De 5 beste spacescooters van 2024

De beste spacescooter kopen kan een flinke uitdaging zijn. Wij helpen je er graag bij! Wij hebben voor jullie een aantal spacescooters uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste spacescooters van 2024 zijn.

Eigenlijk is de spacescooter niets anders dan een futuristische step waarbij de fiets en een step zijn samengevoegd in één product. Het idee erachter is dat als je het product gebruikt je het gevoel hebt dat je in de ruimte loopt. Met de verschillende modellen is er rekening gehouden voor zowel kleine als grotere kinderen en is er ook nog verschil in kleuren en uitvoeringen.

Het belangrijkste op een spacescooter, net zoals op een fiets en als op een step, is je balans. Doordat je niet op de ‘authentieke’ manier beweegt moet je het kunstje leren. Net zoals dat je vroeger hebt leren fietsen bijvoorbeeld. Daarom is het belangrijk dat, zeker jonge kinderen, goed begeleid worden aan het begin om valongelukken te voorkomen. De snelheid is namelijk gelijk aan die van een fiets en kan dus een gevaar vormen, maar bij goed gebruik is er eigenlijk niets aan de hand.

Je beweegt op de spacescooter voort door je voeten op en neer te bewegen. Dit geeft jou het gevoel alsof je in de ruimte loopt en dit drijft de ketting in de step aan zodat je vooruitkomt. Door middel van de handrem kun je jouw snelheid beperken en gemakkelijk stoppen.

Merk
Model
1
Space Scooter Roze Wit - Step
Space Scooter
X580
2
Space Scooter X590 tot 115 kg - Step
Space Scooter
X590
3
Space Scooter Junior Blauw
Space Scooter
Junior
4
Space Scooter Mini X260 - Blauw
Space Scooter
Mini X260
5
Rockboard RBX - Step - Zwart Vlammen
Rockboard
RBX Step

Dit zijn ze, de 5 beste spacescooters van 2024

1. Space Scooter X580 – Beste roze spacescooter

Space Scooter Roze Wit - Step
Bekijk spacescooter

De beste roze spacescooter van dit moment is de X580 van Space Scooter. Deze space scooter voor 8 tot 12 jaar kun je op twee manieren aandrijven. Je kunt kiezen om je voort te bewegen op deze scooter door middel van step bewegingen en door de voetenplank van voren naar achteren te bewegen. Beide manieren drijven de ketting aan waardoor je je naar voren verplaatst.

Deze spacescooter kan belast worden tot 80kg waardoor hij niet alleen geschikt is voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Zo kun je met jouw hele gezin gebruik maken van deze spacescooter en als je er twee hebt zelfs samen met je kinderen onderweg genieten.

Pluspunten
 • Hij is inklapbaar waardoor hij makkelijk mee te nemen is op reis
 • Hij is vooral geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar
Minpunten
 • De kleinste kinderen kunnen er niet op vanwege zijn formaat

De Space Scooter X580 is verkrijgbaar bij:

2. Space Scooter X590 – Beste spacescooter pro

Space Scooter X590 tot 115 kg - Step
Bekijk spacescooter

Space Scooter heeft de beste spacescooter pro met zijn X590 ontwikkeld. Deze space scooter voor 7 tot 12 jaar is inklapbaar, kan belast worden tot 115kg en door de vernieuwde geschroefde handvaten heb je een betere grip. Deze spacescooter is te gebruiken vanaf 8 jaar en kan je gebruiken zolang als je lekker erop staat. Het stille aandrijfsysteem in combinatie met de handrem en de luchtvoorziening zorgt voor urenlang plezier.

Pluspunten
 • Geschikte belasting tot 115kg, waardoor ook volwassenen de X590 kunnen gebruiken
 • De inklapbaarheid zorgt ervoor dat hij compact is en gemakkelijk mee te nemen
Minpunten
 • Pas vanaf 8 jaar te gebruiken, dus niet geschikt voor kleine kinderen

De Space Scooter X590 is verkrijgbaar bij:

3. Space Scooter Junior – Beste spacescooter voor 5 tot 7 jarige

Space Scooter Junior Blauw
Bekijk spacescooter

De beste spacescooter voor 5 tot 7 jarige is de junior blauw incl. beschermset step. Deze space scooter junior is een combi-pack waardoor je jouw kind veilig kan laten genieten van deze trend. Het maximale draaggewicht is 60kg en hij weegt zelf 6kg.

Je kunt kiezen of je hem als step of als spacescooter wilt gebruiken en met de handrem kun je jouw snelheid doseren. De beschermset die erbij zit zorgt ervoor dat de schade van een ongeluk beperkt wordt.

Pluspunten
 • De beschermset die bijgeleverd is zorgt ervoor dat je direct compleet bent
 • Deze spacescooter is ook geschikt voor de kleinere kinderen, vanaf 5 jaar
Minpunten
 • Het maximale draaggewicht is 60kg waardoor je als volwassenen geen gebruik ervan kunt maken

De Space Scooter Junior is verkrijgbaar bij:

4. Space Scooter Mini X260 – Beste spacescooter voor 3 tot 5 jarige

Space Scooter Mini X260 - Blauw
Bekijk spacescooter

De Mini X260 is de beste spacescooter voor 3 tot 5 jarige. Deze mini space scooter heeft een stuur dat in hoogte verstelbaar is en kan gebruikt worden als normale step of als spacescooter. Doordat dit model niet één maar juist twee voorwielen heeft, heb je minder balans nodig. Dit maakt het model juist geschikt voor de kleinere kinderen vanaf 3 jaar.

Het maximale gewicht dat erop kan is 50kg en het product zelf weegt 15kg waardoor hij stevig aanvoelt en voor je kind ook stabiliteit geeft als hij het gebruikt.

Pluspunten
 • Kleine kinderen vanaf 3 jaar kunnen deze spacescooter al gebruiken vanwege zijn dubbele voorwielen
 • De zwaarte van het product zorgt voor gebruiksgemak bij kleine kinderen
Minpunten
 • Hij is maximaal tot 50kg te belasten, je hebt waarschijnlijk maar een relatief korte periode plezier van deze spacescooter

De Space Scooter Mini X260 is verkrijgbaar bij:

5. Rockboard RBX Step – Beste spacescooter rockboard

Rockboard RBX - Step - Zwart Vlammen
Bekijk spacescooter

De RBX Step Zwart/ Vlammen is de beste spacescooter rockboard van het merk Rockboard. Deze innovatieve step kun je zowel jong als oud gebruiken en het geeft je een zwevend gevoel over het asfalt heen. Met een maximaal draagvermogen van 99kg kunnen ook volwassen gebruik maken van deze spacescooter en de handrem zorgt ervoor dat je altijd een veilige snelheid kan kiezen. Ook als je dat steile heuveltje af gaat.

Pluspunten
 • Je kunt deze RBX Step zowel door kinderen als volwassen laten gebruiken omdat hij tot 99kg draagvermogen heeft
 • De super stille aandrijving zorgt ervoor dat je met veel plezier gebruik maakt van deze spacescooter
Minpunten
 • Kinderen vanaf 6 jaar mogen hem pas gebruiken, waardoor hij voor de kleinste niet geschikt is

De Rockboard RBX Step is verkrijgbaar bij:

Welke spacescooter voor welke leeftijd?

De spacescooter is een ware trend in Nederland en het helpt zowel kinderen als volwassenen zich sneller voort te bewegen naar hun bestemming, maar hij geeft ook veel speelplezier. Eigenlijk is het een futuristische step die je kunt gebruiken doormiddel van het op en neer bewegen van je voeten. Doordat je dit type scooter op twee manieren kan aandrijven geeft hij veel speelplezier en mogelijkheden.

Er zijn verschillende modellen op de markt, zowel van het originele merk als van andere merken. De maten van de modellen verschillen. Sommigen zijn juist geschikt voor de kleintjes terwijl anderen geschikt zijn voor oudere kinderen en/of volwassenen. Zo heb je bijvoorbeeld een junior model die geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar waarbij de spacescooter twee voorwielen heeft. Dit zorgt ervoor dat het kind minder zijn balans hoeft te gebruiken en hierdoor veiliger gebruik kan maken van de space scooter.

Let er wel goed op dat als je je kind gebruik laat maken van een spacescooter dat het begeleiding nodig kan hebben aan het begin. De manier van voortbewegen is vrij uniek, waardoor je dit niet direct in één beweging onder de knie hebt. Het is net zoals als leren fietsen. Je kunt voor de veiligheid van je kind er ook nog voor kiezen om beschermende kleding aan te trekken, zoals valbeschermers. Als er dan wel een ongeluk plaats vind dan is je kind in elk geval enigszins beschermd.

Waar moet je op letten bij het kopen van een spacescooter?

Als je een spacescooter wilt aanschaffen dan kun je het beste kijken naar een combinatie van factoren. Net zoals bij een fiets is bijvoorbeeld de grote van het stuur en de wielen van belang. In het geval van een spacescooter is de wielgrootte niet van belang, maar bijvoorbeeld wel de stuurhoogte. Er zijn namelijk modellen die voor kinderen vanaf 3 jaar bijvoorbeeld geschikt zijn en daarom een lagere stuurhoogte hebben dan andere modellen voor kinderen vanaf bijvoorbeeld 8 jaar met een hoger stuur.

Een ander component dat je in de gaten moet houden als je voor je kind een space scooter wilt aanschaffen is het draagvermogen. Er zijn spacescooters die tot 50kg gewicht kunnen dragen, maar er zijn ook modellen die 115kg kunnen dragen. Het is dus goed om te kijken naar het gewicht van je kind en de verwachte groei om zo jarenlang plezier te hebben van je aanschaf. Ook is het zo dat de spacescooters die een hoger gewicht kunnen dragen door volwassen gebruikt kunnen worden. Zo is de aanschaf die je doet misschien niet alleen voor je 12 jarige kind, maar ook voor jezelf. Denk bijvoorbeeld eraan hoe makkelijk het is om even snel een boodschap te doe op de step of als je er twee hebt samen met je kind op pad te gaan in plaats van een fietstocht te maken.

Ben je van plan om een spacescooter te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over spacescooters? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over spacescooters zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een spacescooter en vind je dat jouw spacescooter getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw spacescooter makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over spacescooters

 • Hoe hard kun je op een spacescooter?

  Een spacescooter kan een snelheid halen tot 15 kilometer per uur. Met de handrem kun je zelf de snelheid beperken tot een veilige snelheid.

 • Kan een spacescooter achteruit rijden?

  Doordat een spacescooter op twee manieren kan worden aangedreven kun je dus voor- én achteruit bewegen. Wel is het zo dat je achteruit alleen kunt als je dit handmatig doet en hem als een step gebruikt. Gebruik je hem als spacescooter dan kun je niet door middel van die bewegingen hem acteruit laten gaan.

 • Hoe werkt een spacescooter?

  Een spacescooter werkt door middel van een ketting die op twee manieren kan worden aangedreven. Je kunt op de ‘ouderwetse’ manier steppen met de spacescooter en de andere manier is om je voeten van boven naar beneden te bewegen op de ‘futuristische manier’. Op beide manieren breng je de ketting in beweging en daardoor ook je spacescooter.

 • Wat weegt een spacescooter?

  Een spacescooter weegt tussen de 8kg en 16kg. Het is afhankelijk van het model hoeveel hij weegt en vaak zijn de modellen met twee voorwielen iets zwaarder om op die manier ook meer stabiliteit te geven.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie