De 5 beste hamsterkooien van 2024

Je hebt een hamsterkooi nodig, maar nu vraag je jezelf af ‘wat is de beste hamsterkooi?’. Hamsterkooien heb je in verschillende soorten, maten en kleuren en de keuzes die je maakt zijn afhankelijk van hoe groot de kooi moet zijn, of je op zoek bent naar een product inclusief accessoires en toebehoren en of het model en de kleur van de kooi in het interieur past. Door de enorme keuze kun je altijd wel een geschikt model vinden!

Verschillende materialen van hamsterkooien

Hamsterkooien worden doorgaans van metaal, kunststof en glas gemaakt. Alle materialen hebben zo hun voor- en nadelen en het is vooral belangrijk dat je een perfect huis voor je huisdier bouwt. Een mooie kooi met bijvoorbeeld wanden van glas zorgt ervoor dat je de hamster goed in de gaten kunt houden terwijl een kooi van metaal weer extra stevigheid biedt. Een kunststof kooi is makkelijk schoon te maken, maar dan is het wel gewenst om een model uit te zoeken dat van duurzaam kunststof is gemaakt. Dat is namelijk ook beter voor het milieu.

Inclusief accessoires en toebehoren

Wanneer je een kooi koopt is het belangrijk om te controleren of de kooi inclusief accessoires en toebehoren wordt geleverd. Een hamster heeft behoefte aan beweging en verstopplekken, dus accessoires, zoals een huisje en een loopwiel zijn geen overbodige luxueuze. Het is ook belangrijk om een eetbakje en een drinkfles te hebben, zodat je hamster kan eten en drinken. Bij een kooi exclusief accessoires en toebehoren is het belangrijk dat je deze nog wel separaat koopt, voordat je jouw hamster in de kooi stopt.

De beste kooi die je kunt kopen

Er zijn verschillende kooien op de markt en om tot de beste keuze te komen doe je er verstandig aan om hamsterkooi reviews te lezen. In een review vertellen andere gebruikers vaak meer over de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van de kooi. Zo krijg je een goed beeld van of de kooi die je op het oog hebt ook aan de kwaliteitseisen voldoet.

Om je alvast op weg te helpen hebben wij de beste hamsterkooien voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
Ferplast Hamsterkooi Jerry
Ferplast
Jerry
2
Beeztees Pinky3 - Knaagdierkooi - Mokka
Beeztees
Pinky3
3
PetTastic® - Hamsterkooi
ProSin
PetTastic®
4
Zolux Neo Nigha - Knaagdierkooi
Zolux
Neo Nigha
5
Beeztees Labyrint - Hamsterkooi
Beeztees
Labyrint

Dit zijn ze, de 5 beste hamsterkooien van 2024

1. Ferplast Jerry – Beste glazen hamsterkooi

Ferplast Hamsterkooi Jerry
Bekijk hamsterkooi

De hamsterkooi Jerry is de beste glazen hamsterkooi die je op dit moment kunt kopen. Het rechthoekige model is 81 centimeter lang, 36,9 centimeter breed en 43,1 centimeter hoog en heeft een deksel met spijlen met een tussenruimte van 7 centimeter. De extra grote deur aan de bovenzijde zorgt ervoor dat je jouw hamster of een ander knaagdier eenvoudig in zijn verblijf kunt zetten of eruit kunt halen.

Waar je rekening mee moet houden is dat accessoires en toebehoren die je normaliter aan de spijlen van een hamsterkooi bevestigd met deze kooi niet gebruikt kunnen worden. Wel accessoires en toebehoren die je alleen in de kooi hoeft neer te zetten of met een zuignap tegen het glas kunt bevestigen.

Pluspunten
 • Van glas
 • Grote deur aan de bovenzijde
 • Groot formaat
 • Kunststof hoeken
 • Spijlafstand 7 centimeter
Minpunten
 • Niet alle speeltjes en accessoires zijn voor dit hok geschikt

De Ferplast Jerry is verkrijgbaar bij:

2. Beeztees Pinky3 – Beste grote hamsterkooi

Beeztees Pinky3 - Knaagdierkooi - Mokka
Bekijk hamsterkooi

De Pinky3 van Beeztees is de beste grote hamsterkooi die je op dit moment kunt kopen en de kooi is 50 centimeter lang, 33 centimeter breed en 45 centimeter hoog. Er zijn 3 verdiepingen waardoor jouw hamster of knaagdier lekker kan klimmen en klauteren. De hamsterkooi is ook in een neutrale kleur gemaakt, zodat die in vrijwel ieder interieur past.

De Beeztees Pinky3 is een hamsterkooi met inrichting en wordt compleet geleverd met een looprad, drink- en voerbak en 3 deuren waarmee je jouw knaagdier(en) eenvoudig in zijn of haar kooi kunt zetten of eruit kunt halen. Aan weerszijde zijn 2 deuren bevestigd terwijl in het dak een grotere deur bevestigd is.

Pluspunten
 • Geleverd met accessoires en toebehoren
 • Groot formaat
 • 3 verdiepingen
 • 3 deuren voor eenvoudig toegang
 • Neutrale kleur
Minpunten
 • Looprad kan flink piepen

De Beeztees Pinky3 is verkrijgbaar bij:

3. ProSin PetTastic® – Beste zwarte hamsterkooi

PetTastic® - Hamsterkooi
Bekijk hamsterkooi

De PetTastic® van ProSin is de beste zwarte hamsterkooi die je op dit moment kunt kopen. De plastic hamsterkooi is van duurzaam en gerecycled materiaal gemaakt en is 60 centimeter lang, 36 centimeter breed en 44 centimeter hoog. Eén zijde van de kooi is voorzien van doorzichtig plexiglas, zodat je goed naar je huisdier kunt kijken.

Belangrijke accessoires worden meegeleverd, zoals een transparant draaiwiel, een houten huisje, glazen eetbakje en een blauwe drinkfles voor knaagdieren. Indien gewenst is de kooi ook eenvoudig mee te nemen mocht je bijvoorbeeld je hamster willen meenemen op vakantie of als je een weekendje weg gaat.

Pluspunten
 • Eén zijde van doorzichtig plexiglas
 • Accessoires en toebehoren meegeleverd
 • Groot formaat
 • Gemaakt van duurzaam kunststof
 • Eenvoudig mee te nemen
Minpunten
 • Alleen een toegangsdeur aan de bovenzijde

De ProSin PetTastic® is verkrijgbaar bij:

4. Zolux Neo Nigha – Beste hamsterkooi op poten

Zolux Neo Nigha - Knaagdierkooi
Bekijk hamsterkooi

De Neo Nigha van het merk Zolux is de beste hamsterkooi op poten die je kunt kopen. De kooi is 78 centimeter lang, 48 centimeter breed en 64,5 centimeter hoog en gemaakt van duurzaam kunststof. Aan de bovenzijde zit een deur waarmee je makkelijk toegang hebt tot de kooi. Die overigens compleet wordt geleverd met accessoires en een extra plateau. Denk aan een drink- en eetbakje en een houten huisje waar je knaagdier zich in kan nestelen.

De bak is grijs afgewerkt en heeft een natuurlijke uitstraling, zodat deze in vrijwel ieder interieur past. Een groot pluspunt is dat de spijlafstand slechts 9 mm is en daardoor krijgen je huisdieren nagenoeg geen kans om te ontsnappen.

Pluspunten
 • Spijlafstand van slechts 9 mm
 • Kooi op poten
 • Grijs afgewerkt
 • Gemaakt van duurzaam kunststof
 • Accessoires meegeleverd
Minpunten
 • Slechts één toegangsdeur

De Zolux Neo Nigha is verkrijgbaar bij:

5. Beeztees Labyrint – Beste hamsterkooi met buizen

Beeztees Labyrint - Hamsterkooi
Bekijk hamsterkooi

De Labyrint van Beeztees is de beste goedkope hamsterkooi die je kunt kopen en deze hamsterkooi met buizen is geschikt voor zowel je huisdieren als je kinderen die graag met hun hamster bezig zijn. Het is een speelparadijs voor kleine knaagdieren die volop kunnen klimmen en klauteren. De bak wordt ook geleverd met alle benodigde accessoires en toebehoren om een speelparadijs voor je hamster te kunnen creëren.

De bak is van metaal, maar de accesoires zijn van kunststof. De kooi is 21 centimeter lang, 30 centimeter breed en 52 centimeter hoog. Door het handige klik- en schuifsysteem kun je de tunnels en accessoires telkens weer op een andere manier bevestigen en zo kun je voor je huisdier telkens weer een compleet nieuw speelparadijs creëren.

Pluspunten
 • Speelparadijs voor hamsters
 • Grote bak
 • Gemaakt van metaal en kunststof
 • Handig klik- en schuifsysteem
 • Accessoires en toebehoren meegeleverd
Minpunten
 • Erg kleurrijk, past niet in ieder interieur

De Beeztees Labyrint is verkrijgbaar bij:

Hamsterkooien zijn er dus in verschillende soorten en maten en het is belangrijk dat je niet alleen een kooi uitzoekt die je zelf mooi vindt, maar waar ook je hamster een hoop plezier aan zal beleven. Kies daarom altijd voor een kooi die voldoende ruimte biedt en ook geleverd wordt met belangrijke accessoires, zoals verschillende plateaus, een huisje en een looprad. Een kooi met bijvoorbeeld buizen is ook een goede oplossing voor je hamster die van klimmen en klauteren houdt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hamsterkooi?

De inrichting van een hamsterkooi is ontzettend belangrijk en je hebt naast alle benodigdheden ook zaagsel nodig. Wanneer je een kooi koopt is het belangrijk om direct compleet van start te gaan, zodat jij een mooi onderkomen voor je huisdier kunt maken. Wanneer accessoires en toebehoren niet worden meegeleverd is het belangrijk om deze er los bij aan te schaffen op hetzelfde moment dan wanneer je de hamsterkooi bestelt. Zo kun je vanaf het eerste moment het ideale onderkomen voor je hamster maken.

Veelgestelde vragen over hamsterkooien

 • Hoe duur is een hamster per maand?

  Een hamster kost gemiddeld € 10,- tot € 15,- per maand. De kosten zitten in voeding, verzorging en nestmaterialen, zoals zaagsel.

 • Hoe groot moet een hamsterkooi zijn?

  De grootte van de kooi die je nodig hebt is afhankelijk van het ras van je hamster. Een dwerghamster heeft doorgaans voldoende aan een kooi van 70 x 50 centimeter terwijl een Syrische hamster een verblijf van minimaal 100 x 50 centimeter nodig heeft.

 • Hoe vaak moet je de kooi van een hamster verschonen?

  De bodem van een hamsterkooi moet ongeveer één keer per week worden verschoond.

 • Waar zet je een hamster neer?

  Het is belangrijk dat je een hamsterkooi nooit in de volle zon neerzet of in een omgeving die vochtig is. Ook ventilatoren en verwarmingen kunnen de gezondheid van een hamster beïnvloeden.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie