De 5 beste krultangen van 2024

In de wereld van krultangen bestaan er veel mogelijkheden. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze veranderen je steile lokken in een mooie en volle krullenbos. Maar wat voor krullen wil je hebben? De diameter van de krultang bepaalt namelijk de grootte van je krullen. Ga je voor een smalle? Dan creëer je uiteraard kleine krullen. Wil je juist liever wat grotere krullen? Dan kies je een bredere tang. Allemaal mogelijkheden dus! Het is dus fijn om hier een beetje overzicht in te krijgen. En laten we dat nou net voor jou gedaan hebben! Hieronder kun je een overzicht vinden met de 5 beste krultangen van 2022. Ben jij op zoek naar een nieuwe? Wacht niet langer en lees gauw verder. Je kunt hier vast jouw perfecte exemplaar vinden!

Merk
Model
1
Dyson
Airwrap
2
Remington CI83V6 Keratin Protect - Krultang
Remington
CI83V6 Keratin Protect
3
BaByliss 25mm Curling Tong C325E - Krultang
BaByliss
C325E Krultang
4
BaByliss 9000 Cordless Waving Wand 9001U - Draadloze Krultang
BaByliss
9001U
5
BaByliss ® Curl Secret 2 ™ C1300E - Automatische krultang
BaByliss
Curl Secret 2 ™ C1300E

Dit zijn ze, de 5 beste krultangen van 2024

1. Dyson Airwrap – Beste professionele krultang

Dit is een van de meest veelzijdige modellen die je kunt vinden op de markt: de Dyson Airwrap. Het is een multifunctionele haartstyler geschikt voor ieder haartype; het is een krultang, föhn en styler in één. Je gebruikt het dus om je haar te drogen, stijlen en krullen. Hoe handig is dat? De föhn gebruikt geen extreme hitte, waardoor je haar ook niet beschadigt raakt.

Nu weer even terug naar de krultang: de Dyson Airwrap beschikt over een krachtige V9-motor. Deze motor zorgt voor een hoge luchtdruk, waardoor er een draaikolk van lucht rondom het Airwrap opzetstuk ontstaat. Deze draaikolk van lucht trekt het haar aan en wikkelt het ook automatisch om het opzetstuk heen. Hierdoor gebruikt deze Dyson krultang alleen maar lucht en geen extreme hitte. Zo word je haar dus gekruld zonder enige beschadiging. Ook zorgt de ingebouwde warmteregelaar ervoor dat de temperatuur lager dan 150 graden blijft. Hoewel dit een relatief lage temperatuur is, heeft je haar toch bescherming nodig tegen de lage hitte. Daarom heeft de krultang ook een keramische coating. Het resultaat: gezond en pluisvrij haar zonder ernstige beschadiging.

Het is voorzien van 2 opzetstukken van 30 en 40 millimeter. Ook heeft het een stevige gladstrijkende borstel en een zachte gladmakende borstel. Daarnaast wordt het ook geleverd met een volume borstel. Allemaal accessoires om ervoor te zorgen dat je haar op een mooie en gezonde manier gekruld wordt. Tot slot heeft het een ionentechnologie waarmee statische elektriciteit wordt voorkomen. Geen wonder dat het als de beste professionele krultang wordt gezien!

Pluspunten
 • Multifunctionele krultang: föhn, haarstijler en krultang in één
 • Ionentechnologie tegen statisch en pluis haar
 • Geen gebruik van extreme hitte
Minpunten
 • De prijs valt in het duurdere segment

De Dyson Airwrap is verkrijgbaar bij:

2. Remington CI83V6 Keratin Protect – Beste ionische krultang

Remington CI83V6 Keratin Protect - Krultang
Bekijk krultang

De Remington CI83V6 Keratin Protect is een krultang met ionische technologie. Met deze technologie wordt statisch en pluizig haar voorkomen. Wie wil dat nou niet? Het heeft een doorsnee van 19 tot 28 millimeter en is voorzien van 5 temperatuur-instellingen. Deze temperaturen variëren van 150°C tot maximaal 210°C. Ook heeft het een speciale PRO+ stand, waarmee je zelfs op lage temperaturen je haar kunt krullen. Dit is uiterst geschikt voor iedereen met fijn en teer haar.

Wat dit model zo uniek maakt, is de geïmpregneerde keratine en amandelolie. Keratine zorgt voor sterk haar, terwijl amandelolie goed is voor het herstellend vermogen van het haar. Misschien wel goed om te weten: let op bij een notenallergie. Er zit immers amandelolie in. Al deze eigenschappen maken de krultang geschikt voor dagelijks gebruik. Iedere dag kun jij dus de mooiste krullen creëren! Daarnaast zorgt de Grip Tech coating ervoor dat het haar niet van de krultang glijdt en dus beter blijft zitten.

Een andere leuk feature is de opwarmtijd. Je kunt de Remington CI83V6 Keratin Protect namelijk binnen 30 seconden opwarmen. Heb jij je verslapen, maar wil je toch nog mooi voor de dag komen? Dan kun je alsnog snel en eenvoudig je haren krullen. Ook schakelt het automatisch uit na 60 minuten. Bovendien is er nagedacht over het ontwerp van de tang! Het heeft een kegelvorm waardoor je krullen creëert die van groot naar kleiner gaan. Hierdoor krijg je een natuurlijke look. Tot slot heeft het een digitaal display waarop de temperatuurstand te zien is; altijd handig!

Pluspunten
 • Ionische technologie
 • PRO+ stand voor fijn haar
 • Snelle opwarmtijd: 30 seconden
 • Meedraaiend snoer van 3 meter: veel bewegingsvrijheid
Minpunten
 • Minder geschikt voor mensen met kort haar
 • Geen toetsenvergrendeling, dus verschuiving van temperatuur mogelijk

De Remington CI83V6 Keratin Protect is verkrijgbaar bij:

3. BaByliss C325E Krultang – Beste krultang voor kort haar

BaByliss 25mm Curling Tong C325E - Krultang
Bekijk krultang

BaByliss heeft zich met deze krultang weer uitgesloofd! Met een diameter van 25 millimeter is het in staat om compacte krullen en volume te creëren. En dit kun je voor elk haartype doen. De BaByliss C325E Krultang is namelijk voorzien van 10 temperatuurinstellingen, variërend van 110°C tot 180°C. Zo kun je kijken welke temperatuur het best geschikt is voor jouw haar. Voor dun haar wordt vaak 110°C tot 150°C aangehouden. Voor normaal haar is dit 155°C tot 170°C. En voor dik haar is het meer dan 175°C. Maar je kunt dit uiteraard helemaal zelf uitzoeken. Begin gewoon met de laagste temperatuur. Krult jouw haar niet genoeg? Verhoog de temperatuur dan geleidelijk.

Doordat de minimale temperatuur erg laag is, is het geschikt voor fijn en breekbaar haar. Daarnaast komt de krultang ook heel snel op temperatuur, namelijk binnen 60 seconden. Zelfs op gehaaste ochtenden kun je alsnog de mooiste krullen creëren.

Kenmerkend voor deze krultang is de Satin Touch coating. Deze coating zorgt ervoor dat je haar optimaal beschermd wordt tijdens het krullen. Zeg maar gedag tegen hittebeschadiging en hallo glanzend haar. Om in het kader van bescherming te blijven: het heeft een geïsoleerd uiteinde, waardoor je het veilig vast kunt pakken. Bovendien is de BaByliss C325E Krultang voorzien van een klem waarmee je je lok vast kunt zetten. Dit betekent dat je je lok niet zelf hoeft vast te houden en dus eenvoudig kan krullen. Hoe makkelijk is dat? Tot slot heeft het een meedraaiend snoer van 1,8 meter. Hierdoor heb je aardig wat bewegingsvrijheid.

Pluspunten
 • Inclusief klem om je lokken vast te zetten tijdens het krullen
 • 10 temperatuurinstellingen
 • Geïsoleerd uiteinde voor bescherming
 • Relatief goedkoop
 • Beschikbaar in verschillende maten: klein tot extra groot
Minpunten
 • Zonder keramische en ionische technologie voor extra bescherming

De BaByliss C325E Krultang is verkrijgbaar bij:

4. BaByliss 9001U – Beste draadloze krultang

BaByliss 9000 Cordless Waving Wand 9001U - Draadloze Krultang
Bekijk krultang

De BaByliss 9001U is duurder dan het eerdergenoemde model, maar dan krijg je ook wat. Zo is het een draadloos model, waardoor je op elke plek eenvoudig je haar kunt krullen. In je woonkamer? Of toch liever badkamer? Het kan allemaal! Je hebt geen stopcontact nodig. Het werkt op een lithium ion batterij. Deze krachtige batterij zorgt ervoor dat je 40 minuten lang je haar zonder problemen kunt stylen. Is ‘ie leeg? Geen probleem; binnen 3 uur is de batterij weer opgeladen.

Dit model is voorzien van een Micro-Heating Matrix. Dit is een innovatieve verwarmingstechnologie waardoor je de krultang enorm snel kunt opwarmen. Ook zorgt het voor een gelijkmatige warmteverdeling over de tang. Hierdoor worden je lokken op een constante en gelijke temperatuur verwarmd. Het resultaat: prachtige krullen! De temperatuur kan op 3 manieren worden ingesteld, namelijk op 160°C, 170°C en 180°C. Door deze variatie is het geschikt voor elk haartype.

BaByliss 9001U heeft nog andere handige features. Zo is de lithium ion batterij voorzien van een indicator. Deze geeft weer hoe lang de batterij nog meegaat. Ook heeft het een slaapmodus. Als je de draadloze tang voor 5 minuten lang niet meer gebruikt, wordt de temperatuur verlaagd naar 120°C. Na 10 minuten wordt het automatisch uitgeschakeld. Ook wordt het geleverd met een oplaadmat. Hiermee kun je de tang magnetisch opladen. Dit gebeurt binnen 3 uur. Met een diameter van 28 millimeter creëer je de mooiste los vallende krullen voor halflang tot lang haar óf slag in kort haar.

Pluspunten
 • Draadloos: maximale bewegingsvrijheid
 • Geschikt voor elk haartype
 • Inclusief hittebestendige oplaadmat, opbergetui en stylinghandschoen
Minpunten
 • Relatief hoge prijs
 • Geen ionische technologie

De BaByliss 9001U is verkrijgbaar bij:

5. BaByliss Curl Secret 2 ™ C1300E – Beste automatische krultang

BaByliss ® Curl Secret 2 ™ C1300E - Automatische krultang
Bekijk krultang

BaByliss is een grote speler op het gebied van haarverzorgingsproducten; het is dus ook niet gek dat het merk onze favorieten lijstje domineert! We sluiten het lijstje dan ook graag af met de BaByliss Curl Secret 2 ™ C1300E. Wat deze krultang uniek maakt, is dat het automatisch werkt. Zodra een opzetstuk wordt gekoppeld aan de tang, wordt automatisch de diameter vastgesteld. Op basis van deze informatie wordt de temperatuur en timer afgesteld. Door middel van een geluidssignaal wordt dan aangegeven als de krul gecreëerd is. Je hoeft bijna niks meer zelf te doen!

Deze automatische krultang is voorzien van de ionische technologie. Deze technologie zorgt voor glanzende en zachte krullen. Ook voorkomt het statisch elektrische haren. De keramische coating werkt als optimale bescherming tegen de hitte. Geen hittebeschadiging voor jouw haren dus! Beide elementen zorgen voor een mooi en gezond kapsel.

De BaByliss Curl Secret 2 ™ C1300E heeft 2 opzetstukken en 3 tijdsinstellingen. Via deze features kun je verschillende soorten krullen maken. Met het opzetstuk van 25 millimeter creëer je grove en compacte krullen. Wil je juist voor slag gaan en een beachy wave look creëren? Gebruik dan het opzetstuk van 35 millimeter. De temperatuur kun je instellen op 190°C of 230°C. De lagere temperatuur is geschikt voor dun tot normaal haar. De hogere temperatuur is beter voor normaal tot dik haar. Het heeft een meedraaiend snoer van 2,5 meter wat voor een ruime bewegingsvrijheid zorgt.

Pluspunten
 • Voorzien van een ionische technologie: geen statisch en pluizig haar
 • Keramische coating voor bescherming
 • Verschillende typen krullen mogelijk
 • Inclusief reinigingsborstel
 • Werkt automatisch
Minpunten
 • Minder geschikt voor iedereen met kort haar

De BaByliss Curl Secret 2 ™ C1300E is verkrijgbaar bij:

Tips voor het kopen van een krultang

Met dit lijstje hebben we onze top 5 gedeeld; dit zijn volgens ons de beste krultangen. Maar om het je nóg iets makkelijker te maken, geven we je ook graag wat tips mee. Dit zijn onze tips voor het kopen van een krultang!

Kijk allereerst naar het materiaalsoort wat je wil hebben. Ze worden namelijk gemaakt van verschillende soorten. Een volledig keramische krultang of eentje met een keramische coating is het gezondst voor je haar. Het zorgt immers voor bescherming tegen de hitte. Daarom is het ook zo populair onder consumenten en professionals. Vandaar dat er ook modellen van dit materiaal in onze top 5 zitten! Een tweede tip is om te kijken naar de temperatuur-instellingen. Het is belangrijk dat je dit zelf kunt instellen. Zo voorkom je haarbeschadiging of zelfs verbrand haar! Het is dus goed een exemplaar te hebben met meerdere temperaturen.

Hou daarnaast ook rekening met de breedte van je krultang. De breedte van de tang bepaalt namelijk de breedte van de krul. Als je compacte krullen wil, kun je beter voor een smalle tang gaan. Toch liever grovere krullen? Ga dan ook voor een breder model. Tot slot moet je ook kijken naar de functies van de tang. Wil je verschillende typen krul creëeren? Dan kun je gaan voor een model met meerdere opzetstukken.

Met deze tips vind jij de beste krultang!

Veelgestelde vragen over krultangen

 • Wat is beter keramisch of titanium krultang?

  Beide materialen zijn goed voor het haar. Ze beschermen je haar namelijk tegen de hitte. Het resultaat is mooi glad en glanzend haar. Titanium is echter beter voor dikker haar. De platen zijn steviger en gaan langer mee.

 • Wat is een ionische krultang?

  Een krultang met ionische technologie is voorzien van negatieve ionen. Deze ionen sluiten je haarschubben tijdens het krullen. Als ze gesloten zijn, word je haar gladder en zachter. Open haarschubben zorgen voor statisch en pluizend haar.

 • Is een krultang slecht voor je haar?

  Extreme hitte van de krultang kan je haar beschadigen. Let dus op elementen van de krultang die zorgen voor bescherming van je haar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een keramische coating.

 • Wat is het verschil tussen een krultang en een stijltang?

  Ze verschillen in vorm. Een stijltang is voorzien van 2 platen waar het haar door wordt getrokken. De verwarmingselementen zorgen ervoor dat het haar glad en steil wordt. Een krultang heeft een ronde vorm en wordt gebruikt om krullen te maken. Waar de stijltang van binnenuit heet wordt, gebeurt dit bij een krultang van buitenaf.

  Let op: je kunt een stijltang ook gebruiken om krullen te maken. Via een bepaalde techniek is dit mogelijk. Voor het gemak kun je uiteraard beter een krultang gebruiken.

 • Hoe gebruik je een krultang?

  Dit is erg afhankelijk van het model. Over het algemeen pak je een pluk haar en wikkel je deze om de krultang heen. Je houdt hierbij de krultang op z’n plaats om vervolgens de lok weer los te halen. Toch zijn er ook modellen waarbij dit proces automatisch gebeurt. Nogmaals: het hangt dus af van het model!

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie