De 5 beste bouwradio’s van 2024

Ben je op zoek naar de beste bouwradio? Wij helpen je graag! Wij hebben een aantal bouwradio’s uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste bouwradio’s van 2024 zijn.

Als je bouwvakker bent dan zit je vast aan lange zware werkdagen. Ook als je zelf graag aan het klussen bent is het leuk om er een vrolijk muziekje bij aan te hebben staan. Dat vergroot namelijk het werkplezier en dat heeft dan natuurlijk weer een groot voordeel op de productiviteit! Daar heb je natuurlijk wel een goede bouwradio, ook wel werfradio genoemd, bij nodig. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een bouwradio gaat kopen. Zo is het natuurlijk belangrijk dat de bouwradio bestand is tegen stof en tegen een stootje kan. Ook is het verstandig om vooraf te bedenken of de radio draagbaar moet zijn of niet?

Merk
Model
1
Makita - accu radio DMR115
Makita
DMR115 bouwradio
2
Perfectpro Bouwradio ROCKHART
Perfectpro
Rockhart BT
3
DeWALT DCR027 DAB+ Bouwradio
DeWALT
DCR027
4
Bosch Professional GPB 18V-5 C Bouwradio
Bosch Professional
GPB 18V-5 C
5
PerfectPro ROCKBOX - Bouwplaats Radio
PerfectPro
ROCKBOX

Dit zijn ze, de 5 beste bouwradio's van 2024

1. Makita DMR115 bouwradio – Beste bluetooth bouwradio

Makita - accu radio DMR115
Bekijk bouwradio

Deze bouwradio van het goede en bekende merk Makita heeft een aantal grote voordelen.  Een apparaat van dit merk is van goede kwaliteit dus kan je ervan uitgaan dat je hier jarenlang heel veel plezier van zult hebben. Dit duurzame apparaat kan zelfs bij juist gebruik wel tien jaar meegaan! Dit komt onder andere omdat deze bouwradio heel goed bestand is tegen stof en vuil en je hoeft niet bang te zijn dat dit apparaat niet tegen een stootje kan. Dankzij de harde rubberen buitenkant zou dit apparaat zelfs bestand zijn tegen een val van 4 meter, maar toch kan je dat beter voorkomen. Deze bouwradio is ook nog eens waterdicht maar onderdompelen in water is niet verstandig, De antenne van dit model zit heel slim weggewerkt in de hendel, zo weet je zeker dat je altijd geniet van een maximale ontvangst. De DAB+ zorgt voor een buitengewoon goede geluidskwaliteit en stoort bijna nooit. Naast de AUX-aansluiting zit hier ook nog eens Bluetooth op, zo kan je lekker vanaf je eigen telefoon je favoriete nummers afspelen op deze radio. Een oplaadfunctie voor de batterijen heeft deze bouwradio niet, deze krachtpatser werkt maar liefst 26 uur aan een stuk op een volle batterij van 18V.  Deze beste bluetooth bouwradio heeft wel een USB-aansluiting zodat je je smartphone ermee op kunt laden. Met het grote duidelijke Lcd-scherm kan je makkelijk alles aflezen, mede door de achtergrond verlichting.

Pluspunten
 • Woofer aan de onderkant van de radio voor een dieper en rijker geluid
 • Ingebouwde equalizer
 • DAB+ en Bluetooth voor het draadloos verbinden van smartphones
 • Compleet nieuw design
Minpunten
 • Niet te bedienen via smartphone

De Makita DMR115 bouwradio is verkrijgbaar bij:

2. Perfectpro Rockhart BT – Beste bouwradio te besturen met smartphone 

Perfectpro Bouwradio ROCKHART
Bekijk bouwradio

Dit audiobeest wil je niet alleen bij je hebben als je aan het werk bent, je zou deze het liefst overal mee naar toe willen nemen. Door zijn stoere design met een beetje retro ziet hij er niet alleen heel mooi uit, hij is ook nog eens heel stevig. En door de digitale DAB+ tuner kan je ook lekker ruisvrij van je muziek genieten. Wil je eens iets anders horen? Je kan gewoon je smartphone verbinden en zo lekker naar de muziek van je eigen keuze luisteren. Ideaal toch, dit is gewoon een bouwradio te besturen met smartphone. Hoe handig wil je het hebben? Nog een slimmigheidje, deze bouwradio is kantelbaar. Zo kan je hem dus altijd makkelijk op je oren richten. Deze werkradio beschikt ook nog eens over de mogelijkheid om de batterij op te laten terwijl hij is aangesloten op netstroom. De radio wordt geleverd met een handleiding, 12 voltkabel en een aux kabel en ook nog eens 8 oplaadbare batterijen.

Pluspunten
 • Waterbestendige radio
 • Inclusief sleeptimer
 • Waterbestendig
Minpunten
 • Geen Wi-Fi

De Perfectpro Rockhart BT is verkrijgbaar bij:

3. DeWALT DCR027 – Beste DeWALT bouwradio met DAB+

DeWALT DCR027 DAB+ Bouwradio
Bekijk bouwradio

Een beter maatje op de werkplaats kan je niet wensen, want met deze radio kan je bijna alle kanten op! Stevig is hij zeker, door de stevige rol kooiconstructie is hij dus aan alle kanten goed beschermd. Voor stof of spattend water is hij ook niet bang.  Hij is ook goed bestand tegen eventueel omvallen of stoten. Dit is de beste DeWALT bouwradio met DAB+, en door de dubbele woofers en tweeters ben je zeker van de beste geluidskwaliteit als je lekker aan het werk bent. Als je wilt kan je tijdens je werk gewoon je smartphone opladen aan deze mooie bouwradio, deze is namelijk voorzien van een USB-aansluiting. Wat ook nog een pluspunt is: de radio is voorzien van twee stopcontacten. Hierop kan je bijvoorbeeld je gereedschap aansluiten als je lekker bezig bent. DeWAlt accu’s opladen is ook geen probleem voor dit technische hoogstandje. Ideaal dus als je veel accugereedschap van dit merk in je bezit hebt. Let er wel op dat deze bouwradio geleverd wordt zonder accu.

Pluspunten
 • DAB+ and FM tuner ontvangt een analoog en digitaal signaal
 • XR Multilader met laadstatusindicator met LED verlichting
 • Twee ingebouwde stopcontacten voor flexibiliteit op de werkplek
 • Dubbele set woofers/tweeters zorgen voor een zeer zuiver geluid
Minpunten
 • Standaard geleverd zonder accu's

De DeWALT DCR027 is verkrijgbaar bij:

4. Bosch Professional GPB 18V-5 C – Beste bouwradio met accu

Bosch Professional GPB 18V-5 C Bouwradio
Bekijk bouwradio

Met deze Bosch bouwradio voel je je de held van de werkplaats! Door de 4 speakers en de 20 watt sub woofer klinkt alle muziek optimaal. Wil je eens even wat anders horen dan de radio? Dat is geen enkel probleem voor deze beste bouwradio met accu! Dan sluit je gewoon je eigen MP3speler hierop aan en luister je naar je eigen voorkeur. Door het mee verende aluminium frame kan deze stoere bouwradio een val van meters gewoon overleven, maar natuurlijk is het wel het beste om dat zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast is deze bouwradio ook nog eens heel goed beschermd tegen eventueel spatwater en stof. Voor nog meer werkgemak beschikt dit model over twee 230 Volt standaard contactdozen om eventueel je gereedschap op aan te kunnen sluiten.

Pluspunten
 • Extreem robuust door bescherming rondom
 • Variabele aansluitmogelijkheden (USB, SD, 2x Aux In, Aux Out, bluetooth)
 • Verlicht display
 • Twee geïntegreerde 230 volt standaard contactdozen voor de aansluiting van netstroomapparaten
Minpunten
 • Geen Wi-Fi

De Bosch Professional GPB 18V-5 C is verkrijgbaar bij:

5. PerfectPro ROCKBOX – Beste betaalbare bouwradio

PerfectPro ROCKBOX - Bouwplaats Radio
Bekijk bouwradio

Deze bescheiden en betaalbare bouwradio is dankzij het handvat makkelijk overal mee naar toe te nemen. Het toestel is voorzien van een heel stevige behuizing zodat hij wel het een en ander kan verdragen. Je kan deze zonder problemen op een ruwe ondergrond plaatsen. Omdat deze speaker een vermogen heeft van 7 watt kan je je favoriete muziek over de hele bouwplaats horen. Als je naar de radio wilt luisteren dan kan dat gewoon ouderwets via FM-band of je kiest ervoor om dit via DAB+ digitaal te doen zodat je geen last hebt van vervelende storingen. Op het duidelijke elektronische display kan je heel makkelijk zien naar welk radiostation je aan het luisteren bent. Wil je van zender veranderen? Door de grote en makkelijk schoon te maken knoppen is dat zelfs een eitje als je werkhandschoenen draagt. Als je je eigen muziek wilt luisteren dan sluit je moeiteloos je telefoon of je MP3-speler op deze radio aan. Deze radio wordt geleverd zonder batterijen.

Pluspunten
 • Hoofdtelefoonuitgang
 • Waterbestendig
 • Betaalbaar
Minpunten
 • Niet te bedienen via smartphone
 • Wordt geleverd zonder batterijen

De PerfectPro ROCKBOX is verkrijgbaar bij:

Waar moet een goede bouwradio aan voldoen?

Voordat je overgaat tot de aankoop van een bouwradio doe je er slim aan om je te realiseren dat dit niet dezelfde soort radio is als die je thuis hebt staan. De meeste bouwradio’s zijn wat steviger omdat ze tegen een ongelukje moeten kunnen. Om die reden zijn ze schokbestendig, en bestand tegen eventuele vallende brokstukken. Bekijk eerst eens goed welke modellen bouwradio’s er verkrijgbaar zijn en vergelijk deze eens met elkaar. Je zal zien dat de prijzen nogal verschillen dus je kan zelf bepalen hoeveel geld je er ongeveer aan uit wilt geven. Wil je bijvoorbeeld een bouwradio omdat je thuis lekker aan het klussen bent? Dan zal een simpele uitvoering voldoende zijn. Wil je de radio gebruiken op een bouwplaats waar waterschade en vuil een risico vormen? Dan heb je een model nodig wat hier goed tegen bestand is. Als je denkt dat je de radio vaak zult moeten verplaatsen is het misschien een goed idee om te gaan voor een niet al te zwaar type. Als je de radio vaak wilt gaan gebruiken op plaatsen waar je niet meteen gebruik kunt maken van het stroomnet is het handig om er voor eentje te gaan met een batterij met een lange levensduur.

Extra functionaliteiten van een bouwradio

De bouwradio’s die tegenwoordig in de handel zijn hebben vaak nog wat extra functies die wel eens heel goed uit kunnen komen. Er zijn er bij die je ook als klok kunt gebruiken, handig want dan kan je je telefoon gewoon lekker in je broekzak laten zitten als je geen horloge draagt. Bij sommige modellen kan de tijd zelfs op de muur worden geprojecteerd, zo zie je duidelijk hoe laat het is. Er zijn zelfs enkele bouwradio’s waarop je ook een alarm kunt instellen. Dit kan je gebruiken als je bijvoorbeeld tijdens je pauze even een kort dutje wilt doen of geen minuut langer wilt werken als je werkdag voorbij is omdat je een belangrijke afspraak hebt. Heel veel bouwradio’s hebben een duidelijk Lcd-scherm zodat je meteen ziet welk nummer er afgespeeld wordt. Wil je ook tijdens je werk graag op de hoogte blijven van actuele verkeersinformatie? Kies dan voor een radio met RDS-functie. Als je ergens bezig bent waar weinig stopcontacten zijn kan een radio met een of meer extra stopcontacten een uitkomst zijn.

Kies je voor een bouwradio met FM, DAB+ Tuner of AM?

Wat is nou eigenlijk precies het verschil tussen de FM en AM-frequentie? Bij FM wordt blijft de draaggolf constant. Hierdoor kan de frequentie hiervan worden aangepast aan elk geluid. FM is vaak gebruikt omdat het niet heel storingsgevoelig is maar een nadeel hiervan is dat een FM-zender dus niet altijd op hetzelfde kanaal zit. AM wordt tegenwoordig bijna niet meer gebruikt. Dit komt omdat AM heel erg gevoelig is voor storingen. Als je bijvoorbeeld een ander elektrisch apparaat aanzet begint de radio meteen te kraken en hoor je niets meer. Dat is dan ook precies de reden waarom je tegenwoordig op bijna alle bouwradio’s de DAB of DAB+ tuner hebt zitten. Dit Europese systeem wat al bestaat sinds 1993 en heeft heel veel voordelen als je gaat vergelijken met AM en FM. Er zijn meer radiozenders beschikbaar en het geluid is veel beter. Met dit systeem kan je door een hele lijst stations bladeren want DAB haalt alle signalen uit de lucht. Hierdoor luister je radio met de kwaliteit van een cd. Dus geen getik of gekraak meer, geen ruis of andere nare bijgeluiden. Omdat je de zender nu gewoon uit de lijst op het display kan halen hoef je vanaf nu nooit meer te onthouden op welke frequentie je favoriete zender nou ook alweer zat. Waarschijnlijk zullen in de toekomst de AM en FM-frequenties verdwijnen en vervangen worden door DAB. Hoor je een liedje op de radio en wil je weten wie de artiest of wat de titel is? Met een blik op het Lcd-scherm ben je meteen op de hoogte! Momenteel is DAB nog niet in ieder land te ontvangen, dit heeft als oorzaak dat nog niet overal DAB ontvangers op de markt zijn en de consument ze duur vindt. Als je van plan bent om de radio vaak mee te nemen buiten de grenzen van Nederland is het verstandig om te kijken of je in je land van bestemming gebruik kunt maken van deze functie.

Ben je van plan om een bouwradio te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over bouwradio’s? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over bouwradio’s zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een bouwradio en vind je dat jouw bouwradio getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw bouwradio makkelijk aan.

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook het artikel van de beste accuboormachine.

Veelgestelde vragen over bouwradio's

 • Wat is de beste werfradio?

  Wanneer je aan het verbouwen bent of in de bouw werkt, is het wel zo prettig dat je naar een lekker muziekje kunt luisteren. Bijvoorbeeld via de radio. Maar voor in de bouw of tijdens een verbouwing heb je wel een radio nodig die tegen vuil en stof kan. De Makita DMR112 is de beste werkradio die je kunt kopen en deze bevat ook DAB+ zodat je meer radiostations dan met een FM-radio kunt ontvangen.

 • Welke accu voor Makita radio?

  Makita is één van de eerste merken die de lithium-ion accu voor in elektrische gereedschappen introduceerde. Deze accu’s worden ook gebruikt voor de bouwradio’s die zij produceren. Lithium-ion batterijen zijn sterker en veiliger dan bijvoorbeeld een nikkel-cadmium accu. Meestal kun je de bouwradio’s van Makita ook aansluiten op een stroomvoorziening indien deze aanwezig is.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie