De 5 beste SUP boards van 2024

Ben jij dol op water, maar wil je bijvoorbeeld lekker ronddobberen of op verkenning? Of wil je deelnemen aan races of de leukste trucs uithalen? Dan is suppen de ideale sport voor jou. Suppen wordt alsmaar populairder en je ziet steeds vaker mensen op een paddle board staan of zitten. Suppen is ook een veelzijdige sport en niet te verwarren met surfen. Ondanks dat het benodigde SUP board op een surfplank lijkt. Het is een compleet andere tak van sport.

Wat is het beste SUP board?

SUP boards heb je nodig om te kunnen suppen en het ene SUP board is het andere niet. Hoe kun je dan het beste SUP board kopen? Door jezelf goed in te lezen, jezelf kritische vragen te stellen over wat je wil en om te bepalen op welk niveau je wil en kan suppen. Beginnende suppers hebben namelijk een compleet ander board nodig dan de meer ervaren supper. je kunt ook altijd een SUP board test of SUP board review lezen, zodat je meer over de producten komt te weten en op basis van de informatie ook een weloverwogen beslissing kan nemen. Wij hebben alvast de beste modellen voor je bekeken.

Merk
Model
1
Mistral Spirit 13'2 - Opblaasbare supboard - 15PSI - Allround - Gevorderd - Suppen
Mistral
Spirit
2
Moai 10'6 allround SUP board set - Opblaasbare SUP board
MOAI
10'6 allround SUP board set
3
Starboard SUP boardKinderen
Starboard
SUP board
4
Jobe Duna 11.6 - Touring SUP board- SUP Board Set Compleet opblaasbaar
Jobe
Duna 11.6
5
NexxtStream SUP Board - Opblaasbaar Paddle Board
NexxtStream
SUP Board

Dit zijn ze, de 5 beste SUP boards van 2024

1. Mistral Spirit – Beste SUP board voor gevorderde

Mistral Spirit 13'2 - Opblaasbare supboard - 15PSI - Allround - Gevorderd - Suppen
Bekijk SUP board

De Spirit van het merk Mistral is het beste SUP board voor gevorderde die je op dit moment kunt kopen. Het is een opblaasbaar SUP board met een stijve en snelle constructie die gebruikt kan worden om snel te suppen of voor wedstrijden. Het board is smal en lang en 15 centimeter dik. Gemaakt van stevig PVC en ook geschikt voor alle leeftijden. De meegeleverde US Box zorgt ervoor dat je de keuze hebt uit verschillende vinnen. Het pakket wordt ook compleet geleverd met een handpomp, zodat je het board goed kunt oppompen en een opbergtas, zodat je het board en alle accessoires makkelijk kunt meenemen. Het is ook makkelijk om op die manier je board op te bergen als je ‘m eventjes niet nodig hebt.

Pluspunten
 • Snel en stijf design
 • Lang en smal board
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Gemaakt van PVC
 • Handpomp en opbergtas meegeleverd
Minpunten
 • Alleen voor gevorderde
 • Geen elektrische pomp

De Mistral Spirit is verkrijgbaar bij:

2. MOAI 10'6 allround SUP board set – Beste SUP set

Moai 10'6 allround SUP board set - Opblaasbare SUP board
Bekijk SUP board

De 10’6 allround SUP board set van het merk MOAI is de beste SUP set die je op dit moment kunt bestellen. Ga jij graag het water op en wil je heerlijke dobberen, meters maken of deelnemen aan races? Dan is het opblaasbare SUP board van MOAI de perfecte keuze. Het is een complete set en dat houdt in dat het SUP board met een strak design voor extra stabiliteit geleverd wordt met een backpack op wielen, een reparatiekit en een dubbelwerkende pomp.

Een groot pluspunt is dat je de SUP ook als kajak kunt gebruiken. Het product wordt geleverd met een kajak zitje en een verstelbare peddel van stevig fiberglass. Het board is ook een goede keuze, omdat het geschikt is voor alle leeftijden en het is gemaakt van stevig PVC.

Pluspunten
 • Complete set
 • Kajak zitje en peddel meegeleverd
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Gemaakt van PVC
 • Allround inzetbaar
Minpunten
 • Geen elektrische pomp

De MOAI 10'6 allround SUP board set is verkrijgbaar bij:

3. Starboard SUP board – Beste SUP board voor kinderen

Starboard SUP boardKinderen
Bekijk SUP board

Het SUP board van het merk Starboard is het beste SUP board voor kinderen die momenteel verkrijgbaar is. Het is wel een smal board, dus voor beginners is het wel een uitdagend board om kennis te maken met suppen. Desalniettemin is het board breed inzetbaar en vooral voor all-round cruising geschikt. Het board is makkelijk en snel op te pompen met de meegeleverde dubbele pomp en met de meegeleverde tas op wielen is het board en alle benodigde accessoires eenvoudig te vervoeren. Het board is stijlvol afgewerkt in felle kleuren en gemaakt van hoogkwalitatief kunststof.

Pluspunten
 • Lang en smal board
 • Geschikt voor kinderen
 • Dubbelwerkende pomp meegeleverd
 • Tas met wielen meegeleverd
 • Stijlvol afgewerkt
Minpunten
 • Gemaakt van kunststof

De Starboard SUP board is verkrijgbaar bij:

4. Jobe Duna 11.6 – Beste SUP board voor beginners

Jobe Duna 11.6 - Touring SUP board- SUP Board Set Compleet opblaasbaar
Bekijk SUP board

De Duna 11.6 van het merk Jobe is het beste SUP board voor beginners dat op dit moment verkrijgbaar is. De complete set stelt de beginnende supper in staat om het water te verkennen. Het board is opblaasbaar en gemaakt van stevig PVC. Het board wordt ook geleverd met een waterdichte tas, een verstelbare peddel van fiberglass, handpomp en een reparatiekit. Unieke kenmerken van het product zijn de bijzondere kleurstellingen van zowel het board als de meegeleverde accessoires en dat het EVA deck foam tot en met de achterzijde is doorgetrokken. Voor extra grip. Wat extra belangrijk is voor startende suppers die moeten leren om snel en makkelijk met het board te kunnen keren.

Pluspunten
 • Opblaasbaar
 • EVA deck foam tot en met de achterzijde
 • Gemaakt van PVC
 • Tas, pomp en peddel meegeleverd
 • Reparatiekit meegeleverd
Minpunten
 • Geen elektrische pomp

De Jobe Duna 11.6 is verkrijgbaar bij:

5. NexxtStream SUP Board – Beste goedkope SUP board

NexxtStream SUP Board - Opblaasbaar Paddle Board
Bekijk SUP board

Het SUP board van het merk NexxtStream is het beste goedkope SUP board dat momenteel in de markt verkrijgbaar is. Door het unieke design en de 3 vinnen is dit één van de beste SUP boards om mee te beginnen. Het board is binnen een mum van tijd opgepompt met de meegeleverde pomp terwijl het ook een groot voordeel is dat het board volledig op te vouwen en op te bergen is. Eventueel in de meegeleverde tas. Het board is gemaakt stevig en duurzaam EVA-schuim dat een lange levensduur garandeert terwijl het board ook de meest ideale dikte heeft van 15 centimeter. Uiteraard wordt het board voor starters ook geleverd met een peddel, pomp en reparatieset.

Pluspunten
 • Complete set
 • Ideaal voor beginners
 • Gemaakt van EVA
 • 15 cm dik
 • Volledig op te vouwen
Minpunten
 • Geen elektrische pomp

De NexxtStream SUP Board is verkrijgbaar bij:

Zoals je ziet zijn er verschillende soorten SUP boards die je kunt kopen. Je kunt kiezen uit massieve of opblaasbare SUP boards en je kunt ook keuzes maken uit complete pakketten of pakketten die minder accessoires bevatten. Uiteraard heeft het ook invloed op de prijs en je budget dat je te besteden hebt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een SUP board?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten wanneer je een SUP board wil kopen. Kijk goed naar de vorm en kijk ook of het model geschikt is voor het niveau waarop je wil en kan suppen. Bredere en kortere boards zijn stabieler terwijl lange en smalle boards sneller zijn. Smalle en lange boards zijn wel een stuk uitdagender. Je moet ook goed kijken naar de materialen waar een SUP board van is gemaakt. Stevige en duurzame materialen, zoals PVC en EVA schuim zorgen voor een langere levensduur van je product.

Complete pakketten

Je doet er ook verstandig aan om te kijken naar complete pakketten. Complete pakketten bevatten vaak alle benodigdheden om te kunnen suppen. Denk aan het board zelf, maar ook handige accessoires, zoals een handpomp, opbergtas en een reparatiekit. Zo kun je het board altijd makkelijk meenemen en opbergen, oppompen en repareren wanneer dat nodig is. Sommige pakketten bevatten ook een verstelbare peddel die je nodig hebt en soms wordt er ook een kajak zitje meegeleverd. Dan zou je met het SUP board ook kunnen kajakken als je dat zou willen.

SUP boards vergelijken

Wanneer je een paar mooie modellen op het oog hebt doe je er slim aan om ze te vergelijken. Zo kom je meer te weten over alle voor- en nadelen en kun je ook een weloverwogen beslissing maken over welk board nu het beste bij jou past.

Veelgestelde vragen over SUP boards

 • Wat kost een goed SUP board?

  Een goed SUP board kost al snel tussen de € 200,- en € 300,-, maar de prijzen kunnen oplopen tot wel € 1000,-. De prijs is afhankelijk van welk soort SUP board je kiest, van welk materiaal het is gemaakt en of het een volledig complete set betreft. Professionele SUP boards zijn logischerwijs iets duurder dan de boards die gebruikt worden voor recreatief suppen.

 • Is suppen goed voor je lichaam?

  Suppen is goed voor het lichaam en is feitelijk ook intensief sporten, omdat je meerdere spiergroepen traint. Voor goed suppen heb je balans en uithoudingsvermogen nodig.

 • Hoe blijf je staan op een SUP?

  Om op een SUP board te kunnen blijven staan heb je wat oefening nodig. Je moet je voeten op schouderbreedte op het board plaatsen en je moet ook de knieën licht buigen wanneer je gaat suppen. Het is ook belangrijk dat je voeten altijd naast elkaar staan en dat je schouders en neus op de punt van je board zijn gericht.

 • Hoe hard moet een sub opgepompt worden?

  Hoe hard een SUP board opgepompt moet worden is afhankelijk van het soort board dat je hebt gekocht. In de handleiding staat altijd duidelijk aangegeven hoe hard je het board kan en mag oppompen.

 • Hoe SUP board leeg laten lopen?

  In de handleiding van een SUP board staat duidelijk omschreven hoe je een board leeg kunt laten lopen. In de regel is het een kwestie van het ventiel goed indrukken en naar beneden draaien, zodat de lucht snel en makkelijk kan ontsnappen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie