De 5 beste stereo versterkers van 2024

Een goed stukje muziek begint met een stereo versterker. Je hebt het product nodig als je bijvoorbeeld een cd-speler of platenspeler hebt, maar ook als je naar je favoriete playlist op Spotify wil luisteren of gewoon de radio wil aanzetten. Stereo versterkers komen in alle soorten, maten en prijsklasse die je maar kunt bedenken en je wil natuurlijk wel de beste stereo versterker kopen die er is. Maar wat is de beste stereo versterker?

In ons artikel vertellen we niet alleen meer over stereo versterkers en waar je op moet letten als je er een wil aanschaffen, maar we hebben ook een aantal stereo versterkers uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste stereoversterkers van 2024 zijn. Zodat je direct de modellen kunt vergelijken en een weloverwogen beslissing kunt nemen. We willen je ook adviseren om altijd voor je aanschaf een stereo versterker review te lezen. In een review kun je lezen hoe andere gebruikers de door hen aangeschafte stereo versterker ervaren en wat de voor- en nadelen van de stereo versterker zijn.

Merk
Model
1
Marantz PM7000N zwart Stereo versterker
Marantz
PM7000N
2
Yamaha A-S201 Versterker - Zilver
Yamaha
A-S201
3
Denon PMA900HNE Zilver
Denon
PMA900HNE
4
Sonos Amp - Draadloze versterker
Sonos
Amp
5
Yamaha WXA-50 MusicCast - Zilver
Yamaha
WXA-50 MusicCast

Dit zijn ze, de 5 beste stereo versterkers van 2024

1. Marantz PM7000N – Beste versterker met wifi

Marantz PM7000N zwart Stereo versterker
Bekijk stereo versterker

De Marantz PM7000N is de beste versterker met wifi die op dit moment verkrijgbaar is. Marantz is een bekend merk op de markt die bekendstaat om het produceren van hoogkwalitatieve audiocomponenten. Daar is de PM7000N geen uitzondering op.

De high-end versterker levert 2 x 60 watt vermogen, wat betekent dat die voldoende kracht heeft om luidsprekers aan te sturen en een uitstekende geluidskwaliteit weer te geven. Het apparaat maakt gebruik van Marantzs eigen Hyper Dynamic Amplifier Modules (HDAM’s) om een nauwkeurige en gedetailleerde audioweergave te garanderen.

Met de ingebouwde netwerkfunctionaliteit kan de Marantz PM7000N verbinding maken met internetradio, streamingdiensten zoals Spotify en Deezer, en de muziek die je lokaal hebt opgeslagen. Het ondersteunt ook draadloze streaming via Bluetooth en AirPlay 2.

Naast de netwerkfuncties heeft de versterker ook digitale ingangen, waaronder een optische en coaxiale ingang, zodat je externe componenten kunt aansluiten. Denk dan aan een blu-ray disc-speler of een televisie. Er is ook een USB-aansluiting voor directe verbinding met een computer. Traditionele analoge stereo-ingangen, waaronder een phono-ingang voor het aansluiten van een platenspeler,zijn ook aanwezig.

De PM7000N wordt geleverd met een afstandsbediening en kan ook worden bediend via de Marantz-app voor op smartphones en tablets. De app biedt extra functies, zoals het bladeren door muziekbibliotheken en het aanpassen van de instellingen.

Kenmerken van de Marantz PM7000N

Geluidskwaliteit
Bouwkwaliteit
Bediening
Prijs
Pluspunten
 • Wifi en Bluetooth
 • Sublieme audiokwaliteit
 • Ondersteunt Airplay 2
 • Phono-ingang voor platenspelers
 • Afstandsbediening voor gebruiksgemak
Minpunten
 • Prijzig

De Marantz PM7000N is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Bluetooth
Ja
Wifi
Ja
Vermogen
60 tot 80 Watt
Type home Cinema-set
2.1
Multiroom
Ja
Afstandsbediening
Ja

2. Yamaha A-S201 – Beste multiroom versterker

Yamaha A-S201 Versterker - Zilver
Bekijk stereo versterker

De beste multiroom versterker die je op dit moment kunt aanschaffen, is de A-S201 van het merk Yamaha. Yamaha is al jaren een gerenommeerd merk en deze versterker is gebouwd om een hoogkwalitatieve geluidsweergave te bieden en de gebruiker gebruiksgemak te geven.

De A-S201 levert 100 watt vermogen per kanaal, waardoor het in staat is om luidsprekers moeiteloos aan te sturen. Het vermogen zorgt voor een mooi, vol en dynamisch geluid. De versterker is voorzien van het TOP-ART-ontwerpconcept, dat ervoor zorgt dat de interne componenten zo min mogelijk worden aangetast door externe ruis en interferentie. Dit draagt bij aan een nauwkeurige en heldere audioweergave.

De Yamaha A-S201 heeft een optische en een coaxiale digitale ingang, waardoor je digitale audiobronnen zoals een Blu-ray disc-speler, een tv of een mediaspeler rechtstreeks kunt aansluiten. Digitale bronnen worden in de hoogste kwaliteit weergegeven, te danken aan de ingebouwde DAC. Naast de digitale ingangen heeft de versterker ook meerdere analoge stereo-ingangen, waardoor je andere audiobronnen zoals een platenspeler, een cassettedeck of een mediaspeler kunt aansluiten. Bovendien heeft de versterker een speciale phono-ingang voor het aansluiten van een platenspeler zonder dat een extra phono-voorversterker nodig is.

De versterker heeft ook een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface met draaiknoppen voor volumeregeling, bas- en treble-instellingen, balansregeling en het selecteren van bronnen. Deze traditionele bedieningselementen maken het gemakkelijk om de versterker aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren en het roept fijne herinnering op aan de tijd waarin je de versterker binnen het huishouden bedient.

Kenmerken van de Yamaha A-S201

Geluidskwaliteit
Bouwkwaliteit
Bediening
Prijs
Pluspunten
 • Traditionele bediening
 • Zowel analoge als digitale aansluitingen
 • Ingebouwde DAC
 • 100 Watt vermogen per kanaal
 • Geschikt voor platenspelers
Minpunten
 • Geen loudness functie

De Yamaha A-S201 is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Bluetooth
Nee
Wifi
Nee
Vermogen
100 Watt
Type home Cinema-set
2.0
Multiroom
Nee
Afstandsbediening
Ja

3. Denon PMA900HNE – Beste versterker met Bluetooth

Denon PMA900HNE Zilver
Bekijk stereo versterker

De Denon PMA900HNE is de beste versterker met Bluetooth die je op dit moment kunt bestellen. Denon is een wereldberoemd merk op het gebied van audio en veel gebruikers zijn lyrisch over de versterkers en home cinema sets die zij produceren. De PMA900HNE staat bekend om zijn hoogwaardige prestaties en uitgebreide mogelijkheden om de versterker aan te sluiten. Daaronder analoge en digitale aansluitingen en de mogelijkheid om de versterker via wifi met het netwerk te verbinden.

De versterker levert 2 x 70 watt vermogen bij 4 ohm en 2 x 45 watt vermogen bij 8 ohm. Dit zorgt voor voldoende vermogen om luidsprekers aan te sturen en een dynamisch en helder geluid te leveren. De ingebouwde DAC draagt bij aan een uitstekende conversie van digitaal naar analoog signaal. Waardoor muziek vanaf een mediaspeler of computer ook in de beste kwaliteit wordt weergegeven.

Denon heeft de PMA900HNE ontworpen met zorgvuldig geselecteerde audiocomponenten om de geluidskwaliteit te optimaliseren. Dit omvat hoogwaardige elektrische componenten, zoals condensatoren en weerstanden, die voor een nauwkeurige signaalverwerking met minimale signaalvervorming zorgen.

De versterker heeft ook meerdere analoge stereo-ingangen, waardoor je verschillende audiobronnen zoals een platenspeler, een cd-speler of een mediaspeler kunt aansluiten. Bovendien beschikt de PMA900HNE over een speciale phono-ingang met een geïntegreerde phono-voorversterker voor het aansluiten van een platenspeler.

Kenmerken van de Denon PMA900HNE

Geluidskwaliteit
Bouwkwaliteit
Bediening
Prijs
Pluspunten
 • Inclusief afstandsbediening voor gebruiksgemak
 • Digitale en analoge aansluitingen
 • Ingebouwde DAC
 • Stevige behuizing
 • Hoogwaardige audiocomponenten
Minpunten
 • Prijzig

De Denon PMA900HNE is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Bluetooth
Ja
Wifi
Ja
Vermogen
170 Watt
Type home Cinema-set
2.0
Multiroom
Ja
Afstandsbediening
Ja

4. Sonos Amp – Beste draadloze versterker

Sonos Amp - Draadloze versterker
Bekijk stereo versterker

De beste draadloze versterker die op dit moment verkrijgbaar is, is de Amp van het merk Sonos. Sonos staat bekend om de hoogkwalitatieve speakers en audiocomponenten die zij maken, het gebruiksgemak en de mogelijkheid om een audiosysteem naar wens samen te stellen en eventueel op een later moment uit te breiden met meer componenten en/of speakers.

De veelzijdige versterker levert 125 watt vermogen per kanaal, waardoor het in staat is om meerdere luidsprekers aan te sturen en een krachtig en helder geluid te produceren. De versterker maakt deel uit van het Sonos-ecosysteem, wat betekent dat je het kunt integreren met andere Sonos-producten om een multiroom-audiosysteem te creëren. Hiermee kun je muziek synchroniseren en afspelen in meerdere kamers in je huis, en zelfs verschillende nummers afspelen in verschillende kamers.

De Sonos Amp ondersteunt zowel wifi als Bluetooth. Hiermee kun je draadloos muziek streamen vanaf je smartphone, tablet of laptop via populaire streamingdiensten zoals Spotify, Apple Music en Deezer. De versterker heeft ook verschillende bedrade aansluitingen, waaronder een HDMI ARC-ingang voor het aansluiten van je tv en het verbeteren van het geluid van je surround set. Bovendien zijn er analoge RCA-ingangen beschikbaar voor het aansluiten van externe audiobronnen, zoals een cd-speler of een platenspeler met een phono-voorversterker.

Met behulp van de Sonos-app kan de Amp automatisch de audioweergave aanpassen aan de akoestiek van de kamer met behulp van Trueplay. Trueplay analyseert de kamerakoestiek en past de audioweergave aan om een optimaal geluid te leveren, ongeacht waar de luidsprekers zich bevinden. De versterker is ook compatibel met populaire smart home oplossingen, zoals Apple AirPlay 2, Amazon Alexa en Google Assistant. Hiermee kun je de versterker bedienen met spraakcommando’s.

Kenmerken van de Sonos Amp

Geluidskwaliteit
Bouwkwaliteit
Bediening
Prijs
Pluspunten
 • Slimme versterker
 • Analoge en digitale aansluitingen
 • Bluetooth en wifi
 • Compatibel met andere Sonos producten
 • Ondersteunt spraakcommando’s
Minpunten
 • Geen voorversterker voor platenspelers

De Sonos Amp is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Bluetooth
Nee
Wifi
Ja
Vermogen
125 Watt
Type home Cinema-set
2.0
Multiroom
Nee
Afstandsbediening
Nee

5. Yamaha WXA-50 MusicCast – Beste versterker met internetradio

Yamaha WXA-50 MusicCast - Zilver
Bekijk stereo versterker

De Yamaha WXA-50 MusicCast is de beste versterker met internetradio. Internetradio is een opkomend fenomeen en niet te verwarren met DAB+. DAB+ kan alleen lokale radiostations die via de ether digitaal uitzenden ontvangen, terwijl je met een internetradio naar alle muziekstations overal ter wereld kunt luisteren.

De Yamaha WXA-50 is een compacte en veelzijdige versterker die is ontworpen om draadloos audio te streamen en te genieten van hoogwaardige geluidsprestaties. De Yamaha WXA-50 levert 55 watt vermogen per kanaal. Hoewel het compact van formaat is, biedt het voldoende vermogen om luidsprekers aan te sturen en een helder en dynamisch geluid te produceren.

De versterker ondersteunt wifi en Bluetooth, waardoor je draadloos muziek kunt streamen vanaf je smartphone, tablet of laptop/PC. Je kunt ook gebruikmaken van populaire streamingdiensten zoals Spotify en Deezer. De versterker heeft verschillende bedrade aansluitingen, waaronder een optische digitale ingang, een coaxiale digitale ingang en analoge RCA-ingangen. Hierdoor kun je externe audiobronnen zoals een tv, cd-speler of platenspeler aansluiten.

De versterker kan worden bediend via de intuïtieve MusicCast-app op je smartphone of tablet. Met de app kun je muziekbronnen selecteren, het volume regelen en de versterker aanpassen aan je voorkeuren. Daarnaast wordt de versterker geleverd met een afstandsbediening voor eenvoudige bediening. De Yamaha WXA-50 is ook compatibel met populaire smart home oplossingen, zoals Amazon Alexa en Google Assistant. Hiermee kun je de versterker bedienen met spraakcommando’s.

Kenmerken van de Yamaha WXA-50 MusicCast

Geluidskwaliteit
Bouwkwaliteit
Bediening
Prijs
Pluspunten
 • Slimme versterker
 • Analoge en digitale aansluitingen
 • Wifi en Bluetooth
 • Afstandsbediening meegeleverd
 • Te bedienen met de app
Minpunten
 • Kleine afstandsbediening die je snel kwijtraakt

De Yamaha WXA-50 MusicCast is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Bluetooth
Ja
Wifi
Ja
Vermogen
140 W
Type home Cinema-set
2.1
Multiroom
Ja
Afstandsbediening
Ja

Waar moet je op letten bij het kopen van een stereo versterker?

Met een goede stereo versterker kun je niet alleen naar je favoriete muziek luisteren, maar ook in de beste kwaliteit. Door de veelzijdigheid heb je meerdere afspeelopties, omdat je de stereo versterkers die tegenwoordig verkrijgbaar zijn op meerdere manieren te verbinden zijn. Denk dan aan traditionele RCA-aansluitingen tot aan digitale aansluitopties en draadloze verbindingen via Bluetooth en wifi. Uiteraard wil je dan ook de beste stereo versterker kopen die er is, maar waar moet je op letten bij het kopen van een stereo versterker?

Vermogen van de stereo versterker

Iedere stereo versterker heeft een bepaald vermogen en het vermogen bepaalt uiteindelijk in hoeverre je van de muziek kunt genieten. Meer Watt aan vermogen betekent automatisch een voller en harder geluid. Daarnaast is het belangrijk dat de stereo versterker is uitgerust met een DAC, zodat digitale signalen in de beste kwaliteit worden omgezet naar analoge signalen en andere merkgebonden oplossingen waarmee de audiokwaliteit wordt verbeterd. Vrijwel ieder merk heeft zijn eigen techniek om dit te bewerkstelligen.

Aansluitopties van de stereo versterker

De meeste stereo versterkers hebben verschillende aansluitopties, zoals optisch (digitaal), coax (digitaal) en RCA (analoog). Er zijn ook stereo versterkers die meer opties bieden, zoals het draadloos verbinden van luidsprekers via wifi of die te verbinden zijn met een smartphone of tablet via Bluetooth. Bepaal voor jezelf welke bronnen je het vaakst wil gebruiken en of de mogelijkheid er is om die bronnen ook aan te sluiten en/of met de stereo versterker te verbinden.

Slimme stereo versterker of niet?

Een slimme stereo versterker kan een aanvulling zijn op je huidige smart home oplossing en het grote voordeel hiervan is dat je met behulp van spraakcommando’s direct muziek kunt afspelen als je daar zin in hebt. De meeste stereo versterkers ondersteunen meerdere smart home platformen, zoals Google en Alexa.

Stereo versterkers vergelijken

We hebben nog een laatste tip voor je. Het is verstandig om de stereo versterker die je wil kopen te vergelijken. Vergelijk ze niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en welke functies ze hebben. Houd ook rekening met de tips die we je hebben gegeven, zodat je uiteindelijk de beste stereo versterker koopt en van je favoriete muziek kunt genieten.

Ben je van plan om een stereo versterker te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over stereo versterkers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over stereo versterkers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een stereo versterker en vind je dat jouw stereo versterker getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw stereo versterker makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over versterkers

 • Waar is een versterker voor nodig?

  Een versterker is nodig om signalen van externe audiobronnen te kunnen vertalen naar het geluid dat je hoort via de luidsprekers. Feitelijk stuurt een versterker dus de aangesloten luidsprekers aan.

 • Hoe werkt een versterker?

  Een versterker ontvangt signalen van apparaten die draadloos of met draad zijn verbonden of aangesloten en vertaalt de signalen naar analoge signalen die naar de speakers worden uitgezonden.

 • Hoe sluit je een versterker aan?

  Een versterker kun je op verschillende manieren aansluiten. De wijze van aansluiten is vooral afhankelijk van de externe bronnen die je wil aansluiten of met de versterker wil verbinden.

 • Hoeveel speakers kun je aansluiten op een versterker?

  Hoeveel speakers je op een versterker kan aansluiten, is afhankelijk per model. Bij stereo versterkers heb je doorgaans de optie om maximaal 2 luidsprekers aan te sluiten, terwijl er ook modellen zijn die tot wel 12 luidsprekers ondersteunen.

 • Hoe duur is een versterker?

  Een goede versterker voor thuisgebruik kost gemiddeld tussen de € 700,- en € 1000,-.

Zo hebben we de stereo versterkers in dit artikel getest.

Tijdens het testen van de stereo versterkers zijn er een aantal punten waar wij extra op gelet hebben. We hebben tijdens het testen geluisterd naar de geluidskwaliteit bij verschillende volumes en met verschillende muziekgenres. Daarbij hebben wij gelet op eventuele vervorming, ruis of andere ongewenste geluiden. Ook hebben we gekeken naar het vermogen van de stereo versterkers. Zorg ervoor dat het vermogen van de versterker overeenkomt met de vereisten van je luidsprekers om te voorkomen dat ze beschadigd raken. Daarnaast hebben we alle beschikbare ingangen en uitgangen getest om ervoor te zorgen dat ze goed werken. Ook hebben we gekeken of de stereo versterker niet oververhit raakt tijdens gebruik. Oververhitting kan leiden tot prestatieproblemen en zelfs tot beschadiging van de versterker. Nog een puntje waar we op gelet hebben is de algemene bouwkwaliteit van de stereo versterker, inclusief de materialen, knoppen, schakelaars en aansluitingen. Hierbij hebben we gekeken of alles stevig en duurzaam aanvoelt. Ook hebben we alle functies van de stereo versterker uitgetest, zoals equalizers, balansregelingen, en eventuele speciale effecten of instellingen. Daarnaast hebben we ook gekeken of de versterker compatibel is met andere apparaten die je wilt aansluiten, zoals televisies, cd-spelers, draaitafels, enzovoort.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie