De 5 beste wifi versterkers van 2021

Heb je een wat minder goed bereik van jouw wifi in bepaalde ruimtes van jouw huis? Dat kan in sommige gevallen heel vervelend zijn, maar gelukkig is dit probleem gemakkelijk op te lossen. Je kunt ervoor kiezen om een netwerkkabel door het hele huis te leggen waardoor je op alle plekken in je huis goede wifi hebt, maar dit is een oplossing die veel werk met zich meebrengt en ook niet echt een ideale optie. Er zijn vele andere opties om het wifi bereik in jouw huis te verbeteren: multiroom wifi, ook wel mesh genoemd, homeplugs, accesspoint of een wifi repeater, ook wel een wifi versterker genoemd. Er zijn een heleboel verschillende opties beschikbaar voor het verbeteren van het wifi signaal in jouw huis. Voor dit artikel hebben wij een aantal wifi repeaters getest, vervolgens hebben we de beste wifi repeaters met elkaar vergeleken en hier een top 5 van gemaakt. Deze top 5 delen we graag met je.

Ook hebben we de beste multiroom wifi systemen in dit artikel opgenomen. In dit overzicht staan de 2 beste multiroom wifi systemen. Omdat dit een relatief nieuw product is konden we nog geen top 5 samenstellen. Onderaan deze pagina vind je een uitgebreidere omschrijving van deze producten.

Wifi versterker of multiroom wifi systeem?

Voor we verder ingaan op de beste wifi versterkers leggen we je graag uit wat het verschil is tussen een wifi versterker en een multiroom wifi systeem. In het eerste opzicht lijken een wifi versterker en een multiroom wifi systeem dezelfde functies te hebben en dat is ook zo: ze versterken het signaal van een wifi router, met beide apparaten heb je een sterk wifi netwerk in het hele huis en je hoeft geen netwerkkabels te trekken. Het verschil tussen een wifi versterker en een multiroom wifi systeem is de verbinding.

Met multiroom wifi, ook wel ‘mesh’ genoemd, heb je in verschillende kamers draadloos internet en een stabiel signaal. Normaal gesproken heb je één router waar al het wifi verkeer te samen komt. Met multiroom wifi heb je meerdere kleine routers ofwel satellieten die fungeren als een verlengstuk van het hoofdmodem. Middels dit systeem wordt het signaal opgepakt en als het ware naadloos verlengt waardoor je op alle verschillende plekken in jouw huis wifi signaal kan ontvangen en een optimale verbinding hebt. Dit gebeurt middels meerdere zenders waardoor er geen verlies aan snelheid van de wifi plaatsvindt.

De voor- en nadelen van een Multiroom Wifi systemen

Pluspunten
 • Geen signaalverlies door gebruik van meerdere zenders
 • Makkelijk uit te breiden en te installeren (gebruiksvriendelijk)
 • Wifi wordt gezien als één groot netwerk waardoor het bereik optimaal is
 • Geen snelheidsverlies door constante verbondenheid met internet
Minpunten
 • Aan de aankoop van multiroom wifi hangt een behoorlijk prijskaartje. Een extra wifipunt kost al gauw bijna €150,-

Dus stel je modem hangt in de hal en het signaal wordt met een router vanuit daar versterkt. In dit geval zou het kunnen zijn dat het signaal in de keuken en slaapkamer heel erg laag is. Met multiroom wifi plaats je in dit geval in de keuken, slaapkamer en bijvoorbeeld op zolder een “satelliet” waardoor je in de gewenste ruimtes van jouw huis ook daar stabiel internet hebt.

Met een wifi versterker wordt (het woord zegt het al) het signaal van de wifi versterkt waardoor het bereik wordt vergroot. Dit gebeurt echter alleen op dezelfde zender in tegenstelling tot multiroom wifi. Dit betekent dat de versterker het signaal verzend, maar ook ontvangt op dezelfde zender.

De voor- en nadelen van een wifi versterker

Pluspunten
 • Het wifi bereik in jouw huis wordt vergroot
 • Draadloze verbinding met wifi router
 • Makkelijk te installeren
 • Goedkope oplossing om het wifi signaal te verbeteren/li>
Minpunten
 • Snelheid van het internet wordt gehalveerd wanneer de wifi versterker geen tri-band wifi versterker is
 • Op plekken waar je helemaal geen internet ontvang, kun je ook geen wifi versterker plaatsen omdat het apparaat er geen signaal ontvangt en dus het signaal ook niet kan versterken

Dit zijn ze, de 5 beste wifi versterkers van 2021

1. Netgear EX8000

Netgear EX8000 wifi versterker
Bekijk wifi versterker

Met de Netgear EX8000 breid je je huidige wifi-netwerk uit tot in alle hoeken in jouw huis. In de achtertuin en op zolder ontvang je dankzij deze wifi versterker een snelle en stabiele internetverbinding.

Door gebruik te maken van de app van Netgear ga je op zoek naar de juiste plek in je huis om de wifi repeater te installeren. Deze app meet teven je wifi signaal en kan dus ook gebruikt worden om na het plaatsen van de wifi versterker het signaal overal te meten. Hierdoor weet je meteen of je op de belangrijke plekken voldoende wifi verbinding hebt.

De installatie van deze wifi versterker kent geen ingewikkelde configuraties en gaat daarom ook erg makkelijk en snel. Met deze wifi versterker kun je 4 extra apparaten aansluiten. Door de twee extra netwerkaansluitingen kun je bijvoorbeeld ook je PlayStation of televisie bedraad aansluiten op het internet. Deze wifi versterker van Netgear werkt samen met elke wifi-router. Dus ook met wifi-routers van andere merken. Natuurlijk zal een combinatie met een Netgear router het beste resultaat opleveren, maar heb je een ander merk, dna is de Netgear EX8000 nog steeds een prima oplossing om jouw wifi in huis te verbeteren.

Pluspunten
 • Werkt met elke wifi-router
 • Één wifi netwerk
 • Verkrijgbaar in wit en zwart
Minpunten
 • Groot formaat
 • Prijs is aan de hoge kant

De Netgear EX8000 is verkrijgbaar bij:

2. TP-Link RE450

TP-Link RE450 wifi repeater
Bekijk wifi versterker

Deze TP-Link RE450 wifi versterker biedt wifi dekking tot wel 1.115 vierkante meter. Met dit draadloze apparaat versterk je jouw bestaande wifi signaal naar ruimten of plekken in jouw huis waar je op dit moment slechte (of zelfs geen) wifi-verbinding hebt.

De wifi versterker van TP-Link communiceert met alle soorten en merken routers. Het apparaat is eenvoudig te installeren door middel van de RE-knop. Wanneer je de wifi repeater geïnstalleerd hebt ga je met behulp van het apparaat zelf op zoek naar de beste plek om de wifi versterker op te hangen. Zolang het blauwe lampje aan is, is de plek geschikt om de wifi versterker te plaatsen. Wordt het lampje rood, ga dan terug en kijk waar het lampje weer blauw kleurt. Zo kun je makkelijk de optimale locatie vinden om jouw wifi netwerk uit te breiden naar plekken waar het op dit moment slecht is.

Ook is deze wifi repeater voorzien van Dual-band en Wireless AC. Dit maakt hem ook geschikt voor online gamen en het streamen van hoogwaardige content. Er kunnen meerdere apparaten tegelijk verbonden zijn met deze wifi repeater zonder dat de snelheid drastisch afneemt.

Pluspunten
 • Eenvoudige installatie
 • Versterkt het wifi netwerk
 • Goede prijs- en kwaliteitsverhouding
Minpunten
 • Geen geïntegreerd stopcontact, waardoor je altijd één stopcontact zult missen

De TP-Link RE450 is verkrijgbaar bij:

3. AVM FRITZ!WLAN 310 – Beste prijs-/kwaliteitsverhouding

AVM FRITZ!WLAN 310 wifi versterker
Bekijk wifi versterker

De wifi versterker van AVM FRITZ!WLAN 310 is een goede en goedkope oplossing voor een slecht wifi bereik in jouw huis. De wifi repeater is super makkelijk te installeren door middel van één druk op de knop.

De led lampjes op het apparaat geven aan of de wifi repeater nog verbinding kan maken met de oorspronkelijke wifi router. Deze wifi versterker zorgt ervoor dat je in alle hoeken van je huis internet hebt. Een nadeel van dit apparaat is dat de snelheid van het signaal wordt gehalveerd. Op plekken waar het signaal niet perse belangrijk is en gebruikt wordt voor dagdagelijkse dingen is deze wifi versterker prima geschikt. Deze goedkope wifi versterker is niet echt geschikt als er op deze locatie online gegamed wordt of hoge kwaliteit content gestreamed moet worden. Netflix kijken levert over deze verbinding niet altijd de beste kwaliteit op.

Kom je dus op bepaalde plekken in huis nét die wifi te kort en ben je op zoek naar een goedkope oplossing? Dan is deze wifi versterker uitermate geschikt. Wil je ook streamen en andere zwaardere internettoepassingen gebruiken? Dan kan je beter voor een wat duurder model gaan.

Pluspunten
 • Zeer eenvoudige installatie
 • 5 jaar garantie
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
Minpunten
 • Niet mogelijk om een apparaat bedraad aan te sluiten
 • Geïntegreerd stopcontact, waardoor je altijd één stopcontact zult missen
 • Snelheid van het internet wordt gehalveerd

De AVM FRITZ!WLAN 310 is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

4. Netgear EX7700

Netgear EX7700 wifi versterker
Bekijk wifi versterker

De Netgear EX7700 zorgt voor een krachtige wifi uitbreiding door het hele huis. Het apparaat heeft een moderne design uitstraling en is daarom vergeleken met andere wifi versterkers misschien geen doorn in het oog. De lampjes op het apparaat zorgen voor een optimale plaatsing tijdens het installeren van de wifi versterker.

Door de extra ethernet-aansluiting kan er ook nog een apparaat bedraad voorzien worden van internet. De apparaten die je aansluit op de wifi versterker blijven nog gewoon verbonden met dezelfde netwerknaam. Wanneer je de Netgear Nighthawk app download kun je je netwerk optimaliseren en dat zorgt voor een nog betere wifi verbinding. Tevens gaat er met deze wifi repeater geen snelheid verloren omdat er een speciale band gebruikt wordt om te communiceren met je bestaande router. Ook is deze wifi repeater voorzien van een WPS-knop, waardoor je op de meeste moderne apparaten met één druk op de knop verbinding kunt maken. Hierdoor is fysieke toegang tot de router genoeg om een beveiligde verbinding op te zetten zonder het wachtwoord uit je hoofd te moeten leren.

Pluspunten
 • Moderne uitstraling
 • Ethernet-aansluiting
 • Goede prijs- en kwaliteitsverhouding
Minpunten
 • Wat groter dan gebruikelijk

De Netgear EX7700 is verkrijgbaar bij:

5. TP-Link WA850RE

TP-Link WA850RE wifi versterker
Bekijk wifi versterker

Deze wifi versterker is het broertje van de eerder beschreven TP-Link RE450. De wifi repeater heeft een klein, eenvoudig design en is makkelijk te installeren. Wanneer je op de WPS-knop van jouw router drukt, de wifi versterker in een stopcontact plaatst en vervolgens binnen twee minuten op de knop van de wifi versterker drukt, maken de apparaten al verbinding met elkaar. Daarna kun je eventueel op zoek gaan naar een ander stopcontact om de wifi repeater te plaatsen.

De signaallampjes op het apparaat geven aan hoe sterk de verbinding is met de router, minimaal drie signaallampjes zijn nodig voor goede uitbreiding van het wifi signaal. Door gebruik te maken van de Tether app bedien je het apparaat eenvoudig op afstand. De TP-link WA850RE is een van de goedkoopste wifi versterkers in dit overzicht. Door de scherpe prijs en de moderne functies heeft deze kleine wifi repeater het op plek 5 in deze lijst geschopt.

Ook deze wifi versterker verlaagt de geboden snelheid wel wat, waardoor deze voornamelijk geschikt is voor browsen, e-mail en het downloaden van bestanden. Wil je gaan streamen of online gaan gamen? Dan zal je ook bij deze wifi versterker niet voldoende snelheid hebben.

Pluspunten
 • Klein, eenvoudig design
 • Makkelijke installatie
 • Bedien je apparaat op afstand met de Tether app
Minpunten
 • Hogere prijsklasse

De TP-Link WA850RE is verkrijgbaar bij:

Hoe werkt een wifi versterker?

Het woord zegt het eigenlijk al: een wifi versterker versterkt de wifi. Wanneer je op sommige plekken in of rondom jouw huis niet genoeg bereik ontvangt van je router kun je dit oplossen door bijvoorbeeld een wifi versterker in te schakelen. Een wifi versterker zorgt voor een versterking van het wifi signaal dat je in bepaalde ruimtes van je huis bijvoorbeeld niet kunt ontvangen. Belangrijk om te weten is dat een wifi versterker alleen werkt wanneer er al een bestaand wifi netwerk aanwezig is. Zonder een wifi netwerk zal het aanschaffen van een wifi versterker dus geen zin hebben. Een wifi versterker pikt het wifi signaal van de router op en daardoor kan een wifi versterker het signaal herhalen. Het zorgt er dus eigenlijk voor dat het bereik van de router groter wordt. En dat is precies wat je wil. Zo heb je met een wifi versterker een goed wifi signaal in elke hoek van je huis en kun je zelfs in je tuin genieten in de zon gebruik maken van je tablet, laptop of smartphone met een goede wifi verbinding.

Plaats een reactie