De 5 beste loopbanden van 2024

Ben je op zoek naar de beste loopband? Wij hebben voor jullie een aantal loopbanden uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste loopbanden van 2024 zijn.

Er gaat niets boven lekker wandelen of hardlopen in de natuur, maar er zijn natuurlijk momenten waarop dat niet kan. Of je er ver voor moet rijden omdat je in een stad woont, of je hebt geen zin om kletsnat te worden aangezien er regen voorspeld wordt. Om dan toch aan je beweging te komen is een loopband kopen een goed idee. Die zet je gewoon in je huis neer en je stapt erop wanneer je tijd en zin hebt.

Wat de beste loopband voor jou is bepaal je zelf, elk type heeft bepaalde voordelen en elk mens heeft zijn eigen voorkeuren. Waar je bij een loopband kopen goed op moet letten is dat deze bij je past, en dat je in je huis plaats genoeg hebt om deze neer te zetten. Is de ruimte binnenshuis beperkt dan is er de optie om te kiezen voor een inklapbare loopband. Zo kan je toch lekker bewegen zonder dat het je veel plaats kost.

Ook ligt het eraan hoe intensief je de loopband wilt gaan gebruiken. Als je deze intensief wil gaan gebruiken doe je er goed aan een loopband te kopen die daarop gemaakt is. Daarnaast is ook je budget natuurlijk belangrijk, niet iedereen kan of wil veel geld uitgeven bij een loopband kopen. Uiteindelijk kies je zelf de beste loopband voor jou.

Merk
Model
1
LifeSpan Fitness TR2000iT loopband
LifeSpan Fitness
TR20000iT
2
Loopband Focus Fitness Jet 7
Focus Fitness
Jet 7
3
Tunturi Cardio Fit T30 Loopband
Tunturi
Cardio Fit T30
4
Loopband - VirtuFit TR-90i
VirtuFit
TR-90i
5
Focus Fitness Jet 1 - Loopband
Focus Fitness
Jet 1

Dit zijn ze, de 5 beste loopbanden van 2024

1. LifeSpan Fitness TR20000iT – Beste loopband voor intensief gebruik

LifeSpan Fitness TR2000iT loopband
Bekijk loopband

Met de aanschaf van deze band kan je zelf je eigen workouts bepalen. Joggen, wandelen of hardlopen, het kan allemaal dankzij de extra brede loopband. Met 8 verschillende schokabsorbeerders weet je zeker dat je veilig kunt trainen zonder het risico op blessures aan je rug, knieën en gewrichten.

De console is heel duidelijk en ook nog eens heel makkelijk te bedienen. Zo kan jij lekker snel beginnen met trainen! Op het grote 7 inch display wat ook nog eens Full colour is, kan je een keuze maken uit 3 verschillende displays om je gegevens te zien. Als je dat wilt kan je je gegevens ook inzien via je mobiele telefoon of tablet want deze beste loopband voor intensief gebruik heeft ook een Bluetooth functie.

Het grote aantal trainingsprogramma’s is een van de redenen waarom dit de beste loopband voor intensief gebruik is. Maar liefst 21 verschillende, waaronder 7 voor sporttraining, 5 voor Healthy living, 2 voor hartslag, 5 voor gewichtsvermindering, en nog twee gebruikersprogramma’s die je helemaal zelf samen kunt stellen. Elk van de voorgeprogrammeerde programma’s is ontworpen door een sportpsycholoog.

Nog een groot voordeel van deze loopband is dat je deze na je training heel makkelijk op kunt klappen, zo is het ook geen sta in de weg in je huis. Door de transportwielen die eronder zitten kan je de loopband ook nog makkelijk verplaatsen. Door een speciale technologie is de band heel makkelijk in en uit te klappen.

Deze kwalitatief geweldige loopband is voorzien van een hele stille maar toch sterkte motor. Het hoogwaardige metalen frame is machinaal gelast. Dit in combinatie met een loopvlak van maar liefst 51 centimeter breed maakt dat je het gevoel hebt alsof je buiten loopt!

Pluspunten
 • Uitgerust met een intuïtief interactief touchscreen console met drie dashboards
 • Quick Draw Technology
 • Maar liefst 21 trainingsprogramma’s
 • Ingebouwde speakers en de Bluetooth-interface
Minpunten
 • Niet in- en uitklapbaar

De LifeSpan Fitness TR20000iT is verkrijgbaar bij:

2. Focus Fitness Jet 7 – Beste inklapbare loopband

Loopband Focus Fitness Jet 7
Bekijk loopband

Met deze loopband haal je een topper in huis! Omdat de loopband redelijk zwaar in gewicht is, maar liefst 87 kilo, staat deze heel stabiel zodat je er veilig op kunt trainen. Het lange en brede loopvlak van maar liefst 141 centimeter lang en 48 centimeter breed maakt dat je erop kunt joggen, hardlopen en wandelen, wat je zelf wilt. Daarnaast is deze beste loopband inklapbaar zodat je deze snel opgeruimd hebt.

Wat het aantal trainingsprogramma’s betreft, hier kan je alle kanten op want deze beste loopband inklapbaar bied je de keuze uit maar liefst 35 verschillende! Hiervan zijn er een aantal hartslagprogramma’s, intervalprogramma’s, hellingprogramma’s en snelheidsprogramma’s. Hierdoor bereik je veel sneller en effectiever je trainingsdoelen.

Met de handige sneltoetsen kan je zelf heel makkelijk je hellingshoek instellen, deze is variabel tot maximaal 15 levels. Deze is tijdens het trainen ook heel gemakkelijk aan te passen. Door in een hellingshoek te trainen kan je veel meer spieren trainen en verbrand je ook meer calorieën.

Met behulp van de handsensoren kan je je hartslag in de gaten houden, maar je kan er ook voor kiezen om een borstband te dragen die je dan weer kunt koppelen aan de loopband. Zo kan je precies zien hoe intensief je training is geweest. De hartslagprogramma’s van deze loopband worden automatisch aangepast als je hartslag te laag of te hoog is.

Het display van deze loopband heeft touch knoppen zodat het heel makkelijk af te lezen en te bedienen is. Al je gegevens, zoals je snelheid, hartslag, afstand, tijd, de hellingshoek en hoeveel calorieën je verbrand hebt kan je heel gemakkelijk aflezen.

De loopbank is voorzien van een hele sterkte motor zodat je kunt trainen met een snelheid van maximaal 18 kilometer per uur. Daarnaast is de band ook nog voorzien van een uitstekend dempingssysteem zodat je lichaam minder belast wordt als je aan het trainen bent. Het allergrootste voordeel van deze loopband is dat deze heel gemakkelijk op te bouwen is door 8 schroeven vast te draaien.

Pluspunten
 • 'Best Reviewed' award van Kieskeurig.nl
 • 36 verschillende trainingsprogramma’s
 • Handsensoren om je hartslag te meten
 • 8-voudige Flex Suspension demping
Minpunten
 • Korte handleiding

De Focus Fitness Jet 7 is verkrijgbaar bij:

3. Tunturi Cardio Fit T30 – Beste compacte hardloopband

Tunturi Cardio Fit T30 Loopband
Bekijk loopband

Dit is de beste compacte hardloopband want hij weegt maar 45 kilo! Ondanks zijn lage gewicht is het toch een hele goede stabiele loopband waar je al je trainingen op kunt doen zonder bang te zijn voor blessures. Als je lekker thuis aan je conditie wilt werken kan je met deze loopband lekker je gang gaan.

Omdat de loopband is voorzien van 12 verschillende programma’s kan je snel resultaat verwachten van je sportieve inspanningen. Je kan met deze loopband zelf je routes maken met een snelheid vanaf 0,8 tot maar liefst 12 kilometer per uur. Je kan je snelheid heel gemakkelijk zelf instellen via de sneltoetsen op de armleuningen of via de monitor.

Of je nou een lange wandeling wilt maken of je gaat voor een marathon, met deze beste compacte hardloopband kan het allemaal. Deze slimme hardloopband past je snelheid automatisch aan zodat je extra uitgedaagd wordt. Je kan de hellingshoek zelf met de hand in drie verschillende standen verstellen. De maximale helling bij deze bank is 8%.

Behalve dat deze bank heel prettig in het gebruik is, biedt hij ook nog meer. Er is een mogelijkheid om een tablet aan te sluiten zodat je tijdens je sportieve inspanningen een leuke film of serie kunt kijken. Met de bidonhouder hoef je niet meer te stoppen met sporten omdat je iets te drinken wilt pakken, dat kan nu gewoon tijdens het lopen door. Deze dingen maken het nog leuker om aan je conditie te werken.

Ben je klaar met sporten? Klap de loopbank op en verplaats hem naar waar je hem hebben wilt met de transportwieltjes. Staat de bank de volgende keer niet helemaal waterpas? Dan zet je hem weer kaarsrecht met de meegeleverde stelvoet.

Pluspunten
 • Verschillende trainingsmogelijkheden
 • 12 programma’s
 • Makkelijk te verplaatsen en op te bergen
 • Tablet support
 • LCD-Monitor met weergave van verschillende parameters
Minpunten
 • Geen trainingsniveau's

De Tunturi Cardio Fit T30 is verkrijgbaar bij:

4. VirtuFit TR-90i – Beste VirtuFit hardloopband

Loopband - VirtuFit TR-90i
Bekijk loopband

en ding is zeker, dit is de beste VirtuFit loopband en wel om de volgende redenen, hij is sterk, te koppelen aan meerdere apps, heeft 15 hele goede trainingsprogramma’s en is daarnaast ook nog eens inklapbaar, wat wil een mens nog meer? Op deze band kan je prima thuis trainen en de band bied je meer dan voldoende uitdagingen.

Door de sterke motor kan je op deze band lopen met een snelheid tot 14 kilometer per uur, wat heel geschikt is voor een hardlooptraining. Maar omdat er ook een startsnelheid op zit van 1 kilometer per uur is de bank ook goed te gebruiken als je moet revalideren. Helemaal het neusje van de zalm is de noodstop met een veiligheidssleutel. Als de band te hard gaat voorkom je door de noodstop een nare valpartij.

De 15 trainingsprogramma’s die deze bank je te bieden heeft zijn onderverdeeld in 4 groepen:

 • Renprogramma’s
 • Jogging en loopprogramma’s
 • Sport en afstandslopers programma’s
 • Speciale oefeningen voor vrouwen

Ook al train je op een plek waar niet veel licht is, door het verlichte, kantelbare LED-scherm hoef je niets van je resultaten te missen. Je snelheid veranderen doe je heel simpel met behulp van de sneltoetsen. Je tijd, snelheid, afstand, hartslag en calorieverbruik kan je hier goed bijhouden. Om je hartslag te meten maak je gebruik van de sensoren in de handvaten.

Met al deze opties is dit echt de beste keus als je op zoek bent naar de beste Virtu-Fit loopband.

Pluspunten
 • 15 trainingsprogramma's
 • Snelheid tot 14 km/u
 • kantelbaar LED scherm met gebruiksvriendelijke toetsen
 • Geïntegreerde bluetooth ontvanger
Minpunten
 • Niet in- en uitklapbaar

De VirtuFit TR-90i is verkrijgbaar bij:

5. Focus Fitness Jet 1 – Beste goedkope loopband

Focus Fitness Jet 1 - Loopband
Bekijk loopband

Of je nou af wilt vallen, fit wilt blijven of allebei, met deze loopband kan het. Als je daarnaast ook geen zin hebt om veel geld uit te geven is dit de beste goedkope loopband voor jou. Ondanks het feit dat de prijs van deze loopband laag is heeft deze toch genoeg mogelijkheden om goed te trainen.

Deze loopband heeft een fijn loopvlak van 120 centimeter lang en 40 centimeter breed dus je hebt met een normaal postuur ruimte genoeg! De loopband bevat 36 trainingsprogramma’s. Daarnaast is er ook nog een magneetstrip gebruikt als beveiliging. Bevestig deze aan je kleding, zodra de clip van het bedieningspaneel wordt verwijderd remt de band.

Deze beste goedkope loopband is uitgerust met een duidelijk digitaal LCD-display waarop je je snelheid, afstand, trainingstijd en hartslag kunt lezen. Omdat deze loopbank heel makkelijk ingeklapt kan worden, kan je deze door zijn kleine formaat ook heel gemakkelijk opbergen. Met de transportwielen rol je deze loopband waar je maar wilt en je hoeft niet bang te zijn om je vloer te beschadigen aangezien er aan de onderkant speciale rubberen pads zitten.

Pluspunten
 • Inclusief trainingscomputer
 • Ergonomisch design
 • LCD-display
 • Goedkope loopband
 • Hartslagfunctie
Minpunten
 • Onduidelijke handleiding

De Focus Fitness Jet 1 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een loopband?

Als je besluit om over te gaan tot het kopen van een voor jou geschikte loopband, is het verstandig om eerst de volgende dingen even goed te overdenken. Zo voorkom je een miskoop.

 1. Het gewicht. Over het algemeen geldt dat hoe zwaarder de loopband is, hoe stabieler hij staat. Maar een loopband die zwaar is kan je weer minder makkelijk verplaatsen.
 2. Het formaat van het loop oppervlak. Zeker als je zelf wat forser bent is het prettig om genoeg ruimte te hebben als je fanatiek aan het trainen bent. Train je meestal op een hoge snelheid dan is het aan te raden om een loopvlak te kiezen van minimaal 45 centimeter breed te nemen, daar stap je er niet zo snel naast.
 3. Het onderhoud. Als je net een nieuwe loopband hebt gekocht hoef je je hier nog niet druk over te maken, maar na verloop van tijd zal je loopband, zeker bij intensief gebruik, toch gaan slijten. In de regel geldt dat hoe goedkoper je de loopband aanschaft, des te duurder deze zal zijn in onderhoud.
 4. Vermogen van de motor. Hoe krachtiger de motor, hoe beter je trainingsresultaten zullen zijn. Maar er is nog een voordeel, hoe krachtiger de motor hoe minder lawaai als je aan het sporten bent.
 5. Hoe harder de ondergrond, hoe groter de kans dat je last kan krijgen van vervelende blessures. Door te kiezen voor een loopband met een goede demping kan je dit voorkomen.
 6. De trainingsprogramma’s. Niet op alle loopbanden zit er een mogelijkheid om je hartslag te meten. Als je graag flink aan de bak wilt met je training is het slim om voor een loopband te kiezen die wel een hartslagfunctie heeft. Dit is omdat trainen aan de hand van je hartslag de beste manier is om vet te verbranden.
 7. Hellingshoek en snelheid. Hoe harder je wilt lopen, des te hoger moet de maximale snelheid van je loopband zijn. Met een hellingshoek kan je je training extra verzwaren zodat je nog meer calorieën verbrandt. Let er bij een model met een hellingshoek goed op of dat handmatig of elektrisch gaat.
 8. Wieltjes en opklappen. Wil je de mogelijkheid hebben om je loopband op te bergen als je hebt getraind? Let er dan goed op hoe makkelijk deze op te klappen is en of er wieltjes onder zitten.
 9. Trainen met je tablet of smartphone. Wil je graag trainen terwijl je een serie kijkt of train je liever met een fitnessapp? Kijk dan goed na of je je apparaat aan je loopband kunt koppelen zodat je met nog meer plezier traint.

Welke spieren traint een loopband?

Met name de spieren in je kuiten, die in je bovenbenen, je billen en je rugspieren. Tijdens het lopen span je ook je buikspieren aan om ervoor te zorgen dat je lichaam stabiel blijft.

Loopband aanbieding

Voor wie graag bespaart, er zijn overal zowel in fysieke winkels als online aanbiedingen te vinden voor loopbanden. Als je er niet te veel geld aan uit wilt geven, kijk dan toch goed of het apparaat voldoet aan de verwachtingen die je ervan hebt. Zo voorkom je teleurstelling! Heb je wat minder geld te besteden? Dan zou je ook kunnen kijken of er ergens tweedehands een goede loopband te vinden is.

Ben je van plan om een loopband te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over loopbanden? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over loopbanden zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een loopband en vind je dat jouw loopband getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw loopband makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over loopbanden

 • Wat is een goede loopband voor thuis?

  De VirtuFit Run Fit Foldable is de beste loopband voor thuis. De loopband bevat 40 verschillende trainingsprogramma’s en is na gebruik eenvoudig op te klappen en op te bergen. De loopband is geschikt voor personen met een gewicht van maximaal 115 kilogram en heeft een ingebouwde hartslagsensor. Het nadeel is dat de loopband niet met een app verbonden kan worden.

 • Is lopen op een loopband gezond?

  Jazeker. Joggen, hardlopen, snelwandelen en wandelen is goed voor lichaam en geest. Je kunt je uithoudingsvermogen verbeteren en calorieën verbranden terwijl je geest meer tot rust komt. Sporten maakt ook een stof in de hersenen vrij die een gelukkig gevoel geeft. Lopen op een loopband is dus prima terwijl je ook de deur niet uit hoeft.

 • Hoe lang moet loopband zijn?

  De loopband heeft gemiddeld een lengte van tussen de 1,5 en 2 meter en dat is prima. Zo blijft het apparaat qua formaat aan de acceptabele kant terwijl het loopvlak groot genoeg is om op te kunnen lopen of joggen. De lengte van de persoon speelt ook een factor bij hoe lang de band moet zijn, want langere mensen zitten in de basis grotere stappen dan kleinere mensen. Deze mensen hebben dan ook het meeste baat bij een loopband met een zo lang mogelijke band.

 • Welke loopband voor beginners?

  De VirtuFit Run Fit Foldable is een perfecte loopband voor beginners. Het is een vrij simpele en opvouwbare loopband die je na gebruik eenvoudig kunt opbergen. De loopband is ideaal voor zo en nu dan sporten en om kennis te maken met hardlopen, joggen of snelwandelen. Wanneer dit bevalt kun je altijd de stap maken naar een iets uitgebreidere en dus ook duurdere loopband die meer trainingsprogramma’s en functies bevat.

 • Hoeveel calorieën verbrand je op de loopband?

  Een loopband is ideaal om conditie mee op te bouwen en om calorieën te verbranden. Het gebruik van een loopband wordt ook wel een cardio workout genoemd. Op een loopband verbrand je ongeveer 17 calorieën per minuut. Hoe langer je de loopband gebruikt des te meer calorieën je verbrandt. In vergelijking verbrand je op een hometrainer circa 14 calorieën per minuut.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie