De 5 beste boeken van 2024

Een goed boek zorgt voor enorm veel vermaak. Veel mensen gaan lekker zitten en pakken er een boek bij om te lezen, maar boeken liggen vaak ook op nachtkastjes. Nog even een paar bladzijden (of hoofdstukken) lezen voor het slapengaan zorgt voor rust en ontspanning. In je zoektocht naar een goed boek kom je tot de ontdekking dat er een gigantische keuze is. Wat zijn de beste boeken?

Handige tips en trucs over boeken kopen

De beste boeken zijn natuurlijk de boeken die je aanspreken, maar hoe kom je daarachter? Een kaft van een boek kan al uitnodigend zijn, maar op de achterzijde kun je ook een beknopte samenvatting lezen. Dat geeft al een goed beeld van waar het boek over gaat. Je kunt natuurlijk ook je zoektocht beperken tot een bepaald genre dat je aanspreekt of je kijkt alleen naar de boeken van een bepaalde auteur als je van hem of haar een fan bent. Je kunt ook altijd een boeken review lezen. Zo kom je erachter of het een goed boek is en of andere gebruikers van het verhaal hebben genoten. Om je te helpen hebben wij alvast de beste boeken voor je bekeken.

Merk
Model
1
Daar waar de rivierkreeften zingen
Delia Owens
Daar waar de rivierkreeften zingen
2
Harry Potter 1 - Harry Potter en de steen der wijzen
J.K. Rowling
Harry Potter
3
De zeven zussen 1 - De zeven zussen
Lucinda Riley
De zeven zussen
4
De Gorgels en de laatste kans
Jochem Myjer
De Gorgels en de laatste kans
5
Wij waren, ik ben
Israel van Dorsten
Wij waren, ik ben

Dit zijn ze, de 5 beste boeken van 2024

1. Delia Owens Daar waar de rivierkreeften zingen – Beste thriller boek

Daar waar de rivierkreeften zingen
Bekijk boek

Daar waar de rivierkreeften zingen is het beste thriller boek dat je op dit moment kunt kopen. Geschreven door de geprezen auteur Delia Owens. Het is een succesvol boek waarvan al meer dan 6 miljoen exemplaren alleen al in de Verenigde Staten zijn verkocht. Het boekt heeft 384 pagina’s en heeft geen illustraties.

Pluspunten
 • Spannend boek
 • Meer dan 6 miljoen exemplaren verkocht
 • Geschreven door Delia Owens
Minpunten
 • Geen illustraties

De Delia Owens Daar waar de rivierkreeften zingen is verkrijgbaar bij:

2. J.K. Rowling Harry Potter – Beste fantasy boeken

Harry Potter 1 - Harry Potter en de steen der wijzen
Bekijk boek

Harry Potter van schrijfster J.K. Rowling zijn de beste fantasy boeken die je op dit moment kunt kopen. In de boeken staat het leven en de avonturen van de jonge tovenaars leerling centraal. In het eerste boek “De Steen Der Wijzen” gaat hij voor het eerst naar Zweinstein. De magische school voor tovenaars en heksen. Het is een leuk, spannend en bij vlagen komisch boek dat voor jong en oud geschikt is. Het boek heeft 228 pagina’s en geen illustraties.

Pluspunten
 • Onderdeel van een reeks
 • Geschreven door J.K. Rowling
 • Gedetailleerder dan de films
 • Bestseller
Minpunten
 • Geen illustraties

De J.K. Rowling Harry Potter is verkrijgbaar bij:

3. Lucinda Riley De zeven zussen – Beste roman boeken

De zeven zussen 1 - De zeven zussen
Bekijk boek

De Zeven Zussen van auteur Lucinda Riley is één van de beste roman boeken die je op dit moment kunt kopen. Het is een mooi en meeslepend verhaal over een zoektocht naar haar verleden. De Zeven Zussen is ook het eerste deel in de achtdelige boekenreeks die zowel in 2018 als 2019 werd uitgeroepen tot de beste verkochte roman. Het boek heeft 567 pagina’s en is niet geïllustreerd.

Pluspunten
 • Beste verkochte boek
 • Geschreven door Lucinda Riley
 • Mooi verhaal
 • 567 pagina’s
Minpunten
 • Geen illustraties

De Lucinda Riley De zeven zussen is verkrijgbaar bij:

4. Jochem Myjer De Gorgels en de laatste kans – Beste kinderboek

De Gorgels en de laatste kans
Bekijk boek

Jochem Myjer is meer dan alleen een grappige cabaretier, want hij is ook schrijver van de succesvolle boekenreeks waarin De Gorgels centraal staan. De Gorgels en de laatste kans is niet alleen het slot boek van de reeks, maar ook het beste kinderboek dat je op dit moment kunt kopen. En ook dit boek bevat weer een geweldig avontuur voor jonge kinderen. Het boek heeft 272 pagina’s en mooie illustraties.

Pluspunten
 • Geschreven door Jochem Myjer
 • Nieuwste boek in de reeks
 • 272 pagina’s
 • Mooie illustraties
Minpunten
 • Alleen voor kinderen

De Jochem Myjer De Gorgels en de laatste kans is verkrijgbaar bij:

5. Israel van Dorsten Wij waren, ik ben – Beste autobiografische boek

Wij waren, ik ben
Bekijk boek

Het boek Wij waren, ik ben van auteur Israel van Dorsten is het beste autobiografische boek dat je op dit moment kunt kopen. Het boek vertelt het verhaal over het drama dat zich op de boerderij in Ruinerwold heeft afgespeeld. Israel vertelt in het boek het verhaal uit zijn oogpunt. Eén van de meest ingrijpende en meest indrukwekkende boeken die in de afgelopen jaren zijn verschenen.

Pluspunten
 • 304 pagina’s
 • Meeslepend verhaal
 • Indrukwekkend
Minpunten
 • Geen illustraties

De Israel van Dorsten Wij waren, ik ben is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een boek? Dat is een goede vraag die ook lastig te beantwoorden is. Het heeft namelijk te maken met je persoonlijke smaak. De één is dol op thrillers terwijl de ander juist meer plezier beleeft aan een romantisch verhaal. Ook avontuurlijke boeken en autobiografische boeken zijn enorm populair bij de lezers. Waar je in ieder geval op kunt letten of rekening mee kunt houden is of het boek een paperback of een hardcover is. Een paperback is lichter en ook makkelijker mee te nemen terwijl een hardcover steviger is en mooier staat in bijvoorbeeld de boekenkast.

Boeken voor kinderen

Voor kinderen moet je natuurlijk ook rekening houden met de leeftijdsclassificering. Per boek staat aangegeven voor welke leeftijden het boek geschikt is. Dit is slechts een advies, want het is ook afhankelijk van het leesniveau van je kind of een kinderboek een goede keuze is. Dit weet je als ouder het beste, maar je kunt ook om advies vragen bij de leerkracht van je kind. Hij of zij gaat immers dagelijks met je kind om en weet precies wat zijn of haar leesniveau is.

Boeken voor e-readers

Heb je geen interesse in een paperback of hardcover, maar wil je bijvoorbeeld wel veel lezen op vakantie? Dan is een e-reader met digitale boeken een goed alternatief. Een e-reader is prettig voor de ogen en eenvoudig mee te nemen, Afhankelijk van de opslagcapaciteit van het apparaat kun je ook tientallen boeken meenemen. Die zet je namelijk digitaal op de e-reader.

Boeken vergelijken

Soms is het ook slim om boeken te vergelijken. Je kunt de selectie die je hebt gemaakt vergelijken en dan keuzes maken in met welk boek je wil beginnen. Zo spreid je de kosten voor een nieuw boek ook beter en heb je geen stress tijdens het lezen. Want meerdere boeken op de stapel zorgen ervoor dat je ze ook zo snel mogelijk wil uitlezen. En dat kan een negatieve invloed op je ervaring hebben.

Veelgestelde vragen over boeken

 • Welke boeken zijn populair?

  De top 10 boekenlijst wordt aangevoerd door spannende thrillers van auteurs, zoals Stephen king en autobiografische boeken van sporters en andere bekende Nederlanders.

 • Welk boek moet je echt gelezen hebben?

  Het boek dat je echt gelezen moet hebben is Judas van Astrid Holleeder. Een indrukwekkend verhaal over haar leven met haar broer. Eén van de grootste onderwereldfiguren van de Amsterdamse misdaad.

 • Wat is het best verkochte Nederlandse boek?

  Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens is nog altijd het beste verkochte boek.

 • Wat leest fijner een boek of een e-reader?

  Een boek voelt prettig aan en mensen vinden vaak het papier lekker ruiken. Een e-reader is wel prettiger voor de ogen en weegt ook minder zwaar. Ideaal ook voor op vakantie als je meerdere boeken wilt lezen, want die kun je dus op je e-reader zetten en meenemen. Zo hoef je niet met zware boeken te slepen.

 • Hoe duur is een goed boek?

  De prijs van boeken staat vast en een gemiddelde roman kost tussen de € 12,50 en € 24,95. Afhankelijk van het verhaal, de uitgever en of je te maken hebt met een hardcover of een paperback.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie