De 5 beste trampolines van 2024

Ben jij op zoek naar een nieuwe trampoline? Dan wil je ongetwijfeld het beste exemplaar scoren. Wil je er eentje aanschaffen voor je kinderen? Of juist voor jezelf? Dat kan natuurlijk ook! Wil je een ronde of een vierkante? Kies je eentje met een veiligheidsnet of zonder? Moet je het ingraven? Allemaal vragen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we je onze top 5 beste trampolines van 2022. Best makkelijk toch? Zo hoef je het zelf niet allemaal uit te zoeken. Ook beantwoorden we nog wat veelgestelde vragen voor je! Zo kun je helemaal voorbereid de beste trampoline kopen.

Merk
Model
1
BERG Ultim Favorit trampoline
BERG
Ultim Favorit trampoline Regular 280 cm
2
Salta Excellent Ground 214 x 305 cm Zwart - Trampoline
Salta
Excellent Ground
3
Luxari - Hoogwaardige fitness bounce trampoline
Luxari
fitness bounce trampoline
4
EXIT Elegant trampoline ø427cm met Economy veiligheidsnet
EXIT
Elegant trampoline
5
Akrobat Trampoline Primus Flat To The Ground
Akrobat
Primus Flat To The Ground

Dit zijn ze, de 5 beste trampolines van 2024

1. BERG Ultim Favorit trampoline Regular 280 cm – Beste trampoline met veiligheidsnet

BERG Ultim Favorit trampoline
Bekijk trampoline

Dit is een van onze favoriete trampolines! Waarom? Dat leggen we je graag uit. Zo is de Ultim Favorit trampoline Regular 280 cm erg veilig in gebruik. Het is namelijk een trampoline met veiligheidsnet. Hierdoor kunnen kinderen veilig rondspringen. Ook heeft het net een zelfsluitende ingang zodat iedereen de trampoline eenvoudig op kan stappen.

Deze BERG trampoline heeft een hoog spring comfort door de speciale Goldspring Solo veren. Deze veren zijn verder ontwikkeld en verbeterd ten opzichte van de vorige edities. Perfect voor iedereen die graag rondspringt! Het heeft daarnaast een rechthoekige vorm, zodat je heerlijk kan springen over de gehele lengte. Dit heeft ook een veiligheidsaspect: op een rechthoekige trampoline zijn je sprongen beter te controleren. Wederom veel spring plezier in een veilige omgeving! Wel zo fijn voor de kinderen.

Het is ook goed om te benadrukken dat het springdoek een open netstructuur heeft. Hierdoor wordt het net niet heet en je voeten natuurlijk ook niet. Dit betekent dat je ook op een warme zomerdag alsnog veel spring plezier kan beleven.

Deze trampoline met net is ook een vrijstaand exemplaar. Vind jij het niet mooi om een gat te graven in je tuin? Of heb je hier simpelweg geen zin in? Dan is dit het perfecte exemplaar voor jou. De Ultim Favorit trampoline Regular 280 cm komt namelijk met poten en kun je dus zo op de grond installeren. Hoe makkelijk is dat!

Kenmerken van de BERG Ultim Favorit trampoline Regular 280 cm

Stabiliteit
Maximaal gebruikersgewicht
Kwaliteit
Prijs
Pluspunten
 • Uitermate geschikt voor kinderen door het veiligheidsnet
 • De poten maken installatie en verplaatsing eenvoudig
 • Zelfsluitende ingang
 • Dikke beschermende PVC-rand
Minpunten
 • Belastbaar tot ‘slechts’ 70 kilogram

De BERG Ultim Favorit trampoline Regular 280 cm is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Vorm
Rechthoek
Plaatsing trampoline
Op poten
Max. belastbaar gewicht
70 kg
Product breedte
280 cm
Product lengte
190 cm
Product hoogte
250 cm
Trampoline opties
Inclusief veiligheidsnet

2. Salta Excellent Ground – Beste grondtrampoline

Salta Excellent Ground 214 x 305 cm Zwart - Trampoline
Bekijk trampoline

Dit is een geliefde inground trampoline onder velen! Van alle bestaande inground modellen hoef je voor de Salta Excellent Ground het minst diepe gat te graven. Dit exemplaar is op zo’n manier ontworpen dat de werklast van het ingraven wordt verminderd. Minimale inspanning en maximaal plezier.

Als je een mooi esthetische blik van je tuin wil, is deze trampoline geschikt voor jou! Doordat je de trampoline ingraaft, vormt het een mooi geheel met de rest van je tuin. Zo ziet je tuin er mooi uit, maar kan je er ook plezier aan beleven. Omdat de inground trampoline het hele jaar in de tuin blijft, wil je ook dat het robuust en roestbestendig is. Daar hebben de ontwerpers gelukkig over nagedacht. Het is namelijk gemaakt van gegalvaniseerd staal en de beschermrand is gemaakt van sterk PVC. Hierdoor kun je er langdurig gebruik van maken. Wel zo duurzaam!

Daarnaast heeft de Salta Excellent Ground een geïntegreerd ventilatiesysteem, die voor voldoende luchtstroom zorgt. Dat niet alleen: het zorgt er ook voor dat je in alle rust kan springen. Dit systeem voorkomt namelijk de ‘plof’ geluiden die je tijdens je het springen hoort. Het model komt met een verankeringsset, die de extra beschermrand aan de grond bevestigt. Dit zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit.

Kenmerken van de Salta Excellent Ground

Stabiliteit
Maximaal gebruikersgewicht
Kwaliteit
Prijs
Pluspunten
 • Gebruik voor het hele jaar
 • Het vormt een mooi geheel met je tuin
 • Kinderen kunnen makkelijk de trampoline op stappen
 • Ondiep gat graven
Minpunten
 • Je moet een gat graven in je tuin
 • Tuin herstellen na het weghalen van de trampoline

De Salta Excellent Ground is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Vorm
Rechthoek
Plaatsing trampoline
In-ground
Max. belastbaar gewicht
150 kg
Product breedte
213 cm
Product lengte
305 cm
Product hoogte
25 cm
Trampoline opties
Inclusief verankeringsset

3. Luxari fitness bounce trampoline – Beste fitness trampoline

Luxari - Hoogwaardige fitness bounce trampoline
Bekijk trampoline

Wist je dat trampolines niet alleen voor plezier gebruikt kunnen worden? Maar ook ten gunste van je gezondheid? Zie hier de Luxari fitness bounce trampoline! Deze trampoline is zo ontworpen dat je het kunt gebruiken voor fitness oefeningen. Ook is het uitermate geschikt voor het herstellen van je spieren na een ernstige blessure of zware operatie. Zo verbeter je je coördinatie, balans en uithoudingsvermogen. Dat niet alleen: ook train je verschillende soorten spieren, zoals je kuiten, billen, buik en hamstrings.

Deze fitness trampoline is rond en gemaakt van hoogwaardig materiaal. Het materiaal is waterbestendig, ademend en slijtvast. Ook is het mogelijk om dit materiaal te wassen. Daarnaast zijn de poten gemaakt van staal en voorzien van een anti-slip cap. Dit betekent dat de schokken worden geabsorbeerd, waardoor je op een geruisloze manier kunt rondspringen. Deze anti-slip cap voorkomt ook schade aan je vloer.

Het heeft een diameter van 105 centimeter. Wat deze kleine trampoline zo uniek maakt, is dat je het erg eenvoudig kunt opbergen. Je kunt het namelijk 2 keer inklappen, waardoor je enorm veel ruimte kunt besparen. Zo kun je het dus buiten, maar ook binnen gebruiken! Het model wordt geleverd inclusief stang en beschermhoes.

Kenmerken van de Luxari fitness bounce trampoline

Stabiliteit
Maximaal gebruikersgewicht
Kwaliteit
Prijs
Pluspunten
 • Ideaal voor fitnesstraining en herstel training na blessure
 • De poten zijn voorzien van een anti-slip cap
 • Erg eenvoudig op te vouwen en op te bergen
 • Geschikt voor binnen en buiten
Minpunten
 • Het is relatief klein van formaat

De Luxari fitness bounce trampoline is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Vorm
Rond
Plaatsing trampoline
Op poten
Max. belastbaar gewicht
150 kg
Product breedte
105 cm
Product lengte
105 cm
Product hoogte
115 cm
Trampoline opties
Inclusief beschermhoes

4. EXIT Elegant trampoline – Beste grote trampoline

EXIT Elegant trampoline ø427cm met Economy veiligheidsnet
Bekijk trampoline

De EXIT Elegant trampoline mag zeker niet ontbreken in onze top 5. Het is een product van zeer goede kwaliteit. Zo heeft deze trampoline het meest stabiele frame ter wereld. Ja echt, ter wereld! Dit frame is een gepatenteerd Ultimate Stability Frame met unieke L-vormige poten. Deze poten zijn enorm sterk, veilig en stabiel. Het frame is van gegalvaniseerd staal gemaakt en vervolgens gecoat. Dit zorgt ervoor dat het roestbestendig is en langdurig meegaat. Geschikt voor langdurig gebruik!

Daarnaast is de trampoline verkrijgbaar in verschillende maten: van minimaal 278 centimeter tot maximaal 450 centimeter (diameter). Zo past er in elke tuin wel een exemplaar. Deze grote trampoline wordt geleverd met een Economy veiligheidsnet inclusief een overlappende ingang. Een ander veiligheidselement is het Foot Protection System. Dit systeem voorkomt dat de voeten tussen de veren komen tijdens het springen. Al deze elementen maakt het een kindvriendelijk model.

Ook heeft het een nieuw bevestigingssysteem waardoor je het eenvoudig in elkaar kunt monteren. Door middel van een ritssluiting kun je de groene rok aan de beschermrand bevestigen. Zeg maar gedag tegen lange montagetijden en hallo tegen snel springplezier! De EXIT Elegant trampoline is alleen geschikt voor buiten.

Kenmerken van de EXIT Elegant trampoline

Stabiliteit
Maximaal gebruikersgewicht
Kwaliteit
Prijs
Pluspunten
 • Het meest stabiele frame ter wereld
 • Een Foot Protection System
 • Eenvoudig te installeren door innovatief bevestigingssysteem
 • In verschillende formaten beschikbaar
Minpunten
 • Dit model is wat duurder

De EXIT Elegant trampoline is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Vorm
Rond
Plaatsing trampoline
Op poten
Max. belastbaar gewicht
130 kg
Product breedte
450 cm
Product lengte
450 cm
Product hoogte
270 cm
Trampoline opties
Inclusief veiligheidsnet

5. Akrobat Primus Flat To The Ground – Beste platte inground tramponline

Akrobat Trampoline Primus Flat To The Ground
Bekijk trampoline

Last but zeker niet least: de Akrobat Primus Flat To The Ground. Het is een inground trampoline met afmetingen van 380 x 250 cm. Het is een rechthoekig model waar de focus is gelegd op het design, de spring capaciteit en duurzaamheid. Doordat het een ingegraven model is, valt het niet op in je tuin. Het wordt er juist een onderdeel van! Ook is er nagedacht over de kleuren: het geeft een moderne en strakke uitstraling. Ideaal voor iedereen die design en uiterlijk belangrijk vindt!

Dit model beschikt over een innovatieve springmat, genaamd AkroVentSport. Kenmerkend voor deze springmat is dat het een zeer goed lucht ventilatiesysteem heeft. Het is 70% luchtdoorlatend. En dat is enorm gunstig voor het springen; je ervaart namelijk bijna geen luchtweerstand. Zo kun jij de mooiste sprongen maken! Ook is het materiaal van goede kwaliteit. Bij een gaatje scheurt het doek niet helemaal door. Deze geweldige spring eigenschappen maakt het ook populair bij sporters, zoals turnsters. Het is dus ook een sport trampoline; of je nou beginner of meer ervaren bent.

Ook heeft de Akrobat Primus Flat To The Ground een extra beschermrand die ervoor zorgt dat je voeten niet tussen de veren kan komen. Wel zo veilig tijdens het springen. Deze beschermrand is bestand tegen UV-straling, brand, water en uiteenlopende temperaturen. Dit zorgt voor een maximale veiligheid en lange levensduur. Ook het anti-wortel doek zorgt dat de trampoline kwalitatief goed blijft. Het gaat namelijk de groei van onkruid onder de trampoline tegen.

Kenmerken van de Akrobat Primus Flat To The Ground

Stabiliteit
Maximaal gebruikersgewicht
Kwaliteit
Prijs
Pluspunten
 • Innovatieve springmat voor ultieme spring capaciteit
 • Extra beschermrand
 • Inclusief anti-wortel doek
Minpunten
 • Je moet een gat graven in je tuin
 • Tuin herstellen na het weghalen van de trampoline

De Akrobat Primus Flat To The Ground is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Vorm
Rechthoek
Plaatsing trampoline
In-ground
Max. belastbaar gewicht
130 kg
Product breedte
250 cm
Product lengte
380 cm
Trampoline opties
Exclusief veiligheidsnet

Het kiezen en kopen van de beste trampoline hangt natuurlijk af van wat er mogelijk is en wat jouw wensen zijn. Zo is het belangrijk om te letten op de trampoline maten. Wat past er in jouw tuin? Ook is het goed om de trampoline vormen in je achterhoofd te houden. Wil je een ronde of juist een vierkante? Daarnaast is het verstandig om te bepalen of je een veiligheidsnet wil of niet. Koop je een trampoline voor jonge kinderen? Dan is zo’n net een goed idee. Als je het voor jezelf wil gebruiken, dan is het niet altijd nodig. Zoals je hier ook wel hebt gelezen, kun je kiezen voor een ingegraven model of eentje op pootjes. Denk hier ook over na! Dit zijn allemaal vragen waar je rekening mee moet houden. Zo kan je helemaal voorbereid de beste trampoline kopen!

Veelgestelde vragen over trampolines

 • Hoe diep moet je een trampoline ingraven?

  De grootte van de trampoline en het type bepalen hoe groot en diep je moet gaan graven. De specifieke afmetingen van de diepte kun je altijd terugvinden in de handleiding van de betreffende trampoline.

 • Welke maat trampoline past in mijn tuin?

  De maat hangt af van de grootte van je tuin. Over het algemeen zijn trampolines met een diameter of langste zijde tot 244 centimeter geschikt voor kleine tuinen (kleiner dan 30 m2). Voor een middelgrote tuin tussen de 30 en 60 m2 is de maat maximaal 312 centimeter (diameter).

  Bij een grote tuin (groter dan 60 m2) kun je een trampoline van 366 centimeter (diameter) plaatsen.

 • Vanaf welke leeftijd mag een kind op een trampoline?

  De geschikte leeftijd voor een trampoline wordt vaak in de veiligheidswaarschuwing vermeld. Dit kan namelijk per model of merk verschillen.

 • Mag een trampoline bij de muur staan?

  Het mag, maar is niet ideaal. Kinderen (of andere gebruikers) kunnen door de nabijheid van de muur letsel oplopen bij missprongen. Zet het in ieder geval niet direct tegen de muur, maar houd wat ruimte ertussen. Als je geen ruimte kunt overlaten, wordt het aangeraden om een veiligheidsnet te plaatsen. Zo vallen gebruikers niet direct tegen de muur.

Zo hebben we de trampolines in dit artikel getest.

Tijdens het testen van de trampolines zijn er een aantal punten waar wij extra op gelet hebben. Zo hebben wij gekeken naar de kwaliteit van de materialen waaruit de trampoline is gemaakt, zoals het frame, de springmat, de veren en het veiligheidsnet. We hebben ook gekeken of de trampoline stabiel en stevig op de grond (of in de grond) staat en niet wiebelt of beweegt tijdens het springen. Hierbij hebben wij gekeken naar de kwaliteit van het frame en de verbindingspunten om er zeker van te zijn dat ze stevig en betrouwbaar zijn. We hebben ook gekeken wat het maximale gebruikersgewicht is dat de trampoline kan dragen. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook nog gekeken naar de prijs van de trampoline.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie