De 5 beste stereo versterkers van 2023

Een goed stukje muziek begint met een versterker. Je hebt het product nodig als je bijvoorbeeld een cd-speler of platenspeler hebt, maar ook als je naar je favoriete playlist op Spotify wil luisteren of gewoon de radio wil aanzetten. Versterkers komen in alle soorten, maten en prijsklassen die je maar kunt bedenken en je wil natuurlijk wel de beste versterker kopen die er is. Maar wat is de beste versterker?

In ons artikel vertellen we niet alleen meer over versterkers en waar je op moet letten als je er een wil aanschaffen, maar we hebben ook alvast de beste versterkers voor je uitgezocht. Zodat je direct de modellen kunt vergelijken en een weloverwogen beslissing kunt nemen. We willen je ook adviseren om altijd voor je aanschaf een versterker test en een versterker review te lezen. In de test vertelt een expert meer over het product en wat de voor- en nadelen zijn, terwijl je in een review kunt lezen hoe andere gebruikers de door hen aangeschafte versterker ervaren.

Dit zijn ze, de 5 beste stereo versterkers van 2023

1. Marantz PM7000N – Beste versterker met wifi

Marantz PM7000N zwart Stereo versterker
Bekijk stereo versterker

De Marantz PM7000N is de beste versterker met wifi die op dit moment verkrijgbaar is. Marantz is een bekend merk op de markt die bekendstaat om het produceren van hoogkwalitatieve audiocomponenten. Daar is de PM7000N geen uitzondering op.

De high-end versterker levert 2 x 60 watt vermogen, wat betekent dat die voldoende kracht heeft om luidsprekers aan te sturen en een uitstekende geluidskwaliteit weer te geven. Het apparaat maakt gebruik van Marantzs eigen Hyper Dynamic Amplifier Modules (HDAM’s) om een nauwkeurige en gedetailleerde audioweergave te garanderen.

Met de ingebouwde netwerkfunctionaliteit kan de Marantz PM7000N verbinding maken met internetradio, streamingdiensten zoals Spotify en Deezer, en de muziek die je lokaal hebt opgeslagen. Het ondersteunt ook draadloze streaming via Bluetooth en AirPlay 2.

Naast de netwerkfuncties heeft de versterker ook digitale ingangen, waaronder een optische en coaxiale ingang, zodat je externe componenten kunt aansluiten. Denk dan aan een blu-ray disc-speler of een televisie. Er is ook een USB-aansluiting voor directe verbinding met een computer. Traditionele analoge stereo-ingangen, waaronder een phono-ingang voor het aansluiten van een platenspeler,zijn ook aanwezig.

De PM7000N wordt geleverd met een afstandsbediening en kan ook worden bediend via de Marantz-app voor op smartphones en tablets. De app biedt extra functies, zoals het bladeren door muziekbibliotheken en het aanpassen van de instellingen.

Pluspunten
 • Wifi en Bluetooth
 • Sublieme audiokwaliteit
 • Ondersteunt Airplay 2
 • Phono-ingang voor platenspelers
 • Afstandsbediening voor gebruiksgemak
Minpunten
 • Prijzig

De Marantz PM7000N is verkrijgbaar bij:

2. Yamaha A-S201 – Beste multiroom versterker

Yamaha A-S201 Versterker - Zilver
Bekijk stereo versterker

De beste multiroom versterker die je op dit moment kunt aanschaffen, is de A-S201 van het merk Yamaha. Yamaha is al jaren een gerenommeerd merk en deze versterker is gebouwd om een hoogkwalitatieve geluidsweergave te bieden en de gebruiker gebruiksgemak te geven.

De A-S201 levert 100 watt vermogen per kanaal, waardoor het in staat is om luidsprekers moeiteloos aan te sturen. Het vermogen zorgt voor een mooi, vol en dynamisch geluid. De versterker is voorzien van het TOP-ART-ontwerpconcept, dat ervoor zorgt dat de interne componenten zo min mogelijk worden aangetast door externe ruis en interferentie. Dit draagt bij aan een nauwkeurige en heldere audioweergave.

De Yamaha A-S201 heeft een optische en een coaxiale digitale ingang, waardoor je digitale audiobronnen zoals een Blu-ray disc-speler, een tv of een mediaspeler rechtstreeks kunt aansluiten. Digitale bronnen worden in de hoogste kwaliteit weergegeven, te danken aan de ingebouwde DAC. Naast de digitale ingangen heeft de versterker ook meerdere analoge stereo-ingangen, waardoor je andere audiobronnen zoals een platenspeler, een cassettedeck of een mediaspeler kunt aansluiten. Bovendien heeft de versterker een speciale phono-ingang voor het aansluiten van een platenspeler zonder dat een extra phono-voorversterker nodig is.

De versterker heeft ook een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface met draaiknoppen voor volumeregeling, bas- en treble-instellingen, balansregeling en het selecteren van bronnen. Deze traditionele bedieningselementen maken het gemakkelijk om de versterker aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren en het roept fijne herinnering op aan de tijd waarin je de versterker binnen het huishouden bedient.

Pluspunten
 • Traditionele bediening
 • Zowel analoge als digitale aansluitingen
 • Ingebouwde DAC
 • 100 Watt vermogen per kanaal
 • Geschikt voor platenspelers
Minpunten
 • Geen loudness functie

De Yamaha A-S201 is verkrijgbaar bij:

3. Denon PMA900HNE – Beste versterker met Bluetooth

Denon PMA900HNE Zilver
Bekijk stereo versterker

De Denon PMA900HNE is de beste versterker met Bluetooth die je op dit moment kunt bestellen. Denon is een wereldberoemd merk op het gebied van audio en veel gebruikers zijn lyrisch over de versterkers en home cinema sets die zij produceren. De PMA900HNE staat bekend om zijn hoogwaardige prestaties en uitgebreide mogelijkheden om de versterker aan te sluiten. Daaronder analoge en digitale aansluitingen en de mogelijkheid om de versterker via wifi met het netwerk te verbinden.

De versterker levert 2 x 70 watt vermogen bij 4 ohm en 2 x 45 watt vermogen bij 8 ohm. Dit zorgt voor voldoende vermogen om luidsprekers aan te sturen en een dynamisch en helder geluid te leveren. De ingebouwde DAC draagt bij aan een uitstekende conversie van digitaal naar analoog signaal. Waardoor muziek vanaf een mediaspeler of computer ook in de beste kwaliteit wordt weergegeven.

Denon heeft de PMA900HNE ontworpen met zorgvuldig geselecteerde audiocomponenten om de geluidskwaliteit te optimaliseren. Dit omvat hoogwaardige elektrische componenten, zoals condensatoren en weerstanden, die voor een nauwkeurige signaalverwerking met minimale signaalvervorming zorgen.

De versterker heeft ook meerdere analoge stereo-ingangen, waardoor je verschillende audiobronnen zoals een platenspeler, een cd-speler of een mediaspeler kunt aansluiten. Bovendien beschikt de PMA900HNE over een speciale phono-ingang met een geïntegreerde phono-voorversterker voor het aansluiten van een platenspeler.

Pluspunten
 • Inclusief afstandsbediening voor gebruiksgemak
 • Digitale en analoge aansluitingen
 • Ingebouwde DAC
 • Stevige behuizing
 • Hoogwaardige audiocomponenten
Minpunten
 • Prijzig

De Denon PMA900HNE is verkrijgbaar bij:

4. Sonos Amp – Beste draadloze versterker

Sonos Amp - Draadloze versterker
Bekijk stereo versterker

De beste draadloze versterker die op dit moment verkrijgbaar is, is de Amp van het merk Sonos. Sonos staat bekend om de hoogkwalitatieve speakers en audiocomponenten die zij maken, het gebruiksgemak en de mogelijkheid om een audiosysteem naar wens samen te stellen en eventueel op een later moment uit te breiden met meer componenten en/of speakers.

De veelzijdige versterker levert 125 watt vermogen per kanaal, waardoor het in staat is om meerdere luidsprekers aan te sturen en een krachtig en helder geluid te produceren. De versterker maakt deel uit van het Sonos-ecosysteem, wat betekent dat je het kunt integreren met andere Sonos-producten om een multiroom-audiosysteem te creëren. Hiermee kun je muziek synchroniseren en afspelen in meerdere kamers in je huis, en zelfs verschillende nummers afspelen in verschillende kamers.

De Sonos Amp ondersteunt zowel wifi als Bluetooth. Hiermee kun je draadloos muziek streamen vanaf je smartphone, tablet of laptop via populaire streamingdiensten zoals Spotify, Apple Music en Deezer. De versterker heeft ook verschillende bedrade aansluitingen, waaronder een HDMI ARC-ingang voor het aansluiten van je tv en het verbeteren van het geluid van je surround set. Bovendien zijn er analoge RCA-ingangen beschikbaar voor het aansluiten van externe audiobronnen, zoals een cd-speler of een platenspeler met een phono-voorversterker.

Met behulp van de Sonos-app kan de Amp automatisch de audioweergave aanpassen aan de akoestiek van de kamer met behulp van Trueplay. Trueplay analyseert de kamerakoestiek en past de audioweergave aan om een optimaal geluid te leveren, ongeacht waar de luidsprekers zich bevinden. De versterker is ook compatibel met populaire smart home oplossingen, zoals Apple AirPlay 2, Amazon Alexa en Google Assistant. Hiermee kun je de versterker bedienen met spraakcommando’s.

Pluspunten
 • Slimme versterker
 • Analoge en digitale aansluitingen
 • Bluetooth en wifi
 • Compatibel met andere Sonos producten
 • Ondersteunt spraakcommando’s
Minpunten
 • Geen voorversterker voor platenspelers

De Sonos Amp is verkrijgbaar bij:

5. Yamaha WXA-50 MusicCast – Beste versterker met internetradio

Yamaha WXA-50 MusicCast - Zilver
Bekijk stereo versterker

De Yamaha WXA-50 MusicCast is de beste versterker met internetradio. Internetradio is een opkomend fenomeen en niet te verwarren met DAB+. DAB+ kan alleen lokale radiostations die via de ether digitaal uitzenden ontvangen, terwijl je met een internetradio naar alle muziekstations overal ter wereld kunt luisteren.

De Yamaha WXA-50 is een compacte en veelzijdige versterker die is ontworpen om draadloos audio te streamen en te genieten van hoogwaardige geluidsprestaties. De Yamaha WXA-50 levert 55 watt vermogen per kanaal. Hoewel het compact van formaat is, biedt het voldoende vermogen om luidsprekers aan te sturen en een helder en dynamisch geluid te produceren.

De versterker ondersteunt wifi en Bluetooth, waardoor je draadloos muziek kunt streamen vanaf je smartphone, tablet of laptop/PC. Je kunt ook gebruikmaken van populaire streamingdiensten zoals Spotify en Deezer. De versterker heeft verschillende bedrade aansluitingen, waaronder een optische digitale ingang, een coaxiale digitale ingang en analoge RCA-ingangen. Hierdoor kun je externe audiobronnen zoals een tv, cd-speler of platenspeler aansluiten.

De versterker kan worden bediend via de intuïtieve MusicCast-app op je smartphone of tablet. Met de app kun je muziekbronnen selecteren, het volume regelen en de versterker aanpassen aan je voorkeuren. Daarnaast wordt de versterker geleverd met een afstandsbediening voor eenvoudige bediening. De Yamaha WXA-50 is ook compatibel met populaire smart home oplossingen, zoals Amazon Alexa en Google Assistant. Hiermee kun je de versterker bedienen met spraakcommando’s.

Pluspunten
 • Slimme versterker
 • Analoge en digitale aansluitingen
 • Wifi en Bluetooth
 • Afstandsbediening meegeleverd
 • Te bedienen met de app
Minpunten
 • Kleine afstandsbediening die je snel kwijtraakt

De Yamaha WXA-50 MusicCast is verkrijgbaar bij:

Met een goede versterker kun je niet alleen naar je favoriete muziek luisteren, maar ook in de beste kwaliteit. Door de veelzijdigheid heb je meerdere afspeelopties, omdat je de versterkers die tegenwoordig verkrijgbaar zijn op meerdere manieren te verbinden zijn. Denk dan aan traditionele RCA-aansluitingen tot aan digitale aansluitopties en draadloze verbindingen via Bluetooth en wifi. Uiteraard wil je dan ook de beste versterker kopen die er is, maar waar moet je op letten bij het kopen van een versterker?

Vermogen van de versterker

Iedere versterker heeft een bepaald vermogen en het vermogen bepaalt uiteindelijk in hoeverre je van de muziek kunt genieten. Meer Watt aan vermogen betekent automatisch een voller en harder geluid. Daarnaast is het belangrijk dat de versterker is uitgerust met een DAC, zodat digitale signalen in de beste kwaliteit worden omgezet naar analoge signalen en andere merkgebonden oplossingen waarmee de audiokwaliteit wordt verbeterd. Vrijwel ieder merk heeft zijn eigen techniek om dit te bewerkstelligen.

Aansluitopties

De meeste versterkers hebben verschillende aansluitopties, zoals optisch (digitaal), coax (digitaal) en RCA (analoog). Er zijn ook versterkers die meer opties bieden, zoals het draadloos verbinden van luidsprekers via wifi of die te verbinden zijn met een smartphone of tablet via Bluetooth. Bepaal voor jezelf welke bronnen je het vaakst wil gebruiken en of de mogelijkheid er is om die bronnen ook aan te sluiten en/of met de versterker te verbinden.

Slimme versterker of niet?

Een slimme versterker kan een aanvulling zijn op je huidige smart home oplossing en het grote voordeel hiervan is dat je met behulp van spraakcommando’s direct muziek kunt afspelen als je daar zin in hebt. De meeste versterkers ondersteunen meerdere smart home platformen, zoals Google en Alexa.

Versterkers vergelijken

We hebben nog een laatste tip voor je. Het is verstandig om de versterkers die je wil kopen te vergelijken. Vergelijk ze niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en welke functies ze hebben. Houd ook rekening met de tips die we je hebben gegeven, zodat je uiteindelijk de beste versterker koopt en van je favoriete muziek kunt genieten.

Veelgestelde vragen over versterkers

 • Waar is een versterker voor nodig?

  Een versterker is nodig om signalen van externe audiobronnen te kunnen vertalen naar het geluid dat je hoort via de luidsprekers. Feitelijk stuurt een versterker dus de aangesloten luidsprekers aan.

 • Hoe werkt een versterker?

  Een versterker ontvangt signalen van apparaten die draadloos of met draad zijn verbonden of aangesloten en vertaalt de signalen naar analoge signalen die naar de speakers worden uitgezonden.

 • Hoe sluit je een versterker aan?

  Een versterker kun je op verschillende manieren aansluiten. De wijze van aansluiten is vooral afhankelijk van de externe bronnen die je wil aansluiten of met de versterker wil verbinden.

 • Hoeveel speakers kun je aansluiten op een versterker?

  Hoeveel speakers je op een versterker kan aansluiten, is afhankelijk per model. Bij stereo versterkers heb je doorgaans de optie om maximaal 2 luidsprekers aan te sluiten, terwijl er ook modellen zijn die tot wel 12 luidsprekers ondersteunen.

 • Hoe duur is een versterker?

  Een goede versterker voor thuisgebruik kost gemiddeld tussen de € 700,- en € 1000,-.

 • Plaats een reactie