De 5 beste trackers van 2024

Trackers zijn helemaal hot op dit moment en je kunt ze met van alles gebruiken om voorwerpen te volgen of om je verloren spullen terug te vinden.

Een tracker met een GPS zorgt ervoor dat je een persoon of object terug kan vinden op basis van de locatie. Natuurlijk moet je wel op het verloren artikel een tracker hangen, hij kan niet willekeurig iets vinden in huis of misschien buitenshuis als je het verloren bent. Je hebt dus twee dingen nodig: je smartphone en de bluetooth tracker. Als je zorgt dat beide apparaten met elkaar in verbinding staan, dan kunnen ze elkaar vinden en gaat er een geluid af als je daarom vraagt.

De bluetooth trackers hebben wel een maximaal bereik waarbinnen ze functioneren. Via de bijbehorende apps kun je als de verbinding is weggevallen, vaak nog wel zien wat de laatst gesignaleerde locatie is.

Maar wat is de beste tracker? Wij helpen je daar graag bij! Daarom hebben we voor jullie een aantal trackers getest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste trackers van 2024 zijn.

Merk
Model
1
Apple AirTag
Apple
AirTag
2
Samsung Galaxy SmartTag - Bluetooth Tracker
Samsung
Galaxy SmartTag
3
Tile Mate Essential (2022) - Bluetooth Tracker
Tile
Mate Essential (2022)
4
iTrack Easy™ Bluetooth keyfinder
Nuttracker
iTrack Easy™
5
Chipolo One - Bluetooth GPS Tracker - Keyfinder Sleutelvinder
Chipolo
GPS One

Dit zijn ze, de 5 beste trackers van 2024

1. Apple AirTag – Beste tracker voor Apple gebruikers

Apple AirTag
Bekijk tracker

Als je de Apple AirTag gebruikt hoef je nooit meer naar je spullen te zoeken. Of je hem nu bevestigd aan je koffer, je sleutels of je huisdier, de locatie verschijnt automatisch op de kaart als je de bijbehorende app opent. Op de kaart kun je ook direct alle andere gekoppelde Apple apparaten zien. Je kunt door middel van nauwkeurig zoeken op je iPhone (vanaf serie 11 en hoger) zien in welke richting je moet lopen door de Ultra Wideband-technologie.

Via de ingebouwde speaker in de bluetooth tag wordt er geluid afgespeeld als je hem gaat zoeken. Je kunt dit verzoek indienen via de app of je kunt Siri de vraag stellen: “Zoek mijn [naam Airtag], Siri.”

Mocht je op een andere locatie dan thuis iets verloren zijn waar de Apple AirTag aan vast hangt, dan kun je in de app binnen ‘mijn netwerk’ beveilig zoeken naar jouw apparaat. Ook de bekende ‘Verloren-modus’ is op de AirTag beschikbaar.

De batterij kun je in deze tag van Apple vervangen en er wordt gegarandeerd dat hij minimaal 12 maanden onafgebroken zijn werk voor je doet. Daarnaast is het ook mooi dat je Tag waterdicht is, waardoor je die sleutelbos ook per ongeluk in het water kan laten vallen zonder dat je op zoek moet naar een nieuwe bluetooth tracker.

Pluspunten
 • Speelt geluid af als je de AirTag zoekt
 • Je kunt heel nauwkeurig zoeken en zelfs de richting waarin je moet lopen wordt aangegeven
 • Mooi design van Apple
Minpunten
 • Werkt niet met Android toestellen

De Apple AirTag is verkrijgbaar bij:

2. Samsung Galaxy SmartTag – Beste Android Bluetooth tracker

Samsung Galaxy SmartTag - Bluetooth Tracker
Bekijk tracker

De beste Android Bluetooth tracker is de Samsung Galaxy SmartTag. Met een bereik van 120meter en het afspelen van een geluidje, kun je jouw tracker en product waar hij aan zit makkelijk terugvinden. Via een luide ring kun je bij benadering de track vinden en andersom ook je telefoon vinden door de tracker te gebruiken.

Als je met leden die je zelf aangewezen hebt de zoekopdracht uit zet kunnen zij je helpen op zoek te gaan naar het verloren voorwerp. Je kunt vrienden of familie handmatig aan de tag koppelen of in je netwerk zetten, waardoor deze functie beschikbaar wordt.

Tot slot krijg je meldingen als je in de buurt komt van de tracker, waardoor je weet dat je de goede kant op gaat.

Pluspunten
 • Je kunt een netwerk aanmaken om je tracker te helpen zoeken in de toekomst
 • Je kan met je tracker ook je telefoon zoeken
 • De tracker maakt geluid tijdens je zoektocht zodat je hem gemakkelijker vinden kan
Minpunten
 • Werkt alleen op Android 8.0 of hoger

De Samsung Galaxy SmartTag is verkrijgbaar bij:

3. Tile Mate Essential (2022) – Beste Bluetooth sleutel tracker

Tile Mate Essential (2022) - Bluetooth Tracker
Bekijk tracker

Als je de Tile Mate Essential kopen gaat dan kies je voor de beste bluetooth sleutel tracker. Deze dunne slimme tracker van Tile is waterbestendig en kun je eenvoudig terugvinden door middel van de app en/of de geluiden die hij maakt als je hem zoekt. Als je verloren voorwerp binnen bluetooth-afstand is kun je hem op die manier vinden en als hij verder weg is kun je door middel van de meest recent bekende locatie gaan zoeken.

Andersom is het ook mogelijk om via de tracker je telefoon te vinden, erg handig als je hem bijvoorbeeld ergens in een kledingkast hebt laten slingeren. Door middel van de QR-code op je Tile tracker kun je jouw contactgegevens instellen, zodat anderen hem aan de rechtmatige eigenaar kunnen terugbrengen als zij hem vinden.

Als je de Tile-app download heb je de mogelijkheid om hem te upgraden naar premium. Naast exclusieve aanbiedingen heb je ook recht op gratis batterijvervanging en kun je Smart-Alert instellen voor proactieve meldingen als je iets vergeet wat niet jouw thuislocatie is.

Pluspunten
 • Werkt met zowel iOS- als Android-apparaten
 • Je kunt zowel je tracker zoeken als omgekeerd ook je telefoon
 • Werkt met Alexa, Sire en Google Assistent
 • Werkt met een laatst geziene status van je tracker als hij buiten bluetooth afstand is
Minpunten
 • Doordat hij zo klein is en je hem kan plakken, kun je hem ook eenvoudig verliezen zonder dat je het weet.

De Tile Mate Essential (2022) is verkrijgbaar bij:

4. Nuttracker iTrack Easy™ – Beste goedkope bluetooth tracker

iTrack Easy™ Bluetooth keyfinder
Bekijk tracker

De iTrack Easy van Nuttracker is de beste goedkope bluetooth tracker op de markt. Door zijn zeer lage energieverbruik kun je lang met de batterij doen, terwijl jij regelmatig je verloren sleutelbos of andere voorwerpen op laat sporen door hem. In totaal kun je 6 trackers installeren op jouw Android of iOS telefoon en door middel van een geluidssignaal maakt hij je bewust van de locatie van het verloren artikel.

Door de laatst geziene status via Google Maps kun je zien waar en wanneer je tracker voor het laatst is gezien. Dit kan makkelijk zijn als het voorwerp bijvoorbeeld verder ligt dan de bluetooth kan bereiken. Ook andere telefoons kunnen op dat moment mee zoeken als je dit in de app van Nuttracker aangeeft, waarbij jij de meldingen krijgt van een exacte locaties en anderen niet jouw tracker kunnen traceren.

Pluspunten
 • Goedkoop en tot 6 trackers terug te vinden
 • Kan werken in een netwerk om te zoeken en jouw privacy waarborgen
Minpunten
 • Geoptimaliseerd voor Iphones en Samsung Smartphones
 • Batterijduur ongeveer 3 maanden

De Nuttracker iTrack Easy™ is verkrijgbaar bij:

5. Chipolo GPS One – Beste bluetooth GPS Tracker

Chipolo One - Bluetooth GPS Tracker - Keyfinder Sleutelvinder
Bekijk tracker

De beste bluetooth GPS tracker van dit moment is de Chipolo GPS one. Via de app van Chipolo kun je door middel van jouw telefoon de tracker eenvoudig lokaliseren en geluid laten maken. Ook omgekeerd kun je met de tracker je telefoon vinden, ook als hij op stil staat. Ook kun je in de app je aanmelden voor premium functies, zoals push notificaties als de bluetooth geen verbinding kan maken en je dus buiten bereik bent van de tracker. Ook wordt de locatie automatisch geregistreerd waardoor je bij een verbroken verbinding met de bluetooth daar kan zoeken.

De app van Chipolo werkt op iOS 10 en hoger en Android 5 en hoger systemen. Door haar waterdichte en stofbestendige behuizing hoef je je niet te beperken tot waar je hem aan hangt.

Pluspunten
 • Je kan zowel je tracker als je telefoon zoeken
 • Water- en stofbestendig
 • De tracker maakt geluid en kan ook je telefoon van de stille modus halen bij het zoeken
Minpunten
 • Werkt alleen op iOS 10 of hoger
 • Enkele functies zijn premium

De Chipolo GPS One is verkrijgbaar bij:

Waarom zou je een tracker aan moeten schaffen?

Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld 10 minuten per dag zoeken naar spullen waarvan we de exacte locatie kwijt zijn. Als je dat doorrekent kom je op 60 uur per jaar uit, waardoor een tracker snel is terugverdiend als je dit omrekent naar jouw kostbare tijd. Dit kunnen je sleutels zijn, maar ook je telefoon, handtas of portemonnee. Met de handige bluetooth trackers van tegenwoordig kan dat verleden tijd zijn. Door de tracker eenvoudig vast te maken aan het voorwerp dat jij regelmatig kwijt bent, kun je hem sneller terugvinden en hoe fijn is dat in deze drukke wereld?

Afhankelijk van de obstakels kunnen de trackers tot 120 meter afstand overbruggen, waardoor je binnenshuis je zoektocht kan beperken. Als je het voorwerp ergens buiten kwijt raakt kun je werken met de laatst geziene status of met sommige trackers kun je via een netwerk zoeken die jouw privacy beveiligd maar wel de locatie met je kan delen. Daarbij maken de meeste bluetooth trackers geluid waardoor ze makkelijk te vinden zijn en zijn er mogelijkheden via premium abonnementen in de verschillende apps om je service uit te breiden, zoals gratis batterijvervanging en speciale aanbiedingen.

Controleer het juiste bluetooth type

Er zijn op dit moment twee type bluetooth die ondersteund kunnen worden, namelijk de 4.2 en de 5.0. Wees je er bewust van dat niet elke telefoon dus met de tracker samen gaat en andersom. Controleer voor je een bluetooth tracker aanschaft dus of ze compatibel met elkaar zijn. Daarnaast hebben sommige trackers geen mogelijkheid om de batterij te vervangen, waardoor je dus eens per 6 of 12 maanden een nieuwe tracker moet aanschaffen.

Ben je van plan om een tracker te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over trackers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over trackers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een tracker en vind je dat jouw tracker getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw tracker makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over trackers

 • Wat is een bluetooth tracker?

  We spreken van een bluetooth tracker als het gaat om een kleine gadget die je eenvoudig kan helpen bij het terugvinden van je dagelijks spullen en die werkt op bluetooth. Een ander woord is key finder of sleutelvinder en heeft een bereik tot ongeveer 120 meter op een bluetooth-verbinding.

 • Hoe werkt een bluetooth tracker?

  Als je de bluetooth tracker aan bijvoorbeeld je sleutelbos hangt kan hij op basis van een bluetooth verbinding gevonden worden door je telefoon. Het is wel van belang dat hij verbinding heeft met je telefoon, al werken sommigen ook met een laatst gezien-locatie.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie