De 5 beste cirkelzagen van 2024

Welke cirkelzaag kopen? Het is een vraag die veel mensen zich stellen. Het vinden van de voor jou beste cirkelzaag is vooral een kwestie van even grondig voor jezelf uit te maken wat je er precies mee wil gaan doen. Heb je namelijk voldoende aan een gewone cirkelzaag of moet je een zogenaamde invalcirkelzaag kopen? Bovendien zal je jezelf ook de vraag willen stellen of je behoeften hebt aan een draadloze uitvoering zonder stroomkabel en met accu of niet. Uiteraard dient er ook aandacht te worden besteed aan de veiligheid. Hoe dan ook, vraag jij je ook af wat nu precies de beste cirkelzaag is die er op de markt is terug te vinden? Dan is het zeker om je even te verdiepen met de onderstaande lijst bestaande uit de 5 beste cirkelzagen van 2024.

Merk
Model
1
BLACK+DECKER CS1550K-QS Cirkelzaag
BLACK+DECKER
CS1550K-QS
2
Makita HS7601J Cirkelzaag
Makita
HS7601J
3
Makita DSS611z 18V Li-ion Cirkelzaagmachine
Makita
DSS611z
4
Bosch PKS 40 Cirkelzaag
Bosch
PKS 40
5
Scheppach Invalzaag
Scheppach
PL55

Dit zijn ze, de 5 beste cirkelzagen van 2024

1. BLACK+DECKER CS1550K-QS – Beste veilige cirkelzaag

BLACK+DECKER CS1550K-QS Cirkelzaag
Bekijk cirkelzaag

De BLACK+DECKER CS1550K-QS kan worden ingezet voor een groot aantal verschillende doeleinden. Zo kan ze je bijvoorbeeld helpen met het ineen zetten van een boekenkast, maar kan je ze ook gebruiken om bijvoorbeeld planken op maat te zagen voor je tuinmeubel. Voor deze cirkelzaag geldt in eerste instantie dat deze beschikt over een vermogen van 1500 watt. Voor het zaagblad geldt dat ze beschikt over een diepte van 66 millimeter. Ongeacht de zaagklus die je van plan bent om te doen, de lasergeleider gebruiken zorgt ervoor dat het werkstuk kaarsrecht kan worden gezaagd.

Wist je bovendien dat het met deze BLACK+DECKER CS1550K-QS ook mogelijk is om in verstek te zagen? Het zaagblad dat beschikt over een diameter van 190 millimeter komt namelijk zomaar even tot 50 millimeter diep. Er zijn eigenlijk maar weinig nadelen toe te schrijven aan het gebruik van deze cirkelzaag. Je dient er alleen rekening mee te houden dat er standaard slechts één enkel zaagblad wordt meegeleverd.

Pluspunten
 • Mogelijkheid tot het maken van nauwkeurige snedes evenals schuine hoeken tot 45 graden;
 • De softgrip handgreep zorgt voor meer gebruikscomfort
Minpunten
 • Geen

De BLACK+DECKER CS1550K-QS is verkrijgbaar bij:

2. Makita HS7601J – Beste stille cirkelzaag

Makita HS7601J Cirkelzaag
Bekijk cirkelzaag

Deze Makita cirkelzaag kan onder meer worden ingezet voor het afkorten van houten balken. Voor deze cirkelzaag geldt in eerste instantie dat ze perfect in staat is om het vereiste zaagwerk relatief stil uit te voeren. Dat ondanks het krachtige vermogen van zomaar even 1200 watt. Het zaagblad van 190 millimeter maakt het mogelijk om in een hoek van 45 graden langere stukken door te zagen. Bovendien is het zo dat je tijdens het werken zal kunnen vaststellen dat deze cirkelzaag ook ongelofelijk precies zaagt. Heb je toch behoeften aan extra nauwkeurigheid en veiligheid? Dan is het een goed idee om ervoor te kiezen om een breedtegeleider aan te sluiten.

Sowieso is er bij de productie van deze Makita cirkelzaag zeer veel aandacht besteed aan de veiligheid waarmee het apparaat kan worden bediend. Dat blijkt onder meer uit het feit dat er een asblokkering aanwezig is. Ben jij iemand die regelmatig de meest uiteenlopende klussen uitvoert in de schuur? Dan zal je alleen maar kunnen concluderen dat het aanschaffen van deze cirkelzaag een uitstekende aanvulling zal vormen op jouw assortiment met gereedschap. Het enige nadeel waar je rekening mee dient te houden? Dat er standaard bij deze Makita cirkelzaag slechts één enkel zaagblad wordt meegeleverd.

Pluspunten
 • Weet het vereiste zaagwerk op een relatief stille manier uit te voeren
 • Voorzien van een krachtig vermogen van een mooie 1200 watt
 • Langere stukken zagen onder een hoek van 45 graden
 • Geproduceerd met oog voor veiligheid dankzij de aanwezige asblokkering
Minpunten
 • Standaard wordt er slechts één zaagblad meegeleverd met deze cirkelzaag

De Makita HS7601J is verkrijgbaar bij:

3. Makita DSS611z – Beste cirkelzaag met grote zaagsnelheid

Makita DSS611z 18V Li-ion Cirkelzaagmachine
Bekijk cirkelzaag

Voor deze Makita DSS611z geldt dat de motor met 3700 toeren zorgt voor een grote zaagsnelheid. Ze kenmerkt zich verder door niet alleen een compact, maar bovendien ook een ergonomisch ontwerp. Het feit dat deze cirkelzaagmachine over een ingebouwde accu beschikt zorgt ervoor dat je tijdens het werken altijd kan rekenen op de meest optimale bewegingsvrijheid. Raakt de accu op een zeker ogenblik toch leeg? Dan kan je ze in amper 30 minuten tijd terug opladen!

Indien je kiest voor het kopen van de Makita DSS611z kan je rekenen op de aanwezigheid van een links geplaatst zaagblad. Dit zorgt ervoor dat je bij rechtshandig gebruik kan rekenen op een uitstekend zicht op de zaaglijn. De aanwezige tweetraps-schakelaar brengt een beveiliging tegen het ongewild inschakelen van de zaag met zich mee. Voor de ingestelde zaagdiepte geldt tot slot dat deze kan worden afgelezen op de gesloten beschermkap.

Pluspunten
 • Sterke motor die met 3700 toeren beschikt over een grote zaagsnelheid
 • Compact, maar ergonomisch ontwerp
 • Opladen van de accu in amper 30 minuten
 • Ingestelde zaagdiepte valt af te lezen van de gesloten beschermkap
Minpunten
 • De geleider beschikt niet over een maatverdeling
 • Standaard geleverd zonder accu en oplader

De Makita DSS611z is verkrijgbaar bij:

4. Bosch PKS 40 – Beste cirkelzaag met gebruiksgemak voor nauwkeurige resultaten

Bosch PKS 40 Cirkelzaag
Bekijk cirkelzaag

Deze Bosch cirkelzaag is eenvoudig te bedienen. Mede daardoor is het uitvoeren van snelle zaagklussen echt kinderspel. Wie ervoor kiest om deze Bosch PKS 40  in huis te halen kiest voor een cirkelzaag met een beperkt gewicht gecombineerd met een grondig uitgedachte ergonomie. Dit zorgt ervoor dat de bediening van het toestel moeiteloos verloopt. Niet alleen voor de zaagdiepte, maar ook voor de verstekzaag instellingen geldt dat ze nauwkeurig ingesteld kunnen worden. De dubbelzijdige bedienbare inschakelblokkering zorgt ervoor dat ongelukken voorkomen kunnen worden. Het per ongeluk inschakelen van de machine is hierdoor onmogelijk.

Voor deze Bosch cirkelzaag geldt dat deze is uitgerust met een aansluiting voor stofafzuiging. Dit betekent dat je er eenvoudig een stofzuiger op aan kan sluiten. Hierdoor kan er volledig stofvrij worden gewerkt. Deze Bosch cirkelzaag wordt standaard geleverd met een handmetalen Speedline Wood zaagblad. Dit zorgt ervoor dat je meteen aan de slag kan met deze cirkelzaag.

Pluspunten
 • Beperkt gewicht van slechts 2,4 kilogram en daardoor erg compact en gebruiksvriendelijk
 • De stofafzuiging maakt het mogelijk om zo stofvrij mogelijk te werken
 • Kantelbare cirkelzaag waardoor ook in verstek zagen mogelijk is
Minpunten
 • Standaard wordt er amper één zaagblad meegeleverd met deze cirkelzaag

De Bosch PKS 40 is verkrijgbaar bij:

5. Scheppach PL55 – Beste cirkelzaag op netstroom

Scheppach Invalzaag
Bekijk cirkelzaag

De Scheppach PL55 kenmerkt zich als een uitermate gebruiksvriendelijke cirkelzaag. Deze maakt het mogelijk om op een gecontroleerde manier strakke zaagsneden te maken. De standaard meegeleverde twee geleiderails met een lengte van 70 centimeter zorgen ervoor dat je niet langer genoodzaakt bent om uit de losse pols te werken. Het enige wat je moet doen is het zaagblad eenvoudigweg langs de geleiderail sturen. Vervolgens ben je verzekerd van de meest zuivere zaagsneden in je nieuwe laminaatvloer of natuurlijk in de meubels die je zelf hebt ontworpen.

Voor het 160 millimeter zaagblad geldt dat ze tot 55 millimeter diep komt wanneer je hem in een rechte hoek in het materiaal laat zakken. Een extra voordeel is dat je er met deze cirkelzaag eveneens voor kan kiezen om in verstek te zagen. In dit geval kan je zagen tot een diepte van maximaal 45 millimeter. De gesloten beschermkap die is terug te vinden op de PL55 voorkomt dat spaanders in het rond kunnen vliegen. Op deze manier kan er uiteraard nog veiliger worden gewerkt. Alleen het vrij stevige gewicht van 8 kilogram is een mogelijk minpunt om rekening mee te houden.

Pluspunten
 • Realiseer kaarsrechte zaagsneden met behulp van de standaard meegeleverde geleiderail
 • Kantelbare cirkelzaag waardoor je ook in verstek kan zagen
 • Voorzien van een inval-functie
 • Bijzonder veilig in gebruik
Minpunten
 • Deze cirkelzaag heeft een vrij stevig gewicht

De Scheppach PL55 is verkrijgbaar bij:

Wat kun je met een cirkelzaag?

Een cirkelzaag wordt in de praktijk in tegenstelling tot wat in eerste instantie vaak wordt verwacht niet gebruikt om cirkels te zagen. Wel is het zo dat je er lange, rechte sneden mee kan realiseren in verschillende materialen. Denk hierbij niet alleen aan hout, maar ook aan metaal en kunststof. In het bijzonder kan er in de praktijk worden vastgesteld dat het op maat zagen van laminaat evenals kozijnen of plinten perfect mogelijk wordt met behulp van dit type zaag.

Van belang om rekening mee te houden is dat de cirkelzaag over de mogelijkheid beschikt om dieper te zagen dan de dikte waar het werkstuk over beschikt. Alleen op deze manier kan je er namelijk zeker van zijn dat je volledig door het materiaal heen komt. Het spreekt voor zich dat dit bij zaagklussen uiteraard wel de bedoeling is. Je moet er rekening mee houden dat er op de markt menig aantal verschillende soorten cirkelzagen zijn terug te vinden. Het exacte type dat je zal kopen is in de praktijk altijd afhankelijk van de eisen waar je als gebruiker over beschikt.

Voor bepaalde zaagklussen kan het bijvoorbeeld handig zijn wanneer je midden in het werkstuk kan beginnen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het maken van uitsparingen voor onder meer een gootsteen of bijvoorbeeld een stopcontact. In dit geval is het belangrijk om te kiezen voor een zogenaamde invalcirkelzaag. Dit type van cirkelzaag maakt het mogelijk om zich in het materiaal te laten vallen waardoor je op een plaats naar keuze kan beginnen met zagen. In de praktijk geldt voor invalcirkelzagen dat ze vaak worden geleverd met een geleiderail. Hierdoor kunnen perfect rechte zaagsneden worden gemaakt. Verder is het mogelijk om deze invalcirkelzaag te gebruiken voor precies dezelfde klussen als een standaard cirkelzaag.

Veelgestelde vragen over cirkelzagen

 • Welke cirkelzaag met geleiderail?

  Cirkelzagen met een geleiderail zijn doorgaans invalcirkelzagen. Die gebruikt worden om uitsparingen voor bijvoorbeeld een gootsteen of een stopcontact in materiaal te zagen. De geleiderail helpt bij het recht zagen van het materiaal. Zodat een net vierkant of een nette rechthoek wordt. Geleiderails zijn ook voor andere cirkelzagen verkrijgbaar en doen exact hetzelfde. Ze bieden ondersteuning aan het zagen in een rechte lijn.

 • Wat voor cirkelzaag kopen?

  Welke soort cirkelzaag je koopt is afhankelijk van wat je wilt zagen. Wil je perfecte lange snedes in planken maken of ga je voor het op maat zagen van vloerplinten? Of wil je kunststof of metalen zagen? Zo heb je keuze in grotere zagen die je met 2 handen moet bedienen en handzame kleinere zagen die je met 1 hand kunt bedienen. Er zijn ook invalcirkelzagen die je gebruikt om bijvoorbeeld een uitsparing voor een stopcontact in het materiaal te zagen.

 • Welke maat cirkelzaag heb ik nodig?

  De maat van het blad van een cirkelzaag bepaald uiteindelijk wat je ermee kunt zagen. Zaagbladen van 100 millimeter of kleiner zijn perfect om gedetailleerde werkzaamheden uit te voeren. Zoals het op maat zagen van plinten voor de laminaatvloer. Deze handzame cirkelzagen zijn doorgaans ook slechts met één hand te bedienen. Voor het zagen van hout, kunststoffen en metalen van een grote oppervlakte heb je een cirkelzaag met een blad dat groter dan 100 millimeter is nodig.

 • Hoeveel watt cirkelzaag heb ik nodig?

  De meeste cirkelzagen hebben een vermogen van 1400 tot 1800 watt. Hoe hoger het wattage van de cirkelzaag des te hardere materialen je kunt zagen. Ook hier is het dus sterk afhankelijk van wat je wilt zagen dat bepaald hoeveel wattage de cirkelzaag moet zijn. Een cirkelzaag met een hoger wattage laat het zaagblad sowieso sneller draaien en kun je er ook meer druk op het materiaal mee uitoefenen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie