De 5 beste stijltangen van 2024

Wat is de beste stijltang? Dat is een enorm moeilijk vraag aangezien het aanbod enorm is. Wij willen je er graag bij helpen en hebben daarom een aantal stijltangen getest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste stijltangen van 2024 zijn. Wij hebben daarbij op een aantal belangrijke punten gelet zoals het materiaal wat gebruikt is voor de platen, maar ook de temperatuur waarop je de stijltang kan instellen. Je haar stijlen is natuurlijk niet goed voor je haar, maar met de juiste bescherming voor je haar en de juiste stijltang zal je haar zo min mogelijk beschadigen. Het is dus wel belangrijk dat je een goede hittebeschermer gebruikt. Daarbij iets het ook belangrijk om je haar niet iedere dag te stijlen maar een keer in de 2 tot 3 dagen.

Merk
Model
1
DYSON Corrale Copper/Nickel
Dyson
Corrale
2
CHI Lava Volcanic Ceramic - Stijltang
Chi
Lava Volcanic Ceramic Stijltang
3
Remington S8500 - Stijltang
Remington
S8500
4
BaByliss ® Micro Steam ST495E – Stijltang
BaByliss
ST495E Micro Steam
5
Max Pro XS - Mini Stijltang
Max Pro
XS

Dit zijn ze, de 5 beste stijltangen van 2024

1. Dyson Corrale – Beste draadloze stijltang

DYSON Corrale Copper/Nickel
Bekijk stijltang

Als je op zoek bent naar een van de beste draadloze stijltangen van 2024 dan moet je kiezen voor de Dyson Corrale. Deze Dyson stijltang brengt je haar prachtig in model en zorgt voor 50% minder haarschade. Het ontbreken van de draad zorgt dat je vrij kunt bewegen tijdens je bewegingen. Er zijn drie temperaturen die je kunt instellen: 165 graden, 185 graden en 210 graden. Je kunt de stijltang tot 30 minuten onafgebroken gebruiken en erna eenvoudig opladen met een magnetische 360graden oplaadkabel of direct met de oplaadkabel gebruiken.

Je krijgt met deze Dyson stijltang maximale controle over je haar en zorgt voor glanzend en stijl haar. Door de vliegtuig-functie kun je de stang ook eenvoudig meenemen in je handbagage op vakantie zodat je ook daar je haar kan perfectioneren. De hittebestendige opberghoes zorgt voor veilige opbergmogelijkheden, ook als hij nog niet helemaal is afgekoeld. Als je hem 10 minuten niet gebruikt schakelt hij automatisch uit vanwege de veiligheid.

Daarnaast heeft de stijltang van Dyson de beste reviews van 2020 en 2021 gekregen.

Pluspunten
 • Draadloos tot 30minuten en volledig te gebruiken met oplader
 • Handzaam om mee te nemen in handbagage
 • Geschikt voor alle haartypen
Minpunten
 • Stijltang uit het hoger segment

De Dyson Corrale is verkrijgbaar bij:

2. Chi Lava Volcanic Ceramic Stijltang – Beste stijltang met LED-display

CHI Lava Volcanic Ceramic - Stijltang
Bekijk stijltang

Zoek je de beste stijltang met LED-display? Dan is de Chi Lava Volcanic Ceramic stijltang de goede keuze voor jou. De stijltang is verrijkt met vulkanisch lava om te zorgen dat jouw haar perfect stijl en glad wordt. De extra lange kabel van meer dan 3 meter geeft je veel vrijheid om te bewegen en met de instelbare temperatuur tussen de 80 graden en 230 graden is hij geschikt voor ieder haartype.

Doordat de Chi stijltang langere volledig keramische platen heeft om te stijlen, kan het gemakkelijk dik en stug haar stijlen en maak je eenvoudig zowel krullen als stijlhaar. Met het prachtige LED-display zie je eenvoudig de temperatuur zodat je nooit te warm of te koud aan het werk bent. Als je hem een uur niet gebruikt schakelt hij automatisch uit.

Pluspunten
 • Mooi LED-display met de temperatuur
 • Extra lange kabel
 • Lange volledig keramische platen voor dik en stug haar
Minpunten
 • De stijltang onthoudt de laatst gebruikte temperatuur niet, die moet je dus elke keer opnieuw instellen.

De Chi Lava Volcanic Ceramic Stijltang is verkrijgbaar bij:

3. Remington S8500 – Beste keramische stijltang

Remington S8500 - Stijltang
Bekijk stijltang

De beste keramische stijltang van 2024 is de Remington S8500 door haar Shine Therapy. Hij geeft je verzorgt en glanzend haar door de keramische coating. De coating is namelijk geïmpregneerd met echte Marokkaanse Arganolie, welke geactiveerd wordt door de hitte en tijdens het gebruik van het product wordt afgegeven aan het haar. Je kunt de temperatuur op verschillende standen instellen met een maximum van 230 graden en het opwarmen duurt 15 seconde waardoor je binnen een handomdraai je kapsel de styling kan geven die je wil. De automatisch bewegende platen zorgen dat je vanuit alle hoeken kan stijlen.

De Remington beschikt over een automatisch veiligheidsuitschakeling na één uur en een draaibare snoer om je te ondersteunen tijdens en na het gebruik. De digitale temperatuur instelling geeft nauwkeurig weer hoe warm de stijltang is, zodat je niet te heet of te koud werkt. De beweegbare platen kun je vastzetten voordat je de tang opberg in de hittebestendige hoes.

Pluspunten
 • Digitale temperatuur instelling op verschillende standen
 • Flexibele beweegbare platen
 • Automatische veiligheidsuitschakeling na 1 uur
 • Snelle opwarming; binnen 15 seconde
Minpunten
 • Gaat statisch haar niet tegen
 • Heeft geen positie met koude lucht

De Remington S8500 is verkrijgbaar bij:

4. BaByliss ST495E Micro Steam – Beste stoom stijlstang

BaByliss ® Micro Steam ST495E – Stijltang
Bekijk stijltang

De Babyliss ST495E Micro Steam is de beste stoomstijltang van 2024. Doordat deze stijltang met stoom werkt wordt de vochtbalans in je haar herstelt in plaats van dat het je haar beschadigd. De haarschubben worden gesloten waardoor een langdurig glanzend resultaat ontstaat. Je kunt het waterreservoir vullen zodat je 10 minuten lang kan stomen en hij is geschikt voor ieder haartype. Je kunt zelfs kroeshaar ermee stijl krijgen. De Diamond Ceramic coating die op de platen zit zorgt voor niet statisch en pluisvrij haar in een handomdraai.

Er zijn vijf temperaturen waarop je de Babyliss stoom stijltang kan instellen zodat je altijd op een geschikte temperatuur kan werken. Het snoer is bijna 2 meter en meedraaiend zodat je voldoende vrijheid hebt in je bewegingen en de hittebestendige mat zorgt dat je hem ook overal neer kunt leggen tussendoor.

Pluspunten
 • Werkt met stoom waardoor het haar minder makkelijk beschadigd
 • De volledig Diamond Ceramic platen zorgen ervoor dat je pluisvrij en niet-statisch haar overhoud na gebruik
Minpunten
 • Doordat je hem vult met water is hij zwaarder en groter dan andere stijltangen
 • Minder geschikt voor kort haar vanwege de brede platen

De BaByliss ST495E Micro Steam is verkrijgbaar bij:

5. Max Pro XS – Beste mini stijltang

Max Pro XS - Mini Stijltang
Bekijk stijltang

Op dit moment is de beste mini stijltang de Max Pro XS. Deze stijltang met ionentechnology maakt én je haar super glad en glanzend maar is ook eenvoudig mee te nemen door zijn kleine formaat. Zo heb en hou je ook onderweg je perfecte look, want die 20 centimeter kun je altijd wel ergens kwijt.

Je kunt hem instellen tot een temperatuur van 220 graden waardoor hij voor vrijwel elk haartype geschikt is. En binnen 6 seconden is hij klaar voor gebruik, waardoor je dus niet lang hoeft te wachten voor je je look kan bijwerken. De kleine titanium platen zorgen dat je heel precies kunt werken en door de ionentechnology sluiten de haarschubben zich die een mooie glans creëren.

Pluspunten
 • Superhandig om mee te nemen
 • Ionentechnology waardoor je geen pluis of statisch haar krijgt
Minpunten
 • Niet geschikt voor heel fijn/dun haar of heel dik haar

De Max Pro XS is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een stijltang?

Er zijn heel veel soorten en maten stijltangen. Een keuze is dus lastig te maken en de goede keuze is vooral afhankelijk van je wensen en jouw type haar. Niet elke stijltang is geschikt voor elk haartype.

Welk type stijltang moet je kiezen?

Het begint bij het type stijltang en de platen. Wil je namelijk jouw stijltang dagelijks gebruiken, elk weekend of alleen voor speciale gelegenheden? Een tang met keramische coating is namelijk goedkoper dan andere soorten, alleen deze kan na verloop van tijd gaan slijten. Hierdoor is de coating minder geschikt voor dagelijks gebruik. De andere optie is kiezen voor keramische platen in je stijltang. Dit type zorgt voor minder pluis en statisch haar, is geschikt voor fijn tot normaal haar en gaat langer mee dan alleen een keramische coating. Alleen kun je voor echt dik haar of kroes beter titanium platen op je stijltang hebben omdat deze beter geschikt zijn om dit speciale haartype te stijlen.

Nieuw zijn de stoomstijltangen, welke ontwikkeld zijn voor beschadigd haar. De hete stoom zorgen tijdens het stijlen direct voor een verbetering van de vochtbalans in je haar, waardoor het je haar verzorgd en niet verder beschadigd.

Welke temperatuur moet je bereiken met je stijltang?

Afhankelijk van je haartype heb je de juiste temperatuur nodig in een stijltang. Je kunt bij stijltangen vaak kiezen tussen de 60 graden en 230 graden Celsius, waarbij sommigen in trappen verstelbaar zijn van 1 graden tot 10 graden en anderen hebben alleen enkele mogelijkheden. De meest gangbare stijltangen werken van 150 graden tot 230 graden Celsius, wat voldoende is voor de meeste haartypen en stylingen.

Als je een temperatuur boven de 190 graden Celsius gebruikt dan zit je in de zogenaamde ‘gevarenzone’ waarbij je je haar kunt beschadigen. De ideale temperatuur zou volgens experts liggen op 185 graden waardoor je sterker haar krijgt, meer glans en kleurbescherming houdt.

Wat geldt per haartype?

Bij elk haar wordt aangeraden een hittebestendige bescherming te gebruiken om zo te voorkomen dat je de haren zelf beschadigd door de hitte.

Voor fijn en/of dun haar is het aan te raden de stijltang niet hoger te zetten dan 180 graden Celsius en overmatig gebruik te beperken. Doordat het haar dun is neemt het warmte sneller op waardoor het ook makkelijker kan beschadigen. Zo kom je snel in een vicieuze cirkel terecht en het is zonde om je haar onherstelbaar te beschadigen.

Bij geverfd of dun haar geldt eigenlijk dezelfde richtlijn als bij fijn/dun haar. Met uitzondering van diep beschadigd haar, waarbij aangeraden wordt om geen stijltang te gebruiken om ergere beschadigingen te voorkomen.

In het geval van kroes, stug of dik haar worden wat hogere temperaturen aangeraden om door te dringen in het haar. Dit type haar neemt warmte minder snel op, waardoor het meer input nodig heeft. Over het algemeen is een stijltang met 220 graden Celsius voldoende om dit haar veilig te stijlen, zolang je maximaal 5 seconde één pluk verwarmd. Langer is absoluut niet nodig. Zorg dat je rustig en effectief de lok stijl maakt.

Wat wil je met de stijltang doen?

Je kunt met een stijltang meer doen dan alleen stijlen. Met de juiste techniek kun je in combinatie met de juiste tang ook krullen en volume maken. Als je meer wilt dan alleen stijlen is het nodig dat je stijltang afgeronde platen heeft, anders knik je het haar en dat maakt het niet mooi. Als de platen ook flexibel zijn is dat prettiger werken omdat je zo makkelijker een krul erin kunt bewegen, maar je kunt natuurlijk ook eens kijken bij de top 5 beste krultangen.

Extra opties die je op een stijltang kunt hebben

Los van de standaard stijl-mogelijkheden die een stijltang heeft, hebben ze ook extra mogelijkheden. Zo hebben sommige een display, verschil in kabellengte, er zijn draadloze mogelijkheden, roterende kabels, verschillende plaat breedtes en lengtes, accessoires zoals hittebestendige matjes en een turbo functie. Sommige functies zullen misschien helemaal niet door je gebruikt worden, terwijl anderen misschien weer superhandig kunnen zijn. Het is daarom ook verstandig eens bij de extra mogelijkheden te kijken.

Eigenlijk is de beste stijltang dus afhankelijk van de frequentie waarmee je hem gaat gebruiken, jouw haartype en de wensen van de extra mogelijkheden. Het is best even een puzzelwerkje om een juiste te vinden, maar als je er een kiest die écht bij je past zal je er eindeloos veel plezier van hebben op de momenten dat jij die kroon op je hoofd wilt stijlen tot perfectie.

Ben je van plan om een stijltang te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over stijltangen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over stijltangen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een stijltang en vind je dat jouw stijltang getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw stijltang makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over stijltangen

 • Wat is beter, keramische of titanium stijltang?

  Afhankelijk van jouw haartype kun je kiezen voor een keramische of titanium stijltang. Als je normaal haar hebt volstaat een keramisch model, maar als je dik of stug haar hebt zoals kroes dan kun je beter gaan voor een titanium stijltang.

 • Wat is een ionische stijltang?

  Een ionische stijltang zorgt ervoor dat tijdens het gebruik er negatieve ionen vrijkomen. Doordat de negatieve ionen de positieve ionen neutraliseer op de haarvezel, wordt de elektrische lading uit je haar verwijderd. Je voorkomt hiermee statisch en pluizig haar.

 • Welke soorten stijltangen zijn er?

  Er zijn verschillende soorten stijltangen als het gaat om verschillende type platen (keramische coating, vol keramisch, titanium en stoom stijltangen) maar ook op basis van temperatuur is er verschil tussen de 60 graden en 230 graden Celsius.

 • Is een stijltang slecht voor je haar?

  Een stijltang is niet per definitie slecht voor je haar. Als je onder de grens van 190 graden Celsius blijft en zorgt dat je niet langer dan 5 seconde op één plek verwarmt kan er weinig schade ontstaan. Uiteraard is gebruik van een hittebestendige bescherming op alle temperaturen aan te raden om beschadigingen tegen te gaan.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie