De 5 beste snijplotters van 2024

Wil je logo’s, teksten of andere ontwerpen snijden uit materialen, zoals textiel of papier? Dan heb je een snijplotter nodig. Een product dat je misschien qua vormgeving wel kent, maar die qua naam niet heel bekend in de oren klinkt. Toch is een snijplotter voor de hobby een apparaat die vaak wordt gekocht, want je kunt er ontzettend veel leuke dingen mee maken. Wanneer je op zoek gaat naar een snijplotter kom je ook tot de ontdekking dat je enorm veel keuze hebt. Dus de vraag is dan ook: wat is de beste snijplotter?

Snijplotter kopen

Wanneer je een snijplotter wilt kopen kun je het beste een snijplotter review en snijplotter test lezen. Op die manier kom je meer te weten over de producten die je op het oog hebt en wat de voor- en nadelen zijn. Dat helpt je om uiteindelijk de beste keuze te maken. Wij helpen je alvast op weg door de beste snijplotters voor je op een rijtje te zetten.

Merk
Model
1
Silhouette Cameo 4 Plus white - 15 inch snijplotter
Silhouette
Cameo 4 Plus
2
PixMax 50cm Vinyl Snijplotter Mini & SignCut Pro Software
PixMax
Vinyl Snijplotter Mini
3
Cricut Maker 3
Cricut
Maker 3
4
Brother Snijplotter Scanncut SDX900 - Scanner 600dpi
Brother
Scanncut SDX900
5
Vevor Snijplotter - Vinyl Plotter Digitaal Led Paneel - Plotter Inclusief Vinyl Rollen
Vevor®
Vinyl Plotter Digitaal Led Paneel

Dit zijn ze, de 5 beste snijplotters van 2024

1. Silhouette Cameo 4 Plus – Beste snijplotter voor meer dan 100 materialen

Silhouette Cameo 4 Plus white - 15 inch snijplotter
Bekijk snijplotter

Ben je op zoek naar de beste snijplotter voor meer dan 100 materialen? Dan is de Cameo 4 Plus van het merk Silhouette de beste keuze die je op dit moment kunt maken. De snijplotter heeft een 15 inch snijmat en is voorzien van een AutoBlade snijmes. De machine is eenvoudig met een USB-kabel aan te sluiten en er wordt ontwerp software voor zowel Windows 7 of hoger en macOS meegeleverd.

Pluspunten
 • Inclusief USB-kabel
 • Ontwerp software meegeleverd
 • AutoBlade snijmes
 • 15” snijmat
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Prijzig

De Silhouette Cameo 4 Plus is verkrijgbaar bij:

2. PixMax Vinyl Snijplotter Mini – Beste goedkope snijplotter

PixMax 50cm Vinyl Snijplotter Mini & SignCut Pro Software
Bekijk snijplotter

De Vinyl Snijplotter Mini van het merk PixMax is de beste goedkope snijplotter die op dit moment te bestellen is. De snijplotter is geschikt voor het snijden in textiel en vinyl en heeft een maximale snijbreedte van 363 mm. Het optische oog in de machine zorgt voor een optimale lasergeleiding en het beste resultaat voor het printen en snijden van logo’s, teksten of andere illustraties. De machine is gemaakt van aluminium en kunststof en wordt geleverd met 3 Roland Blades. Je ontvangt ook een abonnement voor 12 maanden op de software Signcut Pro die zowel compatibel is met Windows als met macOS.

Pluspunten
 • Inclusief 3 Roland Blades
 • Miniformaat
 • Geschikt voor textiel en Vinyl
 • Inclusief abonnement op Signcut Pro voor 12 maanden
 • Maximale snijbreedte van 363 mm
Minpunten
 • Voor compact model relatief zwaar

De PixMax Vinyl Snijplotter Mini is verkrijgbaar bij:

3. Cricut Maker 3 – Beste hobby snijplotter

Cricut Maker 3
Bekijk snijplotter

De snijplotter Maker 3 van het merk Cricut is de beste hobby snijplotter die je op dit moment kunt bestellen. De Maker 3 is de ultieme slimme snijmachine voor de hobbyist. Met de Maker 3 komen ideeën tot leven. Je kunt iets maken dat Hallo zegt. Je kunt dingen speciaal voor jezelf maken of voor anderen. Fleur je woonkamer of slaapkamer en versier alle ruimtes in je huis. Leg herinneringen vast en gebruik je fantasie.

Voor gebruik met meer dan 300 verschillende materialen. En voor gebruik met 13 tools. De snijplotter snijdt tot 3,6 meter. Je creëert op deze manier alles wat maar mogelijk is.

Pluspunten
 • Snijdt tot 3,6 meter
 • Voor gebruik met 300+ materialen
 • Voor gebruik met 13 tools
Minpunten
 • Prijzige snijplotter

De Cricut Maker 3 is verkrijgbaar bij:

4. Brother Scanncut SDX900 – Beste brother snijplotter

Brother Snijplotter Scanncut SDX900 - Scanner 600dpi
Bekijk snijplotter

De snijplotter Scanncut SDX900 van het merk Brother is de beste Brother snijplotter die je op dit moment kunt bestellen. De snijplotter heeft een ingebouwde 600 dpi scanner. Je hebt geen pc of laptop nodig bij de snijplotter. De snijplotter is volledig aan te sturen via het wifi netwerk. De snijplotter heeft 7 lettertypen en heeft 682 ingebouwde ontwerpen. De snijplotter heeft een maximaal snijgebied van 30 centimeter bij 30 centimeter. De maximale snijdikte is 3 millimeter, zodat je materialen zoals vinyl, karton of stof met gemak kunt snijden.

De snijplotter Scanncut SDX900 van Brother wordt geleverd met een mesje, software en snijmatten. Je kunt dus direct aan de slag. Je krijgt 2 jaar garantie op de snijplotter van Brother.

Pluspunten
 • Snijdikte van 3 millimeter
 • Ingebouwde 600 dpi scanner
 • 2 jaar garantie
 • Geen pc nodig
Minpunten
 • Prijzig

De Brother Scanncut SDX900 is verkrijgbaar bij:

5. Vevor® Vinyl Plotter Digitaal Led Paneel – Beste snijplotter op statief

Vevor Snijplotter - Vinyl Plotter Digitaal Led Paneel - Plotter Inclusief Vinyl Rollen
Bekijk snijplotter

De snijplotter Vinyl Plotter Digitaal Led Paneel van het merk Vevor® is de beste snijplotter op statief die je op dit moment kunt bestellen. De snijplotter Vinyl Plotter Digitaal Led Paneel heeft een digitaal LED paneel voor betere controle en 10 messen.De snijplotter wordt geleverd met 5 rollen vinyl. De snijplotter is ideaal voor beletteren, muurdecoratie, het graveren van reclame en autobestickering. De knijprollen hebben een dubbele veer. De snijplotter heeft een zeer nauwkeurig liniaal. De maximale snijbreedte is 630 millimeter en het heeft een maximale snijdikte van 720 millimeter.

De snijplotter Vinyl Plotter Digitaal Led Paneel heeft een krachtige motor, is roestvrij en heeft een warmteafvoer. Het pakket bevat een snijplotter, SignMaster software, een vloerstandaard op zwenkwielen, 5 rollen vinyl, een stroomkabel, een usb flashdisk, een handleiding en een set accessoires. De SignMaster software werkt alleen met Windows XP, Vista, 7, 8, 10 en 11. Niet met een Mac. De afmetingen zijn 106 centimeter hoog, 95 centimeter in de lengte en de diepte is 52 centimeter. Zorg dat je het mes niet aanraakt met je vingers.

Pluspunten
 • Inclusief 5 rollen vinyl
 • Staat op een statief
 • Heeft een digitaal LED paneel
Minpunten
 • Werkt niet met een Mac

De Vevor® Vinyl Plotter Digitaal Led Paneel is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een snijplotter? Een goede vraag en er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Laten we eens bespreken waar je op moet letten.

Meegeleverde software

Een snijplotter kan alleen goed zijn werk doen als je ook de juiste software op een pc of laptop gebruikt. Je kunt dus kijken welke software wordt meegeleverd en of de software een proefversie is of waar je een tijdelijk abonnement voor nodig hebt. Waar je ook op moet letten is dat de software geschikt is voor het systeem dat je gebruikt. Doorgaans is de meegeleverde software geschikt voor zowel Windows als macOS.

Snijbreedte en -dikte

De snijbreedte en -dikte van een snijplotter vertelt iets over hoe groot de vellen of platen van het materiaal dat je gebruikt mogen zijn. Bij bepaalde snijplotters mag het materiaal niet breder en dikker zijn dan de aangegeven millimeters. Wanneer je toch breder of dikker materiaal gebruikt, loop je het risico dat je snijplotter vastslaat of zelfs defect gaat.

Voor welke materialen geschikt

Je moet er ook op letten dat de snijplotter die je koopt het materiaal kan snijden wat je wilt gebruiken. Een aantal snijplotters kunnen verschillende soorten materialen snijden, maar er zijn ook modellen die alleen een beperkt aantal of zelfs slechts één soort materiaal kunnen bewerken.

Snijplotters vergelijken

Als je een snijplotter of meerdere apparaten op het oog hebt, is het sowieso verstandig om snijplotters te vergelijken. Op die manier kom je meer te weten over de producten, wat de voor- en nadelen zijn en je kunt ook kijken naar welke snijplotters prijstechnisch het aantrekkelijkst zijn. Uiteindelijk kun je met de informatie die je hebt de beste keuze maken.

Veelgestelde vragen over snijplotters

 • Wat is een snijplotter?

  Een snijplotter is een machine waarmee je logo’s, teksten en andere ontwerpen in een bepaalde vorm kunt laten snijden uit folie, papier of textiel.

 • Wat kun je met een snijplotter?

  Met een snijplotter kun je stickers maken in de vorm van een logo of een letter, muur- of autobelettering maken of andere gave ontwerpen voor promotionele doeleinden.

 • Wat heb je nodig voor het gebruik van een snijplotter?

  Voor een snijplotter heb je doorgaans het apparaat, materiaal en software nodig waarmee je jouw ontwerpen kunt maken en kunt laten printen en snijden.

 • Welke plotter voor stickers?

  De Silhouette CAMEO snijplotter is de beste keuze als je stickers wilt maken.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie