De 5 beste handschoenen van 2024

Handschoenen heb je nodig als het kouder weer is. Want je wil natuurlijk wel lekker warme handjes als je buiten loopt of op de fiets zit. Handschoenen zijn nog belangrijker wanneer je bijvoorbeeld op wintersport gaat. Maar wat zijn de beste handschoenen? De beste handschoenen zijn handschoenen die goed afsluiten, lekker zitten en je handen warm houden.

Handige tips en trucs om handschoenen te kopen

In je zoektocht naar handschoenen kom je tot de ontdekking dat er enorm veel verschillende soorten handschoenen zijn. Handschoenen specifieke voor mannen en vrouwen of unisex handschoenen die iedereen kan dragen. Maar dat zijn natuurlijk niet de enige verschillen. Je hebt een ruime keuze uit verschillende soorten materialen, kleuren en functionaliteiten. Om te ontdekken welke handschoenen het beste bij je passen kun je altijd handschoenen vergelijken en je doet er ook slim aan om een handschoenen review te lezen. Dan lees je meer over wat andere mensen over de handschoenen te vertellen hebben en wat ze ervan vinden. Om je op weg te helpen hebben wij alvast een selectie gemaakt van de beste handschoenen die je op dit moment online kunt bestellen.

Merk
Model
1
Verwarmde handschoenen met oplaadbare accu
BERTSCHAT
Verwarmde handschoenen
2
Barts Hague Gloves Dames Handschoenen
Barts
Hague Gloves
3
Nike Swoosh Knit 2.0 Handschoenen Unisex
Nike
Swoosh Knit 2.0
4
The North Face Apex Etip Handschoenen
The North Face
Apex Etip Handschoenen
5
HESTRA ARMY LEATHER HELI SKI
Hestra
Army leather Heli Ski

Dit zijn ze, de 5 beste handschoenen van 2024

1. BERTSCHAT Verwarmde handschoenen – Beste verwarmde handschoenen

Verwarmde handschoenen met oplaadbare accu
Bekijk handschoen

De verwarmde handschoenen van het merk BERTSCHAT zijn de beste verwarmde handschoenen die je op dit moment kunt kopen. De handschoenen zijn gemaakt van hoogkwalitatief leer en polyester en in een mooie effen kleur verkrijgbaar. Je kunt ze bestellen in de maten XS tot en met XXL. De handschoenen hebben ook een hoge isolatiewaarde en verwarmd van de vingertoppen tot aan de pols. De handschoenen worden geleverd met twee oplaadbare accu’s die met de bijgeleverde USB-kabel zijn op te laden. Door de speciale vingertoppen is het ook gewoon mogelijk om met de handschoenen aan een touchscreen van een smartphone of een tablet te bedienen.

Pluspunten
 • Twee oplaadbare accu’s meegeleverd
 • Oplaadkabel meegeleverd
 • Verwarmd van de vingertoppen tot aan de pols
 • Hoge isolatiewaarde
 • Unisex model in meerdere maten verkrijgbaar
Minpunten
 • Prijzig

De BERTSCHAT Verwarmde handschoenen is verkrijgbaar bij:

2. Barts Hague Gloves – Beste dames handschoenen

Barts Hague Gloves Dames Handschoenen
Bekijk handschoen

De Hague Gloves van het merk Barts zijn de beste dames handschoenen die je op dit moment kunt kopen. De effen zwarte handschoenen hebben een normale pasvorm die iets strakker zitten. Naarmate ze worden gedragen wordt het leer soepeler. Bij de pols is meer leer aanwezig voor extra stevigheid. Ook het bedienen van een smartphone of tablet is met de handschoenen geen probleem, want zowel de vingertoppen van de wijsvinger als de duim zijn voorzien van touchscreen tips.

Pluspunten
 • Zwart effen
 • Gemaakt van leer
 • Strakke pasvorm
 • Touchscreen tips
Minpunten
 • Niet alle vingertoppen hebben touchscreen tips

De Barts Hague Gloves is verkrijgbaar bij:

3. Nike Swoosh Knit 2.0 – Beste unisex handschoenen

Nike Swoosh Knit 2.0 Handschoenen Unisex
Bekijk handschoen

De Swoosh Knit 2.0 van het merk Nike zijn de beste unisex handschoenen die je op dit moment kunt kopen. De handschoenen zijn gemaakt van acryl en dat zorgt ervoor dat je het comfortabel warm hebt. Bij de pols is elastiek aanwezig, zodat de handschoenen ook goed blijven zitten. Ze zijn in het zwart en in meerdere maten verkrijgbaar. Het logo van Nike is erop geborduurd. Ook met deze handschoenen kun je heel eenvoudig je smartphone, tablet of een ander device met een touchscreen bedienen.

Pluspunten
 • Gemaakt van acryl
 • Goede pasvorm
 • Meerdere maten verkrijgbaar
 • Elastiek bij de pols
Minpunten
 • Kan te strak zitten

De Nike Swoosh Knit 2.0 is verkrijgbaar bij:

4. The North Face Apex Etip Handschoenen – Beste waterafstotende handschoenen

The North Face Apex Etip Handschoenen
Bekijk handschoen

De Apex Etip Handschoenen van The North Face zijn de beste waterafstotende handschoenen die je op dit moment kunt bestellen. Voor de meest optimale warmte kies je voor deze handschoenen. Te danken aan de fleece voering. De handschoenen hebben een regular fit en ze zijn gemaakt van polyester en elastaan. Dat betekent dat de handschoenen ook lekker zitten. Ideaal dus om in de natuur of tijdens de wintersport te gebruiken. In de handpalm is er een extra gripvlak aanwezig.

Pluspunten
 • Gemaakt van polyester
 • Regular fit
 • fleece voering
 • Gripvlak op de handpalm
 • Etips voor bediening touchscreens
Minpunten
 • Prijzig

De The North Face Apex Etip Handschoenen is verkrijgbaar bij:

5. Hestra Army leather Heli Ski – Beste leren handschoenen

HESTRA ARMY LEATHER HELI SKI
Bekijk handschoen

De Army leather Heli Ski handschoenen van het merk Hestra zijn de beste leren handschoenen die je momenteel kunt kopen. De ski handschoenen zijn in stijlvol zwart en wit gemaakt en van leer. Voor optimale warmte en meer grip. Het zijn dan ook speciale wintersporthandschoenen die tijdens de wintersport of een trektocht door de natuur in de winter niet mogen ontbreken. De handschoenen zijn zowel voor heren als voor dames geschikt.

Pluspunten
 • Zwart met wit afgewerkt
 • Gemaakt van leer
 • Speciaal voor skiën en outdoor wintervakanties
Minpunten
 • Geen speciale vingertoppen voor het bedienen van touchscreens

De Hestra Army leather Heli Ski is verkrijgbaar bij:

Zoals je ziet zijn er verschillende soorten handschoenen om uit te kiezen en de vraag is natuurlijk waar moet je op letten bij het kopen van handschoenen? Je kunt je keuze bepalen op basis van de kleur, de pasvorm en bijzonderheden. Ook handschoenen van een bepaald merk kan een beweegreden zijn om een paar te bestellen.

Handschoenen die lekker zitten

Het belangrijkste is dat de handschoenen die je koopt lekker zitten. Je hebt handschoenen met een strakke en een wat lossere pasvorm, maar het is wel belangrijk dat je handen goed beschermd zijn tegen vocht en kou. Heb je snel koude handen en wil je genieten van een aangename temperatuur? Let dan ook goed op het materiaal waar de handschoenen van zijn gemaakt. Wollen handschoenen laten immers meer koude lucht door dan handschoenen met bijvoorbeeld een thermolite voering.

De maat

Handschoenen heb je in verschillende maten en je moet dus goed opletten dat je wel de juiste maat koopt. Hier kom je achter door het breedste gedeelte van je handpalm te meten en op basis van het aantal centimeters kun je kiezen uit XS, S, M, L, XL en XXL handschoenen. Je komt er ook achter door de handschoenen te passen en te kijken of ze dan goed omsluiten en lekker zitten.

Speciale functies

Er zijn ook handschoenen met speciale functies. Denk dan bijvoorbeeld aan handschoenen met ingebouwde accu’s die altijd voor lekker verwarmde handschoenen zorgen of kies voor handschoenen met vingertoppen waarmee je ook touchscreens van smartphones en tablets kunt bedienen. Je hebt ook handschoenen met bijvoorbeeld speciale grip vlakken, zodat je ook meer grip hebt wanneer je ze draagt.

Handschoenen vergelijken

Heb je een paar mooie modellen op het oog? Dan doe je er sowieso verstandig aan om handschoenen te vergelijken. Dan weet je meer over de voor- en nadelen van de producten die je op het oog hebt en kun je een weloverwogen beslissing maken. Zodat jij straks de meest ideale handschoenen draagt.

Veelgestelde vragen over handschoenen

 • Wat zijn de warmste handschoenen?

  De warmste handschoenen die je kunt kopen zijn handschoenen met bijvoorbeeld een thermolite voering. De voering zorgt er namelijk voor dat de warmte bewaard blijft en dat je warme handen hebt zolang je ze draagt.

 • Hoe weet je welke maat handschoenen je hebt?

  Je kunt de maat handschoenen achterhalen door je hand op te meten. Dit doe je door de handomtrek te meten bij het breedste gedeelte van de handpalm. Op basis van het aantal centimeters weet je welke maat je nodig hebt. 15 tot en met 20 centimeter zijn maten XS, S en M terwijl handen met een grotere omtrek L, XL of XXL handschoenen nodig hebben. De beste methode is om handschoenen te passen voordat je ze koopt.

 • Welke handschoenen voor koude handen?

  Verwarmde handschoenen zijn perfect voor koude handen. Denk bijvoorbeeld aan handschoenen met oplaadbare accu’s die de handschoen actief verwarmen of handschoenen met een speciale voering.

 • Hoe moet een handschoen zitten?

  Een handschoen moet goed aan- en afsluiten. Dit kun je bijvoorbeeld bewerkstelligen door handschoenen met elastiek in de pols te kopen. Het is vooral belangrijk dat de handschoen lekker zit. De één vindt de handschoen die iets strakker zit lekkerder zitten terwijl de ander juist liever handschoenen draagt die iets losser zitten.

 • Hoeveel kosten handschoenen?

  Handschoenen heb je in vele soorten en maten en de prijzen lopen dan ook uiteen. Standaard handschoenen heb je al rond de prijsklasse van € 15,- terwijl er ook speciale handschoenen zijn die wel € 150,- kunnen kosten.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie