De 5 beste slaapmaskers van 2024

Wil je een slaapmasker kopen? Dan heb je een ruime keuze uit verschillende soorten en maten. Het slaapmasker, ook wel het oogmasker genoemd, is handig voor wanneer je onrustig of slecht slaapt. Het helpt de slaapkwaliteit verbeteren en het geeft ook je benodigde REM-slaap een boost. Maar wat is het beste slaapmasker?

De keuze is reuze

Slaapmaskers heb je dus in veel soorten en maten en het beste dat je kunt doen is een slaapmasker test of slaapmasker review te lezen. Dan kom je meer te weten over het slaapmasker dat je (figuurlijk) op het oog hebt en kom je ook meer te weten over alle voor- en nadelen. Andere gebruikers vertellen graag in hun reviews wat hun ervaringen met het slaapmasker zijn terwijl professionele testers en reviewers producten uitvoerig testen. Wij hebben alvast de beste modellen bekeken en voor je op een rijtje gezet. Om je alvast op weg te helpen naar je meest ideale slaapmasker.

Merk
Model
1
Manta MAX Mask - Slaapmasker - Verduisterend - Verstelbaar
Manta
MAX Mask
2
Tempur Slaapmasker - Zwart
TEMPUR
Slaapmasker
3
SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker + Opbergzakje - 100% Verduisterend
SIMIA
Premium Zijden Slaapmasker
4
Puckator - Resteazzz - Nekkussen met Slaapmasker - Grijze Wasbeer rond nekkussen
Puckator
Resteazzz
5
Novano Verzwaard Slaapmasker - Oogmasker voor betere slaap - Migraine - Hoofdpijn
Novano
Verzwaard Slaapmasker

Dit zijn ze, de 5 beste slaapmaskers van 2024

1. Manta MAX Mask – Beste verduisterende slaapmasker

Manta MAX Mask - Slaapmasker - Verduisterend - Verstelbaar
Bekijk slaapmasker

Het slaapmasker MAX Mask van het merk Manta is het beste verduisterende slaapmasker die je op dit moment kunt kopen. Het slaapmasker is 100 procent verduisterend en geeft hierdoor goede nachtrust. Dit doordat er geen licht langs de Eye Cups komt. De Eye Cups zijn zeer ruim en hierdoor heb je geen druk op de ogen. Het slaapmasker is dus ideaal voor als je lange wimpers, wimperextensions of grote ogen hebt. Het slaapmasker is oneindig verstelbaar en past hierdoor iedereen.

De Eye Cups zijn gemaakt van katoen velours materiaal en hierdoor erg zacht. De Eye Cups vormen naar je gezicht en het slaapmasker blijft hierdoor goed zitten als je slaapt

Pluspunten
 • 100 procent verduisterend
 • Verstelbaar
 • Zeer ruime Eye Cups
 • Kan in de wasmachine
Minpunten
 • Alleen voor volwassenen

De Manta MAX Mask is verkrijgbaar bij:

2. TEMPUR Slaapmasker – Beste tempur slaapmasker

Tempur Slaapmasker - Zwart
Bekijk slaapmasker

Het Slaapmasker van het merk TEMPUR is het beste tempur slaapmasker die je op dit moment kunt kopen. Het slaapmasker van TEMPUR is een erg fijn slaapmasker die gebruikt kan worden voor thuis en bijvoorbeeld als je gaat reizen. Het is een verduisterend slaapmasker van speciaal drukverlagend TEMPUR materiaal. Het is erg zacht en dik, waardoor er geen licht door het slaapmasker kan komen. Het heeft een goede pasvorm en zit erg comfortabel. Met dit slaapmasker kun je heerlijk uitslapen en je ogen de rust geven die ze verdienen.

Het slaapmasker kan je het beste schoonmaken met een nat doekje, of met een zachte borstel. Het Tempur slaapmasker kan beschadigd raken als het in aanraking komt met teveel water.

Pluspunten
 • Verduisterend
 • Drukverlagende stof
 • Zachte stof
Minpunten
 • Kan niet in de wasmachine

De TEMPUR Slaapmasker is verkrijgbaar bij:

3. SIMIA Premium Zijden Slaapmasker – Beste zijden slaapmasker

SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker + Opbergzakje - 100% Verduisterend
Bekijk slaapmasker

Het Premium Zijden Slaapmasker van het merk SIMIA is het beste zijden slaapmasker die je op dit moment kunt kopen. Het zijden slaapmasker is gemaakt van 100 procent zijde. Hierdoor is het slaapmasker erg zacht voor de ogen en comfortabel om te dragen. Het slaapmasker is verstelbaar en is verduisterend. Met dit slaapmasker kun je heerlijk uitslapen en je ogen de rust geven die ze verdienen. Het slaapmasker is makkelijk mee te nemen in het speciale opbergzakje. Je kan het slaapmasker hierdoor ook meenemen als je gaat reizen of gewoon een lekker middagdutje wil doen na een drukke dag.

Het zijden slaapmasker komt met een opbergzakje die ook van zijde is gemaakt. Hier kun je het slaapmasker veilig in opbergen, wanneer je het niet gebruikt.

Pluspunten
 • 100 procent zijde
 • Verduisterend
 • Verstelbaar
 • Wordt geleverd met een opbergzakje
Minpunten
 • Kan warm worden bij langdurig dragen

De SIMIA Premium Zijden Slaapmasker is verkrijgbaar bij:

4. Puckator Resteazzz – Beste slaapmasker voor kinderen

Puckator - Resteazzz - Nekkussen met Slaapmasker - Grijze Wasbeer rond nekkussen
Bekijk slaapmasker

Het Resteazzz slaapmasker van het merk Puckator is het beste slaapmasker voor kinderen die je op dit moment kunt kopen. Het slaapmasker Resteazzz is speciaal gemaakt voor kinderen die veel reizen. Er is ook een nekkussen bij. Het slaapmasker en nekkussen zijn in een super leuke vorm van een grijze wasbeer. Je kind heeft direct een heerlijke knuffel erbij, waar het heerlijk tegenaan kan gaan liggen om te gaan rusten en lekker kan slapen. Je kind krijgt door het slaapmasker en het bijpassende nekkussen de steun en rust die het kind nodig heeft bij reizen.

Het slaapmasker en nekkussen zijn gemaakt van een zacht materiaal waardoor je kind lekker kan rusten, slapen en knuffelen. Het slaapmasker zit in een bijpassend tasje met een rits in de vorm van een grijze wasbeer.

Pluspunten
 • Speciaal voor kinderen
 • Komt met een bijpassend tasje
 • Erg leuke vorm van een grijze wasbeer
Minpunten
 • Niet voor volwassenen

De Puckator Resteazzz is verkrijgbaar bij:

5. Novano Verzwaard Slaapmasker – Beste verzwaard slaapmasker

Novano Verzwaard Slaapmasker - Oogmasker voor betere slaap - Migraine - Hoofdpijn
Bekijk slaapmasker

Het Verzwaard Slaapmasker van het merk Novano is het beste verzwaard slaapmasker die je op dit moment kunt kopen. Het verzwaard slaapmasker is speciaal gemaakt voor mensen die slecht slapen en moeilijk kunnen ontspannen. Het slaapmasker is gemaakt van ultrazacht microfleece materiaal en heeft een verstelbare, flexibele band. Het slaapmasker heeft een speciale drukpunt stimulatie. Het slaapmasker verminderd hierdoor hoofdpijn en kan zelfs helpen bij migraine. Ook kan dit slaapmasker helpen om beter te slapen bij mensen die last hebben van angst. Het slaapmasker laat je sneller in slaap vallen en zorgt hierbij voor een diepere en langere nachtrust.

Het slaapmasker heeft een dubbelzijdige werking. In de winter kun je de zachte zijde gebruiken voor een warm en zacht gevoel. In de zomer gebruik je juist de ademende zijde, dit geeft een luchtig gevoel voor de warme zomeravonden.

Het is wetenschappelijk bewezen dat dit verzwaard slaapmasker helpt bij slaapproblemen, ADHD, Autisme, PTSS, depressie en angststoornissen.

Pluspunten
 • Wetenschappelijk bewezen dat het slaapmasker helpt bij slaapproblemen
 • Dubbelzijdige werking
 • Slaapmasker is ook te gebruiken zonder verzwaard element
 • Komt met een rits, waardoor het verzwaard element eruit kan en in de wasmachine kan
 • 30 nachten uitproberen
Minpunten
 • Prijzig

De Novano Verzwaard Slaapmasker is verkrijgbaar bij:

Je kunt het beste slaapmaskers vergelijken als je een paar modellen op het oog hebt. Door de producten te vergelijken heb je een beter beeld bij de voor- en nadelen en kun je ook beter bepalen of het slaapmasker wel bij je past. Maar er zijn ook een paar dingen waar je alvast op kunt letten wanneer je een selectie maakt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een slaapmasker?

Het is in ieder geval belangrijk dat een slaapmasker lekker zit en dat je er ook iets aan hebt. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit verschillende materialen, maskers met wel of geen verzwaard element en maskers die extra verduisterend zijn. Het is hoe dan ook bewezen dat een slaapmasker de slaapkwaliteit verbetert en dat je zelfs je REM-slaap een boost kunt geven.

Voor wie is een slaapmasker geschikt?

Slaapmaskers zijn geschikt voor mensen die moeilijk of slecht slapen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die snel last hebben van licht, migraineaanvallen of moeite hebben om in te slapen. Ook gedurende de nacht kan een slaapmasker helpen bij het doorslapen. Dus ook slaapmaskers voor kinderen zijn een goede optie wanneer je kleintje moeite heeft met inslapen of doorslapen. Hier zijn speciale modellen voor ontwikkeld.

Veelgestelde vragen over slaapmaskers

 • Is een slaapmasker goed voor je?

  Een slaapmasker kan ontzettend goed voor je zijn. Zeker als je vaak last hebt van hoofdpijn en migraine, moeite hebt met inslapen of wanneer doorslapen moeilijk is.

 • Heeft een slaapmasker nut?

  Ja, een slaapmasker heeft zeker nut, omdat een masker drukverlagend kan werken en in ieder geval licht kan weren.

 • Wat is een fijn slaapmasker?

  Een fijn slaapmasker is een slaapmasker dat lekker zit en de ogen goed omsluit. Per persoon is het verschillend wat nu echt een goed en fijn slaapmasker is.

 • Is een slaapmasker gevaarlijk?

  Nee, een slaapmasker is niet gevaarlijk. Het enige waar je wel op moet letten is dat je het masker niet te strak draagt. Dan is het nog steeds niet gevaarlijk, maar het is minder comfortabel. Dat merk je vooral in de ochtend wanneer je wakker wordt.

 • Hoe maak je een slaapmasker schoon?

  Een slaapmasker moet je altijd na gebruik en het liefste met de hand wassen. Een mild schoonmaakmiddel, of bijvoorbeeld een wasmiddel, mag gebruikt worden, maar met mate.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie