De 5 beste zonnepanelen van 2024

We willen ons huis verduurzamen. Enerzijds om flink wat kosten op de energierekening te besparen en anderzijds om milieubewust bezig te zijn. Een goede oplossing om te verduurzamen is om zonnepanelen te installeren, maar wat zijn de beste zonnepanelen? En waar moet je op letten als je ze koopt?

Zonnepanelen kopen

Wanneer je zonnepanelen wilt kopen kom je tot de ontdekking dat er enorm veel verschillende soorten zijn. Het beste wat je kunt doen is om een zonnepanelen test en een zonnepanelen review te lezen. Op die manier kom je meer te weten over het product, weet je wat experts over het product te vertellen hebben en weet je ook hoe andere gebruikers de zonnepanelen ervaren. Je kunt ook ons advies opvolgen, want wij hebben alvast de beste zonnepanelen voor je uitgezocht.

Merk
Model
1
8 zonnepanelen 3200wp set HT Solar Full Black - Incl. Growatt Omvormer
HT-SOLAR
8 zonnepanelen 3200wp set
2
Allpowers® - Zonnepaneel Set - 606Wh - Opvouwbare 120W Zonnepaneel - Solar Power Station - Zonne-Energie Generator
Allpowers
Zonnepaneel Set
3
Set Flexibel Zonnepaneel 200Wp 12V Caravan, Camper, Boot, Tent of Tuinhuisje - Victron Energy BlueSolar PWM 20A LCD&USB laadregelaar
Victron Energy
Set Flexibel Zonnepaneel
4
Bluetooth Set Flexibel Zonnepaneel 400Wp Caravan, Camper, Boot, Tent of Tuinhuisje - MPPT Renogy Rover laadregelaar 30A - Zonnepaneel Compleet Pakket
MPPT Renogy Rover
Bluetooth Set Flexibel Zonnepaneel
5
V-tac Zonnepanelen 450W - Set van 11 stuks - Totaal 4.95kW - Half cut mono zonnepanelen
V-tac
Zonnepanelen 450W

Dit zijn ze, de 5 beste zonnepanelen van 2024

1. HT-SOLAR 8 zonnepanelen 3200wp set – Beste zonnepanelen set

8 zonnepanelen 3200wp set HT Solar Full Black - Incl. Growatt Omvormer
Bekijk zonnepaneel

De 8 zonnepanelen 3200wp set van het merk HT-SOLAR is de beste zonnepanelen set die je op dit moment kunt kopen. De set bevat 8 x HT Solar HT54-18X 400wp Full BLACK zonnepanelen van duurzaam aluminium met 400 Wattpiek. Het zijn zwarte monokristallijn zonnepanelen die geschikt zijn voor op een plat of schuin dak of zelfs voor op het dak van een schuur. De centrale omvormer wordt evenals de benodigde bekabeling meegeleverd en met de handige instructies zijn de panelen heel eenvoudig zelf te installeren. De fabrikant geeft ook 25 jaar garantie op de zonnepanelen.

Pluspunten
 • 400 Wp
 • Complete set
 • Eenvoudig zelf te installeren
 • Monokristallijn
 • 25 jaar garantie
Minpunten
 • Prijzig

De HT-SOLAR 8 zonnepanelen 3200wp set is verkrijgbaar bij:

2. Allpowers Zonnepaneel Set – Beste opvouwbare zonnepanelen

Allpowers® - Zonnepaneel Set - 606Wh - Opvouwbare 120W Zonnepaneel - Solar Power Station - Zonne-Energie Generator
Bekijk zonnepaneel

De zonnepaneel set van het merk Allpowers zijn de beste opvouwbare zonnepanelen die je op dit moment kunt bestellen. Omdat de panelen opvouwbaar zijn, zijn ze ook eenvoudig mee te nemen. Ideaal voor onderweg als je bijvoorbeeld de accu van een camper of caravan wil opladen. Je kunt er ook heel eenvoudig je apparatuur mee opladen, want het portable zonnepaneelsysteem bevat 3 normale USB-, 2 AC- en 1 USB-C-aansluiting.

Het zonnepaneel met een vermogen van 120 Watt wordt geleverd met benodigde bekabeling en een generator waarmee je energie kunt opslaan. Het systeem is ook weerbestendig en dus ook goed buiten te gebruiken. Zelfs als het regent.

Pluspunten
 • Opvouwbaar
 • Eenvoudig te installeren
 • Wordt geleverd met generator
 • Verschillende aansluitingen voor het opladen apparaten
 • 120 Watt vermogen
Minpunten
 • Minder effectief dan monokristallijn zonnepaneel

De Allpowers Zonnepaneel Set is verkrijgbaar bij:

3. Victron Energy Set Flexibel Zonnepaneel – Beste flexibele zonnepanelen

Set Flexibel Zonnepaneel 200Wp 12V Caravan, Camper, Boot, Tent of Tuinhuisje - Victron Energy BlueSolar PWM 20A LCD&USB laadregelaar
Bekijk zonnepaneel

De Set Flexibel Zonnepaneel van het merk Victron Energy zijn de beste flexibele zonnepanelen die op dit moment verkrijgbaar zijn. De set bevat 2 zonnepanelen met een vermogen van 100 Wattpiek en zijn eenvoudig aan te sluiten met de meegeleverde kabels. Die ook van een zekering zijn voorzien en voorkomen dat je apparaat te veel stroom krijgt. De set bevat 2 handige USB-poorten waar je apparaten, zoals een smartphone of tablet op kunt aansluiten en de monokristallijn panelen zijn gemaakt van kunststof en silicium.

Pluspunten
 • Plug & Play
 • 2x 100 WP
 • Monokristallijn
 • USB-poorten
 • Inclusief bekabeling met zekering
Minpunten
 • Prijzig

De Victron Energy Set Flexibel Zonnepaneel is verkrijgbaar bij:

4. MPPT Renogy Rover Bluetooth Set Flexibel Zonnepaneel – Beste zonnepanelen met bluetooth

Bluetooth Set Flexibel Zonnepaneel 400Wp Caravan, Camper, Boot, Tent of Tuinhuisje - MPPT Renogy Rover laadregelaar 30A - Zonnepaneel Compleet Pakket
Bekijk zonnepaneel

Ben je op zoek naar de beste zonnepanelen met Bluetooth? Dan is de Bluetooth Set Flexibel Zonnepaneel van het merk MPPT Renogy Rover de beste keuze. Het flexibele monokristallijn zonnepaneel is geschikt voor caravans en campers en heeft een vermogen van 400 Wp. Met de handige handleiding is de Plug & Play set eenvoudig aan te sluiten en te verbinden met een smartphone. Zodat je met een bijbehorende app je zonnepanelen kunt instellen en monitoren. Het paneel wordt ook geleverd met een dakdoorvoer en een temperatuursensor. En uiteraard alle benodigde bekabeling.

Pluspunten
 • 400 Wp
 • Inclusief kabels, temperatuursensor en handleiding
 • Eenvoudig in gebruik
 • Monokristallijn
 • Flexibel
Minpunten
 • Prijzig

De MPPT Renogy Rover Bluetooth Set Flexibel Zonnepaneel is verkrijgbaar bij:

5. V-tac Zonnepanelen 450W – Beste zonnepanelen voor je woning

V-tac Zonnepanelen 450W - Set van 11 stuks - Totaal 4.95kW - Half cut mono zonnepanelen
Bekijk zonnepaneel

De Zonnepanelen 450W van het merk V-tac zijn de beste zonnepanelen voor je woning. De set bestaat uit 11 monokristallijn zonnepanelen met een vermogen van 450 Wp. Ze zijn gemaakt van hard glas en aluminium en zijn volledig weerbestendig. Door de strakke zwarte uitvoering vallen ze haast niet op en ze produceren genoeg energie om zelf je stroom op te wekken.

Pluspunten
 • 450 Wp
 • Set van 11
 • Gemaakt van gehard glas en aluminium
 • Zwart
 • Monokristallijn
Minpunten
 • Forse investering

De V-tac Zonnepanelen 450W is verkrijgbaar bij:

Met zonnepanelen investeer je in een duurzame oplossing waarmee je flink geld kunt besparen op je energierekening, maar het is ook op een milieubewuste manier stroom opwekken. Dus je draagt ook een steentje bij aan een beter milieu. Door de gigantische keuze kan het lastig zijn om de beste zonnepanelen uit te kiezen en daarom geven wij graag nog wat extra tips.

Waar moet je op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Wanneer je zonnepanelen wilt kopen is het slim om met een aantal zaken rekening te houden, zoals de keuze tussen monokristallijn of polykristallijn zonnepanelen, of ze geschikt zijn voor op het dak of een schuur en hoeveel Wattpiek aan stroom ze kunnen opwekken. Ook moet je er goed op letten dat je de juiste omvormer erbij aanschaft of dat het benodigde product bij de installatie wordt meegeleverd.

Wat doet een omvormer zonnepanelen?

Een zonnepaneel wekt stroom op, maar niet stroom wat wij in ons huis gebruiken. De energie die panelen opwekken is gelijkstroom en dat is ook niet te gebruiken. De omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom wordt omgezet naar wisselstroom. Wisselstroom is wat wij in huis gebruiken om onze elektrische apparaten te voeden.

Zonnepanelen plaatsen

Je moet er ook rekening mee houden dat zonnepanelen het meeste opleveren als ze correct worden geplaatst. Dan hebben we het niet zozeer over de installatie en het afmonteren, maar de wijze waarop ze op een dak of een schuur liggen. De ideale situatie is dat de zonnepanelen op het zuiden staan gericht en in een hoek van 35° worden geplaatst.

Correctiefactor

Je moet ook rekening houden met de correctiefactor, want zonnepanelen kunnen nooit 100% aan energie opwekken. Dat percentage ligt ongeveer op 15%. Een zonnepaneel met een Wattpiek van 405 zal dus nooit meer dan 344 Wp aan energie kunnen opwekken. Dat gelijkstaat aan ongeveer 303 kWh aan stroom. Als je op jaarbasis als gemiddeld huishouden 3500 kWh verbruikt, heb je dus ongeveer 12 zonnepanelen nodig als je zelf je energie wilt opwekken.

Zonnepanelen vergelijken

Voordat je zonnepanelen aanschaft is het slim om ook de zonnepanelen die je wilt kopen te vergelijken op de prijs en andere modellen die verkrijgbaar zijn. Op die manier kun je de beste keuze maken en koop je de zonnepanelen waar je ook het meeste aan hebt. Terwijl je ook nog eens van de beste deals kunt profiteren.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 • Wat kosten zonnepanelen?

  De gemiddelde prijs per zonnepaneel is inclusief installatie ongeveer € 450,-.

 • Wat is de opbrengst van zonnepanelen per maand?

  Hoeveel een zonnepaneel oplevert is afhankelijk van het aantal zonuren, de ligging van de zonnepanelen en hoeveel het vermogen is. Als we uitgaan van een ideale maand met veel zonuren en een paneel met een Wp van 405, brengt het paneel ongeveer 28 Wp op (344 Wp na correctiefactor, gedeeld door 12 maanden). Wat gelijkstaat aan ongeveer 25 kWh. Een gemiddeld huishouden verbruikt per maand ongeveer 291 kWh. In deze situatie zou je dus ook 12 zonnepanelen moeten installeren.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel energie je wilt opwekken. Heb je een meerpersoonshuishouden, verbruik je meer dan het gemiddelde van 3500 kWh en ga je in de toekomst meer elektrische of voertuigen aanschaffen? Allemaal zaken om rekening mee te houden. Als je op jaarbasis 3500 kWh stroom wil opwekken, heb je tussen de 12 en 14 zonnepanelen nodig.

 • Waarom zou je geen zonnepanelen nemen?

  Wanneer je de zonnepanelen niet op het zuiden, zuidoosten of zuidwesten kunt richten of een dak hebt dat veel schaduw vangt, is het niet slim om te investeren in zonnepanelen. Dan leveren ze te weinig op om er ook echt van te profiteren.

 • Hoe snel kan ik zonnepanelen terugverdienen?

  De investering in zonnepanelen kun je terugverdienen, omdat je flink wat geld bespaart op je energierekening. De gemiddelde terugverdientijd van een zonnepaneelsysteem is ongeveer 7 tot 9 jaar.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie