De 5 beste multitools van 2024

Ben jij een handyman en hou je van klussen? Dan word je vast blij van allerlei tools die jou helpen bij het klussen. De leukste tools zijn multitools die op verschillende manieren het klussen makkelijker en leuker voor je maken. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben de verschillende multitools voor je onder de loep genomen en getest. In dit artikel beantwoorden we de vraag: wat is de beste multitool? Wij hebben na het testen een top 5 van beste multitools voor 2024 gemaakt en we worden er heel blij van om die met je te delen. Benieuwd welke tools dat zijn? Lees snel verder voor een review en onze bevindingen.

Merk
Model
1
Makita DTM51Z accu multitool
Makita
DTM51Z
2
Bosch Professional GOP 30-28 Multitool - Oscillerend
Bosch Professional
GOP 30-28 Multitool
3
Dremel 4250-35 Multitool
Dremel
4250-35
4
DeWalt DCS355P1 18V Li-Ion Oscillerende multitool set
DeWalt
DCS355P1
5
Fein Multimaster AMM500 PLUS TOP Accu Multitool
Fein
Multimaster AMM500 PLUS TOP

Dit zijn ze, de 5 beste multitools van 2024

1. Makita DTM51Z – Beste 18v multitool

Makita DTM51Z accu multitool
Bekijk multitool

Deze multitool is met recht een alleskunner. Hij kan schuren en schrapen, zagen en snijden en zelfs voor renovatie draait ie zijn hand niet om. Het is de beste 18v multitool van dit moment en heel geschikt voor renovatie- en verbouwingswerkzaamheden. Je kunt hem veelzijdig toepassen door het brede assortiment met verbruiksartikelen.

Doordat je de bladen in 12 verschillende hoeken kan plaatsen kun je makkelijk bij de kleinste hoekjes en in kleine ruimtes werken. De soft start zorgt ervoor dat de machine niet schokt bij het inschakelen en voorkomt onhandige uitschieters. En als je het apparaat even onbewaakt laat liggen hoef je je geen zorgen te maken. De herstartbeveiliging voorkomt dat de tool ongewild start.

Je kunt eenvoudig met een draaiknop zelf het toerental instellen. Dat voorkomt ongelukjes zoals vervorming van zachte materialen of verbranding van harde dingen. Met deze tool horen ongewenste ongelukken tot het verleden. Zelfs de accu heeft een handige indicator die vroegtijdig aangeeft wanneer heropladen nodig is.

Standaard wordt het apparaat zonder accu geleverd. Je kunt ook kiezen voor een model met accu. Er zijn verschillende accu’s die passen en de kans is groot dat je al een accu in huis hebt die je kunt gebruiken. Dat scheelt je weer een investering.

Het apparaat ligt soepel in je hand met de ergonomische grip en je kunt het apparaat makkelijk bedienen. Kortom een apparaat waar je blij van wordt en dat je met veel plezier zult gebruiken.

Pluspunten
 • Duurzaam
 • Krachtig
 • Handig in gebruik
 • Een alleskunner
 • Schuurt, schrapt, snijdt, zaagt en renoveert
Minpunten
 • Standaard zonder accu geleverd

De Makita DTM51Z is verkrijgbaar bij:

2. Bosch Professional GOP 30-28 Multitool – Beste oscillerende multitool

Bosch Professional GOP 30-28 Multitool - Oscillerend
Bekijk multitool

Deze oscillerende multi-cutter kun je op veel verschillende manieren gebruiken. De toepassingsmogelijkheden zijn legio. Met zijn lichtgewicht van 1,5 kg is het een handzaam apparaat dat je makkelijk gebruikt. Daarnaast is het wisselen van inzetgereedschap heel simpel door de magnetische interface.

Je kunt allerlei Bosch accessoires gebruiken voor de tool zodat je er allerlei taken mee kunt uitvoeren. Van borstelen en zagen tot frezen en krabben. En van doorslijpen en snijden tot schuren. Er zijn weinig materialen die de machine niet de baas is. Of je nu hout, steen, kunststof, beton, coatingmaterialen, natuurlijke materialen en ferromaterialen wilt bewerken, het kan allemaal.

Je krijgt maar liefst 2 jaar garantie op het apparaat en de uitgebreide handleiding helpt je om alles uit het apparaat te halen dat er in zit. En ook al is het een lichtgewicht apparaat, power heeft ie genoeg.  Het is een apparaat dat doet wat ie belooft en van goede kwaliteit is.

Je haalt het beste resultaat als je de machine rustig zijn werk laat doen en geen harde druk erop uitoefent. Net als bij een elektrische tandenborstel hoef je zelf helemaal niet veel te doen en doet het apparaat het meeste werk voor je. Dus geniet ervan en laat de klussen zichzelf doen. Dan kost het jou de minste inspanning en krijg je het beste resultaat. Dat zijn twee vliegen in één klap.

Pluspunten
 • Werkt geweldig met hardhout
 • Makkelijk wisselen van hulpstukken
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Genoeg power
Minpunten
 • Je moet het apparaat tijdens het gebruik goed schoonhouden

De Bosch Professional GOP 30-28 Multitool is verkrijgbaar bij:

3. Dremel 4250-35 – Beste roterende multitool

Dremel 4250-35 Multitool
Bekijk multitool

De best roterende tool is deze van Dremel. Je krijgt hem verpakt in een prachtige tas die je makkelijk meeneemt en het apparaat is perfect voor al je lastige klusjes. In de tas is genoeg ruimte voor de nodige accessoires zodat je altijd de spullen die je nodig hebt bij de hand hebt. Hier komen vermogen en duurzaam design samen.

Er zijn maar liefst 35 accessoires die je kunt gebruiken op het apparaat. Daarmee kun je moeiteloos schuren, polijsten, slijpen en snijden. Je kunt zelfs graveren als je dat wilt. Het wisselen van accessoires is een fluitje van een cent en gaat als vanzelf met de geïntegreerde sleutel die in de EZ Twist-neuskap zit.

De machine onderscheidt zich door het ononderbroken vermogen en zijn grootse prestaties. Je hoeft hem niet op te laden. Je steekt simpelweg het snoer in het stopcontact en je kunt aan de slag. Geen gedoe met lege accu’s, maar altijd volop prestatiekracht.

Je kunt alle Dremel accessoires op de tool gebruiken en zo voor jezelf eindeloze klusmogelijkheden creëren. En zelfs bij veeleisende klussen hou jij de controle door de intuïtieve knoppen en de rubber softgrip. Met dit apparaat klaar je makkelijk de zware doe-het-zelf-klussen en ook de klusjes die precisie en beleid vragen.

Pluspunten
 • Geen oplader nodig, met snoer
 • Ononderbroken vermogen
 • Powerbeest
 • Geschikt voor precisie werk
 • Ligt goed in de hand
Minpunten
 • Snoer kan soms onhandig zijn

De Dremel 4250-35 is verkrijgbaar bij:

4. DeWalt DCS355P1 – Beste draadloze multitool

DeWalt DCS355P1 18V Li-Ion Oscillerende multitool set
Bekijk multitool

De beste draadloze multitool is deze. Hij steekt met stip boven de andere modellen uit. Hij maakt onderdeel uit van een accu platform wat hem geschikt maakt voor alle accu’s van het desbetreffende platform. Dat is superhandig en zo kom je nooit met een lege accu te staan.

Standaard wordt het model geleverd met een accu en je kunt een hele range aan accessoires erbij kopen. Afhankelijk van de klus die je wilt klaren kies je spullen die je nodig hebt. Er is voor elk klusje een accessoire te vinden. Het verwisselen van al die opzetstukken gaat snel en makkelijk. Je hebt er geen extra gereedschap voor nodig. Je maakt simpelweg gebruik van het snel wisselsysteem dat op het apparaat zit. Een kind kan de was doen.

Doordat de machine voorzien is van een helder LED-licht kun je zelfs werken in ruimtes waar weinig licht is of ’s avonds. Je hoeft je geen zorgen te maken over te diep snijden in je materialen, want met de speciale diepte instelling is dat onmogelijk.

De DUAL-GRIP variabele snelheid trekker maakt het mogelijk dat je de snelheid heel nauwkeurig kunt instellen. Zo voorkom je uitschieters en ongelukken. Het is een veilig en multifunctioneel apparaat waar je veel plezier van zult hebben. Je kunt er allerlei uiteenlopende werkzaamheden mee uitvoeren. Standaard worden er verschillende accessoires meegeleverd zodat je meteen aan de slag kunt.

Pluspunten
 • Werkt met een accu platform
 • Beste draadloze multitool
 • DUAL-GRIP variabele snelheid
 • Zowel voor grove klussen als precisie werk
 • Met LED-licht
Minpunten
 • Niet alle accessoires zitten er standaard bij

De DeWalt DCS355P1 is verkrijgbaar bij:

5. Fein Multimaster AMM500 PLUS TOP – Beste professionele multitool

Fein Multimaster AMM500 PLUS TOP Accu Multitool
Bekijk multitool

De beste professionele multitool is deze Multimaster AMM500 PLUS TOP van Fein. Deze tool doet zijn naam eer aan. Multi is ie zeker en standaard worden er veel accessoires meegeleverd.

Daarnaast wordt het apparaat geleverd met een afzuiginstallatie zodat je schoon kunt klussen en een snellader met 2 accu’s. Dat alles wordt allemaal efficiënt en overzichtelijk opgeborgen in een stevige kunststof gereedschapskoffer. Zo heb je altijd al je spullen bij de hand en raak je geen waardevolle accessoires meer kwijt.

Met krachtige tool boek jij heel snel resultaten bij elke verbouwing en renovatie. Geen klus is te gek of je kunt er wat mee. Als je wilt kun je kiezen voor een variant zonder accu en oplader als je die al hebt. Dat scheelt weer in de investering die je doet.

Het is een krachtig beestje dat zijn werk goed doet en jou veel werk uit handen neemt. Hij weeg weinig is multifunctioneel inzetbaar. Kortom, een must have voor elke professionele klusser en voor elke hobby klusser die zichzelf serieus neemt.

Pluspunten
 • Apparaat met oscillerende beweging
 • Geleverd in een stevige koffer
 • Heel compleet met veel accessoires
 • Weegt weinig
 • Is handig in gebruik
Minpunten
 • Je hebt altijd een grote koffer bij je

De Fein Multimaster AMM500 PLUS TOP is verkrijgbaar bij:

Multitool kopen? Hier moet je op letten

Er zijn verschillende multitools op de markt. Hierbij spreken we over verschil in kwaliteit, maar ook over verschillende uitvoeringen. Multitool is namelijk een benaming die voor verschillende apparaten wordt gebruikt. Met onderstaande uitleg kunnen we je hopelijk helpen om de de juiste multitool te kopen voor jouw situatie.

Roterende multitool of oscillerende multitool?

Bij het kopen van een multitool is het goed om erop te letten of de tool roteert of oscilleert. Een roterende multitool is vooral geschikt voor de wat fijnere werkzaamheden waarbij je kleine details kunt aanbrengen. Vaak wordt een roterende multitool ook wel een Dremel genoemd. Dremel is een bekend merk dat roterende multitools maakt, echter is niet elke roterende multitool een Dremel.

Een oscillerende multitool wordt vaak bedoeld als mensen het over een multitool hebben. Dit apparaat wil je aanschaffen voor de grovere werkzaamheden. Een oscillerende multitool maakt een andere beweging en is vooral geschikt voor zagen of schuren in posities of hoekjes waar je moeilijk bij kan.

Multitool met accu of snoer?

Ga je de multitool veel gebruiken? Dan is het goed om te beslissen of je een multitool met accu of met snoer neemt. Een multitool met een snoer is vaak een stuk goedkoper omdat er geen accu nodig is en de techniek om de accu te gebruiken ontbreekt. Dit zorgt er natuurlijk wel voor dat er altijd stroom nodig is op de plekken waar je de multitool nodig hebt.

Kies je voor een multitool met accu dan is het handig om te letten op het type accu dat de machine heeft. Als je al apparaten met accu’s hebt kan het zijn dat je dezelfde accu kunt gebruiken en geen extra accu bij het apparaat hoeft aan te schaffen. Een apparaat zonder accu is goedkoper dan een model met bijgeleverde accu dus als je al meerdere accu’s van dat merk hebt dan kan dat voordelig zijn. Daarnaast is ook het ampèrage van de accu belangrijk, hoe meer ampère-uur, hoe langer de accu mee gaat.

Functionaliteiten

Let bij de aanschaf van een multitool op de functionaliteiten van de tool en kies voor de multitool die het beste past bij de werkzaamheden die je wilt verrichten. Een multitool die van alles kan wat je niet nodig hebt is niet altijd een handige investering. Kijk dus goed wat de verschillende multitools kunnen, want dat verschilt per multitool. Schaf je de multitool aan om af en toe te gebruiken, dan kan het wel handig zijn om een multitool met veel functionaliteiten te kiezen. Dan weet je dat deze in meer situaties van pas kan komen in de toekomst. Vaak is dit op de lange termijn ook goedkoper dan verschillende apparaten aan moeten schaffen welke elk een eigen functie hebben.

Multitool accessoires

Er zijn multitools die standaard geleverd worden met een heel scala aan multitool accessoires. Bij andere modellen kun je de accessoires los bijbestellen. De zaagbladen die bij de multitools zitten hebben vaak verschillende kwaliteitsniveaus, hierdoor verslijt het ene blad sneller dan het andere. Ook hebben verschillende multitools verschillende aansluitingen. Koop daarom altijd nieuwe multitool accessoires die specifiek aangeven universeel of voor jouw merk te zijn. Anders kan het zijn dat je straks zit met accessoires die niet passen.

Ben je van plan om een multitool te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over multitools? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over multitools zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een multitool en vind je dat jouw multitool getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw multitool makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over multitools

 • Wat kun je allemaal doen met een multitool?

  Een multitool is een klusgereedschap waar je allerlei verschillende klussen mee uitvoert. Van zagen en snijden to schuren, frezen, krabben en slijpen. Een tool die van pas komt bij de meest voorkomende klussen.

 • Waarom heb je een multitool nodig?

  Een multitool is handig omdat je daarmee vrijwel alle voorkomende klussen kunt doen. Zo hoef je niet een aparte schuurmachine, slijpmachine en freesmachine aan te schaffen, maar heb je aan een all-in-one apparaat voldoende. Dat scheelt geld, ruimte en sjouwen met apparaten tijdens het klussen.

 • Welk zaagblad heb je nodig voor welke klus?

  Als stelregel kun het volgende aanhouden. Een zaagblad dat weinig tanden heeft werkt snel een geeft een grof resultaat. Hoe meer tanden een blad heeft, hoe zuiverder en preciezer het resultaat.

 • Wat is het verschil tussen een oscillerende en roterende multitool?

  Een roterende tool gebruik je voor de wat fijnere werkzaamheden waar de details belangrijk zijn. Denk hierbij aan het graveren van motieven of het maken van teksten of het schuren van kleine houtstukjes. Voor de wat grovere werkzaamheden is een oscillerende tool heel geschikt. Hiermee kun je traptreden schuren of ontdoen van lijmresten, buizen doorslijpen en stukken hout mee doorzagen bijvoorbeeld.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie