Ben je op zoek naar de beste hoverboard? Dan helpen we je graag verder! Wij hebben voor jullie een aantal hoverboards uitgetest en de 5 beste hoverboard van 2024 voor jullie op een rijtje gezet.
Een elektrische hoverboard is eigenlijk niets anders dan een eenpersoons elektrisch transportmiddel waarbij je zelf balancerend bent. Het board kun je besturen door middel van je gewicht te verplaatsen op de plank waardoor de wielen aan weerzijden van het board mee sturen. De maximale snelheid die je kunt halen is 12 km/u en is afhankelijk van onder andere lichaamsgewicht, helling, temperatuur en ondergrond. Omdat het een elektrisch apparaat is beschikt hij over een ingebouwde accu die je met netstroom kunt opladen. Wij hebben al de hoverboards getest op verschillende punten en daarbij gekeken wat volgens ons de beste hoverboards zijn.
Op dit moment zijn zowel in Engeland als in Nederland de hoverboards verboden op de openbare weg. Dat houdt in dat je op de straat er niet mee mag bewegen, maar op eigen terrein wel. Omdat het board wordt beschouwd als een ‘machine’ volgens de wet- en regelgeving, maar geen stuur heeft, wordt er nog gezocht naar een langdurige oplossing om ze wel op de openbare weg toe te staan.
Dit zijn ze, de 5 beste hoverboards van 2024
1. Denver HBO6750 – Beste all-round hoverboard
De beste allround hoverboard is de Denver HBO6750. De actieradius van dit hoverboard is ongeveer 15 kilometer. 15 kilometer is best een behoorlijk eind, maar iets waar je wel op moet letten als je lange afstanden wilt rijden in bijvoorbeeld een loods en je hem de hele dag non-stop wilt gebruiken. Door de harde body behuizing van ABS en de aluminium velgen met massief rubberen banden kun je ook een hobbeltje nemen zonder dat je balans verstoord wordt. Het volledig opladen duurt ongeveer 4 uur en hij kan maximaal een gewicht dragen van 120 kilo en minimaal 20 kilo.
- Heeft een ABS behuizing voor veel stevigheid
- Volledig opgeladen in 4 uur
- Actieradius van 15 kilometer
De Denver HBO6750 is verkrijgbaar bij:
2. Ampes Oxboard – Beste hoverboard met kart
De Oxboard van Ampes is op dit moment de beste hoverboard met kart. Dit hoverboard met zitje maakt net iets meer mogelijk dan de klassieke modellen. Daarnaast heeft dit model van Ampes de hoogste veiligheidscertificaten die erbij hoverboards worden afgegeven.
Een mooie feature is dat je de Oxboard kunt koppelen met bluetooth, zo kun je een muziekje afspelen via het hoverboard en ook kun je de lampjes bedienen. Hierdoor hoort en ziet iedereen je goed aankomen.
Het hoverboard biedt veel stevigheid en hij heeft een draagkracht tot 100 kilo. Onderweg kun je zo’n 8 kilometer onafgebroken op één batterijlading afleggen en binnen 3 uur is hij weer volledig opgeladen.
- Je kan hem connecten met Bluetooth
- Kan een gewicht dragen tot 100 kilo
- Het opladen duurt best even, zeker als je onderweg bent off-road kan dat problemen opleveren
De Ampes Oxboard is verkrijgbaar bij:
3. Gyroor G11 – Beste off-road hoverboard
De beste off-road hoverboard is de G11 van Gyroor. Het is een indrukwekkend en robuust model van Gyroor. De sterke batterij zorgt ervoor dat je een actieradius hebt van 15 tot 18 kilometer en biedt twee LED-lampen aan de voorzijde voor extra veiligheid en comfort tijdens het gebruik buiten de gangbare wegen. De IP54 staat voor zijn geschikte waterdichtheid wat je best weleens off-road nodig kan hebben.
De belasting van dit hoverboard kan al vanaf 20 kilo en met maximaal 55 kilo.
Om je ervaring compleet te maken bezit dit moderne board ook nog over een app. Hier kun je de batterijcapaciteit en de snelheid bijhouden.
- Bezit bluetooth speakers
- Heeft een actieradius van 15 tot 18 kilometer
- Is speciaal gebouwd voor off-road trips
- Relatief zwaar gewicht wat noodzakelijk is voor off-road
De Gyroor G11 is verkrijgbaar bij:
4. Denver Hoverboard 12km/u – Beste goedkope hoverboard
Het Oxboard van Up Down Go is de beste goedkope hoverboard op dit moment. Met dit board kun je zorgeloos op pad gaan en ongeveer 10 kilometer rondrijden en bewegen. Dit oxboard is geschikt voor volwassenen maar ook voor kinderen en heeft een maximale draagkracht van 90 kilo. Binnen 2 tot 3 uur is hij weer volledig opgeladen en beschikt ook over led verlichting. Hij is gebruiksvriendelijk en de prijs-kwaliteit verhouding is goed.
- Licht in gewicht
- Voor kinderen en volwassenen
- Een keer volledig opladen duurt 3 uur
- De actieradius is 10 kilometer
De Denver Hoverboard 12km/u is verkrijgbaar bij:
5. Denver Hoverboard 15 km/u – Beste hoverboard voor volwassenen
Het beste hoverboard voor volwassenen is de Denver Hoverboard 15km. Dit is een hoverboard met een draagkracht tot 120 kilo en heeft een actieradius tot 15 kilometer. De stevige banden zorgen voor een goede grip en je kunt tot 15km/h met dit board aan snelheid halen. De behuizing is, net zoals zijn broertje, van het harde ABS materiaal waardoor hij ook tegen een stootje kan zonder direct schade te hebben. De ingebouwde batterij heeft wel een iets langere laadtijd omdat hij ook een grotere actieradius heeft, hij doet er zo’n 4 uur over voor een volledige lading.
Een mooie feature op dit hoverboard van Denver is dat hij zelf balancerend is als hij is ingeschakeld. Misschien is dit aan het begin even wennen, maar het is erg praktisch dat hij je ondersteund in je balans tijdens het gebruik.
- Heeft een draagkracht tot 120 kilo
- Kan snelheden tot 15km/h bereiken
- Heeft een actieradius tot 15 kilometer
- Is zelf balancerend
- Een volledige lading duurt 4 uur
De Denver Hoverboard 15 km/u is verkrijgbaar bij:
Waar moet je op letten bij het kopen van een hoverboard?
Als je van plan bent om een hoverboard te kopen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten voor je hem daadwerkelijk gaat aanschaffen. Het is aan te raden om een board te kopen dat bij jou en bij jouw gezin of gebruik past, want elk board is anders en heeft andere kwaliteiten.
De kwaliteit van de hoverboard
Elk hoverboard is anders en de kwaliteiten verschillen ook samen met de prijsklasse. Op het eerste gezicht lijken ze allemaal hetzelfde omdat ze qua uiterlijk veel overeenkomsten hebben, maar de onderliggende techniek kan aanzienlijk verschillen. Op de volgende onderdelen moet je letten: moederboardsysteem, de accu, de wielen en de oplader.
Het moederboardsysteem van de hoverboard
Eigenlijk komt het moederboardsysteem overeen met het hart van je hoverboard, oftewel de gehele aansturing. Het is daarmee het belangrijkste onderdeel van je board. De gyroscopen zijn twee onderdelen in jouw board die zorgen voor de bewegingen: naar voren, naar achteren, naar links en naar rechts. De sensoren van de gyroscopen zitten onder de voetenpads waar je op gaat staan tijdens het gebruik. De informatie die deze sensoren van de gyroscopen opvangen stuurt hij door naar het moederbordsysteem en geeft de uitwerking van de beweging die jij maakt. De kwaliteit van het moederboardsysteem en dus ook de gyroscopen, maakt hoe nauwkeurig hij jouw bewegingen volgt en uitvoert en hoe goed hij dus bestuurbaar is.
De slechtste kwaliteit en dus minst nauwkeurige moederboardsystemen zijn de boards zonder systeem, daar opvolgend heb je de mindere kwaliteit met de replica systemen en een zeer goede kwaliteit geven wij de Taotao moederboardsystemen die nauwkeurig samenwerken. Je herkent deze goede systemen aan de groene kleur, een “V” logo en serienummer.
Het is dus aan te raden om voor een goede kwaliteit te gaan. Bij de meest slechte kwaliteit is er geen verbinding waardoor het board op links en rechts niet synchroon werkt en dus lastig te besturen is.
De accu van de hoverboard
Naast een goed systeem is de accu ook van belang, want niemand wil halverwege stil komen te staan. De kwaliteit van de accu’s zijn verschillend. Zo zijn er lithium-ion accu’s met 10 cellen, maar ook met 20 cellen. Hoe meer cellen, hoe langer de accu zijn werking kan doen en hoe minder vaak je hem hoeft op te laden.
Eerder zijn er branden geweest in accu’s bij het opladen. Om die reden is het aan te raden om een originele Europese accu op je hoverboard te gebruiken en geen replica vanuit bijvoorbeeld China. De veiligheidscertificaten zijn daar anders, waardoor er sneller kans is op brandgevaar.
De wielen van het hoverboard
Afhankelijk van de wattage per wiel zit er meer of minder kracht in je hoverboard. Dit kun je merken door bijvoorbeeld hobbelige paden, maar ook de draagkracht die minder is of dat de accu het minder lang volhoud als hij veel piekkracht moet leveren. De minimale hoeveelheid die aangeraden wordt is 350 watt per wiel, oftewel 700 watt totaal om ervoor te zorgen dat je prettig kan bewegen.
De oplader van de hoverboard
Er zijn vele soorten opladers voor hoverboards op de markt en het is misschien lastig om de juiste uit te zoeken. Zoek in elk geval een oplader met een UL certificaat wat staat voor een beveiliging bij het opladen. Dit type oplader stopt namelijk met de toevoer van stroom als de accu opgeladen is. Dit voorkomt bijvoorbeeld brand door overbelasting maar het houdt ook de gezondheid van je accu beter.
Gebruik je hoverboard veilig
De boards zijn erg populair en op internet circuleren al jaren leuke en grappige filmpjes rond van hoe het ook fout kan gaan op een board. Daarom is het goed om je bewust te zijn van de risico’s van het gebruik, maar ook zoveel als mogelijk veiligheid in te bouwen.
Als eerste is het belangrijk dat je leert hoe je met het hoverboard moet omgaan en hoe je moet manoeuvreren. Zeker in onverwachte situaties is het goed als je controle over het board hebt en daarmee geoefend hebt. Ga dus niet direct grote afstanden of parcoursen afleggen, begin klein. Daar komt bij dat beschermende kleding, zoals val- en kniebeschermers, geen overbodige luxe zijn. Je gebruikt deze ook bij skaten en op een skateboard, waarom niet op dit board?
Wet- en regelgeving omtrent hoverboards
Op dit moment is er in België nog geen duidelijk wet- en regelgeving als het gaat om de hoverboards en het gebruik ervan op de openbare weg. Je mag hier dus legaal op de openbare weg gebruik maken van dit vervoersmiddel. In Nederland is dat een ander verhaal, daar is het namelijk verboden. Dat geldt ook voor de stoep, alleen eigen terrein is toegestaan. De overheid is wel bezig met het aanpassen van de wetgeving, maar daar is op dit moment nog geen uitsluitsel over.
Ben je van plan om een hoverboard te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over hoverboards? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over hoverboards zo goed mogelijk te beantwoorden!
Ben je fabrikant van een hoverboard en vind je dat jouw hoverboard getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw hoverboard makkelijk aan.
Veelgestelde vragen over hoverboards
Wat is een hoverboard?
Een hoverboard is een zelf balancerende door elektromotoren aangedreven apparaat dat gebaseerd is op een eenpersoonstransport en reageert op jouw bewegingen door balans en gewicht verplaatsing op het board.
Hoe lang moet een hoverboard opladen?
Het opladen is per hoverboard verschillend maar duurt tussen de 2 en 4 uur. Het is afhankelijk van het type oplader en de grote van de accu hoelang het precies duurt. Vaak heb je aan één uur al genoeg om weer kort ermee rond te kunnen rijden, maar wil je de accu volledig opladen dan moet je toch snel rekenen op drie uur oplaadtijd.
Hoe hard gaat een hoverboard?
Een hoverboard gaat ongeveer 12 kilometer per uur aan snelheid. De exacte snelheid is afhankelijk van vele factoren, zoals de sterkte van de motor van het board, het gewicht dat hij meeneemt, de temperatuur, maar ook de ondergrond waaroverheen gereden wordt. Een off road ondergrond vergt meer kracht en beperkt dus de snelheid van het board tot minder dan 12 kilometer per uur, terwijl een gladde asfalt weg geen problemen hoeft op te leveren.
Waar mag je rijden met een hoverboard?
Afhankelijk van het land waar je in woont mag je of alleen op eigen terreinrijden of ook op de openbare weg. In België mag je op dit moment zowel op eigen terrein als op de openbare weg gebruik maken van dit apparaat, terwijl je in Nederland alleen op eigen terrein er gebruik van mag maken. De wetgeving wordt op dit moment wel door de overheid bekeken om aangepast te worden.
Hoe zwaar moet je zijn voor een hoverboard?
Sommige hoverboards zijn gemaakt voor volwassen en anderen zijn voor kinderen en volwassenen gemaakt. Bij de specificaties van de boards staan altijd het minimale en het maximale draagkracht vermeld. Zo zijn er boards die beginnen bij een minimale draagkracht van 25 kilogram en het kan oplopen tot 140 kilogram gewicht dat hij kan dragen. Controleer dus goed hoeveel hij maximaal aan draagkracht heeft.
Waarom kiezen voor 5Top.nl?
Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!