De 5 beste luchtreinigers van 2021

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar met een luchtreiniger in je huis leef je echt een stuk prettiger. Misschien denk je nooit over de mogelijkheid na wat betreft een luchtreiniger kopen, omdat het een niet alledaags apparaat is. Toch kan het, bijvoorbeeld voor hooikoortspatiënten, een verademing zijn om er een in huis te hebben.

Dit zijn ze, de 5 beste luchtreinigers van 2021

1. Dyson Pure Humidify+Cool – Best geteste luchtreiniger

Dyson luchtreinigingsventilator Pure Humidify+Cool
Bekijk luchtreiniger

Het merk Dyson is bekend bij het grote publiek en dat is natuurlijk niet voor niets. Zij maken hele goede producten en die hebben naast hun functionaliteit ook nog eens een heel mooi design. Zo kan je het nuttige met het aangename combineren! Deze luchtreiniger is de best geteste luchtreiniger van dit moment.

Hij valt zeker op, door zijn kleurencombinatie van wit met zilver! Dit maakt hem tot een opvallende verschijning in je huiskamer maar storend is hij door zijn strakke design zeker niet. Het is namelijk niet alleen maar een luchtreiniger, maar ook nog een ventilator en een luchtbevochtiger. Zeker als je een cv-installatie hebt kan je last hebben van een droge lucht in huis. Misschien heb je daar zelf weinig last van, maar als je kamerplanten hebt zullen deze je zeker dankbaar zijn als je deze best geteste luchtreiniger in huis haalt!

Omdat deze luchtreiniger speciale HEPA-filters bevat, kan deze tot maar liefst 99 % van de schadelijke stoffen die in de lucht zitten, eruit halen. Daarna verspreidt de luchtreiniger de schone en gekoelde lucht terug de kamer in. Zodra het warmer wordt, zorgt de lucht uit de luchtreiniger voor verkoeling.

Zodra het avond is, gaat deze luchtreiniger automatisch in nachtmodus. Hierbij is het apparaat zo stil mogelijk. De luchtkwaliteit in je huis wordt door dit apparaat de hele tijd goed in de gaten gehouden. De rapportages kan je volgen op het duidelijke Lcd-scherm. Omdat dit apparaat slechte stoffen en vieze geurtjes uit de lucht haalt dien je wel elk half jaar de filters te vervangen.

Pluspunten
 • Luchtreiniger, ventilator en luchtbevochtiger in één
 • Verdampingsbevochtigingstechnologie lost hygiëne problemen op
 • Elimineert bacteriën en kalkaanslag in het watersysteem van jouw machine
Minpunten
 • Niet in hoogte verstelbaar
 • Gaat niet automatisch aan en uit

De Dyson Pure Humidify+Cool is verkrijgbaar bij:

2. Philips AC3033/10 – Beste Philips luchtreiniger met ventilator

Philips AC3033/10 – Luchtreiniger
Bekijk luchtreiniger

Fabrikant Philips heeft meerdere goede luchtreinigers uitgebracht, maar dit is de beste Philips luchtreiniger met ventilator. Door zijn mooie ontwerp staan hij prachtig in elke woon- of slaapkamer. Zonder moeite houdt deze krachtpatser een ruimte tot maximaal 104 vierkante meter voorzien van schone lucht.

Omdat er in deze luchtreiniger een speciaal HEPA-filter zit, worden zelfs de allerkleinste deeltjes fijnstof, maar ook aereosolen en virussen, uit de lucht gefilterd, zodat je er zeker van bent dat de lucht in huis echt schoon is en ook schoongehouden wordt. Het handige aan deze beste Philips luchtreiniger met ventilator is dat deze met de app overal kunt bedienen en de luchtkwaliteit waar je ook bent in de gaten houden.

De luchtkwaliteit binnenshuis kan wel tot 5 x slechter zijn dan die van buiten. Natuurlijk is frisse lucht voor alles wat leeft belangrijk, maar vooral voor bijvoorbeeld mensen met longaandoeningen, ouderen, vrouwen die zwanger zijn en mensen die last hebben met een allergie zijn zeker gebaat met deze luchtreiniger in huis. Zeker op warme dagen kan de kwaliteit van de lucht hard achteruitgaan, omdat er door droogte veel meer fijnstof in de lucht zit.

Door de slimme technologie worden de drie meest slechte stoffen, te weten allergenen, schadelijke gassen en diverse allergenen, verwijderd. De sensor in dit systeem scant wel 60.000 keer per minuut en verwijdert daarop elke schadelijke stof meteen die hierbij wordt aangetroffen.

Hoe het met de luchtkwaliteit in huis is kan je aflezen op de ring bovenop. Als de kwaliteit goed is kleurt deze blauw, bij veel slechte stoffen wordt deze rood. Omdat deze luchtreiniger voorzien is van een speciaal filter met maar liefst drie lagen weet je zeker dat je lucht goed gefilterd wordt. Door de 3D-luchtcirculatie is een kamer van 20m2 binnen 8 minuten helemaal voorzien van schone lucht.

Pluspunten
 • Superieure luchtzuiveringsprestaties
 • Innovatief design & stille werking
 • Op afstand te bedienen & volgen met de App
Minpunten
 • Snoerlengte van 1,8 m kan wat kort zijn, waardoor verlengsnoer nodig is
 • Deze reinigers is 64,5 cm. hoog, de AC0820/10 is een compacter formaat

De Philips AC3033/10 is verkrijgbaar bij:

3. Xiaomi Smart Mi Air Purifier 2S – Beste smart luchtreiniger

Xiaomi Smart Mi Air Purifier 2S - Luchtreiniger
Bekijk luchtreiniger

Voor wie graag een slimme luchtreiniger wil die je waar je ook bent met je telefoon kunt bedienen, is dit veruit de beste smart luchtreiniger. Deze luchtreiniger haalt stof, dierenharen, allergenen, formaldehyde, sigarettenrook en pollen uit de lucht. Een ideale oplossing voor mensen die last hebben van hooikoorts. Door zijn kleine formaat en mooie design past deze beste smart luchtreiniger in ieder interieur.

Deze luchtreiniger heeft een duurzaam filter wat je maar een keer per jaar hoeft te vervangen. Dit is een beetje afhankelijk van hoe intensief de luchtreiniger gebruikt wordt.

Pluspunten
 • Stijlvolle luchtverschoner
 • Perfect als je hooikoorts of huisdieren hebt, rookt en frisse lucht belangrijk vindt
 • Overal in de wereld met je smartphone besturen
Minpunten
 • Zonder ionisator
 • Geen instelbare luchtuitlaat

De Xiaomi Smart Mi Air Purifier 2S is verkrijgbaar bij:

4. Progenion PR-135UV – Beste luchtreiniger met ionisator

Progenion PR-135UV - Luchtreiniger
Bekijk luchtreiniger

Ondanks het feit dat deze luchtreiniger klein van formaat is, heeft hij toch genoeg kracht om te zorgen dat je frisse lucht in huis hebt. Door zijn mooie ontwerp is hij ook nog eens een echte blikvanger. Dit is de beste luchtreiniger met ionisator, hij vangt zelfs de kleinste stofdeeltjes op en slaat ze vervolgens op in een elektrostatisch filter, wat ook nog eens heel makkelijk schoon te maken is.

Deze beste luchtreiniger met ionisator heeft maar liefst 4 verschillende reinigingstechnieken. Ten eerste een elektronische verzamelstaaf die al het fijnstof vasthoudt. Ten tweede een actief koolstoffilter wat alle nare geurtjes verwijdert. Ten derde is deze luchtreiniger voorzien van een sterke UV-lamp die alle in huis aanwezige bacteriën en virussen doodt. Ten vierde beschikt deze beste luchtreiniger met ionisator ook nog over een negatieve ionengenerator. Deze zorgt ervoor dat de negatieve ionen opgevangen worden zodat deze geen schade kunnen veroorzaken.

Ondanks dat deze kleine luchtreiniger het meest geschikt is voor wat kleinere ruimtes, maar heeft toch een heel krachtige werking. Het is voorzien van een heel stille axiale ventilator met twee standen. Deze luchtreiniger is het meest geschikt voor mensen die last hebben van een allergie of last hebben van dingen als allergenen, rook, schoonmaakmiddelen en huisstofmijt.

Pluspunten
 • Aantrekkelijke en geringe formaat
 • Vier elementen waarmee optimaal de omgevingslucht wordt gezuiverd
 • Met name geschikt in kleinere tot middelgrote omgevingen
 • Het filter is eenvoudig en snel te reinigen
Minpunten
 • Geen afneembaar waterreservoir
 • Niet in hoogte verstelbaar

De Progenion PR-135UV is verkrijgbaar bij:

5. HoMedics APT40 – Beste luchtreiniger met Hepa-filter. Geschikt voor grote ruimtes!

HoMedics 5 in 1 Total Clean APT40 Luchtreiniger
Bekijk luchtreiniger

Dit is een geweldige luchtreiniger als je op zoek bent naar een apparaat wat een flinke capaciteit heeft zodat deze ook een grote kamer van schone lucht kan voorzien. Dit is de beste luchtreiniger met hepa filter. Geschikt voor grote ruimtes! De speciale hepa filter haalt maar liefst ruim 99 % van alle allergenen en bacteriën uit de lucht. Het UV-licht doodt virussen, bacteriën en ziektekiemen. De ionisator zorgt ervoor dat schadelijke deeltjes die in de lucht zweven verzwaard worden en opgevangen. Met zijn drie snelheden zorgt deze beste luchtreiniger met hepa filter voor een geweldige nachtrust. Geschikt voor grote ruimtes tot maar liefst 109m2.

Omdat de filters van deze luchtreiniger te verwijderen zijn, kan je deze met het grootste gemak schoonmaken. Over het algemeen is dat een keer per jaar, maar deze slimme luchtreiniger geeft zelf aan wanneer het tijd is om de filters te reinigen. Wie houdt van een frisse geur in huis kan ervoor kiezen om etherische olie aan de luchtreiniger toe te voegen. Deze heeft daarvoor een speciale lade met daarin 3 olie pads.

Pluspunten
 • 3 Luchtwisselingen per uur
 • Geschikt voor kamers tot ca109m²
 • Aroma-lade met 3 essentiële olie pads
 • Automatische modus: Partical sensor meet luchtkwaliteit en past snelheid aan
Minpunten
 • Niet uitklapbaar
 • Geen borstband mogelijk

De HoMedics APT40 is verkrijgbaar bij:

Luchtreinigers allergie

Helaas zijn schadelijke stoffen in huis niet met het blote oog zichtbaar. Maar omdat je ze niet ziet wil dat niet zeggen dat ze er niet zijn! Door het gebruik van een luchtreiniger kunnen allergische klachten aanzienlijk verminderen, wat ervoor zorgt dat je een stuk prettiger leeft dankzij een gezond klimaat binnenshuis.

Filters voor luchtreinigers

Als je kiest voor een luchtreiniger met filter, moet je eraan denken dat deze op tijd schoongemaakt dient te worden en om de zoveel tijd vervangen. Dit zorgt ervoor dat je luchtreiniger optimaal werkt. Kijk voordat je een luchtreiniger aanschaft wat de prijs is van een nieuwe filter of filters. Deze kan namelijk in sommige gevallen behoorlijk hoog uitvallen.

Luchtreiniger zonder filter

Er zijn ook luchtreinigers te koop die geen filter hebben, maar als je echt schone lucht in je huis wilt kan je toch beter kiezen voor een apparaat die wel minimaal een filter heeft. Het zit namelijk zo, zonder een filter wordt de lucht in je huis niet echt schoner. Het enige wat je eigenlijk met dit type luchtreiniger kunt doen is je huis frisser laten ruiken.

Luchtreiniger rook

Als je in een huis woont waar gerookt wordt, wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk van die nare rooklucht af. Om ook de lucht schoon te maken heb je een goede luchtreiniger nodig. Kies dan voor een goede luchtreiniger die voorzien is van zowel een koolstoffilter als een ionisator. Je kan om de rook te verwijderen een raam openzetten, maar dat is bij koud weer niet echt aangenaam. Door een luchtreiniger aan te schaffen kan je het hele jaar door genieten van frisse lucht, ook in een huis waarin gerookt wordt.

Luchtreiniger corona

Aangezien er ook een aantal luchtreinigers zijn die virussen uit de lucht filteren, zou dat natuurlijk een geweldig hulpmiddel kunnen zijn tegen het Coronavirus. Hoewel het nog niet helemaal bewezen is, is er een grote kans dat je met een luchtreiniger die voorzien is van een Hepa filter wat aereosolen uit de lucht haalt binnenshuis beschermd zou moeten zijn tegen het Coronavirus. Wat een groot nadeel is, je bent waarschijnlijk niet alleen maar thuis. Dus bijvoorbeeld in de supermarkt of op je werk kan je ook besmet raken met dit nare virus. Maar voor wie alleen binnenblijft zou de kans op besmetting bij gebruik van een goede luchtreiniger minimaal moeten zijn.

Plaats een reactie