De 5 beste wifi versterkers van 2024

Heb je een wat minder goed bereik van jouw wifi in bepaalde ruimtes van jouw huis? Dat kan in sommige gevallen heel vervelend zijn, maar gelukkig is dit probleem gemakkelijk op te lossen. Je kunt ervoor kiezen om een netwerkkabel door het hele huis te leggen waardoor je op alle plekken in je huis goede wifi hebt, maar dit is een oplossing die veel werk met zich meebrengt en ook niet echt een ideale optie. Er zijn vele andere opties om het wifi bereik in jouw huis te verbeteren: multiroom wifi, ook wel mesh genoemd, homeplugs, accesspoint of een wifi repeater, ook wel een wifi versterker genoemd. Er zijn een heleboel verschillende opties beschikbaar voor het verbeteren van het wifi signaal in jouw huis. Voor dit artikel hebben wij een aantal wifi repeaters getest, vervolgens hebben we de beste wifi repeaters met elkaar vergeleken en hier een top 5 van gemaakt. Deze top 5 delen we graag met je.

Ook hebben we de beste multiroom wifi systemen in dit artikel opgenomen. In dit overzicht staan de 2 beste multiroom wifi systemen. Omdat dit een relatief nieuw product is konden we nog geen top 5 samenstellen. Onderaan deze pagina vind je een uitgebreidere omschrijving van deze producten.

Wifi versterker of multiroom wifi systeem?

Voor we verder ingaan op de beste wifi versterkers leggen we je graag uit wat het verschil is tussen een wifi versterker en een multiroom wifi systeem. In het eerste opzicht lijken een wifi versterker en een multiroom wifi systeem dezelfde functies te hebben en dat is ook zo: ze versterken het signaal van een wifi router, met beide apparaten heb je een sterk wifi netwerk in het hele huis en je hoeft geen netwerkkabels te trekken. Het verschil tussen een wifi versterker en een multiroom wifi systeem is de verbinding.

Met multiroom wifi, ook wel ‘mesh’ genoemd, heb je in verschillende kamers draadloos internet en een stabiel signaal. Normaal gesproken heb je één router waar al het wifi verkeer te samen komt. Met multiroom wifi heb je meerdere kleine routers ofwel satellieten die fungeren als een verlengstuk van het hoofdmodem. Middels dit systeem wordt het signaal opgepakt en als het ware naadloos verlengt waardoor je op alle verschillende plekken in jouw huis wifi signaal kan ontvangen en een optimale verbinding hebt. Dit gebeurt middels meerdere zenders waardoor er geen verlies aan snelheid van de wifi plaatsvindt.

De voor- en nadelen van een Multiroom Wifi systemen

Pluspunten
 • Geen signaalverlies door gebruik van meerdere zenders
 • Makkelijk uit te breiden en te installeren (gebruiksvriendelijk)
 • Wifi wordt gezien als één groot netwerk waardoor het bereik optimaal is
 • Geen snelheidsverlies door constante verbondenheid met internet
Minpunten
 • Aan de aankoop van multiroom wifi hangt een behoorlijk prijskaartje. Een extra wifipunt kost al gauw bijna €150,-

Dus stel je modem hangt in de hal en het signaal wordt met een router vanuit daar versterkt. In dit geval zou het kunnen zijn dat het signaal in de keuken en slaapkamer heel erg laag is. Met multiroom wifi plaats je in dit geval in de keuken, slaapkamer en bijvoorbeeld op zolder een “satelliet” waardoor je in de gewenste ruimtes van jouw huis ook daar stabiel internet hebt.

Met een wifi versterker wordt (het woord zegt het al) het signaal van de wifi versterkt waardoor het bereik wordt vergroot. Dit gebeurt echter alleen op dezelfde zender in tegenstelling tot multiroom wifi. Dit betekent dat de versterker het signaal verzend, maar ook ontvangt op dezelfde zender.

De voor- en nadelen van een wifi versterker

Pluspunten
 • Het wifi bereik in jouw huis wordt vergroot
 • Draadloze verbinding met wifi router
 • Makkelijk te installeren
 • Goedkope oplossing om het wifi signaal te verbeteren/li>
Minpunten
 • Snelheid van het internet wordt gehalveerd wanneer de wifi versterker geen tri-band wifi versterker is
 • Op plekken waar je helemaal geen internet ontvang, kun je ook geen wifi versterker plaatsen omdat het apparaat er geen signaal ontvangt en dus het signaal ook niet kan versterken
Merk
Model
1
Netgear EX8000 wifi versterker
Netgear
EX8000
2
TP-Link RE450 wifi repeater
TP-Link
RE450
3
AVM FRITZ!Repeater 1200 AX - WiFi Versterker
AVM
FRITZ!Repeater 1200 AX
4
Netgear EAX80 - Mesh WiFi versterker - Wifi 6 - 6000 Mbps
Netgear
EAX80
5
TP-Link WA850RE wifi versterker
TP-Link
WA850RE

Dit zijn ze, de 5 beste wifi versterkers van 2024

1. Netgear EX8000 – Beste wifi versterker met app

Netgear EX8000 wifi versterker
Bekijk wifi versterker

Met de Netgear EX8000 breid je je huidige wifi-netwerk uit tot in alle hoeken in jouw huis. In de achtertuin en op zolder ontvang je dankzij deze wifi versterker een snelle en stabiele internetverbinding.

Door gebruik te maken van de app van Netgear ga je op zoek naar de juiste plek in je huis om de wifi repeater te installeren. Deze app meet tevens je wifi signaal en kan dus ook gebruikt worden om na het plaatsen van de wifi versterker het signaal overal te meten. Hierdoor weet je meteen of je op de belangrijke plekken voldoende wifi verbinding hebt.

De installatie van deze wifi versterker kent geen ingewikkelde configuraties en gaat daarom ook erg makkelijk en snel. Met deze wifi versterker kun je 4 extra apparaten aansluiten. Door de twee extra netwerkaansluitingen kun je bijvoorbeeld ook je PlayStation of televisie bedraad aansluiten op het internet. Deze wifi versterker van Netgear werkt samen met elke wifi-router. Dus ook met wifi-routers van andere merken. Natuurlijk zal een combinatie met een Netgear router het beste resultaat opleveren, maar heb je een ander merk, dan is de Netgear EX8000 nog steeds een prima oplossing om jouw wifi in huis te verbeteren.

Pluspunten
 • Werkt met elke wifi-router
 • Één wifi netwerk
 • Verkrijgbaar in wit en zwart
Minpunten
 • Groot formaat
 • Prijs is aan de hoge kant

De Netgear EX8000 is verkrijgbaar bij:

2. TP-Link RE450 – Beste wifi versterker tot 1.115 vierkante meter

TP-Link RE450 wifi repeater
Bekijk wifi versterker

Deze TP-Link RE450 wifi versterker biedt wifi dekking tot wel 1.115 vierkante meter. Met dit draadloze apparaat versterk je jouw bestaande wifi signaal naar ruimten of plekken in jouw huis waar je op dit moment slechte (of zelfs geen) wifi-verbinding hebt.

De wifi versterker van TP-Link communiceert met alle soorten en merken routers. Het apparaat is eenvoudig te installeren door middel van de RE-knop. Wanneer je de wifi repeater geïnstalleerd hebt ga je met behulp van het apparaat zelf op zoek naar de beste plek om de wifi versterker op te hangen. Zolang het blauwe lampje aan is, is de plek geschikt om de wifi versterker te plaatsen. Wordt het lampje rood, ga dan terug en kijk waar het lampje weer blauw kleurt. Zo kun je makkelijk de optimale locatie vinden om jouw wifi netwerk uit te breiden naar plekken waar het op dit moment slecht is.

Ook is deze wifi repeater voorzien van Dual-band en Wireless AC. Dit maakt hem ook geschikt voor online gamen en het streamen van hoogwaardige content. Er kunnen meerdere apparaten tegelijk verbonden zijn met deze wifi repeater zonder dat de snelheid drastisch afneemt.

Pluspunten
 • Eenvoudige installatie
 • Versterkt het wifi netwerk
 • Goede prijs- en kwaliteitsverhouding
Minpunten
 • Geen geïntegreerd stopcontact, waardoor je altijd één stopcontact zult missen

De TP-Link RE450 is verkrijgbaar bij:

3. AVM FRITZ!Repeater 1200 AX – Beste prijs-/kwaliteitsverhouding wifi versterker

AVM FRITZ!Repeater 1200 AX - WiFi Versterker
Bekijk wifi versterker

De wifi versterker van AVM FRITZ!Repeater 1200 AX is een goede en goedkope oplossing voor een slecht wifi bereik in jouw huis. De wifi repeater is super makkelijk te installeren door middel van één druk op de knop.

Deze wifi versterker zorgt ervoor dat je in alle hoeken van je huis internet hebt. De WiFi versterker ondersteunt ook nog eens WiFi 6.Ook stelt deze WiFi versterker een eigen netwerk beschikbaar hierdoor krijg je een extra groot WiFi bereik. De WiFi versterker kan ook met een LAN kabel of powerline adapter worden aangesloten op de router, hierdoor kan hij makkelijk grote afstanden overbruggen.

Kom je dus op bepaalde plekken in huis nét die wifi te kort en ben je op zoek naar een goedkope oplossing? Dan is deze wifi versterker uitermate geschikt.

Pluspunten
 • Zeer eenvoudige installatie
 • 5 jaar garantie
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
Minpunten
 • Geïntegreerd stopcontact, waardoor je altijd één stopcontact zult missen

De AVM FRITZ!Repeater 1200 AX is verkrijgbaar bij:

4. Netgear EAX80 – Beste wifi versterker met wifi 6

Netgear EAX80 - Mesh WiFi versterker - Wifi 6 - 6000 Mbps
Bekijk wifi versterker

De Netgear EAX80 zorgt voor een krachtige wifi uitbreiding door het hele huis. Het apparaat heeft een moderne design uitstraling en is daarom vergeleken met andere wifi versterkers misschien geen doorn in het oog. De app zorgt voor de perfecte plaatsing van de wifi versterker.

Door de extra ethernet-aansluitingen kan er ook nog een apparaat bedraad voorzien worden van internet. De apparaten die je aansluit op de wifi versterker blijven nog gewoon verbonden met dezelfde netwerknaam. Wanneer je de Netgear Nighthawk app download kun je je netwerk optimaliseren en dat zorgt voor een nog betere wifi verbinding. Tevens gaat er met deze wifi repeater geen snelheid verloren omdat er een speciale band gebruikt wordt om te communiceren met je bestaande router. Ook is deze wifi repeater voorzien van de mesh functie, dit betekent dat je zelf niet meer hoeft te verbinden met het sterkste netwerk maar dat de apparaten dit zelf voor je doen.

Pluspunten
 • Moderne uitstraling
 • Ethernet-aansluiting
 • Makkelijk te installeren
Minpunten
 • Duurste in het rijtje

De Netgear EAX80 is verkrijgbaar bij:

5. TP-Link WA850RE – Beste goedkope wifi versterker

TP-Link WA850RE wifi versterker
Bekijk wifi versterker

Deze wifi versterker is het broertje van de eerder beschreven TP-Link RE450. De wifi repeater heeft een klein, eenvoudig design en is makkelijk te installeren. Wanneer je op de WPS-knop van jouw router drukt, de wifi versterker in een stopcontact plaatst en vervolgens binnen twee minuten op de knop van de wifi versterker drukt, maken de apparaten al verbinding met elkaar. Daarna kun je eventueel op zoek gaan naar een ander stopcontact om de wifi repeater te plaatsen.

De signaallampjes op het apparaat geven aan hoe sterk de verbinding is met de router, minimaal drie signaallampjes zijn nodig voor goede uitbreiding van het wifi signaal. Door gebruik te maken van de Tether app bedien je het apparaat eenvoudig op afstand. De TP-link WA850RE is een van de goedkoopste wifi versterkers in dit overzicht. Door de scherpe prijs en de moderne functies heeft deze kleine wifi repeater het op plek 5 in deze lijst geschopt.

Ook deze wifi versterker verlaagt de geboden snelheid wel wat, waardoor deze voornamelijk geschikt is voor browsen, e-mail en het downloaden van bestanden. Wil je gaan streamen of online gaan gamen? Dan zal je ook bij deze wifi versterker niet voldoende snelheid hebben.

Pluspunten
 • Klein, eenvoudig design
 • Makkelijke installatie
 • Bedien je apparaat op afstand met de Tether app
Minpunten
 • Hogere prijsklasse

De TP-Link WA850RE is verkrijgbaar bij:

Hoe werkt een wifi versterker?

Het woord zegt het eigenlijk al: een wifi versterker versterkt de wifi. Wanneer je op sommige plekken in of rondom jouw huis niet genoeg bereik ontvangt van je router kun je dit oplossen door bijvoorbeeld een wifi versterker in te schakelen. Een wifi versterker zorgt voor een versterking van het wifi signaal dat je in bepaalde ruimtes van je huis bijvoorbeeld niet kunt ontvangen. Belangrijk om te weten is dat een wifi versterker alleen werkt wanneer er al een bestaand wifi netwerk aanwezig is. Zonder een wifi netwerk zal het aanschaffen van een wifi versterker dus geen zin hebben. Een wifi versterker pikt het wifi signaal van de router op en daardoor kan een wifi versterker het signaal herhalen. Het zorgt er dus eigenlijk voor dat het bereik van de router groter wordt. En dat is precies wat je wil. Zo heb je met een wifi versterker een goed wifi signaal in elke hoek van je huis en kun je zelfs in je tuin genieten in de zon gebruik maken van je tablet, laptop of smartphone met een goede wifi verbinding.

Veelgestelde vragen over wifi versterkers

 • Wat kost een goede wifi versterker?

  Een redelijk goed Mesh-systeem dat meerdere Wi-Fi punten in en rondom het huis creëert kost al snel rond de € 200,- en dit kan oplopen tot zelfs wel € 1000,-. De aanschafprijs van Powerline adapters ligt tussen de € 150,- en € 250,- euro. De prijs is mede afhankelijk van hoeveel adapters het pakket bevat. Meer adapters betekent ook een hogere aanschafprijs. Wi-Fi repeaters die het signaal oppakken en verlengen kosten gemiddeld tussen de € 50,- en € 100,-, maar zijn in vergelijking met de andere oplossingen het minst effectief.

 • Kan je elke wifi versterker gebruiken?

  Feitelijk wel, maar het is goed om met de Internetprovider te overleggen of de Wi-Fi versterker die je op het oog hebt compatible is met hun Internetprotocol. Een Internetprovider werkt vrijwel met iedere grote fabrikant van Wi-Fi versterkers samen, maar er zijn uitzonderingen. Ook is de keuze van de soort versterker afhankelijk van hoe je het Wi-Fi signaal wilt versterken, hoeveel geld je eraan uit wilt geven en of je de mogelijkheden hebt om bepaalde systemen te plaatsen.

 • Welke wifi Booster kopen?

  De TP-Link Deco P9 zijn op dit moment de beste en meest betaalbare Wi-Fi boosters die je kunt aanschaffen. De units van de TP-Link Deco P9 plaats je op strategische plaatsen in het huis en verdeeld over meerdere verdiepingen. Deze apparaten staan draadloos met elkaar in verbinding, maar je hebt ook een keuze om deze vanuit de modem bedraad aan te sturen. Het voordeel van een bedrade koppeling is dat het Wi-Fi signaal dat de unit van de TP-Link Deco P9 uitzendt sterker is.

 • Hoeveel meter kan een wifi versterker?

  Een Wi-Fi versterker kan niet oneindig ver uitzenden en heeft evenals de Wi-Fi modem beperkingen. Storende factoren, zoals elektriciteitsmasten en magnetrons, Bluetooth signalen van tablets en smartphones en muren en plafons kunnen het Wi-Fi signaal ernstig verzwakken en zelfs verstoren. In de basis kan een Wi-Fi versterker 15 tot maximaal 20 meter uitzenden.

 • Kan je 2 wifi versterkers gebruiken?

  Ja, dit is mogelijk. Je kunt deze aan elkaar koppelen en het bereik vergroten. Echter moet dit zorgvuldig gebeuren, want wanneer de versterkers te dicht op elkaar worden geplaatst kan dit een storing veroorzaken. Je kunt ook 2 afzonderlijke netwerken creëren, maar dan zijn dezelfde regels van toepassing. Inclusief een gepaste afstand tussen de versterkers om storingen en een minder goede verbinding te voorkomen.

 • Wat is de beste wifi versterker voor buiten?

  De Devolo Magic 2 Wifi 6 powerline adapter is de beste keuze als je een sterk Wi-Fi signaal in je tuin of op het balkon wilt hebben. Met de vereiste dat er op het balkon of in de tuin wel een stopcontact aanwezig is. Een unit van de Devolo Magic 2 Wifi 6 wordt bij de modem geplaatst en de tweede unit wordt op het balkon of in de tuin geplaatst. De Devolo Magic 2 Wifi 6 is in staat om tot 1000 Mbps door te sturen.

 • Hoe werkt wifi versterker van KPN?

  Internetprovider KPN biedt haar klanten twee mogelijkheden aan om het Wi-Fi signaal in en rondom het huis te versterken. Met de KPN SuperWifi punten kun je vrij simpel schoteltjes plaatsen die het Wi-Fi signaal oppakken en versterken in de ruimte waar de Wi-Fi nodig is. Met de FRITZ!Repeater 2400 is het eveneens mogelijk om het Wi-Fi signaal van de FRITZ! Modem te versterken. Het voordeel van de KPN SuperWifi punten is dat deze eenvoudig via de app te installeren zijn en dat je het Mesh-systeem kunt uitbreiden met meerdere SuperWifi punten.

 • Hoe versterk ik mijn wifi van Ziggo?

  Internetprovider Ziggo biedt haar klanten verschillende manieren aan om het Wi-Fi signaal van de modem te versterken. Allereerst kun je via de instellingen van de modem die via een browser op een laptop te openen zijn het Wi-Fi signaal kiezen. Hierin heb je een keuze in een 2,4GHz of 5GHz signaal. Daarnaast kun je ook een Wi-Fi kanaal kiezen. Andere opties zijn om via Ziggo Powerline adapters of een multiroom Mesh-systeem aan te schaffen of te huren.

 • Wat is een sterk wifi signaal?

  Een sterk Wi-Fi signaal is afhankelijk van hoe snel de Internetverbinding is. In het contract van jouw provider staat welke abonnementsvorm je hebt gekozen en wat je maximale snelheid is. Feitelijk moet de modem van jouw provider deze snelheid kunnen halen, maar de snelheid is ook afhankelijk van storende factoren en of het signaal door muren en plafonds heen moet. Deze zaken kunnen de Wi-Fi verbinding ernstig verstoren. Als je wilt weten of de snelheid van de router gelijkstaat aan de snelheid waarvoor je betaalt, is het goed om op de website van de provider een speedtest te doen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie