De 5 beste stoomgeneratoren van 2024

Wil je een stoomgenerator of strijkijzer met stoomgenerator aanschaffen, maar heb je nog geen idee welk product je het beste kunt aanschaffen? En vraag je jezelf af wat is de beste stoomgenerator? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen, want de keuze is gigantisch. Zo groot dat je het ook lastig vindt om de beste keuze te maken.

Stoomgenerator kopen

Als je een stoomgenerator wil kopen, kun je het beste een stoomgenerator test en stoomgenerator review lezen. Experts vertellen je meer over hun bevindingen van het product terwijl je ook meer te weten komt over hoe andere gebruikers het product ervaren. Op die manier kom je ook meer te weten over de voor- en nadelen. En let ook op de stoomgenerator aanbiedingen, want deze producten worden regelmatig scherp geprijsd aangeboden.

Merk
Model
1
Tefal Pro Express Ultimate Care GV9580 - Stoomgenerator
Tefal
Pro Express Ultimate Care
2
Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80 - Stoomgenerator
Philips
PerfectCare Elite Plus GC9682/80
3
Braun CareStyle 7 - IS 7155 WH - Stoomgenerator - Wit
Braun
CareStyle 7 - IS 7155 WH
4
Philips FastCare Compact GC6722 20 - Stoomgenerator
Philips
FastCare Compact GC6722/20
5
Philips PerfectCare 7000-serie PSG7150 30 - Stoomgenerator
Philips
PerfectCare 7000-serie PSG7150/30

Dit zijn ze, de 5 beste stoomgeneratoren van 2024

1. Tefal Pro Express Ultimate Care – Beste stoomgenerator met hogedruk boiler technologie

Tefal Pro Express Ultimate Care GV9580 - Stoomgenerator
Bekijk stoomgenerator

De Pro Express Ultimate Care van het merk Tefal is de beste stoomgenerator met hoge druk-boiler technologie die je dus ook uitstekend kunt gebruiken voor het strijken van de gevoeligste materialen. De stoomgenerator kan een continue stoomdruk van 140 g per minuut leveren en met de krachtige Steam Jet-functie kun je wel een stoomdruk van 490 g per minuut genereren. En door het nieuwe Direct Control bedieningspaneel kun je met de duim heel eenvoudig de gewenste temperatuur, warmte standen of voorgeprogrammeerde modus selecteren.

De hogedruk-stoomgenerator heeft handige functies aan boord waarmee je veilig en snel te werk kunt gaan. Het antidrupsysteem zorgt ervoor dat watervlekken in de kleding verleden tijd zijn en met het uitneembare waterreservoir met een inhoud van 1900 ml, kun je ook tijdens het strijken de stoomgenerator bijvullen als dat nodig is.

De stoomgenerator weegt ongeveer 5,9 kilogram, heeft een zelfreinigings- en anti-kalksysteem en 2600 Watt aan vermogen. De zool is gemaakt van keramiek en het snoer is 1,7 meter lang. Strijken was nog niet eerder zo snel en makkelijk als met de Pro Express Ultimate Care van Tefal.

Pluspunten
 • Direct Control bedieningspaneel
 • Stoomdruk 140 g per minuut
 • Zool van keramiek
 • Zelfreinigings- en anti-kalksysteem
 • Afneembaar waterreservoir van 1900 ml
Minpunten
 • Vrij zware stoomgenerator

De Tefal Pro Express Ultimate Care is verkrijgbaar bij:

2. Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80 – Beste stoomgenerator met Zelfreinigend antikalksysteem

Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80 - Stoomgenerator
Bekijk stoomgenerator

De PerfectCare Elite Plus GC9682/80 van het merk Philips is de beste stoomgenerator met zelfreinigend antikalksysteem die op dit moment in de markt verkrijgbaar is De krachtige stoomgenerator is geschikt voor het strijken van je reguliere was en voor het behandelen van kwetsbare stoffen, zoals zijde. De stoomgenerator heeft een continue stoomdruk van 165 g per minuut en met de turbofunctie heb je beschikking over een stoomdruk van 600 g per minuut. De PerfectCare Elite Plus garandeert dat er ook geen brandplekken in je kleding ontstaan.

De stoomgenerator heeft een afneembaar waterreservoir met een inhoud van 1800 ml. Het vermogen van het apparaat is 2700 Watt en hij weegt ongeveer 6,8 kilo. Je hebt 2 meter snoer waardoor je genoeg werkruimte hebt als je de stoomgenerator op het nabijgelegen stopcontact aansluit. Het product beschikt ook over een anti drup systeem en een automatisch uitschakelen functie.

De T-ionicGlide zoolplaat is gemaakt van gietaluminium, terwijl de stoomgenerator zelf van kunststof is gemaakt. Philips geeft 2 jaar fabrieksgarantie op het product.

Pluspunten
 • Stoomdruk 165 g/m - 600 g/m
 • Garandeert geen brandplekken in kleding
 • Zelfreinigend anti-kalksysteem
 • Zoolplaat van gietaluminium
 • 2 meter snoer
Minpunten
 • Temperatuur niet in te stellen

De Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80 is verkrijgbaar bij:

3. Braun CareStyle 7 - IS 7155 WH – Beste ergonomische stoomgenerator

Braun CareStyle 7 - IS 7155 WH - Stoomgenerator - Wit
Bekijk stoomgenerator

De stoomgenerator CareStyle7 IS 7155 WH van het merk Braun is de beste ergonomische stoomgenerator die je op dit moment kunt kopen. ‘s Werelds eerste 3D-strijkzool zorgt voor 360 graden strijkgemak. De stoomgenerator heeft een lichtgewicht strijkijzer. De stoomgenerator heeft een stoomdruk van 125 gram per minuut. Er zijn 3 verschillende knoppen voor temperatuur, turbo, iCare en eco. De stoomgenerator heeft een zeer krachtige stoomafgifte waardoor kreukels snel verdwijnen.

Het FastClean-systeem geeft aan wanneer het apparaat ontkalkt moet worden. Het heeft een groot waterreservoir van 2 liter. Het EasyLock-systeem met de gebruiksvriendelijke vergrendeling kun je in één beweging het apparaat veilig en snel vergrendelen.

Pluspunten
 • Met een 3D-strijkzool
 • FastClean systeem
 • Groot waterreservoir
Minpunten
 • Prijzig

De Braun CareStyle 7 - IS 7155 WH is verkrijgbaar bij:

4. Philips FastCare Compact GC6722/20 – Beste goedkope stoomgenerator

Philips FastCare Compact GC6722 20 - Stoomgenerator
Bekijk stoomgenerator

De stoomgenerator FastCare Compact GC6722/20 van het merk Philips is de beste goedkope stoomgenerator die je op dit moment kunt kopen. Je kunt sneller strijken doordat er twee keer meer stoom wordt gebruikt. Het strijkijzer heeft een keramische en duurzame zoolplaat. De stoomgenerator heeft een groot waterreservoir van 1,5 liter. De Steam jet is 300 gram per minuut. De stoomgenerator gebruikt uiterst krachtige stoom.

De stoomgenerator FastCare Compact heeft een Smart Calc Clean systeem dat aangeeft wanneer je het apparaat moet ontkalken. De stoomgenerator is snel op temperatuur en heeft een automatische uitschakeling. Philips geeft je 2 jaar garantie wereldwijd op de stoomgenerator.

Pluspunten
 • Uiterst krachtige stoom
 • 2 jaar garantie
 • Groot waterreservoir
 • Smart Calc Clean systeem voor ontkalken
Minpunten
 • Weegt 4 kilogram

De Philips FastCare Compact GC6722/20 is verkrijgbaar bij:

5. Philips PerfectCare 7000-serie PSG7150/30 – Beste stoomgenerator met OptimalTEMP-technologie

Philips PerfectCare 7000-serie PSG7150 30 - Stoomgenerator
Bekijk stoomgenerator

Ben je op zoek naar de beste stoomgenerator met OptimalTEMP-technologie? Dan is de PerfectCare 7000-serie PSG7150/30 van het merk Philips de beste keuze. De OptimalTEMP-technologie garandeert dat je geen brandplekken in je kleding krijgt. Zelfs niet als je kwetsbare stoffen, zoals zijde, wilt strijken. De stoomgenerator beschikt ook over een geautomatiseerd systeem waarmee je altijd gebruik maakt van de juiste stoomhoeveelheid en temperatuur.

De stoomdruk is 120 g per minuut terwijl je met de steam jet-functie een stoomdruk van 600 g per minuut kan genereren. De stoomgenerator schakelt ook automatisch uit als die niet wordt gebruikt en dat is goed voor het apparaat en voor je energieverbruik. Het product is ook licht van gewicht en beschikt over een SteamGlide Elite zool met een keramische coating. De behuizing is gemaakt van plastic.

De stoomgenerator heeft geen zelfreinigingssysteem, maar wel een kalkverzamelaar. En beschikt ook over een anti drup systeem dat watervlekken in kleding voorkomt. Het product is ook voorzien van een lange snoer met een lengte van 1,65 meter en een afneembaar waterreservoir met een inhoud van 1,8 liter.

Pluspunten
 • OptimalTEMP-technologie
 • Anti drup systeem
 • Afneembaar waterreservoir (1800 ml)
 • Stoomdruk 120 g/m - 600 g/m
 • Automatisch uitschakelen
Minpunten
 • Behuizing van plastic

De Philips PerfectCare 7000-serie PSG7150/30 is verkrijgbaar bij:

Hoe kies je een stoomgenerator en waar moet je op letten bij het kopen van een stoomgenerator? Legitieme vragen waar wij graag een antwoord op geven, want het staat buiten kijf dat je enorm veel keuze hebt als je op zoek gaat naar een geschikte stoomgenerator.

Stoomdruk

Stoomgeneratoren hebben stoomdruk en met de juiste stoomdruk kun je jouw kledingstukken heel eenvoudig strijken en kreukels verwijderen. Hoe hoger de waarde, des te meer stoomdruk je kunt genereren. Een hogere stoomdruk zorgt er ook voor dat het waterreservoir sneller leeg is en dat het apparaat meer stroom verbruikt. Kies dan ook voor een model met een groot waterreservoir met een inhoud van op z’n minst 1,8 liter (1800 ml).

Automatisch uitschakelen

Het is een prettig idee als de stoomgenerator automatisch uitschakelt als die niet wordt gebruikt. Veel stoomgeneratoren hebben deze functie die een langere levensduur van je apparaat garandeert en het is ook veiliger en beter voor de portemonnee.

Zelfreinigingssysteem en anti-kalksysteem

Een stoomgenerator met een zelfreinigings- en anti-kalksysteem zorgt ervoor dat het apparaat weinig onderhoud nodig heeft. Bij apparaten waarbij de functies ontbreken, moet je de stoomgenerator regelmatig schoonmaken en ontkalken.

Stoomgeneratoren vergelijken

Het beste wat je kunt doen voordat je een stoomgenerator koopt, is om stoomgeneratoren te vergelijken. Op die manier kom je meer te weten over de voor- en nadelen en je kunt ook veel gerichter zoeken naar een product dat bij je past. En je kunt wellicht ook op de aanschafprijs besparen als je de apparaten op prijs vergelijkt.

Veelgestelde vragen over stoomgeneratoren

 • Wat is beter strijkijzer of stoomgenerator?

  Het grote verschil tussen een strijkijzer en een stoomgenerator is dat een strijkijzer een ingebouwd waterreservoir heeft en er langer over doet om kreukels glad te strijken. Een stoomgenerator heeft een hogere stoomdruk waarmee je sneller kreukels in kleding en textiel kunt gladstrijken

 • Kun je met een stoomgenerator op een gewone strijkplank?

  Ja, maar de strijkplank heeft wel een extra groot werkoppervlak nodig en moet stevig zijn. Zodat de balans goed bewaard blijft als je de stoomgenerator op de strijkplank neerzet.

 • Wat kost een goede stoomgenerator?

  Een goede stoomgenerator kost al snel € 150,-. Wil je meer functies, zoals een groter waterreservoir, automatisch uitschakelen, automatische stoom- en temperatuurkeuze en een zelfreinigingssysteem? Dan ben je al snel € 250,- kwijt.

 • Hoe een stoomgenerator ontkalken?

  Hoe je de stoomgenerator moet ontkalken is afhankelijk van het product dat je koopt. Een stoomgenerator met kalkverzamelaar is eenvoudig te ontkalken door de dop van de kalkverzamelaar te verwijderen, te vullen met kraanwater en te schudden. Dit proces herhaal je 2 tot 3 keer.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie