De 5 beste snoeischaren van 2024

Ben je op zoek naar de beste snoeischaar? Wij helpen je graag! Wij hebben voor jullie een aantal snoeischaren uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste snoeischaren van 2024 zijn.

Het is belangrijk om voordat je een snoeischaar gaat aanschaffen te bedenken waar je de snoeischaar voor wil gaan gebruiken? Gaat het vooral om wat kleinere takjes te snoeien dan hoeft je snoeischaar dus ook niet zo groot te zijn. Maar wil je hele dikke takken gaan snoeien dan kun je beter voor een hele grote snoeischaar gaan. Als takken dikker zijn dan 4 cm dan kun je ze beter zagen. Ook is het goed om naar het gewicht van een snoeischaar te kijken. Een lichtgewicht snoeischaar werkt fijner dan een hele zware snoeischaar.

Merk
Model
1
GARDENA Comfort BM Bypass snoeischaar
GARDENA
Comfort B/M Bypass
2
Felco 11 Snoeischaar - 25mm
Felco
11
3
Fiskars telescopische snoeigiraffe UPX86
Fiskars
UPX86
4
Talen Tools - snoeischaar elektrisch professioneel - 2 accu's
Talen Tools
snoeischaar elektrisch professioneel
5
Felco Snoeischaar 211-60, aluminium 600 mm
Felco
211-60

Dit zijn ze, de 5 beste snoeischaren van 2024

1. GARDENA Comfort B/M Bypass – Beste ergonomische snoeischaar

GARDENA Comfort BM Bypass snoeischaar
Bekijk snoeischaar

Met de Gardena Comfort wordt het snoeien een fluitje van een cent. Doordat hij ergonomisch is heb jij nog het comfort dat hij goed vast te houden is. Hij ligt lekker in de hand en jij zult dus geen last krijgen als jij veel takken moeten snoeien. Gardena is er zo zeker van dat jij lang met de snoeischaar zult doen dat je er zelfs 25 jaar garantie op krijgt. Met die zekerheid op zak durf jij natuurlijk wel de snoeischaar flink uit te testen en dat is ook goed want hij kan alles hebben.

Als je de tuin gaat doen dan heb je altijd wel een snoeischaar nodig. Je wilt niet dat je met allemaal onhandig gereedschap staat waardoor het tuinieren een hele klus wordt. Als tuinieren makkelijk gaat dan zul je zien dat jij er ook sneller aan begint. Met de 24 mm snoeischaar van Gardena wordt het zeker een makkie om de tuin te doen omdat de snoeischaar gemakkelijk in gebruik is, goed in de hand ligt en toch stevig genoeg is om ook de dikkere takken aan te pakken. Een voordeel van de Gardena comfort snoeischaar met bypass hoef jij ook niet bang te zijn voor natte handen want het vocht wordt afgevoerd via de bypass.

Pluspunten
 • Ligt goed in de hand
 • Scherp
 • 25 jaar garantie
Minpunten
 • Eigen kracht is belangrijk

De GARDENA Comfort B/M Bypass is verkrijgbaar bij:

2. Felco 11 – Beste papagaaienbek snoeischaar

Felco 11 Snoeischaar - 25mm
Bekijk snoeischaar

De duurzaamheid van de Felco11 geeft de garantie dat jij takken kunt knippen als een pro. Doordat hij gemaakt is gehard staal zal hij ook niet zomaar slijten waardoor jij dus nog heel erg lang kunt genieten van de Felco 11. Doordat hij ergonomisch is ligt hij ook nog eens lekker in de hand en door de antislip en bypass hoef je ook niet bang te zijn dat de Felco 11 uit jouw handen glijdt. Jij kunt op een gemakkelijke manier omgaan met de snoeischaar en jij kunt heel erg goed tuinieren daardoor.

Door de papegaaienbek die de Felco 11 bevat kun je op een makkelijke manier door de takken heen komen zelfs als de tak heel erg dik is. Met de 25 mm snoeischaar kun jij takken knippen tot 2,5 cm en jij zult merken door het geharde staal dat jij er makkelijker doorkomt dan dat jij dacht. De Felco 11 is dan ook niet voor niets de beste papegaaienbek snoeischaar.

Pluspunten
 • Sterk
 • Gehard staal
 • Geschikt voor 25 mm takken
 • Levenslange garantie
Minpunten
 • Best prijzig

De Felco 11 is verkrijgbaar bij:

3. Fiskars UPX86 – Beste telescopische snoeischaar

Fiskars telescopische snoeigiraffe UPX86
Bekijk snoeischaar

Je kent het wel, je wilt de boom gaan snoeien maar je kunt er niet bij. Jij hebt dan een snoeischaar op steel nodig om op een makkelijke manier erbij te kunnen. Dan hoef je niet op een ladder te klimmen of je hoeft geen gekke en gevaarlijke dingen te doen om bij die ene tak te kunnen. Met de snoeischaar van Fiskars kun jij dus heel makkelijk de boom snoeien om winterklaar te maken of juist voor de zomer.

De Fiskars is een snoeischaar met aambeeld, dat betekent dat je veel kracht kunt zetten op de snoeischaar. Jij hoeft niet bang te zijn dat de snoeischaar gelijk kapotgaat want die kan echt wel wat hebben. Wat ook nog een voordeel van de Fiskars snoeischaar is, jij hoeft niet te bukken. Je kunt namelijk niet alleen bij de hoge plekken maar ook bij de lage plekken. Geen rugpijn meer voor jou tijdens het tuinieren want je kunt ook nog eens de snoeischaar tot 230 graden draaien waardoor jij dus echt bij iedere tak kunt die jij eraf wilt snoeien.

Pluspunten
 • Gemaakt van gehard staal
 • Kunt hem 4 meter lang maken
 • Tot 230 graden draaibaar
Minpunten
 • Het kan lastig zijn op hoge hoogste een tak te vinden

De Fiskars UPX86 is verkrijgbaar bij:

4. Talen Tools snoeischaar elektrisch professioneel – Beste elektrische snoeischaar

Talen Tools - snoeischaar elektrisch professioneel - 2 accu's
Bekijk snoeischaar

Een snoeischaar met accu is natuurlijk wel heel erg makkelijk. Zeker als jij zelf niet de kracht hebt om een tak door te knippen kan jij rekenen op een snoeischaar met accu. Jij hoeft daar namelijk niks voor te doen, je hoeft enkel maar een seintje door te geven dat de schaar moet gaan knippen en de rest zal de snoeischaar voor jou gaan doen. De Talen Tools snoeischaar komt met 2 accu’s dus het zal zou jou zeker niet overkomen dat jij met een lege accu komt te zitten. Als de ene accu leeg is dan kun jij er de andere accu in doen en weer verder gaan waardoor jij alles in 1 keer af kunt maken in de tuin.

De Talen Tools elektrische snoeischaar kan takken doorknippen tot 25 mm. Daarmee ben jij er zeker van dat jij een heel eind in de tuin kunt gaan komen. Doordat de accu zeker 3 uur mee kan als hij vol is kun jij er zeker van zijn dat jij ook daar een stuk in de tuin kunt doen. Jij hoeft dus niet meer in te zitten over of jij wel de tuin af krijgt want dat gaat met gemak lukken. Het grootste voordeel is misschien nog wel dat jij zelf geen kracht hoeft te zetten. Dat doet de elektrische snoeischaar allemaal voor jou.

Pluspunten
 • Sterke kwaliteit
 • Dubbele accu meegeleverd
 • Lange accuduur
 • Makkelijk te gebruiken
Minpunten
 • Moet zorgen dat de accu’s vol zijn

De Talen Tools snoeischaar elektrisch professioneel is verkrijgbaar bij:

5. Felco 211-60 – Beste grote snoeischaar

Felco Snoeischaar 211-60, aluminium 600 mm
Bekijk snoeischaar

Iedereen kent wel de normale snoeischaar maar je hebt ook snoeischaren met een groter bereik. Om dat grotere bereik te halen heb jij natuurlijk ook grotere handvaten en een grotere schaar nodig. Met de Felco 211-60 ben jij er zeker van dat je er makkelijk bij bent maar ook dat de schaar stevig genoeg is om ook de grotere takken aan te kunnen. Met een takken snoeischaar kun jij meer kracht zetten waardoor jij makkelijker door de tak heen zult komen. Met die snoeischaar van Felco wordt tuinieren voor jou dus een stuk makkelijker.

De Felco snoeischaar is 60 cm lang waardoor jij dus makkelijk erbij kunt dan je normaal zou kunnen. Met zijn lichtgewicht kan hij veel hebben en kun jij met gemak een tak doormidden knippen. Vaak wordt er gedacht dat een snoeischaar niet veilig zou zijn maar integendeel juist want de snoeischaar van Felco is heel erg veilig. Jij hoeft niet bang te zijn dat jij jezelf bezeerd tijdens het tuinieren want dat zal jou met de snoeischaar van Felco niet gebeuren.

Pluspunten
 • Kunt overal makkelijk bij
 • Veilig te gebruiken
 • Licht van gewicht
Minpunten
 • Knipt op verdere afstand

De Felco 211-60 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een snoeischaar?

Op het moment dat jij een snoeischaar vergelijkt kom jij tot de ontdekking dat er echt heel erg veel dingen zijn waar je rekening mee moet houden. Zo moet je rekening houden met de grootte van de takken maar ook met of jij zelf wilt knippen of dat jij het liever automatisch doet. Wil jij dan liever een gewone snoeischaar of heb je er liever eentje die op een steel zit. Jij kunt het jezelf zo gemakkelijk maken als jij dat zelf wilt met de opties die er zijn.

De grootte van de takken

Wat al veel te maken heeft met het uitkiezen van een snoeischaar is wat voor formaat takken jij ermee wilt gaan knippen. Je kunt misschien kleine takken hebben dan heb jij meer aan een snoeischaar voor kleine takjes. Stel dat jij grote takken in jouw tuin hebt dan kun je beter een grotere snoeischaar aanschaffen. Takken van 32 mm kun je bijvoorbeeld niet knippen met een snoeischaar van 28 mm. Het is belangrijk om daarnaar te kijken want als je dat niet doet dan heb je kans dat je alsnog de tak niet door krijgt geknipt of dat je de snoeischaar kapot maakt en alsnog een nieuwe moet gaan kopen. Dat zou natuurlijk wel heel erg zonde zijn van jouw geld en makkelijk te voorkomen door van tevoren goed te bekijken welke snoeischaar jij echt nodig hebt in jouw tuin.

Snoeischaar op accu of handmatig

Dan kom je bij de snoeischaren en dan weet je misschien welke je nodig hebt maar dan kom je er eentje tegen die op een accu werkt en het werk voor jou doet. Dat is natuurlijk ook wel heel erg makkelijk en zeker als jij weinig kracht in je handen hebt. Jij hoeft namelijk zelf niks te doen omdat de snoeischaar het voor jou doet. Als jij een snoeischaar op accu hebt dan hoef jij er enkel maar rekening mee te houden dat jij de accu vol hebt op het moment dat jij aan de slag wilt gaan in de tuin. Een handmatige snoeischaar heeft daar uiteraard geen last van. Die kun je zo meepakken op het moment dat jij van plan bent de tuin te doen.

Een snoeischaar voor dichtbij of iets verder weg

Wat jij gaat kopen is natuurlijk ook afhankelijk van waar jij een tak moet knippen. Als jij ergens hoog in de boom een tak moet knippen dan heb jij 2 opties. Of je kunt een ladder pakken met een snoeischaar of je neemt een snoeischaar met een telescoop steel. Als jij er eentje met een telescoop steel neemt dan kun jij die vaak uitschuiven tot 4 meter en dan kun jij dus praktisch bij iedere tak. Het hoeft niet zo te zijn dat je die alleen maar gebruikt voor hoger in de boom te komen maar je kunt ook makkelijker bij de takken die op de grond liggen.

Ben je van plan om een snoeischaar te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over snoeischaren? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over snoeischaren zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een snoeischaar en vind je dat jouw snoeischaar getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw snoeischaar makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over snoeischaren

 • Wat is het verschil tussen een gewone en een elektrische snoeischaar?

  Met een gewone snoeischaar ben je op je eigen kracht, jij moet dan zelf de tak doorknippen door erg stevig en met veel kracht in het handvat te knijpen. Met een elektrische snoeischaar hoef jij alleen maar op een knopje te drukken waarna hij voor jou door de tak heen knipt. Het is dus allemaal een stuk makkelijker maar ook aan een elektrische snoeischaar zitten weer nadelen zoals dat je altijd moet zorgen dat de accu vol is voor je aan de slag gaat. Daar heb je met een gewone snoeischaar geen last van.

 • Hoe moet je een snoeischaar onderhouden?

  Een snoeischaar kun je het beste onderhouden door hem droog op te bergen. Het zal niet snel gaan roesten maar het kan wel zijn dat het wat stroever gaat lopen. Als je dat wilt voorkomen dan zorg je ervoor dat hij schoon en droog is als je hem weglegt zodat je hem de volgende keer weer kunt pakken.

 • Hoe lang gaat een snoeischaar mee?

  Hoe Lang een snoeischaar mee gaat dat is van veel factoren afhankelijk. Natuurlijk is hoe vaak jij hem gebruikt ook van belang maar ook hoe jij ermee omgaat. Als jij er veel te grote mee knipt dan is de kans groot dat hij sneller kapotgaat. Als jij ermee omgaat door hem netjes op te bergen en hem enkel maar te gebruiken voor wat hij aankan dan gaat een snoeischaar heel erg lang mee.

 • Hoe slijp je een snoeischaar?

  Het kan natuurlijk gebeuren dat een snoeischaar bot is, jij kunt die dan eenvoudig slijpen. Dit doe je met een vijl of met een vijlsteen. Jij kunt op die manier weer jouw snoeischaar vlijmscherp maken en weer alle takken afknippen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie