / of hamerfunctie beschikt. Accuboormachines welke zijn uitgerust met een klopfunctie kunnen in de praktijk ook worden gebruikt om te boren in harde steensoorten. Accuboormachines met hamerfunctie kunnen zelfs gebruikt worden om in beton te boren.

Ben je van plan om een accuboormachine te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over accuboormachines? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over accuboormachines zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een accuboormachine en vind je dat jouw accuboormachine getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw accuboormachine makkelijk aan.

Vergeet ook niet om onze artikelen te lezen over de beste laptopwifi versterkerairfryer of beste scheerapparaat.

Veelgestelde vragen over accuboormachines

 • Welk merk schroefboormachine?

  Makita is al meer dan 100 jaar een gevestigd merk binnen elektrische gereedschappen. De schroefboormachines van Makita zijn dan ook kwalitatief uitstekend en zo gebouwd dat vrijwel iedere klus waar een schroefboormachine voor nodig is te klaren is. Ze hebben een breed assortiment van schroefboormachines met verschillende functies en mogelijkheden.

 • Welke accuboor kiezen?

  Makita is de voorloper met de introductie van lithium-ion accu’s in hun elektrische gereedschappen en de Makita DDF485RFJ is op dit moment de beste accu boormachine die je kunt kopen. De schroefboormachine wordt door zowel thuisgebruikers als hobbyisten en professionals gebruikt en wordt standaard geleverd met 2 accu’s. Zo hoef je niet bang te zijn dat je de klus tijdelijk moet staken als de accu van de boormachine leeg is.

 • Welke boormachine voor thuis?

  De Bosch UniversalDrill 18 is een mooie accu schroefboormachine die standaard met 2 accu’s wordt geleverd. Met deze boormachine klaar je iedere klus in huis en met de bijgeleverde koffer kun je het gereedschap eenvoudig opbergen. De Bosch UniversalDrill 18 is echt voor de doe-het-zelver die af en toe in huis klust. Hobby klussers en professionals hebben wellicht meer baat bij de Makita DDF485RFJ.

 • Welk voltage accuboormachine?

  De spanning van een accu van een boormachine wordt aangegeven in voltage en hoe hoger het voltage des te krachtiger de boormachine is. De meeste accuboormachines hebben een accu met een voltage van 18V. Dit is voldoende om te schroeven in hout, gipsplaten en zelfs iets steviger materiaal. Met uitzondering van beton waar je een speciale klopboormachine of boorhamer voor nodig hebt.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie