De 5 beste luchtbedden van 2024

Een goed luchtbed kan echt uitkomst bieden. Bijvoorbeeld als je gaat kamperen of gaat logeren. Of als iemand bij je wilt slapen. Met een luchtbed ben je eigenlijk altijd voorbereid om iemand een slaapplek aan te bieden terwijl een goed luchtbed net zo comfortabel kan liggen als een normaal bed. Maar wat is het beste luchtbed en waar moet je allemaal op letten als je een opblaasbaar luchtbed wilt kopen?

Formaat van een luchtbed

Het eerste waar je op kunt letten is het formaat. Heb je bijvoorbeeld een vrij breed en het liefste ook een tweepersoons luchtbed nodig of kies je juist voor een smaller eenpersoons luchtbed? Dat is natuurlijk afhankelijk van de situatie. Ga je vaak samen op pad of kamperen? Dan is het zeker een voordeel als je direct voor het tweepersoons luchtbed kiest. Je moet er wel rekening mee houden dat je ook meer ruimte nodig hebt om het luchtbed te kunnen neerleggen. In sommige situaties is het handiger om dan voor twee eenpersoons luchtbedden te kiezen, want dan heb je iets meer vrijheid in hoe je ze neerlegt. Ideaal wanneer bijvoorbeeld de ruimte zeer beperkt is.

Luchtbed review lezen

Als je een luchtbed op het oog hebt is het slim om de review te lezen. Je leest dan hoe andere gebruikers het product ervaren. Een luchtbed test zal ook meer informatie geven over bijvoorbeeld hoe gebruiksvriendelijk het luchtbed is en hoe comfortabel het model ligt. Wij hebben alvast de 5 beste luchtbedden bekeken en beschreven om je een handje op weg te helpen.

Merk
Model
1
Intex Ultra Plush Luchtbed - 2-persoons
Intex
Ultra Plush Queen
2
Bestway 3-in-1 Luchtbed - Connect
Bestway
3-in-1 Luchtbed
3
Coleman Maxi Comfort Single Luchtbed
Coleman
Maxi Comfort
4
Intex Luchtbed - 2 persoons
Intex
Rising Comfort
5
Intex Kinder Reisbed Luchtbed
Intex
Kinder Reisbed

Dit zijn ze, de 5 beste luchtbedden van 2024

1. Intex Ultra Plush Queen – Beste luchtbed met ingebouwde pomp

Intex Ultra Plush Luchtbed - 2-persoons
Bekijk luchtbed

De Intex Ultra Plush Queen is het beste luchtbed met ingebouwde pomp dat je kunt kopen. Het luchtbed heeft de afmetingen 203 cm x 152 cm x 46 cm en is daarmee dus ook een 2 persoons luchtbed die een aantal voordelen heeft. Denk bijvoorbeeld aan de opgeblazen buitenrand die voor extra stabiliteit en comfort zorgt! De toplaag van het luchtbed zorgt ervoor dat een hoeslaken goed en stevig op zijn plek blijft zitten terwijl het reinigen van het model enorm makkelijk is. Hier heb je alleen een natte doek voor nodig.

Het is ook een zelfopblaasbaar luchtbed dat binnen enkele minuten is opgeblazen. Te danken aan de ingebouwde pomp. Je hoeft dus praktisch niets zelf te doen, behalve het luchtbed uitrollen. Je kunt ‘m eenvoudig meenemen door ‘m leeg te laten lopen, op te rollen en in de meegeleverde tas te stoppen.

Pluspunten
 • Geschikt voor 2 personen
 • Zelfopblaasbaar
 • Ingebouwde pomp
 • Makkelijk te reinigen
 • Zacht slaapoppervlak
Minpunten
 • Bij een defecte pomp ben je het complete luchtbed kwijt voor reparatie

De Intex Ultra Plush Queen is verkrijgbaar bij:

2. Bestway 3-in-1 Luchtbed – Beste veelzijdige luchtbed

Bestway 3-in-1 Luchtbed - Connect
Bekijk luchtbed

Het Bestway 3-in-1 luchtbed is het beste veelzijdige luchtbed dat je kunt kopen en dat is niet zonder reden. Je kunt het luchtbed namelijk gebruiken als 2 eenpersoons luchtbedden, een tweepersoons luchtbed of er een dubbeldik eenpersoons luchtbed van maken! Hoe werkt dat dan? Vrij simpel! Het zijn feitelijk 2 eenpersoons luchtbedden die je eventueel aan elkaar kunt vastmaken of op elkaar kunt neerleggen. Zo kun je er alle kanten mee op!

Het luchtbed heeft de afmetingen 188 cm x 99 cm x 25 cm (enkel model) en is zowel geschikt voor binnen als buiten. Het bed is ook eenvoudig op te pompen met een externe pomp (apart verkrijgbaar) en eenvoudig op te rollen en weer mee te nemen.

Pluspunten
 • Veelzijdig luchtbed
 • Stevig materiaal
 • Eenvoudig op te pompen
 • Eenvoudig schoon te maken
Minpunten
 • Geen ingebouwde pomp

De Bestway 3-in-1 Luchtbed is verkrijgbaar bij:

3. Coleman Maxi Comfort – Beste 1 persoons luchtbed

Coleman Maxi Comfort Single Luchtbed
Bekijk luchtbed

Het beste eenpersoons luchtbed dat je kunt kopen is zonder twijfel de Coleman Maxi Comfort. Te danken aan de speciale spoelstructuur die het lichaam goed ondersteunt en maximaal slaapcomfort garandeert. Het luchtbed heeft de afmetingen 198 cm x 82 cm x 22 cm en is daarmee ook nog eens extra geschikt voor iets langere mensen. Het maximaal belastbare gewicht is echter 148 kilogram.

Het luchtbed is eenvoudig op te blazen en gemaakt van stevig en lekbestendig PVC. Je kunt het luchtbed overal mee naartoe nemen en is zowel voor binnen als buiten geschikt. De geïntegreerde draagtas zorgt ervoor dat je ‘m makkelijk kunt opbergen. De pomp die je eventueel nodig hebt om het luchtbed op te blazen wordt separaat verkocht.

Pluspunten
 • Stevig en lekbestendig PVC
 • Extra lang luchtbed
 • Geïntegreerde draagtas
 • Speciale spoelstructuur voor maximale steun
Minpunten
 • Opblaaspomp wordt apart verkocht

De Coleman Maxi Comfort is verkrijgbaar bij:

4. Intex Rising Comfort – Beste luxe luchtbed

Intex Luchtbed - 2 persoons
Bekijk luchtbed

Het Intex Rising Comfort luchtbed is het beste luxe luchtbed dat je kunt kopen en dit is een heerlijk tweepersoons luchtbed die ook binnen 3 minuten gereed is. Te danken aan de krachtige ingebouwde luchtpomp die je alleen maar op het stopcontact hoeft aan te sluiten en hoeft aan te zetten. Het bed doet de rest!

De extra zachte en waterafstotende toplaag zorgt voor extra slaapcomfort, maar het grootste voordeel zit toch in de bijzondere structuur die ervoor zorgt dat je heerlijk slaapt. Zo is het luchtbed ook uitgerust met extra sterke Dura-Beam tussenschotten. Een ander voordeel is dat het opblaasbare hoofdkussen geïntegreerd is!

Pluspunten
 • Geïntegreerd hoofdkussen
 • Extra sterke Dura-Beam tussenschotten
 • Afmetingen 203 cm x 152 cm x 42 cm
 • Ingebouwde luchtpomp
 • Extra zachte en waterafstotende toplaag
Minpunten
 • Niet geschikt voor intensief gebruik

De Intex Rising Comfort is verkrijgbaar bij:

5. Intex Kinder Reisbed – Beste luchbed voor kinderen

Intex Kinder Reisbed Luchtbed
Bekijk luchtbed

Kinderen gaan wel eens logeren bij familie en vriendjes en hoe leuk is het dan dat ze hun eigen bed kunnen meenemen. Met het beste luchtbed voor kinderen is dat mogelijk! Het Intex Kinder Reisbed is binnen enkele minuten op te blazen met de meegeleverde handpomp en door de extra stevige en opstaande rand kunnen kinderen heerlijk en veilig slapen! De beschermende toplaag is makkelijk schoon te maken terwijl je het reisbedje ook heel eenvoudig kunt oprollen en kunt meenemen. Het luchtbed heeft de afmetingen 168 cm x 107 cm x 25 cm.

Pluspunten
 • Beschermende toplaag
 • Opstaande rand voor extra veiligheid
 • Makkelijk mee te nemen
 • Handpomp meegeleverd
Minpunten
 • Geen elektrische pomp meegeleverd

De Intex Kinder Reisbed is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een luchtbed? Dat is een goede vraag en we hebben natuurlijk al laten doorschemeren dat in ieder geval het formaat een belangrijke rol speelt in de keuze die je uiteindelijk maakt. Houdt hierbij rekening met het formaat van de personen die er gebruik van gaan maken en welke ruimte je nodig hebt om het luchtbed neer te kunnen leggen. Daarnaast is ook de luchtbed pomp een onderdeel waar je op moet letten.

Externe of ingebouwde pomp

Er zijn luchtbedden waarbij je gebruik kunt maken van een externe of juist een ingebouwde pomp. Het grote voordeel van de ingebouwde pomp is dat je het luchtbed op het stroom aansluit en activeert om deze op te pompen en weer leeg te laten lopen. Het gemak dient de mens! Je vergeet ook nooit meer de pomp mee te nemen. Dat natuurlijk enorm frustrerend is wanneer je eenmaal op locatie aangekomen ontdekt dat je die vergeten bent. De keerzijde van de medaille is dat je het complete luchtbed ter reparatie aan moet bieden wanneer de pomp defect is. Dat is bij een externe pomp die je moet aansluiten natuurlijk niet het geval.

Luchtbedden vergelijken

Zoals gezegd is het sowieso slim om de luchtbedden die je op het oog hebt met elkaar te vergelijken. Kijk goed naar de formaten, het materiaal waar ze van zijn gemaakt en of het product beschikt over een ingebouwde pomp. Het is ook slim om reviews en producttesten te lezen, zodat je zeker weet dat de keuze die je maakt ook de beste is.

Veelgestelde vragen over luchtbedden

 • Hoeveel kost een luchtbed?

  Een luchtbed heb je al voor een paar tientjes, maar wees jezelf er dan wel van bewust dat de kwaliteit iets te wensen overlaat. Er zijn ook luchtbedden van wel € 500,- en deze liggen een stuk comfortabeler. Daarnaast beschikkend deze luchtbedden over extra functies die de gebruiksvriendelijk en de slaapkwaliteit kunnen bevorderen.

 • Welk luchtbed bij rugklachten?

  Heb je rugklachten? Dan is het verstandig om een luchtbed uit te zoeken waarbij de samenstelling dichter is en dat de materialen dikker zijn. Deze bieden in de regel meer steun en zijn dus ook meer geschikt voor mensen met rugklachten.

 • Hoe werkt een zelfopblaasbaar luchtbed?

  De werking van een zelfopblaasbaar luchtbed is heel simpel. Wanneer je het luchtbed uitrolt zet het speciale foam uit waardoor er ruimte ontstaat. Vervolgens wordt er lucht opgezogen en is het luchtbed binnen een handomdraai gereed. Zonder dat je een pomp nodig hebt!

 • Wat slaapt beter een luchtbed of slaapmat?

  In de regel is een slaapmat een betere keuze. Zeker wanneer je met z’n tweeën er gebruik van maakt. Een ander voordeel is dat een slaapmat veel beter isoleert en dus vooral bij kamperen een uitkomst is. Een ander voordeel is dat een slaapmat ook veel minder ruimte in beslag neemt.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie