De 5 beste invalzagen van 2024

De beste invalzaag vinden kan een hele uitdaging zijn. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben voor jullie een aantal invalzagen uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste invalzagen van 2024 zijn.

Een invalzaag lijkt best veel op een cirkelzaag. Kijk dus goed of je echt op zoek bent naar een invalzaag of dat je toch liever een cirkelzaag wil aanschaffen. Ga je toch liever voor een cirkelzaag? Kijk dan eens in ons top 5 lijstje met de beste cirkelzagen. Het grootste verschil tussen een cirkelzaag en een invalzaag is dat een invalzaag een stuk preciezer is. Dit komt door de invalfunctie. De zaag word dan draaiend naar beneden gedrukt, hierdoor kun je ook makkelijk zagen in bijvoorbeeld het midden van een houten plank. Invalzagen worden vooral aangeraden voor houtsoorten. Cirkelzagen kunnen daarentegen ook gebruikt worden voor verschillende andere materialen.

Merk
Model
1
Festool TS 60 KEBQ-Plus-FS Invalzaag
Festool
TS 60 KEBQ-Plus-FS
2
Makita SP6000J Invalzaag in Mbox
Makita
SP6000J
3
Bosch Professional GKT 18V-52 GC Invalcirkelzaagmachine
Bosch Professional
GKT 18V-52 GC
4
DeWalt DWS520KT Invalzaag in TSTAK - 1300W
DeWalt
DWS520KT-QS
5
Scheppach Invalzaag 160mm PL55
Scheppach
PL55

Dit zijn ze, de 5 beste invalzagen van 2024

1. Festool TS 60 KEBQ-Plus-FS – Beste professionele invalzaag

Festool TS 60 KEBQ-Plus-FS Invalzaag
Bekijk invalzaag

Als jij regelmatig gebruik zult maken van een invalzaag dan is de Festool invalzaag een geschikte zaag voor jou. Jij kunt zeer precies afzagen wat ten goede komt voor bijvoorbeeld een deur. Als je daar al een paar millimeter naast zit dan past het al niet meer. Met de Festool invalzaag zal dat geen enkel probleem gaan worden. De Festool invalzaag staat er namelijk om bekend dat hij precies zaagt wat jij nodig hebt en zal jou ook zeker niet in de steek gaan laten. Deze invalzaag met geleiderail kun je namelijk zo afstellen dat hij alleen maar kan zagen wat jij wilt, je geleidt hem dan namelijk erlangs waardoor het recht wordt gezaagd.

Van een zaag verwacht je dat het doet wat hij moet doen, als jij met de Festool invalzaag aan het werk gaat dan zul jij zien dat het een heel prettig apparaat is om mee te werken. Hij is veilig maar maakt ook weinig geluid. Ook wordt het zo gezaagd dat er geen splinters ontstaan waardoor jij daarna ook geen schuurwerk meer hebt. Dat betekent dus dat jij sneller klaar bent en dat is altijd een fijn idee als je aan het klussen bent.

Pluspunten
 • Kunt meerder soorten materiaal zagen
 • Veel vermogen
 • Veel instellingen voor optimaal resultaat
 • Veilig in gebruik
Minpunten
 • Niet draadloos

De Festool TS 60 KEBQ-Plus-FS is verkrijgbaar bij:

2. Makita SP6000J – Beste invalzaag op netstroom

Makita SP6000J Invalzaag in Mbox
Bekijk invalzaag

Makita is een heel sterk merk en zal altijd sterk uit een invalzaag test komen. Jij kunt bij de Makita invalzaag zelf instellen in welke hoek jij wil zagen. Met zijn krachtige motor zal hij altijd splintervrij zagen onder welke hoek jij hem wilt gebruiken. Zelfs als jij in een hoek van 45 graden wilt zagen is dat voor de Makita invalzaag geen enkel probleem. De Makita invalzaag is makkelijk in gebruik en je kunt er veel verschillende materialen mee zagen.

Of jij nu professional bent of gewoon eens aan de klus wilt gaan, dat moet met de Makita invalzaag zeker gaan lukken. Hij is makkelijk in gebruik en alles wijst voor zichzelf. Naast dat hij makkelijk is hoef jij je ook nog eens geen zorgen te maken om de veiligheid want ook die zit goed. Jij kunt met de Makita invalzaag elke klus aanpakken zonder dat jij jezelf in de problemen helpt.

Pluspunten
 • Zaagt heel nauwkeurig
 • Goede grip
 • Krachtig
Minpunten
 • Geen geleiderails

De Makita SP6000J is verkrijgbaar bij:

3. Bosch Professional GKT 18V-52 GC – Beste invalzaag op accu

Bosch Professional GKT 18V-52 GC Invalcirkelzaagmachine
Bekijk invalzaag

Hoe vaak gebeurt het je niet dat je wilt gaan zagen maar dat het snoer tekort is? Dat gebeurt jou niet meer met de Bosch Professional want die is draadloos. Jij kunt die dus gebruiken waar jij dat wilt zonder dat jij er rekening mee hoeft te houden dat het snoer tekort zal zijn. Ondanks dat de Bosch Professional draadloos is heeft hij net zoveel kracht als een invalzaag met snoer. Meestal denken mensen dat er kracht verloren gaat als het op accu gaat maar dat is zeker niet waar.

Met de Bosch Professional kun jij hout zagen op veel manieren. Het hoeft niet alleen recht te zijn want je kunt zelfs in een schuine hoek zagen zonder problemen. Jij kunt dus vanaf nu iedere klus op een professionele manier aanpakken met de Bosch Professional. Je kunt met 1 accu heel erg lang doen waardoor jij je dus ook niet druk hoeft te maken over of jij de klus wel afkrijgt.

Pluspunten
 • Draadloos maar toch krachtig
 • Bruikbaar in elke hoek
 • Makkelijk mee te nemen
Minpunten
 • Alleen voor hout
 • Accu kan leegraken

De Bosch Professional GKT 18V-52 GC is verkrijgbaar bij:

4. DeWalt DWS520KT-QS – Beste DeWalt invalzaag

DeWalt DWS520KT Invalzaag in TSTAK - 1300W
Bekijk invalzaag

DeWalt is een bekend merk onder de zagen maar onder de invalzagen is DeWalt wel de beste die je kunt hebben. Je kunt er veel mee zagen en ook nog eens onder een graden hoek. Je kunt daarmee dus alles maken wat je zelf wilt en of jij dat nu doet voor jezelf of als professional. Jij kunt hem makkelijk bedienen dus dat biedt toch wel een heel erg groot voordeel.

Je kunt met de DeWalt invalzaag meer zagen dan enkel maar hout. Je kunt er ook andere dingen mee zagen zoals MDF of kunststof. Jij hoeft dus niet iedere keer van apparaat te wisselen want je kunt het allemaal met hetzelfde apparaat doen. Dat bespaart jou heel veel tijd en dat kun je dan ergens anders aan besteden. Met de 1300 watt die hem drijft komt hij overal doorheen en dat maakt voor jou dat je ieder klus aankunt met de DeWalt invalzaag. Na de klus kun jij hem weer netjes opbergen in de meegeleverde opbergkoffer tot jij hem weer nodig hebt.

Pluspunten
 • Komt met een handige koffer
 • Zaagt nauwkeurig
 • Krachtig
Minpunten
 • Er zit maar 1 zaagblad bij
 • Geen geleiderail

De DeWalt DWS520KT-QS is verkrijgbaar bij:

5. Scheppach PL55 – Beste goedkope invalzaag

Scheppach Invalzaag 160mm PL55
Bekijk invalzaag

Dat een invalzaag goedkoop is betekend niet gelijk dat het een slechte invalzaag is. De Scheppach PL55 is voor zijn prijs een prima invalzaag die zijn mannetje prima volstaat. Hij doet net zoveel als dat een duurdere variant zou moeten doen en kan met jou samen de klus helemaal klaren. Met zijn 1200 watt wordt elke klus een stuk makkelijker en mooier af te ronden. Jij kunt dus besparen op een invalzaag en het ook nog eens beter maken voor jezelf.

Het grote voordeel is dat de Scheppach invalzaag wordt geleverd met een geleiderail, die hoef jij dus niet meer apart aan te schaffen. Jij kunt met de geleiderail en de invalzaag veel werk voor elkaar krijgen. Je kunt bijvoorbeeld tot in een hoek van 45 graden zagen en zeer nauwkeurig. Doordat hij door de geleiderail wordt geleid krijg je ook echt een mooi recht gezaagd stuk. Het wordt dus steeds makkelijker voor jou om met een invalzaag om te gaan en je eigen klus te klaren.

Pluspunten
 • Goedkoop
 • Komt met een geleiderail
 • Makkelijk in gebruik
Minpunten
 • Alleen te gebruiken op groot oppervlak

De Scheppach PL55 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een invalzaag?

Op het moment dat jij een invalzaag gaat kopen dan zijn er veel dingen waarop je moet letten. Je gaat als eerste de invalzaag vergelijken door uit te zoeken wat je graag wilt. Als jij er eentje op accu wilt dan vallen de invalzagen met een snoer al af. Als jij zo een lijstje maakt voor jezelf dan zullen er uiteindelijk steeds minder invalzagen overblijven en zul jij de invalzaag vinden die jij wilt.

Een invalzaag op accu of netstroom?

Als jij de voorkeur hebt om een invalzaag op accu te kopen dan zal het voor jou makkelijker zoeken worden. Het nadeel kan wel zijn dat de accu dus leeg raakt en dat heb je niet met netstroom. Let erop dat de kracht van een invalzaag op accu in sommige gevallen niet zo goed is als die op netstroom. Vaak verliest een apparaat op accu een deel van zijn kracht terwijl hij die op netstroom niet zou verliezen. Maar sommige apparaten hebben daar helemaal geen last van, zorg dat je van tevoren weet of dat ook echt klopt door goed de reviews te lezen.

Is de invalzaag ook enkel voor hout of ook voor ander materialen geschikt?

Je kunt kiezen uit veel verschillende invalzagen en dan als je denkt dat je de juiste hebt kom je tot de ontdekking dat hij enkel maar voor hout is. Het kan zijn dat je dit prima vindt maar het kan ook zijn dat je liever wilt dat hij voor ander materiaal ook geschikt is. Dan moet je verder zoeken want het kan wel heel erg handig zijn natuurlijk als je er ook ander materiaal mee kunt zagen. Het grote voordeel is dan dat jij dus niet van apparaat hoeft te wisselen om verder te kunnen met het zagen van jouw klus.

Let op de prijs van een invalzaag

Jij kunt zelf de prijs bepalen die je uiteindelijk uit wilt geven. Als jij graag een goedkopere wil dan hoef je daarmee niet gelijk bang te zijn dat je een slechte koopt want ook een goedkopere invalzaag kan prima kwaliteit leveren. Als jij echt een merk invalzaag wilt dan zul je wat dieper in de buidel moeten tasten maar ben je er wel van verzekerd dat je een betrouwbare invalzaag aanschaft. Jij bepaalt dus helemaal zelf wat je uit wilt geven.

Ben je van plan om een invalzaag te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over invalzagen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over invalzagen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een invalzaag en vind je dat jouw invalzaag getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw invalzaag makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over invalzagen

 • Wat is een invalzaag?

  Een invalzaag is een zaag die boven jouw werk hangt en die je naar beneden duwt. Hij valt dan dus letterlijk in jouw werk en dat is ook de reden dat het een invalzaag wordt genoemd. In principe staat een invalzaag stil en zie je de zaag niet als hij niks doet. Daarmee is hij dus ook veilig en kun jij je er geen pijn mee doen.

 • Waar gebruik je een invalzaag voor?

  Met een invalzaag kun je op een hele precieze manier zagen. Zo kun jij daar bijvoorbeeld kozijnen of deuren mee zagen. Als je die te kort of verkeerd zaagt dan wordt dat een probleem en een lelijk gezicht. Met een invalzaag kun jij op een zeer nauwkeurige manier zagen en heb jij dat probleem niet.

 • Wat is het verschil tussen een invalzaag en een cirkelzaag?

  Bij een cirkelzaag ligt alles open en zit er geen kap op, dat heeft als grote voordeel dat je dus kunt zien wat je gaat zagen maar als nadeel dat het niet veilig is. Met een invalzaag kun jij ook midden in een stuk beginnen met zagen omdat jij de zaag naar beneden duwt en daardoor dus een begin kunt maken in ieder materiaal.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie