De 5 beste naaimachines van 2024

Een naaimachine is een onmisbaar item voor het verstellen van je favoriete kledingstukken of het aanpassen van je nieuwe gordijnen op de juiste maat. Ben je een echte liefhebber, dan weet je als geen ander hoe leuk het is om zelf mooie spullen in elkaar te zetten. Van een mooie blouse tot een deken en van een jas tot een schattig babypakje voor je kleinkind. Naaien is een hobby waar jezelf veel plezier van hebt en ook anderen een groot plezier mee kunt doen.

De juiste naaimachine vinden kan best een uitdaging zijn. De investering is behoorlijk en je wilt zeker weten of de naaimachine bij je past. In dit artikel maken we de keuze voor jou heel eenvoudig. Want we hebben de 5 beste naaimachines van 2024 voor je getest en op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
Singer Quan­tum Sty­list 9960 - Naaimachine
Singer
Quan­tum Sty­list 9960
2
Bernette b77 - Naaimachine
Bernette
B77
3
Brother CS10s - Electronische naaimachine
Brother
CS10s
4
Tristar SM-6000 Sewing Machine - Naaimachine - 10 patronen - Wit
Tristar
SM-6000
5
Singer 1408
Singer
1408

Dit zijn ze, de 5 beste naaimachines van 2024

1. Singer Quan­tum Sty­list 9960 – Beste naaimachine met stekenprogramma’s

Singer Quan­tum Sty­list 9960 - Naaimachine
Bekijk naaimachine

Met de naaimachines van tegenwoordig kun je zoveel meer dan alleen kleding herstellen of mooie stukken maken. Met een naaimachine met een stekenprogramma kun je de mooiste figuren op je spullen naaien en teksten en namen op kledingstukken aanbrengen. Je kunt er een waar kunstwerk van maken. Met één druk op de knop kun je de mooiste patronen laten verschijnen.

Met deze naaimachine ontdek je tijdens het gebruik nieuwe talenten en vaardigheden bij jezelf. Je kunt kiezen uit maar liefst 600 steken programma’s en de nieuwste Singer techniek maakt het gebruik van deze naaimachine wel heel eenvoudig. De naaimachine loopt als vanzelf en geeft een geweldig naaicomfort. Als je hem één keer probeert wil je dit apparaat nooit meer kwijt. De naaimachine gaat een leven lang met je mee.

Moeiteloos maak jij in je eigen stijl de mooiste kledingstukken en accessoires waar iedereen blij van wordt. Om met de naaimachine te kunnen werken hoef je niet veel tijd te verspillen aan het lezen van een ingewikkelde gebruiksaanwijzing. De naaimachine heeft een grote LCD-display die je precies laat zien wat je moet doen en geeft zelfs optische en akoestische signalen om je bij te sturen als je bezig bent. Je krijgt automatisch advies over welke instellingen het meest geschikt zijn en welke naaivoet je het beste kunt kiezen. Zo wordt naaien een groot feest voor je.

De missie van deze naaimachine is om het jou zo makkelijk mogelijk te maken en jou veel naaiplezier te geven met prachtige stukken als resultaat. Deze naaimachine is een klasse apart en garandeert jarenlang naaigenot.

Pluspunten
 • 600 stekenprogramma’s
 • Automatisch afhechten met een druk op de knop
 • 25 naaldposities, ideaal voor doorstikken en quilten
 • Supersnel knoopsgat functie
 • Met grote aanschuiftafel
Minpunten
 • De machine heeft zoveel mogelijkheden dat kiezen lastig wordt

De Singer Quan­tum Sty­list 9960 is verkrijgbaar bij:

2. Bernette B77 – Beste naaimachine voor zware stoffen

Bernette b77 - Naaimachine
Bekijk naaimachine

Deze naaimachine is de ideale naaimachine als je houdt van naaien en quilten. Het is een naaimachine die snel werkt en je helpt om de mooiste stukken te maken. Je kunt er allerlei creatieve projecten mee maken en geen project is te gek. Samen met deze machine maak je er iets moois van. Wat voor patronen mensen ook van je vragen of hoe creatief je zelf ook iets verzint. De naaimachine maakt het voor je.

Met vier LED lampen wordt je naaioppervlak uitstekend verlicht en kun je zelfs in het donker nog makkelijk werken. En over werkruimte hoef je je al helemaal geen zorgen te maken. Want bij deze naaimachine krijg je standaard een comfortabele en grote aanschuiftafel geleverd. Zo is het gedoe met een te klein werkoppervlak voorgoed verleden tijd.

Je hebt de keuze uit maar liefst 500 verschillende steken. Van hele nuttige steken die je veel zult gebruiken tot maar liefst 133 siersteken, 3 verschillende soorten alfabet en 17 verschillende automatische knoopsgaten. Ben je een liefhebber van quilten dan kun je je naar hartenlust uitleven op de 35 quiltsteken.

Daarnaast kun je genieten van een aantal slimme functies zoals snelheidsregeling en de functie om de naaldstop te veranderen. Naald inrijgen hoef je niet meer zelf te doen en ook draad afsnijden is met deze naaimachine verleden tijd. Je krijgt bij de naaimachine 8 naaivoetzolen gratis geleverd.

Met deze naaimachine koop je een partner voor het leven en is geen enkel patroon dat je tegenkomt nog onhaalbaar. Jij kunt alles maken wat je wilt en je creativiteit helemaal de ruimte geven bij al je naaiprojecten.

Pluspunten
 • 500 steken en slimme opties
 • Ideaal als je van quilten houdt
 • Grote aanschuiftafel en goede verlichting
 • Wordt geleverd met 8 naaivoeten
 • Maakt elk project simpel
Minpunten
 • De investering is stevig

De Bernette B77 is verkrijgbaar bij:

3. Brother CS10s – Beste naaimachine voor beginners

Brother CS10s - Electronische naaimachine
Bekijk naaimachine

Deze naaimachine blinkt uit in eenvoud en doet wat ie belooft en dat is naaien wat jij wilt maken. Geen poespas, geen ingewikkelde programma’s. Alleen de basis en dat is genoeg voor het eenvoudige recht toe, recht aan naaiwerk. Als dat is wat je wilt doen met een naaimachine dan zal dit apparaat je niet teleurstellen.

De naaimachine is elektrisch en je kunt kiezen uit 40 verschillende steken. Dat is keuze genoeg en voorkomt de keuzestress die je kunt hebben als je moet kiezen uit 600 verschillende steken. Als je houdt van simpel en goed, dan word je blij van deze keuze. Het is de beste naaimachine voor beginners.

Je regelt de snelheid waarmee je naait zelf, dat gebeurt niet elektronisch waardoor je zelf meer controle hebt over het werk dat je verzet. De draad wordt automatisch voor je ingerijgd, dus geen gedoe met een vergrootglas om de draad in de naald te krijgen.

De naaimachine wordt zonder aanschuiftafel geleverd, maar heeft wel een grote werkruimte. Het apparaat werkt heel eenvoudig. De LCD display is handig om te lezen, je hebt verschillende selectietoetsen en de verlichting is krachtig en rustgevend voor je ogen. Dus ook als je lang achter elkaar achter de naaimachine zit blijven je ogen ontspannen.

Je kunt gebruik maken van het handige naaldinrijgsysteem en de spoel kun je makkelijk en snel horizontaal vullen een plaatsen.

Pluspunten
 • Perfecte prijskwaliteit verhouding
 • Gebruiksvriendelijk
 • Geen ingewikkelde programma’s
 • Grote werkruimte
Minpunten
 • Simpele basismachine
 • Minder geschikt voor creatieve projecten

De Brother CS10s is verkrijgbaar bij:

4. Tristar SM-6000 – Beste mini naaimachine

Tristar SM-6000 Sewing Machine - Naaimachine - 10 patronen - Wit
Bekijk naaimachine

Deze machine is een prima instapmodel naaimachine. Perfect voor de beginnende naaister of voor de simpele naaiklusjes. Het model heeft 10 ingebouwde patronen waar je gebruik van kunt maken en is voorzien van alle functionaliteiten die je van een eenvoudige naaimachine mag verwachten. Het apparaat is ook geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar die hun creativiteit willen testen. Het is niet voor niks de beste mini-naaimachine.

Naait heel makkelijk mouwen en broekspijpen met de vrije armmogelijkheid. Geen gedoe met lastig manoeuvreren, maar soepel naaien. Het is de ideale naaimachine om te ontdekken of naaien iets voor je is. De bediening is simpel en wijst voor zich. Met een handige draaiknop maak je de keuze voor een rechte steek of een zigzagsteek. Het inrijgen is zo gedaan en het apparaat staat meteen klaar om snel iets te naaien.

Ondanks zijn eenvoud is het een hele complete naaimachine. Met de spoelopwindas kun je snel een spoeltje opwinden met draad. En met de dubbele naald kun je makkelijk twee steken tegelijk naaien, wat je een hoop tijd bespaart. Met een knop kun je ervoor kiezen om achterwaarts te stikken.

De naaimachine is licht van gewicht en maakt hem daarmee heel geschikt voor jong en oud. De kleine voetpedaal is voor iedereen makkelijk te bedienen, zelfs voor de jongere gebruikers. Het apparaat wordt met 4 spoeltjes geleverd, dus je kunt meteen aan de slag met je creatieve projecten of het herstellen van je kleding.

Je krijgt maar liefst 2 jaar garantie op het apparaat wat aangeeft dat de fabrikant gelooft in zijn eigen fabricaat.

Pluspunten
 • Perfect instapmodel voor jonge gebruikers vanaf 12 jaar
 • Simpel en eenvoudig
 • Complete basismachine Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Geschikt voor beginners
Minpunten
 • Minder geschikt voor gevorderden

De Tristar SM-6000 is verkrijgbaar bij:

5. Singer 1408 – Beste goedkope naaimachine

Singer 1408
Bekijk naaimachine

Deze Singer mag zich met recht de beste goedkope naaimachine noemen. Het merk staat van oudsher bekend als het naaimachine merk en stopt ook in zijn eenvoudige modellen de beste functionaliteit en techniek.

Met een Singer in huis kun jij elk klusje op naaigebied klaren. Wil je je gordijnen op de juiste maat maken? Dat kan met dit apparaat. Wil je herstelwerkzaamheden aan je kleding verrichten? Ook dat lukt je met deze naaimachine. Als basismachine is dit een werkpaard dat je niet zal teleurstellen en je jaren trouwe dienst zal bewijzen.

Zijn naam is niet voor niets Singer Promise. Deze naaimachine doet wat ie beloofd in al zijn eenvoud. Het is een mechanisch model met een aanschuiftafel. Dat maakt het naaien een stuk comfortabeler. Een tweelingdraad is mogelijk.

Uit de reviews blijkt dat zelfs mannen enthousiast worden van dit apparaat en andere mannen aansporen om ook te gaan naaien en mooie stukken te produceren.

Pluspunten
 • Doet wat ie belooft
 • Beste goedkope naaimachine
 • Met aanschuiftafel
 • Iedereen kan ermee werken
Minpunten
 • Met name geschikt voor de basics

De Singer 1408 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een naaimachine?

Als je een naaimachine gaat aanschaffen is het handig om eerst voor jezelf te bepalen waar je de machine voor gaat gebruiken. Veel beginners denken namelijk dat je met een naaimachine alleen twee lapjes stof aan elkaar kan zetten en dat is met verschillende naaimachines ook zeker het geval. Met een hoop moderne en geavanceerdere naaimachines kan je veel meer dan alleen twee lapjes stof aan elkaar naaien.

Wat wil je kunnen maken met je naaimachine?

Wil je veel met de naaimachine werken en er ook creatieve dingen mee maken zoals quilts? Let er dan op dat er verschillende automatische steken op het apparaat zitten dat je koopt. Met deze voorgeprogrammeerde steken kan je allerlei verschillende patronen naaien. Verschillende steken hebben ook verschillende functies dus lees je hier eerst goed op in voordat je een naaimachine koopt. Meer uitleg over de verschillende steken en hun functies kan je hier vinden.

Werkvlak van de naaimachine

Verder is het handig om te letten op het werkvlak dat je hebt. Een groot werkvlak werkt vaak prettiger en je komt nooit ruimte tekort. Met een klein werkvlak kan je natuurlijk ook prima uit de weg maar met het maken van grotere kledingstukken of andere naaiwerkjes kan het toch onhandig zijn.

Naaimachine met automatische draad inrijging

De meeste machines kunnen automatisch de draad inrijgen. Mocht je een leesbril dragen, niet zo handig zijn met naald en draad (of het gewoon te veel werk vinden) dan is dit een functie die je er zeker op wilt hebben.

Aantal opties van een naaimachine

Als je een beginner bent op naaigebied kun je het beste een eenvoudige machine kopen met wat minder programma’s en steken. Dat maakt het onnodig ingewikkeld in het begin. Ben je al gevorderd of wil je er echt veel mee gaan doen dan kan je beter investeren in een goede machine waarmee je voorlopig vooruit kan.

Voor je gaat kijken naar een naaimachine raden we je aan om een lijstje te maken van functies die je zeker op het apparaat wilt hebben en een lijstje met wensen. Zo maak je de keuze voor jezelf een stuk makkelijker.

Naaimachine onderhoud

Als je eenmaal een machine hebt aangeschaft besteedt dan ook aandacht aan naaimachine onderhoud. Daarmee verleng je de levensduur van de machine en zorg je dat het naaien soepel gaat. Veel onderhoud bestaat uit het schoon houden van de naaimachine en oliën van bepaalde bewegende onderdelen. Omdat het onderhoud voor elke naaimachine anders is kun je het beste de handleiding raadplegen voor het mogelijke onderhoud. Ook dient de naald regelmatig vervangen te worden zodra deze bot begint te worden. Je kunt dit vaak horen aan het geluid dat de naald maakt. Eens in de 3 tot 4 jaar is een wat grotere onderhoudsbeurt nodig, je kunt dat zelf doen of de machine wegbrengen naar een specialist bij jou in de buurt.

Ben je van plan om een naaimachine te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over naaimachines? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over naaimachines zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een naaimachine en vind je dat jouw naaimachine getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw naaimachine makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over naaimachines

 • Hoe werkt een naaimachine?

  Met een naaimachine kun je stoffen aan elkaar naaien. Letters en figuren borduren en quiltpatronen maken. Van het op maat maken van gordijnen tot het maken van kleding. Een naaimachine is eigenlijk niets anders dan een automatische naald en draad. Door de snelle bewegingen van de naald gaat het naaien met een naaimachine echter een stuk sneller dan met de hand. Ook is een naaimachine vaak een stuk nauwkeuriger qua afstanden tussen de steken en de spanning op de draad.

 • Hoe lang gaat een naaimachine mee?

  Een goede naaimachine gaat jarenlang mee. Als je de machine goed onderhoud kun je er zeker 5 tot 10 jaar plezier van hebben. Afhankelijk van hoe vaak je de naaimachine gebruikt kan een naaimachine ook nog veel langer meegaan.

 • Hoe duur is een goede naaimachine?

  De prijs van een naaimachine hangt af van de wensen die je hebt. Je koopt al een simpele naaimachine voor een paar tientjes. Een machine met uitgebreide functies kan meer dan € 1000,- kosten. Uiteindelijk bepaal je zelf wat je uit wilt geven.

 • Hoeveel vermogen moet een naaimachine hebben?

  Het vermogen van de naaimachine hangt af van het gebruik. Als je bijvoorbeeld spijkerstof wilt gebruiken dan heb je een sterkere machine nodig dan wanneer je dunne gordijnen op maat wilt maken. De meeste modellen hebben een vermogen van 60 tot 70 watt. Een machine met een vermogen van 50 watt is een lichte machine, een machine met een vermogen van 100 watt is een zware machine.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie