De 5 beste scheerapparaten van 2024

Ben je op zoek naar het beste scheerapparaat? Wij helpen je graag! Wij hebben voor jullie een aantal scheerapparaten uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste scheerapparaten van 2024 zijn.

Een glad geschoren gezicht zorgt ervoor dat de gemiddelde man er fris, fruitig en aantrekkelijk uit ziet. Stiekem weten jij en ik ook dat scheren niet altijd leuk is en het liefst zo snel mogelijk moet gebeuren. Met een scheerapparaat kan je snel en goed scheren. Snel scheren mag alleen niet ten kosten gaan van het resultaat! Daarom is het belangrijk om een goed scheerapparaat te kiezen dat snel en goed zijn werk doet. Ook moet het een scheerapparaat zijn dat bij jouw huidtype past.

Merk
Model
1
Braun 5040s scheerapparaat
Braun
5040S
2
Braun Series 9 Pro 9476cc - Elektrisch Scheerapparaat Mannen
Braun
Series 9 Pro 9476cc
3
Philips - Series 9000 S9985-35 - Scheerapparaat
Philips
Series 9000
4
Braun 3040 scheerapparaat
Braun
3040 Dry & wet
5
Philips OneBlade Pro QP6650/30 - Trimmer, scheerapparaat en styler
Philips
Oneblade

Dit zijn ze, de 5 beste scheerapparaten van 2024

1. Braun 5040S – Beste duitse kwaliteit scheerapparaat

Braun 5040s scheerapparaat
Bekijk scheerapparaat

Eerste in de lijst is dit model van de Duitse fabrikant Braun. Braun maakt al sinds jaar en dag scheerapparaten van hoge kwaliteit en zijn een begrip in de scheerwereld. Dit model in de 5 series is geschikt voor verschillende soorten baardgroei en kan zowel nat als droog gebruikt worden.

De 5040s van Braun is geschikt voor lichte baardgroei, maar is daarnaast ook te gebruiken bij zware baardgroei. Hierdoor is dit scheerapparaat voor veel verschillende soorten baarden geschikt. Het apparaat kan zowel droog als nat gebruikt worden. Het grote voordeel hiervan is dat dit scheerapparaat ook geschikt is om onder de douche te scheren. Iets wat veel mannen prettig vinden! Verder is het mogelijk om te scheren met scheerschuim of scheergel. Je spoelt de Braun 5040s na een scheerbeurt eenvoudig af onder de kraan.

Naast de gewone scheerkop geeft de Braun 5040s ook een uitklapbare tondeuse. Hiermee trim je gemakkelijk je bakkebaarden en zelfs je nekharen kunnen op deze manier bijgewerkt worden. De snellaadfunctie van dit model zorgt ervoor dat het scheerapparaat binnen een paar minuten genoeg opgeladen is voor een complete scheerbeurt. Wel zo handig wanneer je ’s ochtends vroeg merkt dat het scheerapparaat leeg is!

Een nadeel is dat dit scheerapparaat niet geleverd wordt met een automatisch reinigingsstation.

Pluspunten
 • Ook geschikt voor zware baardgroei
 • Zowel droog als nat scheren, inclusief scheerschuim of gel
 • Uitklapbare tondeuse voor bakkebaarden en nekharen
 • Snelle laadfunctie
Minpunten
 • Er zit geen reinigingsstation op dit scheerapparaat

De Braun 5040S is verkrijgbaar bij:

2. Braun Series 9 Pro 9476cc – Beste kwaliteits scheerapparaat

Braun Series 9 Pro 9476cc - Elektrisch Scheerapparaat Mannen
Bekijk scheerapparaat

Ons tweede model komt ook van Braun. De Braun series 9476cc is een scheerapparaat voor de mannen die scheren serieus nemen! Het is een zeer compleet apparaat welke geschikt is voor veel verschillende soorten baardtypes. We kunnen het misschien wel het beste scheerapparaat van Braun noemen.

Dit scheerapparaat maakt met name het verschil bij mensen met zware, dikke en stugge baardgroei. De Braun 9476cc maakt hier korte metten mee en zorgt dat ook jouw dikke baard weer netjes geschoren wordt. Verder is ook dit model zowel nat als droog te gebruiken, waardoor scheren onder de douche geen probleem is. Daarnaast beschikt ook dit model over een uitklapbare tondeuse voor het bijwerken van de bakkebaarden en nekharen.

Een nadeel van dit scheerapparaat is dat hij enkel draadloos te gebruiken is. Ja kan dus niet even snel bedraad scheren wanneer het scheerapparaat onverwachts leeg is. De batterij gaat wel tot 50% langer mee en met de draadloze oplaadhoes is het Braun scheerapparaat zo weer opgeladen om er tot 6 weken plezier van te hebben.

Pluspunten
 • Geschikt voor zware en lichte baardgroei
 • Zowel nat als droog scheren
 • Accu gaat meer dan 60 minuten mee
Minpunten
 • Niet te gebruiken met oplaadkabel

De Braun Series 9 Pro 9476cc is verkrijgbaar bij:

3. Philips Series 9000 – Beste nederlandse kwaliteit scheerapparaat

Philips - Series 9000 S9985-35 - Scheerapparaat
Bekijk scheerapparaat

Het volgende scheerapparaat in ons lijstje is de Philips series 9000 S9985/35. Philips is natuurlijk groot geworden met verlichting, maar ook op andere elektronische gebieden heeft het bedrijf niet stil gezeten. Zo heeft Philips ook een goede naam in de scheerapparaten.

Dit scheerapparaat is, net als de Braun 9 series, geschikt voor het scheren van zware baardgroei. Ook het scheren met scheergel of scheerschuim is met dit scheerapparaat mogelijk. Verder wordt het scheerapparaat standaard geleverd met een reinigingsstation dat je apparaat schoon en in conditie houdt. Dit is gezien het prijsverschil met de Braun erg netjes!

Het bijwerken van nekharen of bakkebaarden kan met behulp van het opzetstuk. Deze klik je op het scheerapparaat en werkt erg prettig. Het nadeel hiervan is wel dat je de scheerkoppen moet omwisselen om even snel je bakkebaarden bij te werken.

Deze Philips heeft een snellaadfunctie, waardoor het apparaat binnen enkele minuten voldoende opgeladen is om één keer volledig te scheren. Verder blijft het scheerapparaat op een volle lithium ion accu meer dan 60 minuten draadloos scheren. Om dit scheerapparaat volledig op te laden kost ook slechts 60 minuten.

Pluspunten
 • Geschikt voor zware baardgroei
 • Geschikt voor het scheren met scheerschuim of gel
 • Levering inclusief reinigingsstation
 • Laad snel op en gaat lang mee
Minpunten
 • Tondeuse moet op het apparaat geklikt worden om bakkebaarden bij te werken
 • Geen levering van een trimopzetstuk

De Philips Series 9000 is verkrijgbaar bij:

4. Braun 3040 Dry & wet – Beste betaalbare scheerapparaat

Braun 3040 scheerapparaat
Bekijk scheerapparaat

De Braun series 3 bestaat in twee verschillende varianten. Een basismodel en een model dat zowel nat als droog gebruikt kan worden. Gezien het geringe prijsverschil van enkele euro’s gaat onze voorkeur uit naar de Braun 3040 aangezien deze zowel nat als droog te gebruiken is.

Dit scheerapparaat kan gezien worden als het basis model van de Braun scheerapparaten. Ook dit model heeft een uitklapbare tondeuse voor het bijwerken van bakkebaarden en nekharen. Verder is dit model gemakkelijk snel op te laden zodat hij binnen enkele minuten klaar is voor een complete scheerbeurt. Het scheerapparaat is helaas niet bedraad te gebruiken. Zorg er dus voor dat hij ten alle tijden goed opgeladen is zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De prijs van dit apparaat valt enorm mee en is daarmee een mooi model voor iemand met lichte baardgroei die niet teveel geld kwijt wil zijn aan een scheerapparaat

Pluspunten
 • Zowel droog als nat te gebruiken
 • Uitklapbare tondeuse
 • Snel opladen
Minpunten
 • Niet met draad te gebruiken

De Braun 3040 Dry & wet is verkrijgbaar bij:

5. Philips Oneblade – Beste eenvoudige maar doeltreffende scheerapparaat

Philips OneBlade Pro QP6650/30 - Trimmer, scheerapparaat en styler
Bekijk scheerapparaat

De Philips Oneblade is een beetje een vreemde eend in de bijt in deze lijst met beste scheerapparaten. Toch is het een scheerapparaat wat volgens ons absoluut in dit rijtje thuis hoort. Zelf hebben we hier enorm prettige ervaringen mee. Het is een scheerapparaat wat net even anders scheert dan de ‘normale’ scheerapparaten.

Met dit scheerapparaat scheer je vrijwel glad tot wel 10 millimeter. Dit scheermes scheert net boven de huid, waardoor jezelf snijden zo goed als onmogelijk is. Ook zal je ervaren dat er minder irritatie van de huid is. Dit is met name handig voor mensen met een gevoelige huid. Het scheerapparaat is goed voor dagelijks gebruik, maar kan bijvoorbeeld ook één keer per week gebruikt worden.

Een klein nadeel is de levensduur van de mesjes. Philips adviseert om de mesjes iedere 4 maanden te vervangen voor het beste scheerresultaat. Hierdoor hebben we dit scheerapparaat niet tot de beste uit geroepen. Toch zijn de ervaringen zeer positief.

De Philips Oneblade wordt op een oplaadstation opgeladen. Wanneer het scheerapparaat opgeladen is kan deze tot wel 120 minuten draadloos scheren! Dat is een stuk langer dan zijn concurrenten in deze lijst.

Pluspunten
 • Geen irritatie tijdens het scheren
 • Zeer lange accuduur van 120 minuten
 • Trimmen tot 10 millimeter
Minpunten
 • Scheert niet helemaal glad
 • Mesjes moeten na 4 maanden vervangen worden

De Philips Oneblade is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een scheerapparaat?

Het is verstandig om vooraf een budget in gedachte te houden wat je uit wil geven aan een scheerapparaat. Een goede scheerapparaat begint zo bij ongeveer 80 euro. Maar je hebt ook een stuk duurdere scheerapparaten met meerdere functies. Bedenk dus goed wat je uit wil geven voordat je op zoek goed naar een scheerapparaat.

Je hebt zowel roterende als vibrerende elektrische scheerapparaten. Roterende scheerapparaten maken een cirkelvormige beweging en vibrerende elektrische scheerapparaten scheer je met op-en-neergaande bewegingen.

Kijk goed naar je eigen baard. Heb je een lichte, normale of een zware baardgroei? De meeste scheerapparaten zijn geschikt voor normale of lichte baardgroei. Heb je een zware baardgroei? Kijk dan voordat je een scheerapparaat gaat kopen of het scheerapparaat wel geschikt is voor zware baardgroei.

Voordat je een scheerapparaat gaan aanschaffen is het belangrijk om te bedenken of je helemaal glad wil scheren, een stoppelbaardje wil of je baard wil trimmen. Er zijn scheerapparaten met verschillende opzetkoppen waardoor je een scheerapparaat kan kopen wat precies aansluit bij jouw wensen.

Heb je een gevoelige huid? Er zijn ook speciale scheerapparaten die geschikt zijn voor de gevoelige huid. Hiermee voorkom je irritaties van je huid.

Kijk ook goed hoe je het scheerapparaat moet schoonmaken. Er zijn scheerapparaten met een automatisch reinigingsstation, die reinigen de scheerkop, smeren de scheerkop en zorgen dat de scheerkop droog wordt. Er zijn ook scheerapparaten die je schoon spoelt onder de kraan of die je schoon maakt met een onderhoudsborstel.

Met een display op het scheerapparaat kun je zien hoe vol je accu nog is en vind je ook andere informatie. Bedenk voordat je een scheerapparaat gaat aanschaffen of dit voor jou belangrijk is.

Ben je van plan om een scheerapparaat te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over scheerapparaten? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over scheerapparaten zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een scheerapparaat en vind je dat jouw scheerapparaat getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw scheerapparaat makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over scheerapparaten

 • Waar kan ik een scheerapparaat kopen?

  Scheerapparaten kan je vrijwel overal kopen. Elektrische scheerapparaten vind je bij winkels, zoals Blokker, Media Markt en kleinere witgoedspecialisten. Online kun je vrijwel overal elektrische scheerapparaten kopen. Van Coolblue tot aan bol.com en de MediaMarkt tot aan de BCC. In de basis hebben winkels, zoals MediaMarkt, Coolblue en bol.comhet grootste assortiment.

 • Wat scheert beter Braun of Philips?

  Braun of Philips zijn allebei bekende merken op het gebied van elektrische scheerapparaten. Welk merk beter scheert is afhankelijk van het model dat je kiest. In de regel komen beiden merken goed uit de tests en is er niet één winnaar aan te wijzen. Op het gebied van innovatie heeft Philips wellicht een streepje voor, omdat ze meer ervaring hebben in het fabriceren van elektrische scheerapparaten.

 • Welk scheerapparaat voor zware baardgroei?

  De Philips Shaver 9000 Series is het beste elektrische scheerapparaat dat je kunt kopen wanneer je een zware baardgroei hebt. Het apparaat bevat 3 roterende koppen die optimaal scheercomfort en het beste resultaat garanderen. Het vermogen van het scheerapparaat wordt automatisch aangepast, omdat deze machine in staat is om de dichtheid van de baard te kunnen meten. Zo kom je altijd tot het beste resultaat. Zelfs als je een zware baardgroei hebt.

 • Welke ladyshave kopen?

  De Philips BRL175/00 is de beste ladyshave die je op dit moment kunt kopen. De machine is met het vrouwenlichaam in gedachten ontworpen en bevat meerdere accessoires voor de meest comfortabele en beste scheerbeurt. De bikinilijn, oksels en benen zijn met deze ladyshave te behandelen terwijl je het apparaat ook prima onder de douche kunt gebruiken.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie