De 5 beste nachtlampjes van 2024

Een nachtlampje is ontzettend handig voor als je slecht kunt slapen of bang bent in het donker. Niet alleen kinderen genieten van het nachtlampje, want ook volwassenen kunnen er een hoop baat bij hebben. Als je op zoek gaat naar een geschikte nachtlamp kom je tot de ontdekking dat je enorm veel keuze hebt.

Wat is het beste nachtlampje?

Het beste nachtlampje is het lampje die aan je wensen voldoet, je een betere nachtrust garandeert en ook energiezuinig is. Daarom is het verstandig om altijd voor een lampje met een LED verlichting te kiezen, maar er zijn uitzondering. De zoutlamp is bijvoorbeeld een lamp met een E14 fitting en zonder LED lamp (je kan er wel een LED lamp indraaien) en een exemplaar met veel voordelen op het gebied van geestelijke en lichamelijke welzijn.

Reviews lezen

Wil je een nachtlampje kopen en heb je een model op het oog? Lees dan ook een nachtlampje review. Zo ontdek je meer over het product, de voor- en nadelen en hoe gebruiksvriendelijk de nachtlamp is. Je komt ook meer te weten over de kwaliteit. Met die informatie kun je uiteindelijk de beste keuze maken.

Merk
Model
1
Zazu - Zoe - Blauw - Muziekdoos en bluetooth speaker
Zazu
Zoe
2
Qumax LED Nachtlampje Stopcontact 4 stuks
Qumax
LED Nachtlampje
3
Alecto CUTE DRAGON - LED nachtlampje
Alecto
CUTE DRAGON
4
Zoutlamp 4-6kg - Sfeerverlichting - Zoutsteen Nachtlampje
Holistic-Life
Zoutlamp 4-6kg
5
DistinQ White Noise Machine - Witte Ruis Slaaptrainer voor Baby
DistinQ
White Noise Machine

Dit zijn ze, de 5 beste nachtlampjes van 2024

1. Zazu Zoe – Beste nachtlampje voor baby’s

Zazu - Zoe - Blauw - Muziekdoos en bluetooth speaker
Bekijk nachtlampje

De Zazu Zoe is het beste nachtlampje voor baby’s en door het vriendelijke uiterlijk is het een vrolijk product waar je kindje van kan genieten. Niet alleen van het dimbare licht, want het is ook een nachtlampje met Bluetooth speaker. Je kunt het product eenvoudig verbinden met een smartphone en via de bijbehorende app bedienen. Daarnaast is het ook een nachtlampje met muziekdoos. Zodat je kindje heerlijk in slaap kan vallen bij ontspannende deuntjes.

De Zazu Zoe is van katoen gemaakt en past prima op een tafeltje of een nachtkastje. Je sluit het nachtlampje met de meegeleverde adapter aan op het lichtnet. Het product bevat een ingebouwde lichtbron die niet te vervangen is.

Pluspunten
 • Dimbaar licht
 • Te bedienen met een app
 • Kantelbaar
 • Leuk uiterlijk
 • Ingebouwde Bluetooth speaker en muziekdoos
Minpunten
 • Lichtbron niet te vervangen

De Zazu Zoe is verkrijgbaar bij:

2. Qumax LED Nachtlampje – Beste nachtlampje voor in het stopcontact

Qumax LED Nachtlampje Stopcontact 4 stuks
Bekijk nachtlampje

Het LED nachtlampje van het merk Qumax is het beste nachtlampje stopcontact en dat is te danken aan het strakke design en het feit dat het een nachtlampje met dag en nachtsensor is. De lamp gaat aan op het moment dat het donker wordt en gaat weer uit als het licht wordt. Het is ook een dimbaar nachtlampje. Ideaal voor wanneer je het licht iets feller wilt laten branden als je kindje bang is in het donker of als je het lampje iets zachter wilt laten branden.

Een voordeel van het product is dat het pakket 4 nachtlampjes voor het stopcontact bevat en door de ingebouwde sensor verbruikt het lampje ook weinig stroom. Slechts 1W! Een ander pluspunt heeft te maken met het feit dat 1 lampje de kamer goed kan verlichten in een hoek van 180 °.

Pluspunten
 • Hoek van 180 °
 • Voordeelset van 4 nachtlampjes
 • Dimbaar
 • Nacht- en dag sensor
 • Geschikt voor ieder stopcontact
Minpunten
 • Niet te bedienen met een app

De Qumax LED Nachtlampje is verkrijgbaar bij:

3. Alecto CUTE DRAGON – Beste nachtlampje voor kinderen

Alecto CUTE DRAGON - LED nachtlampje
Bekijk nachtlampje

Wat zie je daar? Een draak op het nachtkastje van je kindje? Dat kan heel goed kloppen wanneer je voor de Alecto CUTE DRAGON kiest. Het beste nachtlampje voor kinderen. Met niet alleen zijn vrolijke glimlach, maar ook met de ingebouwde LED verlichting, verlicht de CUTE DRAGON de kinderkamer.

Het led nachtlampje op batterijen geeft een sfeervolle groene verlichting en is ook eenvoudig te bedienen met de aanwezige aan-/uitschakelaar. De lamp werkt op 3 AA-batterijen en verbruikt weinig stroom om voor een sfeervol licht te zorgen.

Pluspunten
 • Super leuk design
 • Geeft sfeervol groen licht
 • Werkt op batterijen
 • Eenvoudig in gebruik
 • LED verlichting
Minpunten
 • Niet te bedienen met een app
 • Niet dimbaar
 • Niet verstelbaar

De Alecto CUTE DRAGON is verkrijgbaar bij:

4. Holistic-Life Zoutlamp 4-6kg – Beste zoutsteen nachtlamp

Zoutlamp 4-6kg - Sfeerverlichting - Zoutsteen Nachtlampje
Bekijk nachtlampje

Maak je slaapkamer of andere ruimte sfeervoller met de beste nachtlamp zoutsteen. De Zoutlamp 4-6kg van het merk Holistic-Life is een nachtlampje voor volwassene en de warme rood/oranje kleurige gloed zorgt voor warmte en sfeer. De lamp is gemaakt van 100% Himalayazout en het is bewezen dat het zout een positieve uitwerking heeft op zowel lichaam als geest.

Het doel van de zoutlamp is dat je meer balans in huis creëert en jezelf beter gaat voelen. Naast een positieve werking op lichaam en geest functioneert de nachtlamp ook als natuurlijke luchtzuiveraar. Dat maakt het een uniek product dat ook met een speciaal e-book over het Himalayazout wordt geleverd. Het lampje is eenvoudig te bedienen en is een ideaal product voor jezelf en om als cadeau te geven.

Pluspunten
 • Gemaakt van 100% Himalayazout
 • Positieve werking op lichaam en geest
 • Garandeert goede nachtrust
 • Sfeervol licht
 • Eenvoudig te bedienen
Minpunten
 • Bijzonder design

De Holistic-Life Zoutlamp 4-6kg is verkrijgbaar bij:

5. DistinQ White Noise Machine – Beste oplaadbaar nachtlampje

DistinQ White Noise Machine - Witte Ruis Slaaptrainer voor Baby
Bekijk nachtlampje

De White Noise Machine van het merk DistinQ is het beste oplaadbare nachtlampje dat je kunt kopen, maar het product heeft uiteenlopende functies waarmee je jouw nachtrust kunt verbeteren. Het is een nachtlampje met white noise. Dat helpt bij het inslapen en het doorslapen.

Het product bevat maar liefst 7 verschillende kleuren en 29 geluiden die je helpen je nachtrust te verbeteren. En met de speciale timerfunctie doet de nachtlamp alleen dienst wanneer jij dat wilt. Het apparaat heeft een compact design en is ook makkelijk in gebruik. Weliswaar niet de mooiste nachtlamp, maar wel het exemplaar met de meeste functies.

Pluspunten
 • 7 verschillende kleuren
 • 29 verschillende geluiden
 • Oplaadbaar
 • Eenvoudig te bedienen
 • Compact design
Minpunten
 • Niet heel mooi

De DistinQ White Noise Machine is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een nachtlampje? Een goede vraag die ook goed te beantwoorden is, want zoals gezegd laat je de keuze afhangen van wat je nodig hebt. Wil je een nachtlampje voor kinderen? Kijk dan bijvoorbeeld naar een nachtlampje in de vorm van een leuk figuur en die bijvoorbeeld met een app te bedienen is. Wanneer je jouw eigen nachtrust wilt bevorderen heb je meer aan een exemplaar die bijvoorbeeld ook geluid maakt. Zoals een white noise machine.

LED verlichting

Het is belangrijk om een nachtlampje met LED verlichting te kiezen. Ten eerste zorgt een LED lamp voor een goede verlichting en het is energiezuiniger dan een traditionele lamp. Je kunt tot wel 50% op je energiekosten besparen wanneer je voor een LED lamp kiest. En de LED lamp hoef je ook minder vaak te vervangen. Dat ook in de kosten scheelt.

Nachtlampje vergelijken

Heb je leuke en mooie nachtlampjes op het oog? Dan doe je er slim aan om ze te vergelijken. Niet alleen op de prijs, maar ook op duurzaamheid, kwaliteit en mogelijkheden. Kies je voor een uitgebreid exemplaar met verschillende kleuren en geluiden of ga je voor een simpel exemplaar? Of toch voor die mooie zoutlamp die goed is voor lichaam en geest? Of een leuke nachtlamp in de vorm van een figuur voor je kind.

Veelgestelde vragen over nachtlampjes

 • Is een nachtlampje gevaarlijk?

  Nee, bij normaal gebruik is een nachtlampje niet gevaarlijk, maar de lamp kan warm worden. Dus houdt het uit de buurt van ontvlambare vloeistoffen en materialen en gebruik een sleeptimer als die aanwezig is.

 • Is een nachtlampje goed?

  Een nachtlampje kan goed zijn. Afhankelijk van het model. Het kan kinderen helpen wanneer ze bang zijn in het donker en andere lampen kunnen bijvoorbeeld helpen bij het inslapen. Er zijn ook lampen die de luchtkwaliteit verbeteren en voor een gezond lichaam en gezonde  geest zorgen.

 • Welke kleur licht nachtlampje?

  Bepaalde kleuren bevorderen de nachtrust, zoals warm wit, rood en blauw.

 • Hoe werkt een nachtlampje?

  Een nachtlampje kan werken op basis van een sensor en gaat branden wanneer het donker wordt en uit wanneer het licht wordt. Andere lampjes kun je bedienen met een app of instellen met behulp van een timer terwijl simpele nachtlampjes ook eenvoudig te bedienen zijn met een simpele aan- en uitschakelaar.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie