De 5 beste led strips van 2024

Je wilt mooie en sfeervolle verlichting in huis, maar je hebt geen idee welke keuze je moet maken. Als je op zoek gaat naar een led strip verlichting heb je immers keuze uit enorm veel verschillende producten. Daarom snappen wij ook heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Logisch dat je jezelf afvraagt: wat is de beste led strip?

Led strip kopen

Wanneer je een led strip wil kopen, doe je er slim aan om eerst een led strip review te lezen. Op die manier kom je meer te weten over het product en je weet ook hoe andere gebruikers het product ervaren. Om je op weg te helpen hebben wij alvast de beste led strips voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
Philips Hue Gradient lightstrip 10m basis - White and Color Ambiance - Bluetooth
Philips Hue
Gradient lightstrip 10m basis
2
Govee RGBIC Neon Rope ledstrip 3M - werkt met Alexa en Google Assistant
Govee
RGBIC Neon Rope ledstrip
3
Philips Hue lightstrip outdoor - wit en gekleurd licht - 5m
Philips Hue
lightstrip outdoor
4
Lideka - LED-Strip - 10 Meter (2x5) - RGB -Verlichting - met Afstandsbediening
Lideka
LED-Strip
5
B.K.Licht – LED Strip 10 meter – Light strip – RGB LED Verlichting – met afstandsbediening – licht strip dimbaar
B.K.Licht
LED Strip 10 meter

Dit zijn ze, de 5 beste led strips van 2024

1. Philips Hue Gradient lightstrip 10m basis – Beste led strip van 10 meter

Philips Hue Gradient lightstrip 10m basis - White and Color Ambiance - Bluetooth
Bekijk led strip

Ben je op zoek naar een slimme led strip om sfeervol licht in huis te creëren? Dan is de Gradient lightstrip 10m basis van het merk Philips Hue de beste led strip van 10 meter die je op dit moment kunt kopen. De led strip kan zowel verschillende tinten wit licht als gekleurd licht weergeven. Via de app heb je keuze uit maar liefst 16 miljoen verschillende kleuren en je kunt de lichtstrip ook dimmen. De strip is ook flexibel en makkelijk te verwerken en compatibel met voice assistants, zoals Google en Alexa.

De siliconen led strip is met Bluetooth direct te verbinden met een smartphone, maar je kunt ook een verbinding via Wi-Fi tot stand brengen als je ook de Philips Hue Bridge koopt. In combinatie met de Philips Hue Bridge heb je nog meer mogelijkheden om de verlichting af te stellen, zoals jij het graag wilt hebben.

Pluspunten
 • Duurzame led verlichting
 • Gemaakt van siliconen
 • Compatibel met voice assistants
 • 16 miljoen kleuren
 • Bluetooth en Wi-Fi
Minpunten
 • Prijzig

De Philips Hue Gradient lightstrip 10m basis is verkrijgbaar bij:

2. Govee RGBIC Neon Rope ledstrip – Beste neon led strip

Govee RGBIC Neon Rope ledstrip 3M - werkt met Alexa en Google Assistant
Bekijk led strip

De RGBIC Neon Rope ledstrip van het merk Govee is de beste neon led strip die je op dit moment kunt bestellen. De led strip 3 meter bevat 16 miljoen kleuren en is in te stellen en te dimmen via de app. Je kunt de lichtstrip heel eenvoudig met Bluetooth koppelen aan een smartphone of tablet. Ook ondersteunt de strip voice assistants, zoals Google en Alexa.

De strip is gemaakt van plastic en spatwaterdicht en een goede keuze als je op zoek bent naar sfeervolle verlichting voor binnenshuis.

Pluspunten
 • 16 miljoen kleuren
 • Bluetooth
 • Dimbaar
 • Compatible met Google Assistant en Alexa
 • Spatwaterdicht
Minpunten
 • Gemaakt van plastic

De Govee RGBIC Neon Rope ledstrip is verkrijgbaar bij:

3. Philips Hue lightstrip outdoor – Beste led strip voor buiten

Philips Hue lightstrip outdoor - wit en gekleurd licht - 5m
Bekijk led strip

Ben je op zoek naar de beste led strip voor buiten? Dan is de lightstrip outdoor van het merk Philips Hue de beste keuze die je op dit moment kunt maken. De led strip 5 meter is gemaakt van siliconen, volledig waterdicht en weerbestendig. Met de meegeleverde bevestigingsklemmen kun je de strip eenvoudig aanbrengen in de tuin of op het balkon.

De strip bevat 16 miljoen kleuren die je naar wens kunt instellen en dimmen terwijl je met de handige app en in combinatie met een Philips Hue Bridge meer instellingen kunt toepassen, zoals tijdschema’s of mooie lichteffecten.

Pluspunten
 • 16 miljoen kleuren
 • Dimbaar
 • Waterdicht
 • Bevestigingsklemmen meegeleverd
 • 5 meter lang
Minpunten
 • Prijzig

De Philips Hue lightstrip outdoor is verkrijgbaar bij:

4. Lideka LED-Strip – Beste RGB led strip

Lideka - LED-Strip - 10 Meter (2x5) - RGB -Verlichting - met Afstandsbediening
Bekijk led strip

De LED-Strip van het merk Lideka is de beste RGB ledstrip die je op dit moment kunt kopen. Het pakket bevat 2 strips met een lengte van 5 meter die eenvoudig aan elkaar te koppelen zijn met het meegeleverde koppelstuk. De strips zijn ook eenvoudig op maat te knippen en toe te passen, zoals jij het graag wilt.

De led strip met afstandsbediening bevat 16 miljoen kleuren, is gemaakt van siliconen en spatwaterdicht. Het product is ook compatibel met voice assistants, zoals Google en Alexa.

Pluspunten
 • Afstandsbediening meegeleverd
 • 16 miljoen kleuren
 • Dimbaar
 • Op maat te knippen
 • Compatibel met Google Assistant en Alexa
Minpunten
 • Slimme functies wat beperkt

De Lideka LED-Strip is verkrijgbaar bij:

5. B.K.Licht LED Strip 10 meter – Beste goedkope led strip

B.K.Licht – LED Strip 10 meter – Light strip – RGB LED Verlichting – met afstandsbediening – licht strip dimbaar
Bekijk led strip

De LED Strip 10 meter van het merk B.K.Licht is de beste goedkope led strip die je op dit moment kunt aanschaffen. De lichtstrip heeft 16 miljoen kleuren die met een afstandsbediening zijn te selecteren of te dimmen. De strip heeft ook een zelfklevende achterwand, zodat je ‘m eenvoudig kunt bevestigen en je hebt ook keuze uit toffe lichteffecten, zoals smooth, fade, strobe en flash.

Pluspunten
 • 16 miljoen kleuren
 • Afstandsbediening meegeleverd
 • Toffe lichteffecten
 • Duurzame led verlichting
 • Zelfklevende achterwand
Minpunten
 • Geen slimme functies

De B.K.Licht LED Strip 10 meter is verkrijgbaar bij:

De ene led strip is de andere niet en als je op zoek bent naar mooie en sfeervolle verlichting voor in of rondom het huis, kom je ook tot de ontdekking dat de keuze reuze is. Wij snappen dan heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet en hoe je de beste keuze kunt maken. Gelukkig zijn wij er dan om je op weg te helpen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een led strip?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een led strip koopt. Allereerst let je natuurlijk op de lengte van de strip, maar je moet er ook zeker van zijn dat het een energiezuinige en duurzame strip is. Vrijwel alle lichtstrips zijn tegenwoordig led strips, maar een dubbele controle kan geen kwaad. Daarnaast kun je ook kijken naar de slimme functies van een led strip en of je bijvoorbeeld extra accessoires nodig hebt als je alle slimme functies wilt gebruiken. Wat bijvoorbeeld het geval is wanneer je kiest voor de oplossingen van Philips Hue.

Bluetooth en Wi-Fi

Led strips zijn in de regel te koppelen via Bluetooth of Wi-Fi, zodat je de strip ook met een app op een smartphone of tablet kunt bedienen en instellen. Niet iedere led lichtstrip heeft slimme functies. Dus kijk goed naar welke mogelijkheden er zijn en waar je zelf de voorkeur aan geeft. Een koppeling via Wi-Fi is de beste methode om je lichtstrip ten volste te benutten.

Voor binnen en/of buiten

Niet alle lichtstrips zijn geschikt voor buiten. Om een led strip buiten te gebruiken moet die namelijk waterdicht en weerbestendig zijn. Kijk dus goed of de strip die je wilt kopen geschikt is voor buitenshuis en of die ook IP-gecertificeerd is.

Led strips vergelijken

Als je led strips op het oog hebt, is het slim om ze ook te vergelijken. Je kunt ze vergelijken op kwaliteit, functionaliteiten en natuurlijk de prijs. Op die manier maak je uiteindelijk de beste keuze en heb je straks een led strip waar je jarenlang plezier van hebt.

Veelgestelde vragen over led strips

 • Hoe lang gaat een LED strip mee?

  Een led strip heeft ongeveer 30.000 tot 50.000 branduren. Als je uitgaat van een dagelijks gebruik van 4 uur, dan gaat je led strip ongeveer 20 jaar mee.

 • Kan je een LED strip doorknippen?

  Sommige strips kun je op maat knippen, maar dat staat duidelijk per product omschreven.

 • Wat kost een LED strip aan stroom?

  Een led strip verbruikt weinig stroom. Dat is een groot voordeel van led. Een gemiddelde strip verbruikt 10 Watt per uur. Afhankelijk van de lengte. Dat houdt in dat de strip per uur € 0,0007 cent verbruikt.

 • Hoeveel leds per meter?

  Hoeveel leds er per meter in de lichtstrip zijn verwerkt is per product verschillend, maar gemiddeld zitten er 30 leds op een meter.

 • Hoe moet je een led strip bevestigen?

  Een led strip kun je op verschillende manieren bevestigen. Een aantal producten worden geleverd met handige bevestigingsklemmen of een zelfklevende achterwand.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie