De 5 beste oorthermometers van 2024

Ben jij op zoek naar een goede oorthermometer? Eentje die goed werkt en waarvan je weet dat de meting betrouwbaar en veilig is? Gelukkig zijn er tegenwoordig digitale oorthermometers te krijgen die heel nauwkeurig de temperatuur opnemen. Dat kan zeker met kleine kinderen belangrijk zijn als ze ziek zijn en koorts hebben. Er zijn zelfs oorthermometers die rekening houden met de leeftijd van de degene van wie de temperatuur wordt gemeten. Dat is handig omdat wat voor een volwassene verhoging is voor een klein kind al echt koorts kan betekenen.

We hebben in dit artikel de beste oorthermometers van 2024 voor je getest. De 5 beste oorthermometers hebben we voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
Braun IRT 6520 ThermoScan 7 thermometer
Braun
IRT 6520 ThermoScan 7
2
Bintoi® X200 - Thermometer voorhoofd - Oorthermometer - Koortsthermometer
Bintoi®
X200
3
Librie Oorthermometer voorhoofdthermometer
Librie
Oorthermometer
4
Cresta Care TH838O Infrarood oorthermometer meting binnen 1 seconde
Cresta Care
TH838O Infrarood oorthermometer
5
Medisana TM 750 Connect - Lichaamsthermometer - Infrarood
Medisana
TM 750 Connect

Dit zijn ze, de 5 beste oorthermometers van 2024

1. Braun IRT 6520 ThermoScan 7 – Beste professionele oorthermometer

Braun IRT 6520 ThermoScan 7 thermometer
Bekijk oorthermometer

Deze oorthermometer wordt door professionals gebruikt om de temperatuur op te nemen. Veel ziekenhuizen gebruiken deze oorthermometer om snel te kunnen checken of mensen koorts hebben. Zelfs op de eerste hulp maken ze gebruik van dit model. En dat is natuurlijk niet voor niks. Dit model is betrouwbaar en werkt snel en goed. Wil jij zeker weten dat je een accuraat apparaat in huis haalt, dan is de Braun IRT 6520 ThermoScan 7 een aanrader voor je.

Het model heeft een slimme Age Precision functie. Je kunt kiezen tot welke leeftijdscategorie de persoon van wie je de temperatuur gaat meten behoort. Dat is vooral fijn als je kleine kinderen hebt. Daarvoor gelden toch andere maatstaven qua verhoging dan voor volwassenen. De oorthermometer geeft aan of er sprake is van verhoging of koorts. Een groene achtergrond wil zeggen dat alles in orde is.

Dankzij de verlichting kun je de oorthermometer ook makkelijk in het donker gebruiken. Handig bijvoorbeeld als je ’s nachts de temperatuur van je kind wil opmeten zonder hem of haar wakker te maken. Verder zit er een geheugenfunctie op met 9 metingen zodat je ook gedurende langere tijd het verloop van de temperatuur kunt volgen. Dat is zeker als iemand behoorlijk ziek is erg prettig.

Je kunt zowel in het oor als op het voorhoofd de temperatuur meten en dat is fijn. Als je kleintje oorontsteking heeft is niks zo vervelend als een thermometer in je oor. Zo kun je ook als iemand zich heel beroerd voelt toch makkelijk de temperatuur opnemen.

Pluspunten
 • Betrouwbare metingen
 • Met lichtfunctie zodat je ook in het donker de temperatuur kunt meten
 • Aanbevolen door professionals
 • Met Age Precision indicatie
 • Te gebruiken in het oor en op het voorhoofd
Minpunten
 • Je moet elke keer opnieuw de leeftijd instellen

De Braun IRT 6520 ThermoScan 7 is verkrijgbaar bij:

2. Bintoi® X200 – Beste multifunctionele oorthermometer

Bintoi® X200 - Thermometer voorhoofd - Oorthermometer - Koortsthermometer
Bekijk oorthermometer

Met deze oorthermometer kun je heel eenvoudig en accuraat de temperatuur meten. Zowel van je baby, als een groter kind, als een volwassene. Je kunt het apparaat gebruiken op het voorhoofd en in het oor. Beide manieren van de temperatuur opnemen geven een betrouwbare meting. Er is zelfs een stille modus voor ’s nachts. Zo hoef je je kindje als het slaapt niet wakker te maken voor het opnemen van de juiste temperatuur.

Ook in het donker kun je makkelijk de temperatuur opnemen. Er zit een lichtfunctie op deze oorthermometer. Het apparaat meet eerst de kamertemperatuur en houdt daar rekening mee met de meting. Je kunt er ook vloeistoffen mee meten, zoals badwater, voeding of een babyfles met melk.

De oorthermometer onthoudt wel 35 metingen, zodat je heel goed het voorloop van de koorts kunt meten en zo de zieke goed in de gaten kunt houden. Dit is ook handig als je eventueel een arts moet raadplegen en deze wil meer informatie over de duur van de koorts en de klachten.

Verder is de oorthermometer voorzien van een koortswaarschuwing die licht en geluid geeft. Staat het licht op groen en geeft het apparaat een lange pieptoon, dan is alles in orde en is er geen sprake van koorts. Lichte koorts of verhoging wordt aangegeven met een oranje lampje en 3 korte piepjes. En bij echte koorts gaat het licht op rood en klinken er 5 korte piepjes. Met de precisie sensor meet je snel en betrouwbaar de juiste temperatuur. Het model is voorzien van de meest recente slimme chip om te meten.

Pluspunten
 • Ook geschikt voor baby’s
 • Geeft accuraat de temperatuur weer
 • Geeft een kleurcode en geluidsignaal bij koorts
 • Met nachtverlichting en stille modus voor als je kind slaapt
 • Schakelt automatisch uit na gebruik
Minpunten
 • Maakt geen onderscheid in leeftijd bij meting

De Bintoi® X200 is verkrijgbaar bij:

3. Librie Oorthermometer – Beste oorthermometer met koortsalarm

Librie Oorthermometer voorhoofdthermometer
Bekijk oorthermometer

Deze oorthermometer is te gebruiken voor het hele gezin. Je kunt er zelfs eenvoudig en snel de temperatuur van je baby mee meten. Het grote voordeel van dit model is dat je het apparaat niet hoeft te steriliseren na gebruik. Het design is zo gemaakt dat je elke keer hygiënisch de temperatuur kunt meten.

Deze snelle voorhoofd- en oorthermometer geeft al binnen 1 seconde het juiste resultaat. Zo hoef je je kindje niet lang lastig te vallen als je wilt weten of je kind koorts heeft. Je kunt gewoon de temperatuur meten als je kind slaapt. Het apparaat zal je kind niet wakker maken. Want met de stille modus kun je zelfs geluidloos ontdekken of je kindje koorts heeft of niet.

Als je wilt kun je er ook andere dingen mee meten. Zo kun je meten wat de temperatuur in de kamer is, maar ook de temperatuur van babyvoeding of een fles babymelk. En je kindje komt nooit meer in een te warm bad terecht, want jij weet vanaf nu precies welke temperatuur het water heeft.

De oorthermometer is ontworpen met als doel om het jou zo makkelijk mogelijk te maken bij het opmeten van de temperatuur van je kindje en om je kindje zo min mogelijk last te bezorgen als je ermee bezig bent. Je kunt kiezen uit het meten van de temperatuur in het oor of op het voorhoofd.

Na gebruik schakelt het apparaat na 10 seconden vanzelf weer uit zodat er geen onnodig gebruik wordt gemaakt van de batterij. Met één druk op de knop vind je juiste meting op het scherm.  Dat maakt het meten van de temperatuur wel heel eenvoudig.

Pluspunten
 • Schakelt vanzelf uit voor optimaal gebruik van de batterijen
 • Hoeft niet gedesinfecteerd te worden
 • Heel makkelijk in gebruik
 • Met de stille modus kun je zelf tijdens de slaap van je kind de temperatuur meten
 • Meet binnen 1 seconde de juiste temperatuur
Minpunten
 • Maakt geen onderscheid in leeftijd

De Librie Oorthermometer is verkrijgbaar bij:

4. Cresta Care TH838O Infrarood oorthermometer – Beste goedkope oorthermometer

Cresta Care TH838O Infrarood oorthermometer meting binnen 1 seconde
Bekijk oorthermometer

De voorloper van dit model is uitgeroepen tot beste koop in de categorie oorthermometers en dat is niet voor niks. Dit nieuwe model meet heel nauwkeurig de lichaamstemperatuur binnen 1 seconde in je oor of die van je kindje. En dan is het ook nog eens een model dat snel en simpel in gebruik is door de slimme één knopsbediening.

Het apparaat gebruikt de nieuwste infrarood sensortechnologie met ITST en meet daardoor zeer nauwkeurig en snel de juiste temperatuur. Het ergonomische model is uitgebreid getest en geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. De meting is comfortabel en voelt niet vervelend aan.

Als je denkt dat je kind koorts heeft of dat je zelf misschien verhoging hebt dan is dit je perfecte maatje in het ontdekken of dat ook echt zo is. Door het gebruik van de hygiënische beschermhoesjes kun jij veilig en betrouwbaar een meting doen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het verspreiden van virussen en bacteriën. Je krijgt een basis set hoesjes meegeleverd bij de aanschaf van deze oorthermometer.

Het apparaat voldoet aan alle recente richtlijnen en wordt geleverd met een garantie van maar liefst 3 jaar. De oorthermometer werkt energiezuinig op een CR 2032 knoopcel batterij die eenvoudig te vervangen is.

Pluspunten
 • Goede prijskwaliteit-verhouding
 • Groot en goed leesbaar lcd-display
 • 3 jaar garantie
 • Snelle meting binnen 1 seconde
 • ITST temperatuur schommelingstechnologie
Minpunten
 • Meting kan verschillen per keer

De Cresta Care TH838O Infrarood oorthermometer is verkrijgbaar bij:

5. Medisana TM 750 Connect – Beste oorthermometer met app

Medisana TM 750 Connect - Lichaamsthermometer - Infrarood
Bekijk oorthermometer

Kun je je nog herinneren dat je vroeger een thermometer onder je tong of oksel kreeg of zelfs rectaal als je moeder wilde weten of je koorts had? Dat was, zeker als je ziek was, vaak heel vervelend. Dat is nu voorgoed verleden tijd. De digitale koortsthermometer is niet meer weg te denken. En het opnemen van de temperatuur van jezelf of je kind is een fluitje van een cent geworden. Geen tranen meer bij het opnemen van de lichaamstemperatuur.

Op basis van infrarood meet deze thermometer in een oogwenk de juiste temperatuur zodat je weet of er sprake is van koorts of verhoging of dat er niks aan de hand is. Je meet heel makkelijk via het voorhoofd van je kind de temperatuur. Wil je toch liever de temperatuur in het oor opnemen? Dan kan dat ook. Je hoeft alleen het kapje te verwijderen en je meet snel en accuraat de juiste temperatuur via het oor. Je bepaalt zelf wat je het fijnste vindt.

Je kunt de verschillende metingen makkelijk teruglezen en zo eventueel een arts informeren over het verloop van de koorts. Als je wilt kun je er ook andere dingen mee meten waarvan je wilt testen of ze niet te warm zijn. Denk daarbij badwater, maar bijvoorbeeld ook aan flesvoeding en een pizza. Als je wilt kun je zelfs testen of je wijn op de juiste temperatuur is.

Ook kun je de thermometer koppelen aan je smartphone zodat je altijd de meetgegevens bij de hand hebt. Via Bluetooth worden de gegevens automatisch overgezet in de app. Het apparaat wordt standaard geleverd met een handige opberg box. Zo heb je apparaat altijd netjes opgeborgen en zo bij de hand.

Pluspunten
 • Heeft een slim koortsalarm
 • Meet ook omgevingstemperatuur en vloeistoffen
 • Slaat automatisch de laatste 30 metingen op
 • Meet zowel voorhoofd als oor
Minpunten
 • Slaat geen gebruikersprofielen op
 • Heeft veel functies, wat het gebruik wat ingewikkeld kan maken

De Medisana TM 750 Connect is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een oorthermometer?

Als je een oorthermometer gaat kopen zijn er een aantal dingen om op te letten. Als je bij onderstaande zaken een goede keuze maakt dan weet je zeker dat je de juiste oorthermometer voor jouw situatie koopt. Mocht je in sommige gevallen twijfelen dan nemen we dit ook mee in de vergelijking. De duurdere keuze is in dit geval niet altijd automatisch de beste keuze. Soms zit er bijvoorbeeld een functie op die de prijs flink doet stijgen, maar die jij nooit gaat gebruiken. In dat geval is de duurdere optie voor jou niet per se de juiste keuze.

Type oorthermometer

Er zijn verschillende typen oorthermometers op de markt. Er zijn thermometers die alleen in het oor meten en er modellen waarbij je ook op het voorhoofd de temperatuur kunt opnemen. Deze laatste functie is zeker als iemand ziek is soms prettiger dan in het oor. Daarnaast zijn er modellen waarvan je het geluid kunt uitzetten zodat je ook als iemand slaapt makkelijk de temperatuur kunt meten zonder iemand wakker te maken.

Hoeveelheid geheugen van de oorthermometer

De meeste oorthermometers slaan standaard een aantal metingen in het geheugen op zodat je het verloop van de koorts kunt volgen. Sommige oorthermometers hebben deze functie niet, dan kan je het uiteraard zelf ook op een papiertje of op je telefoon bijhouden. Wil je deze functie wel gaan gebruiken kijk dan vooral naar het aantal geheugenpunten dat de oorthermometer kan opslaan. Daarmee weet je hoe lang je de koorts kan volgen en of dat je deze ook voor meerdere personen tegelijk kan vastleggen.

Leeftijdsfunctie

Heb je een baby? Kijk dan voor een thermometer die rekening houdt met de leeftijd van je kindje bij het meten van de temperatuur. De koortstemperatuur verschilt namelijk vooral bij baby’s en kleine kinderen. Wat voor een volwassene niet als koorts gezien wordt kan voor een kind wel koorts zijn. Gelukkig houden de meeste digitale koortsthermometers hier tegenwoordig rekening mee. Ga je de oorthermometer dus ook voor kleine kinderen gebruiken, let dan op de aanwezigheid van deze functie. Gebruik je de oorthermometer alleen voor uzelf of andere volwassenen? Dan kun je vaak ook prima af met een goedkoper model dat deze leeftijdsfunctie niet heeft.

Tip: meet regelmatig je temperatuur

Veel mensen gebruiken de oorthermometer alleen als ze klachten hebben en als ze willen weten of ze koorts hebben. Uiteraard is dat logisch omdat je anders niet aan het apparaatje denkt. Toch is het ook slim om regelmatig de oorthermometer te gebruiken. De standaard meetwaarde ligt namelijk voor iedere thermometer anders en ook de standaard lichaamstemperatuur van iedereen is anders. Om betrouwbaar te meten of je daadwerkelijk koorts hebt is het dus belangrijk om te weten wat je lichaamstemperatuur is als je nergens last van hebt. Koorts is namelijk een verhoging van de lichaamstemperatuur, voor de ene persoon is dit al bij 37,5 graden terwijl de andere persoon pas bij 38 graden koortsklachten krijgt omdat zijn of haar lichaamstemperatuur altijd al hoger is.

Oorkapjes (lensfilters) voor de oorthermometer

Bij sommige oorthermometers zijn er geen oorkapjes nodig en bij andere modellen juist weer wel. Oorkapjes zorgen voor een veiliger en hygiënischer gebruik van de oorthermometer. Gebruik je de oorthermometer veel of met veel verschillende personen? Zorg dan dat je de oorkapjes altijd op voorraad hebt. Dit zijn producten die juist op het moment dat je ze écht nodig hebt niet mogen ontbreken. Oorkapjes voor de oorthermometer zijn gelukkig niet zo duur en al verkrijgbaar vanaf een paar euro voor meerdere stuks.

Oorkapjes worden ook wel lensfilters of beschermkapjes voor de oorthermometer genoemd. Vind je niet wat je zoekt, probeer dan eens een van deze thermen als je nieuwe lensfilters gaat bestellen.

Ben je van plan om een oorthermometer te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over oorthermometers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over oorthermometers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een oorthermometer en vind je dat jouw oorthermometer getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw oorthermometer makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over oorthermometers

 • Hoe werkt een oorthermometer?

  Met een oorthermometer meet je door middel van infrarood de juiste lichaamstemperatuur. Vroeger werd daarbij kwik gebruikt en vond het meten rectaal plaats, onder de tong of onder de oksel. Tegenwoordig is dat niet meer nodig en kun je met infrarood de temperatuur meten in het oor of op het voorhoofd.

 • Hoe betrouwbaar is een oorthermometer?

  De eerste oorthermometers waren nog niet zo heel betrouwbaar. Er waren vaak behoorlijke schommelingen waar te nemen bij kort op elkaar volgende meetingen. De oorthermometers van tegenwoordig zijn niet alleen betrouwbaar, maar meten de lichaamstemperratuur ook veel preciezer dan de oude kwikthermometers. Er wordt gebruik gemaakt van infrarood technologie die snel en accuraat de juiste temperatuur meet.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie