De 5 beste scheerapparaten van 2021

Een glad geschoren gezicht zorgt ervoor dat de gemiddelde man er fris, fruitig en aantrekkelijk uit ziet. Stiekem weten jij en ik ook dat scheren niet altijd leuk is en het liefst zo snel mogelijk moet gebeuren. Met een scheerapparaat kan je snel en goed scheren. Snel scheren mag alleen niet ten kosten gaan van het resultaat! Daarom is het belangrijk om een goed scheerapparaat te kiezen dat snel en goed zijn werk doet. Ook moet het een scheerapparaat zijn dat bij jou huidtype past. Maar wat is nu het beste scheerapparaat? Wij hebben er vijf voor je getest en hieronder vind je de resultaten voor wat volgens ons de beste scheerapparaten van 2021 zijn.

Dit zijn ze, de 5 beste scheerapparaten van 2021

1. Braun 5040S – Duitse kwaliteit scheerapparaat

Braun 5040s scheerapparaat
Bekijk scheerapparaat

Eerste in de lijst is dit model van de Duitse fabrikant Braun. Braun maakt al sinds jaar en dag scheerapparaten van hoge kwaliteit en zijn een begrip in de scheerwereld. Dit model in de 5 series is geschikt voor verschillende soorten baardgroei en kan zowel nat als droog gebruikt worden.

De 5040s van Braun is geschikt voor lichte baardgroei, maar is daarnaast ook te gebruiken bij zware baardgroei. Hierdoor is dit scheerapparaat voor veel verschillende soorten baarden geschikt. Het apparaat kan zowel droog als nat gebruikt worden. Het grote voordeel hiervan is dat dit scheerapparaat ook geschikt is om onder de douche te scheren. Iets wat veel mannen prettig vinden! Verder is het mogelijk om te scheren met scheerschuim of scheergel. Je spoelt de Braun 5040s na een scheerbeurt eenvoudig af onder de kraan.

Naast de gewone scheerkop geeft de Braun 5040s ook een uitklapbare tondeuse. Hiermee trim je gemakkelijk je bakkebaarden en zelfs je nekharen kunnen op deze manier bijgewerkt worden. De snellaadfunctie van dit model zorgt ervoor dat het scheerapparaat binnen een paar minuten genoeg opgeladen is voor een complete scheerbeurt. Wel zo handig wanneer je ’s ochtends vroeg merkt dat het scheerapparaat leeg is!

Een nadeel is dat dit scheerapparaat niet geleverd wordt met een automatisch reinigingsstation.

Pluspunten
 • Ook geschikt voor zware baardgroei
 • Zowel droog als nat scheren, inclusief scheerschuim of gel
 • Uitklapbare tondeuse voor bakkebaarden en nekharen
 • Snelle laadfunctie
Minpunten
 • Er zit geen reinigingsstation op dit scheerapparaat

De Braun 5040S is verkrijgbaar bij:

2. Braun 9291CC – Pure kwaliteit (onze keus)

Braun 9291cc scheerapparaat
Bekijk scheerapparaat

Ons tweede model komt ook van Braun. De Braun series 9 9291cc is een scheerapparaat voor de mannen die scheren serieus nemen! Het is een zeer compleet apparaat welke geschikt is voor veel verschillende soorten baardtypes. We kunnen het misschien wel het beste scheerapparaat van Braun noemen.

Dit scheerapparaat maakt met name het verschil bij mensen met zware, dikke en stugge baardgroei. De Braun 9291cc maakt hier korte metten mee en zorgt dat ook jouw dikke baard weer netjes geschoren wordt. Verder is ook dit model zowel nat als droog te gebruiken, waardoor scheren onder de douche geen probleem is. Daarnaast beschikt ook dit model over een uitklapbare tondeuse voor het bijwerken van de bakkebaarden en nekharen.

Een nadeel van dit scheerapparaat is dat hij enkel draadloos te gebruiken is. Ja kan dus niet even snel bedraad scheren wanneer het scheerapparaat onverwachts leeg is. Dit één van de redenen om te kiezen voor de variant met een reinigingsstation.

Weet je van jezelf dat het onderhoud en schoonmaken van je scheerapparaat er bij in gaat schieten? In dat geval zouden we je adviseren om te kiezen voor een variant met reinigingsstation. Dit station laad de Braun 9291cc op, droogt de kop, reinigt en smeert het apparaat. Zo weet je zeker dat je scheerapparaat altijd in topconditie blijft.

Pluspunten
 • Geschikt voor zware baardgroei
 • Zowel nat als droog scheren
 • Uitklapbare tondeuse voor bakkebaarden
 • Accu gaat meer dan 50 minuten mee
Minpunten
 • Niet te gebruiken met oplaadkabel

De Braun 9291CC is verkrijgbaar bij:

3. Philips S7711/26 – Nederlandse kwaliteit scheerapparaat

Philips s7710 scheerapparaat
Bekijk scheerapparaat

Het volgende scheerapparaat in ons lijstje is de Philips series 7000 S7710/26. Philips is natuurlijk groot geworden met verlichting, maar ook op andere elektronische gebieden heeft het bedrijf niet stil gezeten. Zo heeft Philips ook een goede naam in de scheerapparaten.

Dit scheerapparaat is, net als de Braun 9 series, geschikt voor het scheren van zware baardgroei. Ook het scheren met scheergel of scheerschuim is met dit scheerapparaat mogelijk. Verder wordt het scheerapparaat standaard geleverd met een reinigingsstation at je apparaat schoon en in conditie houdt. Dit is gezien het prijsverschil met de Braun erg netjes!

Het bijwerken van nekharen of bakkebaarden kan met behulp van het opzetstuk. Deze klik je op het scheerapparaat en werkt erg prettig. Het nadeel hiervan is wel dat je de scheerkoppen moet omwisselen om even snel je bakkebaarden bij te werken.

Deze Philips heeft een snellaadfunctie, waardoor het apparaat binnen enkele minuten voldoende opgeladen is om één keer volledig te scheren. Verder blijft het scheerapparaat op een volle accu meer dan 50 minuten draadloos scheren.

Een mooie aanvulling zou een trimopzetstuk zijn, waarmee je je baard kunt trimmen. Deze wordt helaas niet meegeleverd, dat is in onze ogen een gemiste kans.

Pluspunten
 • Geschikt voor zware baardgroei
 • Geschikt voor het scheren met scheerschuim of gel
 • Levering inclusief reinigingsstation
 • Laad snel op en gaat lang mee
Minpunten
 • Tondeuse moet op het apparaat geklikt worden om bakkebaarden bij te werken
 • Geen levering van een trimopzetstuk

De Philips S7711/26 is verkrijgbaar bij:

4. Braun 3040 Dry & wet – Betaalbaar scheerapparaat

Braun 3040 scheerapparaat
Bekijk scheerapparaat

De Braun series 3 bestaat in twee verschillende varianten. Een basismodel en een model dat zowel nat als droog gebruikt kan worden. Gezien het geringe prijsverschil van enkele euro’s gaat onze voorkeur uit naar de Braun 3040 aangezien deze zowel nat als droog te gebruiken is.

Dit scheerapparaat kan gezien worden als het basis model van de Braun scheerapparaten. Ook dit model heeft een uitklapbare tondeuse voor het bijwerken van bakkebaarden en nekharen. Verder is dit model gemakkelijk snel op te laden zodat hij binnen enkele minuten klaar is voor een complete scheerbeurt. Het scheerapparaat is helaas niet bedraad te gebruiken. Zorg er dus voor dat hij ten alle tijden goed opgeladen is zodat je niet voor verassingen komt te staan.

De prijs van dit apparaat van enorm mee en ligt een heel eind onder de honderd euro. Daarmee is het een mooi model voor iemand met lichte baardgroei die niet teveel geld kwijt wil zijn aan een scheerapparaat

Pluspunten
 • Zowel droog als nat te gebruiken
 • Uitklapbare tondeuse
 • Snel opladen
Minpunten
 • Niet met draad te gebruiken

De Braun 3040 Dry & wet is verkrijgbaar bij:

5. Philips Oneblade – Eenvoudig maar doeltreffend scheerapparaat

oneblade scheerapparaat
Bekijk scheerapparaat

De Philips Oneblade is een vreemde eend in de bijt. Toch is het een scheerapparaat wat volgens ons absoluut in dit rijtje thuis hoort. Zelf hebben we hier enorm prettige ervaringen mee. Het is een apparaat wat net even anders scheert dan de ‘normale’ scheerapparaten.

Met dit scheerapparaat scheer je vrijwel glad tot wel 10 millimeter. Dit scheermes scheer net boven de huid, waardoor jezelf snijden zo goed als onmogelijk is. Ook zal je ervaren dat er minder irritatie van de huid is. Dit is met name handig voor mensen met een gevoelige huid. Het scheerapparaat is goed voor dagelijks gebruik, maar kan bijvoorbeeld ook één keer per week gebruikt worden.

Een klein nadeel is de levensduur van de mesjes. Philips adviseert om de mesjes iedere 4 maanden te vervangen voor het beste scheerresultaat. Hierdoor hebben we dit scheerapparaat niet tot de beste uit geroepen. Toch zijn de ervaringen zeer positief.

De Philips Oneblade wordt op een oplaadstation opgeladen. Wanneer het scheerapparaat opgeladen is kan deze tot wel 90 minuten draadloos scheren! Dat is een stuk langer dan zijn concurrenten in deze lijst.

Pluspunten
 • Geen irritatie tijdens het scheren
 • Zeer lange accuduur
 • Trimmen tot 10 millimeter
Minpunten
 • Scheert niet helemaal glad
 • Mesjes moeten na 4 maanden vervangen worden

De Philips Oneblade is verkrijgbaar bij:

Wat is het beste scheerapparaat?

Er is niet een apparaat aan te wijzen als beste scheerapparaat. Ieder model heeft zijn eigen pluspunten en minpunten en het is aan jou om te bepalen welke punten voor jou van belang zijn. Daarnaast is het afhankelijk van je baardgroei en je wensen. Heb je een dikke stugge baard of juist vrijwel geen baardgroei? En wil je helemaal glad scheren, of af en toe een klein baardje laten staan? Door deze vragen te beantwoorden kom je uiteindelijk bij jouw ideale scheerapparaat. We hebben deze lijst zelf opgezet. Mist er in jouw ogen een model dat beter is dan de vijf die wij benoemen? Laat dan een reactie achter! We hopen dat onze lijst je in ieder geval heeft kunnen helpen bij het vinden van het ideale scheerapparaat voor jou!

Online jouw scheerapparaat kopen

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van jouw nieuwe scheerapparaat wil je natuurlijk ook weten waar je het beste een scheerapparaat kunt kopen. Daarom hebben we hieronder een lijst met betrouwbare webshops gemaakt waar je jouw nieuwe scheerapparaat kunt kopen.

Plaats een reactie