De 5 beste draadloze muizen van 2024

Vroeger was het zo dat zowat iedereen gebruik maakte van een muis met draad. Door de jaren heen is echter gebleken dat steeds meer mensen de aanwezigheid van die draad toch maar vervelend vonden. De keuze voor een draadloze muis is voor velen tegenwoordig dan ook al snel gemaakt. Bij een draadloze muis kopen zijn er best een aantal zaken waar je rekening mee zal willen houden. Het gaat hierbij dan onder meer om de batterijduur die je kan verwachten, maar wat daarnaast ook te denken van de scrolsnelheid, de mogelijkheden om de knoppen af te stemmen op de app die je gebruikt en ga zo maar door. In ieder geval, wil jij ook graag de beste draadloze muis kopen? Wij stellen graag de top 5 beste draadloze muizen van 2024 hieronder aan je voor!

Merk
Model
1
Logitech MX Master 3S - Muis - Zwart
Logitech
MX Master 3S
2
Apple Magic Mouse 2 - Draadloze Bluetooth muis
Apple
Magic Mouse 2
3
Logitech M235 - Draadloze Muis
Logitech
M235
4
Microsoft Wireless Mobile 3500 - Draadloze Muis
Microsoft
Wireless Mobile 3500
5
Trust Mydo - Stille Draadloze Muis
Trust
Mydo

Dit zijn ze, de 5 beste draadloze muizen van 2024

1. Logitech MX Master 3S – Beste draadloze Muis met Bluetooth en USB ontvanger

Logitech MX Master 3S - Muis - Zwart
Bekijk draadloze muis

Heel wat mensen, zowel particulieren als professionelen maken gebruik van een Logitech draadloze muis. Dit is het gevolg van het feit dat dit merk erom bekend staat steevast zeer kwalitatieve muizen te produceren. Wat dit betreft is de MX Master 3S ongetwijfeld één van de meest gerenommeerde opties. Deze Logitech draadloze muis verzekert je niet alleen van een ongelofelijke precisie, daarnaast is het ook zonder twijfel de meest geavanceerde Master Series- muis ooit geproduceerd.

Dat deze muis ongelofelijk innovatief is blijkt onder meer uit de aanwezigheid van de MagSpeed Elektromagnetische scroltechnologie. Deze zorgt ervoor dat er tot op de pixel kan worden gestopt. Bovendien zorgt ze ook voor een ongelofelijke snelheid. Zo is het mogelijk om maar liefst 1.000 lijnen per seconde te scrollen. Bij het kopen van een nieuw muis is het ook van cruciaal belang om rekening te houden met de vormgeving waarover deze beschikt.

Voor de Logitech MX Master 3S geldt dat deze beschikt over een prachtig silhouet dat perfect is afgestemd op de vorm waar je handpalm over beschikt. Tot slot geldt voor dit knap stukje technologie dat deze de gebruiker van de mogelijkheid voorziet om elke actie zeer specifiek te configureren. De MX Master 3S van Logitech is dan ook volledig aanpasbaar aan zowat elke app waar gebruik van wordt gemaakt. Het mag dan ook duidelijk zijn, deze prachtige muis uit het aanbod van Logitech staat met recht en rede in deze top 5.

Pluspunten
 • Zeer betrouwbare precisie
 • Maar liefst 1.000 lijnen per seconde scrollen
 • Geweldig ontwerp dat is aangepast aan de palm van je hand
 • Volledig af te stemmen op jouw wensen
Minpunten
 • Behoorlijk prijzig

De Logitech MX Master 3S is verkrijgbaar bij:

2. Apple Magic Mouse 2 – Beste Apple draadloze muis

Apple Magic Mouse 2 - Draadloze Bluetooth muis
Bekijk draadloze muis

De Apple Magic Mouse 2 is de opvolger van de originele Apple Magic Mouse. In vergelijking met haar voorganger is er sprake van best wel enkele noemenswaardige verschillen. In eerste instantie ben je niet langer genoodzaakt om gebruik te maken van gewone batterijen. Voor deze Apple muis geldt immers dat ze eenvoudig kan worden opgeladen. De ingebouwde batterij zorgt er niet alleen voor dat deze muis lichter is in vergelijking met haar voorganger, daarnaast beschikt deze ook over minder bewegende onderdelen. Bovendien valt ook meteen de volledig naadloze onderkant op waar de muis over beschikt. Deze zorgt ervoor dat de muis bijzonder soepel over het oppervlak kan bewegen.

Het Multi-Touch oppervlak zorgt er bovendien voor dat je bijzonder vlot tussen de verschillende pagina’s kan swipen of documenten kan scrollen. Kenmerkend voor de Apple Magic Mouse 2 is uiteraard het aanraakoppervlak waar geen fysieke knoppen op zijn terug te vinden. Dit gezegd hebbende is het wel mogelijk om gebruik te maken van de traditionele één- of tweeknopsbediening. In het bijzonder voor MAC-gebruikers is dit wellicht één van de beste computermuizen op de markt.

Pluspunten
 • Vervangen van de batterijen behoort door de oplaadfunctie tot het verleden
 • Naadloze onderkant zorgt ervoor dat werken met deze muis nog prettiger wordt
 • Multi-Touch oppervlak vergroot het gebruiksgemak van de muis aanzienlijk
 • Automatische koppeling met je MAC
Minpunten
 • De oplaadaansluiting aan de onderkant van de muis is wat ongelukkig gekozen

De Apple Magic Mouse 2 is verkrijgbaar bij:

3. Logitech M235 – Beste draadloze muis met lange batterijduur

Logitech M235 - Draadloze Muis
Bekijk draadloze muis

Veel mensen zweren bij het gebruik van een draadloze muis, maar hekelen tegelijkertijd de korte levensduur waar de batterijen over beschikken. Dat is een belangrijk nadeel waar je niet voor hoeft te vrezen bij deze Logitech M235. Logitech is er immers in geslaagd om een ongelofelijk energiezuinige muis te produceren die zomaar even meer dan één jaar doet met nieuwe batterijen. Het spreekt voor zich dat dit de gebruikskost voor deze muis tot een absoluut minimum beperkt.

Bovenstaande gaat ook helemaal niet ten koste van het gebruiksgemak en de kwaliteit waar je bij deze muis op kan rekenen. De Logitech M235 is in ieder geval geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. Daarnaast zorgt de geavanceerde draadloze 2,4 GHz-technologie ervoor dat je kan rekenen op een krachtige en bovendien ook zeer betrouwbare verbinding. Deze muis werkt met een kleine nano-ontvanger waar je eenmaal aangesloten geen aandacht meer aan hoeft te besteden.

Pluspunten
 • Lange batterijduur van meer dan 1 jaar
 • Geschikt voor rechts- en linkshandig gebruik
 • Geavanceerde 2,4 GHz-technologie
 • Werkt ook met ChromeOS
Minpunten
 • De muis werkt met een nano-ontvanger welke je kan verliezen

De Logitech M235 is verkrijgbaar bij:

4. Microsoft Wireless Mobile 3500 – Beste draadloze muis voor rechts- en linkshandigen

Microsoft Wireless Mobile 3500 - Draadloze Muis
Bekijk draadloze muis

Het techbedrijf Microsoft staat erom bekend een zeer vooruitstrevend bedrijf te zijn. Dat blijkt eveneens uit de eigenschappen waar je op kan rekenen bij de Microsoft Wireless Mobile 3500. Voor deze muis geldt namelijk dat deze niet alleen draadloos is te gebruiken, daarnaast is deze ook geschikt voor zowel rechts- als linkshandige personen. Op deze manier hoef je dus niet langer persé twee verschillende muizen te kopen wanneer je dat liever niet wil. Deze Microsoft draadloze muis ligt dan ook, ongeacht de gebruiker, altijd uitstekend in de hand.

Eveneens een niet onbelangrijk voordeel van deze Microsoft draadloze muis is terug te vinden in het feit dat deze perfect kan worden gebruikt op verschillende ondergronden. Je gebruikt ze dan ook niet alleen op je bureau, maar ook op papier en zelfs op je been als het moet! Tot slot staat deze muis er eveneens om bekend zeer precies te werken waardoor optimaal gebruiksgemak is verzekerd.

Pluspunten
 • Geschikt voor rechts- en linkshandig gebruik
 • Nano-ontvanger kan eenvoudig worden opgeborgen onderaan in de muis
 • Te gebruiken op verschillende ondergronden
 • Een betrouwbare, precies werkende muis
Minpunten
 • Maakt gebruik van een nano-ontvanger

De Microsoft Wireless Mobile 3500 is verkrijgbaar bij:

5. Trust Mydo – Beste draadloze muis voor onderweg

Trust Mydo - Stille Draadloze Muis
Bekijk draadloze muis

Wanneer je op zoek bent naar een muis die je graag voornamelijk onderweg wil gaan gebruiken zal je kunnen vaststellen dat je eisen enigszins zullen verschillen ten opzichte van deze die zijn verbonden aan het gebruik van een muis bij jou op kantoor of thuis. De Trust Mydo profileert zich als een ideale muis voor onderweg en het wordt al snel duidelijk waarom dat het geval is. Niet alleen beschikt deze over een compacte vormgeving, daarnaast heeft deze draadloze muis ook een batterijduur om u tegen te zeggen.

Bovenstaande troeven zijn lang niet de enige waar deze Trust Mydo over beschikt. Daarnaast is het namelijk zo dat deze ook zeer aangenaam is geprijsd. Bovendien kunnen zowel rechts- als linkshandigen er gebruik van maken. Nog een ander voordeel heeft betrekking tot het feit dat deze draadloze muis over een draadloos bereik beschikt van zomaar even 10 meter. Ben je dus met andere woorden ook op zoek naar een compacte muis waar je onderweg gebruik van kan maken? Dan zal je al snel tot de vaststelling komen dat deze Trust Mydo het overwegen meer dan waard is!

Pluspunten
 • Zeer scherp geprijsd
 • Compact vormgegeven
 • Prima draadloos bereik van 10 meter
 • Geschikt voor rechts- en linkshandigen
Minpunten
 • Er wordt geen gebruik gemaakt van bluetooth
 • Minder betrouwbaar dan de duurdere muizen in dit lijstje

De Trust Mydo is verkrijgbaar bij:

De voordelen van een draadloze muis

Door de jaren heen hebben ongelofelijk veel mensen ervoor gekozen om de overstap te maken van muizen met draad naar draadloze exemplaren. Het kopen van een draadloze muis brengt in de praktijk dan ook best een significant aantal voordelen met zich mee. Denk hierbij aan de volgende:

 1. Het ontbreken van kabels zorgt voor meer bewegingsvrijheid;
 2. De ergonomische ontwerpen voorkomen potentieel vervelende letsels;
 3. Draadloze muizen zijn tevens erg praktisch onderweg, bijvoorbeeld in de trein;

De populariteit van draadloze muizen heeft ervoor gezorgd dat er door de jaren heen heel wat nieuwe opties op de markt zijn verschenen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale, zeer compacte draadloze exemplaren voor onderweg. Niet alleen zijn deze muizen voordelig te kopen, daarnaast zorgt hun beperkte omvang ervoor dat je ze eenvoudig in bijvoorbeeld een laptoptas of in je jaszak stopt. Ook het feit dat er geen vervelende kabel meer rondslingert op de bureautafel is voor veel mensen een zeer interessant voordeel waar men bij een draadloze muis op kan rekenen.

Veelgestelde vragen over draadloze muizen

 • Hoe werkt een draadloze muis?

  De manier waarop een draadloze muis werkt wordt bepaald door het type muis waar gebruik van wordt gemaakt. Hierbij maken we een onderscheid tussen twee verschillende mogelijkheden. Menig aantal draadloze muizen maken gebruik van een zogenaamde nano-ontvanger. Deze wordt in één van de USB-poorten van de computer gestopt waarna er een verbinding wordt gemaakt met de muis. Op deze manier kunnen de handelingen van de muis worden doorgegeven aan de computer. Een tweede optie is dat de draadloze muis werkt met bluetooth. In dit geval is er geen nano-ontvanger vereist waardoor je deze bijvoorbeeld onderweg ook niet kwijt kan spelen.

 • Hoe sluit je een draadloze muis aan?

  Wanneer je even het aanbod met draadloze muizen op de markt gaat bekijken zal je al snel kunnen vaststellen dat deze op verschillende manieren aangesloten kunnen worden. Een muis kan wel draadloos zijn, het spreekt voor zich dat ze toch op een bepaalde manier met de computer verbonden moet kunnen worden. Dit is mogelijk door middel van bluetooth of door gebruik te maken van een zogenaamde nano-ontvanger. Ook zijn er verschillende draadloze muizen op de markt terug te vinden die alsnog ook met een kabeltje verbonden kunnen worden met de computer. Zo kan je de muis tijdens het opladen gewoon verder blijven gebruiken.

 • Wat kost een draadloze muis?

  De prijs die je betaalt voor een draadloze muis is afhankelijk van het soort exemplaar dat je wenst te kopen. Compacte draadloze muizen die vooral zijn bedoeld om onderweg te gebruiken zijn bijvoorbeeld al te koop voor een lage prijs vanaf 20 euro. Voor volwaardige draadloze muizen geldt dat ze echter al snel een stuk prijziger zijn. Voor de beste exemplaren op de markt betaal je dan ook mogelijks een prijs die is gelegen tussen de 75 en 100 euro.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie