De 5 beste keepershandschoenen van 2024

Sta jij onder de lat bij je voetbalvereniging en ben jij een keeper die alle ballen die op je afgevuurd worden moet stoppen? Dan heb je natuurlijk goede keepershandschoenen nodig. Als je op zoek gaat naar een paar handschoenen zul je zien dat er enorm veel keuze is. Je hebt keuze uit uiteenlopende merken en modellen en je wil natuurlijk de beste keepershandschoenen kopen die er zijn. Maar wat zijn de beste keepershandschoenen?

In ons artikel vertellen we niet alleen meer over de keepershandschoenen die je kunt bestellen en waar je op moet letten, maar we hebben ook een aantal keepershandschoenen uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste keepershandschoenen van 2024 zijn. Zodat je direct kunt beginnen met vergelijken en een goede keuze kunt maken. We willen je ook adviseren om altijd voor je aanschaf een keepershandschoenen review te lezen. In een review kun je lezen hoe andere gebruikers de door hen aangeschafte keepershandschoenen ervaren en wat de voor- en nadelen van de keepershandschoenen zijn.

Merk
Model
1
Adidas Predator GL Pro Blue Solar
Adidas
Predator GL Pro Blue Solar Yellow
2
Stanno Ultimate Grip JR II Keepershandschoenen
Stanno
Ultimate Grip JR II
3
Gladiator Sports Dazzle 1 Keepershandschoenen volwassenen
Gladiator Sports
Dazzle 1
4
Keepershandschoenen fingersave Hybrid db SKILLS Eleven
DB
Hybrid db SKILLS Eleven
5
Uhlsport Comfort Absolutgrip HN Keepershandschoenen
Uhlsport
Comfort Absolutgrip HN

Dit zijn ze, de 5 beste keepershandschoenen van 2024

1. Adidas Predator GL Pro Blue Solar Yellow – Beste keepershandschoenen voor gras

Adidas Predator GL Pro Blue Solar
Bekijk keepershandschoen

De beste keepershandschoenen voor gras die je op dit moment kunt kopen, zijn de Predator GL Pro Blue Solar Yellow van het merk Adidas. Door de gebreide handrug en demping in de palmen, heb je de volledige grip en controle over de ballen die op je worden afgevuurd.

De handschoenen hebben een stoer uiterlijk en een speciale kleurensamenstelling die intimiderend is. De spits van de tegenpartij weet dat hij een tandje bij moet zetten als hij je met deze handschoenen op doel ziet staan. Door de compressie sluiting rond de pols blijven de handschoenen goed zitten en heb je maximale controle.

De handschoenen zijn gemaakt van latex, polyurethaan en polyester en zijn ook in meerdere maten verkrijgbaar.

Pluspunten
 • Maximale grip en controle
 • Bijzondere samenstelling van kleuren
 • Compressie sluiting rond de pols
 • Duurzaam
 • Maximale demping in de handpalmen
Minpunten
 • Prijzig

De Adidas Predator GL Pro Blue Solar Yellow is verkrijgbaar bij:

2. Stanno Ultimate Grip JR II – Beste keepershandschoenen voor kinderen

Stanno Ultimate Grip JR II Keepershandschoenen
Bekijk keepershandschoen

De Stanno Ultimate Grip JR II zijn de beste keepershandschoenen voor kinderen die je op dit moment kunt bestellen. Deze handschoenen zijn ontworpen om jonge voetballers optimale grip en bescherming te bieden tijdens het voetballen.

Deze keepershandschoenen zijn uitgerust met een speciaal type grip foam op de handpalmen. Dit foam is ontworpen om de grip op de bal te verbeteren, waardoor de spelers de bal beter kunnen vasthouden en controle over de bal kunnen houden tijdens het vangen of gooien.

Door de extra padding of verstevigingen op bepaalde gebieden, zoals de vingers en de handrug, zijn spelers optimaal beschermd tegen impact. De Stanno Ultimate Grip JR II keepers handschoenen hebben een speciale pasvorm die is afgestemd op de handen van jongere spelers. Ze hebben een klittenbandsluiting rond de pols voor een stevige en verstelbare pasvorm.

Pluspunten
 • Speciaal voor kinderen
 • Optimaal draagcomfort
 • Speciaal type foam voor meer grip
 • Optimale bescherming
 • Verstelbare pasvorm
Minpunten
 • Geen fingersave

De Stanno Ultimate Grip JR II is verkrijgbaar bij:

3. Gladiator Sports Dazzle 1 – Beste goedkope keepershandschoenen

Gladiator Sports Dazzle 1 Keepershandschoenen volwassenen
Bekijk keepershandschoen

De Dazzle 1 van Gladiator Sports zijn de beste goedkope keepershandschoenen die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn. Deze handschoenen zijn speciaal gemaakt voor keepers die op gras, op kunstgras en in de zaal voetballen en ze bieden een optimale bescherming van de handen, vingers en polsen.

Deze handschoenen hebben een platte vinger en zijn erop gemaakt om meer grip en controle over de bal te hebben. Handig wanneer je ballen uit het net probeert te houden, maar ook als je moet uitgooien. Een ander voordeel is dat de keepershandschoenen een verwijderbare fingersave hebben.

Pluspunten
 • Optimaal comfort
 • Optimale grip
 • Duurzaam
 • Verwijderbare fingersave
 • Voor junioren en volwassenen
Minpunten
 • Prijs nog aan de hoge kant voor simpele keepershandschoenen

De Gladiator Sports Dazzle 1 is verkrijgbaar bij:

4. DB Hybrid db SKILLS Eleven – Beste keepershandschoenen met fingersave

Keepershandschoenen fingersave Hybrid db SKILLS Eleven
Bekijk keepershandschoen

De beste keepershandschoenen met fingersave zijn de Hybrid db SKILLS Eleven van het merk DB. Deze handschoenen zijn gemaakt om je handen, polsen en vingers optimaal te beschermen, terwijl je ook altijd volledige grip en controle over de bal hebt.

Deze handschoenen zijn gemaakt van latex, foam, polyurethaan en Velcro en deze materialen worden ook gebruikt bij het vervaardigen van keepershandschoenen uit het hoogste segment. Zo weet je zeker dat je een paar handschoenen hebt waarmee je op het veld kunt verschijnen en waarmee je als keeper iedere wedstrijd weer optimaal presteert.

Pluspunten
 • Volledige controle en grip
 • Gemaakt van duurzame materialen
 • Stijlvolle vormgeving
 • Fingersave
 • Optimaal draagcomfort
Minpunten
 • Prijzig

De DB Hybrid db SKILLS Eleven is verkrijgbaar bij:

5. Uhlsport Comfort Absolutgrip HN – Beste zwarte keepershandschoenen

Uhlsport Comfort Absolutgrip HN Keepershandschoenen
Bekijk keepershandschoen

De beste zwarte keepershandschoenen die op dit moment verkrijgbaar zijn, zijn de Comfort Absolutgrip HN van het merk Uhlsport. Een bekend merk in de sportwereld die hoogkwalitatieve producten maakt. Deze handschoenen zijn ontworpen om keepers een combinatie van comfort en superieure grip te bieden tijdens het voetballen. De handschoenen zijn ook duurzaam en speciaal ontworpen voor intensief gebruik.

De handpalmen van de handschoenen zijn gemaakt van een speciale Absolutgrip-latex. Deze latex is ontworpen om uitstekende grip te bieden in zowel droge als natte omstandigheden, waardoor keepers de bal beter kunnen vasthouden en de controle hebben.

De letters HN staan voor Half Negative. Dit is een specifiek snit ontwerp waarbij de binnennaden van de vingers naar binnen worden getrokken, waardoor de handschoen dichter op de vingers ligt voor een betere pasvorm en meer controle.. De handschoenen zijn ontworpen met een focus op comfort. Ze hebben een anatomische pasvorm die is afgestemd op de vorm van de hand, waardoor ze comfortabel en goed aansluitend aanvoelen tijdens het dragen.

Pluspunten
 • Duurzaam
 • Specifiek snit ontwerp voor goede pasvorm
 • Optimaal draagcomfort
 • Geschikt voor droge en natte omstandigheden
 • Optimale grip
Minpunten
 • Prijzig

De Uhlsport Comfort Absolutgrip HN is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van keepershandschoenen?

Goede keepershandschoenen zijn een cruciaal onderdeel van je outfit als je wekelijks onder de lat staat bij je voetbalvereniging. Met goede keepershandschoenen heb je niet alleen optimale grip over de bal, maar je handen, vingers en polsen zijn ook goed beschermd tegen impact. Vergis je niet, want keepers krijgen wat te verduren in voetbalwedstrijden en zeker als ze meer dan eens onder vuur worden genomen. Daarom heb je goede handschoenen nodig, maar waar moet je op letten bij het kopen van keepershandschoenen?

Impact bescherming van de keepershandschoenen

Als eerste kijk je natuurlijk naar de impact bescherming die ze kunnen bieden. Je moet ballen kunnen tegenhouden zonder dat je lelijke blessures oploopt. Met goede bescherming kun je de ballen veilig tegenhouden en gedurende de wedstrijd optimaal presteren.

Pasvorm van de keepershandschoenen

Je hebt ook de juiste maat nodig, want de handschoenen moeten je handen goed omsluiten en het moet natuurlijk aanvoelen. Alleen dan ben je in staat om van volledige grip en controle te genieten en optimaal te presteren. Kijk ook naar extra functies, zoals een verwijderbare fingersave, waarmee je de handschoen ook echt naar je hand kan zetten.

Materialen van keepershandschoenen

Keepershandschoenen worden doorgaans van meerdere materialen gemaakt, zoals foam en latex. Bepaalde materialen zorgen voor meer comfort, meer bescherming en extra controle. In bijvoorbeeld zowel droge als natte weersomstandigheden.

Keepershandschoenen vergelijken

De laatste tip die we voor je hebben is om de keepershandschoenen die je wil bestellen  te vergelijken. Vergelijk ze niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en duurzaamheid. Houd ook rekening met de tips die we je al hebben gegeven, zodat je uiteindelijk de beste handschoenen koopt en straks als de volgende Courtois of Oblak de ballen uit het doel houdt.

Ben je van plan om keepershandschoenen te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over keepershandschoenen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over keepershandschoenen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van keepershandschoenen en vind je dat jouw keepershandschoenen getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw keepershandschoenen makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over keepershandschoenen

 • Welke maat keepershandschoenen heb ik nodig?

  Je kunt het beste je hand opmeten door een meetlint over de knokkels van de vingers te leggen. De duim meet je niet mee. De handomvang is vaak de maat van de keepershandschoenen. Je kunt ze ook in een sportwinkel passen om te bepalen of ze de juiste maat en pasvorm hebben.

 • Hoe duur zijn goede keepershandschoenen?

  Goede keepershandschoenen kosten al snel tussen de € 70,- en € 150,-.

 • Hoe krijg je grip op je keepershandschoenen?

  Als je meer grip wil is het belangrijk dat je keepershandschoenen koopt met bepaalde kenmerken die voor meer grip zorgen, maar het is ook algemeen bekend om voor de wedstrijd je handschoenen iets vochtig te maken als je meer grip en controle wil hebben.

 • Kunnen keepershandschoenen in de wasmachine?

  Bepaalde modellen keepershandschoenen kunnen in de wasmachine, maar dat is afhankelijk van het merk en het model. Lees daarom goed de instructies en het advies vanuit het merk hoe je de handschoenen het beste kunt wassen.

 • Wat is Fingersave bij keepershandschoenen?

  Fingersave is een techniek waarbij wordt voorkomen dat de vingers kunnen dubbelklappen. Het dubbelklappen van vingers kan ervoor zorgen dat een keer geblesseerd raakt en enkele weken tot zelfs maanden niet kan spelen. Afhankelijk van de ernst van de blessure die is opgelopen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie