De 5 beste draagzakken van 2024

Een draagzak voor je baby kopen is een interessante investering waar jullie beiden langdurig genot  van zullen ondervinden. Een draagzak is immers zoveel meer dan louter en alleen een manier om je kindje eenvoudig en veilig overal mee naartoe te kunnen nemen. Het zorgt immers ook voor een betere band tussen jou als ouder en je kleine spruit. Wil jij graag ontdekken wat nu precies de beste draagzak is voor jouw baby? Dan is het zeker interessant om even kennis te maken met de top 5 beste draagzakken van het jaar 2024 hier op deze pagina!

Merk
Model
1
Tula Draagzak Free To Grow - Coast Urbanista
Tula
Free to Grow
2
Ergobaby Adapt Ergonomische Draagzak Baby
Ergobaby
Adapt
3
ByKay Click Carrier Classic Draagzak
ByKay
Click Carrier Classic
4
Cuddie Baby Draagdoek - Premium Organic Baby Draagdoek gemaakt van Bio Katoen
Cuddie
Baby Draagdoek
5
ISARA Baby Draagzak The One Diamonda Sleeping Mermaid
ISARA
The One Diamonda Sleeping Mermaid

Dit zijn ze, de 5 beste draagzakken van 2024

1. Tula Free to Grow – Beste ergonomische draagzak vanaf geboorte

Tula Draagzak Free To Grow - Coast Urbanista
Bekijk draagzak

Voor het merendeel van de mensen die van plan zijn om een draagzak te kopen geldt dat ze uitsluitend gebruik willen maken van een ergonomische babydrager. Wat dat betreft zal je al snel kunnen vaststellen dat de Tula Free to Grow draagzak een absolute aanrader is. Voor deze Tula draagzak geldt dat ze zowel kan worden gebruikt als buik- en als rugdrager. Kenmerkend voor deze draagzak is dat ze het mogelijk maakt om je kindje vanaf de geboorte (vanaf ongeveer 3,2 kilogram) te dragen zonder insert. Op deze manier kan je kindje rekenen op een uitstekende ondersteuning van knie tot knie. Daarnaast zitten de billetjes ook lager dan de knietjes en wordt het voor de rug mogelijk om een natuurlijke bolling aan te nemen.

Eveneens kenmerkend voor deze Tula Free to Grow draagzak is dat ze meegroeit met je kindje. Dit is het gevolg van het feit dat het rugpand niet alleen in de breedte, maar ook in de lengte kan worden versteld. In de lengte is dit mogelijk door gebruik te maken van de handige gespen. In de breedte wordt er gebruik gemaakt van een systeem dat werkt met drukknopen. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om deze unieke draagzak in drie verschillende standen te gebruiken. Hierdoor is een echt optimale ondersteuning steevast gegarandeerd. Ook is de draagzak beschikbaar in verschillende kleuren en designs.

Pluspunten
 • Draagzak met ergonomische eigenschappen
 • De draagzak groeit mee met je kind
 • Voorzien van een handig tasje aan de voorkant voor bijvoorbeeld kleingeld
 • De draagzak kenmerkt zich door een bijzonder fraai design
Minpunten
 • Het gespje op de rug is moeilijk te sluiten

De Tula Free to Grow is verkrijgbaar bij:

2. Ergobaby Adapt – Beste draagzak met 3 draagposities

Ergobaby Adapt Ergonomische Draagzak Baby
Bekijk draagzak

Heel wat mensen kiezen in de praktijk voor het kopen van een Ergobaby draagzak. Dit omdat ze weten dat een dergelijke draagzak niet alleen over een prima kwaliteit beschikt, maar bovendien ook nog eens zeer ergonomisch is. Dat geldt in het bijzonder voor deze Ergobaby Adapt. Door over te gaan tot het kopen van deze draagzak voor baby’s zorg je er in de praktijk voor dat je kan rekenen op een geweldig ergonomisch exemplaar dat kan worden gebruikt in drie verschillende posities en mee kan groeien met jouw baby. Dit vanaf de geboorte tot op het moment dat hij of zij zomaar even 20 kilogram weegt. Voor deze draagzak van Ergobaby geldt dat er ook geen verkleinkussen is vereist.

Indien je kiest voor het kopen van deze Ergobaby draagzak zal je merken dat ze niet alleen over comfortabele, maar tevens ook over ergonomische eigenschappen beschikt. Dit zowel voor pasgeboren kindjes als voor stevige peuters. Het opvouwbare kussentje voor hoofd- en nekondersteuning levert hier zeker en vast een niet onaanzienlijke bijdrage aan. Deze Ergobaby Adapt draagzak is daarenboven eveneens uitgerust met een opvouwbaar babykapje welke ervoor zorgt dat je kindje kan worden beschermd tegen de zon. Bovendien kan er op deze manier ook (indien vereist) wat extra privacy worden gecreëerd.

Pluspunten
 • Deze draagzak kan langdurig worden gebruikt
 • Beschikt over ergonomische eigenschappen
 • Opvouwbaar kussentje aanwezig
 • Drie verschillende draagposities
Minpunten
 • Bij het eerste gebruik is het even zoeken hoe de draagzak het beste kan worden aangedaan

De Ergobaby Adapt is verkrijgbaar bij:

3. ByKay Click Carrier Classic – Beste kwalitatieve draagzak

ByKay Click Carrier Classic Draagzak
Bekijk draagzak

De ByKay Click Carrier Classic staat algemeen bekend als niet alleen een zeer comfortabele, maar ook als een ergonomische drager die beschikt over klikgespen. Deze maakt het mogelijk om je kindje in verschillende posities te dragen. Niet alleen draag je, je kindje op deze manier op je buik of op je heup, maar ook op je rug. Hij is bijzonder geschikt voor iedereen die gewoon wil klikken en gaan. Deze By Kay draagzak staat erom bekend niet alleen eenvoudig te zijn in gebruik, daarnaast kan ze ook perfect worden aangepast voor kleine kindjes. Voor deze Click Carrier uitvoering van ByKay geldt dat ze beschikt over een los bevestigingsbandje. Deze maakt het mogelijk om onder meer het rugpand te versmallen voor de allerkleinsten onder ons.

Een draagzak van ByKay staat er in de praktijk steevast om bekend over een uitstekende kwaliteit te beschikken. Bovendien kan ze langdurig worden gebruikt. Dat geldt zeker ook voor deze ByKay Click Carrier Classic. Voor deze uitvoering geldt bijvoorbeeld dat je ze kan gebruiken van newborn tot aan een gewicht van 18 kilogram. De draagzak is vervaardigd uit 100 procent katoen. Wie nog op zoek is naar een interessante draagzak voor de kleinsten onder ons die kan worden aangekocht tegen een toegankelijk prijskaartje kan dit exemplaar van het merk ByKay beslist overwegen.

Pluspunten
 • Draagzak met ergonomische eigenschappen
 • Eenvoudig te klikken en meteen te vertrekken
 • Kan langdurig worden gebruikt
 • Vervaardigd uit 100 procent katoen
Minpunten
 • De uitstekende flappen kunnen worden beschouwd als een bescheiden nadeel

De ByKay Click Carrier Classic is verkrijgbaar bij:

4. Cuddie Baby Draagdoek – Beste baby draagdoek

Cuddie Baby Draagdoek - Premium Organic Baby Draagdoek gemaakt van Bio Katoen
Bekijk draagzak

Veel mensen zweren bij het gebruik van een draagdoek. In eerste instantie spreekt het immers voor zich dat je kindje op een verantwoorde en comfortabele manier in de draagdoek plaats moet kunnen nemen. Daarnaast spreekt het voor zich dat veel mensen ook even kijken naar de uitstraling van de draagdoek. Beide eisen komen perfect samen in deze Cuddie baby draagdoek. De draagdoek kan gebruikt worden vanaf de geboorte tot aan dat je kindje 15KG weegt. Daarnaast is het zo dat deze draagdoek zich uiteraard eveneens kenmerkt door ergonomische eigenschappen. De gewichtsverdeling op je heupen wordt ergonomisch verdeeld waardoor je rug en heupen niet worden belast en hierdoor heeft je kindje de perfecte houding in de draagzak.

De draagdoek is gemaakt van 100 procent organisch bio katoen, hierdoor voelt de draagdoek heerlijk zacht aan. De Cuddie draagdoek is koel, ademend en fijn geweven waardoor je baby zich prettig voelt. Je pasgeboren baby zal zich knus en veilig voelen als het in de Cuddie draagdoek zit, dit is ook nog eens bevorderlijk voor de emotionele ontwikkeling. Daarnaast is de Cuddie makkelijk in gebruik en wordt geleverd met een duidelijke handleiding.

Pluspunten
 • Makkelijk te gebruiken
 • Ergonomisch
 • Gemaakt van 100 procent bio katoen
 • Beschikbaar in verschillende kleuren
Minpunten
 • Geen

De Cuddie Baby Draagdoek is verkrijgbaar bij:

5. ISARA The One Diamonda Sleeping Mermaid – Beste duurzame draagzak

ISARA Baby Draagzak The One Diamonda Sleeping Mermaid
Bekijk draagzak

Eén van de belangrijkste eisen waar je bij het kopen van een draagzak ongetwijfeld over beschikt heeft te maken met de duurzaamheid die ze aan de dag moet zien te leggen. Voor deze ISARA draagzak geldt dat ze zich kenmerkt door  een ongelofelijke levensduur. Volgens heel wat mensen is dit zelfs de meest duurzame draagzak die er op moment van schrijven op de markt terug te vinden is. Deze draagzak is in de praktijk dan ook te gebruiken van newborn tot ver in de peutertijd.

Voor deze draagzak geldt in ieder geval dat deze perfect kan worden afgestemd op het postuur van jouw kleine vriend of vriendin. Dat is natuurlijk geweldig wanneer je van plan bent om slechts één drager aan te schaffen voor de volledige draagtijd. Voor deze ISARA The One Diamonda Sleeping Mermaid geldt in de praktijk ook dat ze komt met speciale verbreders. Deze zijn te verwijderen voor het dragen van een pasgeboren kindje en eenvoudig terug te bevestigen wanneer het kindje een bredere zit nodig heeft.

Voor deze ISARA babydrager geldt dat deze op drie verschillende manieren kan worden gedragen. Dit betekent dat je ze op de buik kan dragen, maar ook op de heup en op de rug. Het is bovendien eveneens een mogelijkheid om de schouderbanden gekruist op de rug te dragen. Deze drager is getest en veilig bevonden voor kinderen tot aan de leeftijd van 20 kilogram. Tot slot is het eveneens interessant om te weten dat het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt voor deze drager 100 procent organisch katoen is.

Pluspunten
 • Beschikt over een ongelofelijke levensduur
 • Vervaardigd uit zeer duurzame materialen
 • Uitgerust met speciale verbreders
 • Kan op drie manieren gedragen worden
 • Geschikt voor kinderen tot 20 kilogram
Minpunten
 • Prijziger in vergelijking met andere draagzakken die verkrijgbaar zijn

De ISARA The One Diamonda Sleeping Mermaid is verkrijgbaar bij:

De voordelen van een draagzak

Ongelofelijk veel ouders kiezen ervoor om een draagzak aan te schaffen voor het dragen van hun kindje. Dat hoeft eigenlijk niet te verbazen. Gebruikmaken van een dergelijke draagzak zorgt er immers in de praktijk voor dat je kan rekenen op verschillende voordelen. Het gaat hierbij om:

 • De baby krijgt een gevoel van geborgenheid en veiligheid;
 • Het kindje bevindt zich dicht bij de mama en haar melk;
 • Er wordt een gunstige houding gecreëerd voor je baby;
 • Het komt de hechting tussen de baby en de ouder ten goede;
 • Je baby gaat minder huilen;
 • Je kan je handen vrij houden;

De bovenstaande voordelen tonen aan dat het in de praktijk zeer interessant kan zijn om gebruik te maken van een dergelijke draagzak. Het komt niet alleen de houding en de gezondheid van je kindje ten goede, daarnaast kan het ook de band tussen jullie beiden versterken. Op deze manier sla je met het gebruik van een draagzak dan ook twee vliegen in één klap.

Draagzak kopen? Let hier dan op!

Wanneer je op zoek gaat naar een draagzak om te kopen zal je al vrij snel tot de conclusie komen dat er op de markt best een aantal verschillende opties zijn terug te vinden. Bij een draagzak kopen zijn er dan ook tal van verschillende aandachtspunten waar je graag rekening mee zal willen houden. In eerste instantie moet je bijvoorbeeld kijken naar het al dan niet aanwezig zijn van ergonomische eigenschappen. Niet alleen zorgen deze voor een gezonde houding bij je kindje, daarnaast heeft dit ook een positieve uitwerking op het draagcomfort dat je zelf als ouder gaat ervaren.

Bij een draagzak kopen is het ook altijd een goed idee om rekening te houden met de mogelijkheden die het gebruik met zich meebrengt. Met andere woorden, tot aan welk gewicht is het mogelijk om je kindje in de draagzak te stoppen? Er zijn exemplaren op de markt terug te vinden waarbij je kind tot aan een gewicht van 20 kilogram in de draagzak kan worden gedragen. Op deze manier weet je met zekerheid dat je slechts één exemplaar voor de volledige draagtijd zal moeten aanschaffen. Ook de aanwezigheid van een beschermingskapje voor het hoofdje is een belangrijk aandachtspunt.

Veelgestelde vragen over draagzakken

 • Welke draagzak is het beste?

  Welke draagzak nu precies het beste is, is een beetje afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. In ieder geval wordt het sterk aangeraden om te kiezen voor een ergonomisch exemplaar. Dit omdat je kindje enkel en alleen op deze manier voldoende ondersteuning krijgt en een correcte, comfortabele houding kan aannemen. Bovendien is het ook altijd van belang om de stof te controleren waaruit de draagzak is gemaakt. Opteer bij voorkeur altijd voor een zo kwalitatief mogelijke stof en afwerking. Enkel en alleen op deze manier ben je immers verzekerd van een uitstekende levensduur.

 • Draagzak baby vanaf welke leeftijd?

  Het is mogelijk om je kindje vanaf de geboorte in een ergonomische draagzak of draagdoek te dragen. Je dient er hierbij wel voor aandachtig te zijn dat je kindje goed moet kunnen ademen. Voor een draagdoek en buikdrager geldt dat de baby kan worden gedragen tot aan de leeftijd van ongeveer twee jaar. Vanaf dat moment wordt het sterk aanbevolen om over te schakelen op het gebruik van een zogenaamde rugdrager.

 • Hoe lang mag een baby in de draagzak?

  Per draagzak wordt aangegeven tot welk maximumgewicht ze geschikt is. Doorgaans is het maximum ergens gelegen in de buurt van 20 kilogram. In de praktijk is het zo dat kinderen in een draagzak kunnen worden gedragen tot aan de leeftijd van drie à vier jaar. Dat lijkt heel wat, maar voor sommige ouders geldt dat ze de draagzak zelfs nog langer gebruiken.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie