De 5 beste probiotica van 2024

Een evenwichtige darmflora is belangrijk voor je algehele gezondheid. Terwijl ook veel mensen last hebben van hun darmen. Spastische darmen zijn daar een goed voorbeeld van. Je darmen hebben ook bewoners. Dat klinkt een beetje raar, maar in je darmen zijn er wel duizenden bacteriën aanwezig die ervoor zorgen dat je een evenwichtige darmflora hebt. Wanneer dat niet in balans is kun je het probleem oplossen door bijvoorbeeld probiotica te nemen. Maar wat is de beste probiotica?

Handige tips en trucs probiotica kopen

De beste probiotica is afhankelijk van je leeftijd, de klachten die je wel of niet hebt en in welke vorm je probiotica wil innemen. Doorgaans kun je kiezen uit capsules of poeders die je kunt mengen met het eten of met drinken. Je kunt de keuze ook laten afhangen van de prijs en voor hoeveel dagen je voorraad hebt. Het is wel bewezen dat probiotica het meest effectief is wanneer je het ook langdurig gebruikt. Je doet er in ieder geval slim aan om een probiotica test of probiotica review te lezen. Zo kom je meer te weten over de producten en je komt te weten hoe andere gebruikers het product ervaren. Zodat jij ook een goede keuze kan maken. Om je alvast op weg te helpen hebben wij de beste probiotica producten voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
Vitals - Microbiol - Kind 0-4 jaar - 8 ml - 16 Dagdoseringen - zonder toegevoegde smaakstoffen
Vitals
Microbiol
2
Orthica Orthiflor Original Probiotica
Orthica
Orthiflor Original Probiotica
3
Orthica Dino Orthiflor Poeder (Probiotica Voor Kinderen)
Orthica
Dino Orthiflor Poeder
4
Zoolac Propaste 15 ML - probiotica tegen diarree - honden en katten
Zoolac
Propaste
5
Bio-Kult S. Boulardii Probiotica - 30 Caps
Bio-Kult
S. Boulardii Probiotica

Dit zijn ze, de 5 beste probiotica van 2024

1. Vitals Microbiol – Beste probiotica voor baby’s

Vitals - Microbiol - Kind 0-4 jaar - 8 ml - 16 Dagdoseringen - zonder toegevoegde smaakstoffen
Bekijk probiotica

Microbiol van het merk Vitals is de beste probiotica voor baby’s die je kunt kopen. Het is een probiotica in druppelvorm en het flesje bevat 8ml. Dat gelijkstaat aan ongeveer 16 dagdoseringen. De probiotica is vrij van smaakstoffen en andere toevoegingen en daarmee ook een natuurlijk product. Dat op de tepel gesmeerd kan worden, toegevoegd kan worden aan de flesvoeding of op een lepeltje kan worden toegediend. Microbiol van Vitals bevat ook meer dan een miljard levensvatbare bacteriën Een perfecte probiotica om de darmflora te ondersteunen en het immuunsysteem te versterken.

Pluspunten
 • Druppelvorm
 • 16 dagdoseringen
 • Meer dan een miljard vatbare bacteriën
 • Geen smaakstoffen of andere toevoegingen
 • 100% natuurlijk product
Minpunten
 • Alleen effectief bij gezonde en evenwichtige voeding

De Vitals Microbiol is verkrijgbaar bij:

2. Orthica Orthiflor Original Probiotica – Beste probiotica capsules

Orthica Orthiflor Original Probiotica
Bekijk probiotica

De Orthiflor Original Probiotica van het merk Orthica zijn de beste probiotica capsules die je op dit moment kunt kopen. Het potje bevat 120 capsules en het advies is 1 tot maximaal 3 capsules per dag te nemen. Afhankelijk van de behoeften. De capsules zijn geschikt voor kinderen van 4 jaar of ouder en volwassenen. Iedere capsule bevat meer dan een miljard darmvriendelijke bacteriën die van 9 verschillende stammen afkomstig zijn. Het helpt je de darmflora en het immuunsysteem te verbeteren.

De capsules zijn het meest effectief als ze op een lege maag worden ingenomen. Bijvoorbeeld vlak voor het slapen gaan. Je kunt de capsules toevoegen aan lauw water, magere melk of yoghurt om ze makkelijk in te nemen.

Pluspunten
 • Capsules
 • Geschikt voor kinderen 4+ en volwassenen
 • Meer dan een miljard vatbare bacteriën per capsule
 • Bevat geen kleur- en smaakstoffen
Minpunten
 • Niet vegan

De Orthica Orthiflor Original Probiotica is verkrijgbaar bij:

3. Orthica Dino Orthiflor Poeder – Beste probiotica voor kinderen

Orthica Dino Orthiflor Poeder (Probiotica Voor Kinderen)
Bekijk probiotica

Wil je de darmflora en het immuunsysteem van je kinderen verbeteren? De Dino Orthiflor Poeder van het merk Orthica is de beste probiotica voor kinderen die je op dit moment kunt kopen. Het poeder is eenvoudig te mengen met bijvoorbeeld voeding en flesvoeding en heeft een neutrale smaak. In het flesje zit ongeveer 70 gram poeder terwijl de geadviseerde dosering maximaal 2 gram per dag is. Dat is ongeveer anderhalf maatschepje poeder per dag. Je kunt dus ruim 30 dagen met één potje doen.

Pluspunten van de probiotica in poedervorm is dat er geen synthetische- en conserveermiddelen en geen geur- en smaakstoffen zijn toegevoegd. Het product is ook geschikt voor vegetariërs.

Pluspunten
 • Ruim 30 dagen te doen met 1 potje
 • Te mengen met voeding en flesvoeding
 • Geschikt voor kinderen
 • Geen synthetische- en conserveermiddelen toegevoegd
 • Geen geur- en smaakstoffen toegevoegd
Minpunten
 • Niet te mengen met dranken of water

De Orthica Dino Orthiflor Poeder is verkrijgbaar bij:

4. Zoolac Propaste – Beste probiotica voor honden

Zoolac Propaste 15 ML - probiotica tegen diarree - honden en katten
Bekijk probiotica

De Propaste van het merk Zoolac is de beste probiotica voor honden. De probiotica pasta is eventueel geschikt voor katten. De pasta helpt bij een betere spijsvertering, een evenwichtige darmflora en is ook een natuurlijke bestrijding van diarree. Het kan eventueel preventief worden toegediend. De pasta staat bekend om een snelle werking en om het feit dat dieren het lekker vinden. Je kunt de juiste hoeveelheid in de eetbak of direct in de bek van je hond of kat spuiten.

Pluspunten
 • Dieren vinden het lekker
 • Pasta vorm
 • Helpt betere spijsvertering en met evenwichtige darmflora
 • Natuurlijke bestrijding van diarree
 • Kan direct in de eetbak of in de bek worden gespoten
Minpunten
 • Relatief prijzig

De Zoolac Propaste is verkrijgbaar bij:

5. Bio-Kult S. Boulardii Probiotica – Beste probiotica zonder lactose en gluten

Bio-Kult S. Boulardii Probiotica - 30 Caps
Bekijk probiotica

De Candea Probiotica van het merk Bio-Kult is de beste Bio-Kult probiotica die je op dit moment kunt kopen. Het is een probiotica die de algehele gezondheid verbetert en gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld antibiotica. De geadviseerde dosering is een tot twee capsules per dag en een potje bevat 30 capsules. Dus je kunt met een potje 15 tot 30 dagen doen.

De capsules zijn vrij van lactose en gluten en zijn eventueel ook geschikt voor vegetariërs. Een capsule bevat ongeveer een miljard micro-organismen en kan het beste ingenomen worden met water, magere melk of yoghurt voor de meest optimale werking.

Pluspunten
 • 1 capsule bevat meer dan een miljard micro-organismen
 • Verbetert de algehele gezondheid
 • Capsules
Minpunten
 • Relatief prijzig

De Bio-Kult S. Boulardii Probiotica is verkrijgbaar bij:

Zoals je ziet zijn er verschillende soorten probiotica verkrijgbaar en dan is het natuurlijk de vraag welke probiotica je moet kopen. Het is een feit dat bepaalde probiotica’s unieke eigenschappen hebben, maar feitelijk gebruik je het voor hetzelfde doel: een evenwichtige darmflora en een betere algehele gezondheid.

Welke probiotica heb je nodig?

De probiotica die je nodig hebt is afhankelijk van de situatie, leeftijd en bijzondere wensen. Wanneer je vegetariër of vegan bent, moet je bepaalde producten niet nemen. Per product staat aangegeven of ze wel of niet vegan zijn. De leeftijd speelt dus ook een belangrijke rol. Voor baby’s en kinderen zijn er speciale producten op de markt terwijl volwassenen juist weer een andere soort probiotica nodig hebben. En dan heb je ook nog de keuze uit capsules, poeders en pasta’s. Hoewel, pasta’s een keuze is wanneer je een probiotica voor een huisdier, zoals een hond of een kat koopt.

Probiotica vergelijken

Je doet er sowieso verstandig aan om probiotica te vergelijken. Je komt dan meer te weten over de voor- en nadelen van het product en dan kun je ook een weloverwogen beslissing nemen. Hierin is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de prijs, maar ook naar de inhoud en de effectiviteit van een probiotica.

Veelgestelde vragen over probiotica

 • Wat is probiotica?

  Probiotica is een poeder of capsule vorm die helpt bij het verbeteren van de algehele gezondheid. Iedere capsule of portie poeder bevat meer dan een miljard aan bacteriën die het menselijk lichaam nodig heeft.

 • Wat zijn de nadelen van probiotica?

  Het nadeel van probiotica is dat er bijwerkingen zijn. Minimale bijwerkingen weliswaar. Mensen die beginnen met het nemen van probiotica kunnen wat meer krampen ervaren, omdat de organismen in het lichaam druk aan het werk zijn.

 • Kun je zomaar probiotica gebruiken?

  Wanneer je darmklachten ervaart kun je probiotica zonder gevaren nemen. Wil je er echt zeker van zijn of het geschikt voor je is? Win dan advies in bij een huisarts.

 • Hoe lang mag je probiotica gebruiken?

  Probiotica mag je meerdere weken gebruiken, want ook dan is pas de werking te merken. Wanneer de darmflora weer op orde is kun je nog een week doorgaan met het nemen van probiotica om er vervolgens mee te stoppen.

 • Kan iedereen probiotica nemen?

  Ja, iedereen kan en mag probiotica nemen, maar er zijn wel specifieke producten voor veganisten, vegetariërs, baby’s, kinderen en zwangere vrouwen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie