De 5 beste vriezers van 2024

Een vriezer – ook wel de vrieskast of een vrieskist genoemd – is natuurlijk een enorm handig apparaat dat je zowel in een keuken als in een bijkeuken of een schuur kunt neerzetten. Met een vriezer heb je de mogelijkheid om etenswaren in te vriezen. Met als voordeel dat eten langer goed blijft en dat je bijvoorbeeld voor een aantal weken boodschappen kunt doen. En natuurlijk is een vriezer ook handig voor het invriezen van je diepvriespizza’s, ijsjes en andere lekkere producten die ingevroren moeten worden. Maar wat is de beste vriezer en waar moet je opletten als je een vriezer wilt kopen? Het is altijd slim om een review van een vriezer te lezen als je er één op het oog hebt. Zo kom je meer te weten over het product en kom je meer te weten over zowel de voor- als nadelen. Wij helpen je in ieder geval al op weg door de 5 beste vriezers te bespreken.

Merk
Model
1
Liebherr GNP 2713-24
Liebherr
GNP 2713-24
2
Bosch GSN51DWDV - Serie 6 - Vriezer
Bosch
GSN51DWDV
3
Inventum VK1500 - Vrieskist
Inventum
VK1500
4
Beko FS166020 - Tafelmodel vriezer
Beko
FS166020
5
Salora FRB3200BL - Mini vriezer - Zwart
Salora
FRB3200BL

Dit zijn ze, de 5 beste vriezers van 2024

1. Liebherr GNP 2713-24 – Beste grote vriezer

Liebherr GNP 2713-24
Bekijk vriezer

De Liebherr GNP 2713-24 is de beste grote vriezer die je kunt kopen. De opstaande vriezer met lades heeft een netto inhoud van circa 220 liter en in zijn totaliteit 6 lades. De lades hebben een doorzichtige voorzijde en zijn met twee handgrepen in zijn totaliteit te verwijderen. Door lades en platen te verwijderen kun je extra grote vriesruimtes creëren voor bijvoorbeeld het invriezen van een hoge ijstaart.

Het invriezen van etenswaren gaat super snel. Met dank aan de SuperFrost automaat die de temperatuur tot -32 graden celsius kan laten dalen. Na een aantal uren schakelt de vriezer automatisch terug naar de ingestelde vriesstand. De vriezer beschikt ook over een NoFrost-functie waarmee je dus nooit meer hoeft te ontdooien.

De grote vriezer is 164,4 cm hoog, 60 cm breed en 63 cm diep en heeft een deur die je zowel naar rechts als naar links kunt laten draaien. De vriezer is energiezuinig en draagt het energielabel F. Dat komt neer op ongeveer een stroomverbruik van ongeveer 296 kWh op jaarbasis.

Pluspunten
 • Indeling aan te passen
 • Deur kan zowel naar rechts als naar links draaien
 • NoFrost-functie
 • SuperFrost automaat
 • Energielabel F
Minpunten
 • Geluidsniveau van circa 41 dB

De Liebherr GNP 2713-24 is verkrijgbaar bij:

2. Bosch GSN51DWDV – Beste no frost vriezer

Bosch GSN51DWDV - Serie 6 - Vriezer
Bekijk vriezer

De Bosch GSN51DWDV is de beste no frost vriezer die je momenteel kunt kopen. Het is een energiezuinige vriezer die het energielabel D draagt en dat staat gelijk aan ongeveer 201 kWh op jaarbasis. De grote vriezer heeft de afmetingen 161 cm x 70 cm x 78 cm en heeft een netto inhoud van ongeveer 290 liter. De scharnieren van de deur kun je switchen, zodat je kunt kiezen voor een deur die naar rechts of juist naar links draait.

De indeling bestaat uit 5 vrieslades waarvan 1 BigBox lade waar je veel etenswaren in kunt bewaren. De VarioFreezing zone in de vriezer is handig voor het invriezen van grote hoeveelheden etenswaren of etenswaren met een groter formaat. De glasplateaus kun je uitnemen en anders indelen als je dat wenst.

Een aantal handige technieken zorgen ervoor dat er een constante temperatuur in de vriezer aanwezig is en dat de ingevroren etenswaren goed en vers blijven. Denk dan aan de freshSense techniek die de constante temperatuur bewaakt en het MultiAirFlow-systeem voor de meest ideale luchtcirculatie in de vriezer. Uiteraard bevat de vriezer ook de NoFrost-functie.

Pluspunten
 • MultiAirFlow-systeem
 • freshSense technologie
 • 5 vrieslades met 1 BigBox
 • VarioFreezing zone voor meer ruimte
 • Energielabel D
Minpunten
 • Geen softclose deur

De Bosch GSN51DWDV is verkrijgbaar bij:

3. Inventum VK1500 – Beste vriezer voor in de schuur

Inventum VK1500 - Vrieskist
Bekijk vriezer

Een vriezer neemt nu eenmaal een hoop ruimte in beslag, maar zeker binnen grote gezinnen is een vrieskist geen overbodige luxueuze! Daarom kiezen mensen steeds vaker voor een model om in een schuur te plaatsen. De Inventum VK1500 is de beste vriezer voor in de schuur. Het is een vrieskist en dus een model die breed in plaats van hoog is. De vriezer heeft de afmetingen 85 cm x 150 cm x 74 cm en heeft een klep die je omhoog kunt trekken.

De vrieskist heeft een netto inhoud van circa 457 liter en geen specifieke indeling. Het product wordt wel geleverd met een handige opbergkorf waarmee je iets van een indeling kunt bewerkstelligen. Een minpunt is dat de vrieskist geen NoFrost-functie heeft en dus regelmatig ontdooit moet worden. Dit kun je doen door de kraantjes aan de achterzijde open te draaien en van de dooiwaterafvoer gebruik te maken.

De vriezer heeft een energielabel F en dat komt neer op een verbruik van ongeveer 352 kWh op jaarbasis. Een groot pluspunt is dat de vriezer van metaal uitstekend in een niet geïsoleerde schuur of garage kan staan. De klep is eventueel op slot te zetten. De gewenste temperatuur is eenvoudig te regelen met de draaiknop aan de voorzijde en de vriezer beschikt ook over een snelvriesfunctie.

Pluspunten
 • Netto inhoud van 457 liter
 • Opbergkorf meegeleverd
 • Kan in een niet geïsoleerde schuur staan
 • Snelvriesfunctie
Minpunten
 • Neemt veel ruimte in beslag
 • Geen NoFrost-functie

De Inventum VK1500 is verkrijgbaar bij:

4. Beko FS166020 – Beste tafelmodel vriezer

Beko FS166020 - Tafelmodel vriezer
Bekijk vriezer

De Beko FS166020 is de beste tafelmodel vriezer die je op dit moment kunt kopen en de naam verwijst naar het slanke model van deze niet al te hoge vriezer die nog altijd een netto inhoud capaciteit van 65 liter heeft. De vriezer heeft 3 grote vriesvakken en een deur met een scharnier dat je kunt verplaatsen. Zo kun je de deur zowel naar rechts als naar links laten draaien. De vrieskast heeft een afmeting van 82 cm x 48 cm x 50 cm.

De Beko FS166020 heeft handige technologieën aan boord waarmee je probleemloos en veilig je etenswaren kunt invriezen. Denk aan de Freezer Guard technologie die ervoor zorgt dat de temperatuur in de vriezer altijd constant blijft. Of het nu tropisch weer is of als het vriest tot zelfs -15 graden Celsius. Dit heeft geen invloed op de vriezer en het werk dat die doet. Een andere handige technologie is het MiniFrost systeem dat ervoor zorgt dat je de vriezer nooit meer hoeft te ontdooien! Bij grotere modellen is deze techniek vergelijkbaar met de NoFrost-functie.

De vriezer heeft het energielabel E dat neerkomt op ongeveer een jaarlijks stroomverbruik van ongeveer 170 kWh. Een klein nadeel van de vriezer is dat ondanks het formaat de machine met 37dB veel lawaai kan maken. De keerzijde van de medaille is dat je deze vriezer ook prima in een niet geïsoleerde schuur kunt plaatsen.

Pluspunten
 • MiniFrost systeem
 • Freezer Guard technologie
 • 65 liter inhoud
 • Klein formaat vriezer
 • Kan in een niet geïsoleerde schuur worden geplaatst
Minpunten
 • Geluidsniveau 37 dB

De Beko FS166020 is verkrijgbaar bij:

5. Salora FRB3200BL – Beste mini vriezer

Salora FRB3200BL - Mini vriezer - Zwart
Bekijk vriezer

Heb je een klein huishouden of vries je niet vaak iets in? Dan is de Salora FRB3200BL de perfecte keuze. Het is de beste mini vriezer die je kunt kopen. Ondanks zijn kleine formaat met de afmetingen 49,2 cm x 47,2 cm x 45 cm, heeft de vriezer nog altijd een netto inhoud van 32 liter. En door het handige scharnier kun je ervoor kiezen om zowel de deur naar rechts als links te laten draaien.

Een groot voordeel van deze kleine vriezer is dat die niet alleen weinig ruimte in beslag neemt, maar ook stijlvol in het zwart is afgewerkt. En de vriezer bevat ook nog eens het energielabel F dat neerkomt op een jaarlijks stroomverbruik van ongeveer 184 kWh. Een minpuntje is dat de vriezer best wel wat lawaai maakt. Het geluidsniveau is ongeveer 42 dB. Een groot nadeel is dat de vriezer geen NoFrost-functie heeft en dat je ‘m regelmatig moet ontdooien. Helaas beschikt dit model ook niet over een dooiwaterafvoer.

Pluspunten
 • Super compact formaat
 • Inhoud van 32 liter
 • Mooi zwart afgewerkt
 • Handig in gebruik
Minpunten
 • Geen NoFrost-functie
 • Geen dooiwaterafvoer
 • Geluidsniveau 42 dB

De Salora FRB3200BL is verkrijgbaar bij:

De ene vriezer is de andere niet en vriezers heb je in verschillende maten en prijsklassen. De afmetingen en de functionaliteiten van een vrieskast of -kist bepalen uiteindelijk voor een groot deel de prijs. Wil je weten waar je op moet letten bij het kopen van een vriezer? Lees dan snel verder!

NoFrost-functie

De NoFrost-functie houdt in dat je de vriezer nooit meer hoeft te ontdooien. De ijsvorming in een vriezer kan namelijk van invloed zijn op hoe goed de vriezer werkt en hoe vers de ingevroren producten blijven. Bij een apparaat met een NoFrost-functie heb je daar geen zorgen over. Koop je een apparaat zonder deze functionaliteit? Let er dan vooral op dat er een dooiwaterafvoer aanwezig is. Zo kun je het water dat na het ontdooien van de vriezer ontstaan eenvoudig afvoeren.

Energielabel

Vriezers zijn in de regel huishoudelijke apparaten die veel energie verbruiken en de meeste vriezers hebben dan ook een energielabel E tot en met F. A, B, C en D labels zie je nagenoeg niet terug bij vriezers en dat heeft natuurlijk ook alles te maken met het feit dat de machine 24 uur en 7 dagen in de week aanstaat en dat er veel stroom nodig is om goed zijn werk te kunnen doen.

Netto inhoud

De netto inhoud is belangrijk, omdat je dan precies weet hoeveel producten je in de vriezer kunt invriezen. De netto inhoud wordt altijd aangeduid in liters, maar soms ook in een aantal kilogram. Hoe hoger het getal des te meer producten kun je in de vriezer kwijt.

Vriezers vergelijken

Wanneer je gaat winkelen voor een nieuwe vriezer is het belangrijk om een aantal modellen te selecteren die met elkaar te vergelijken. Let dan niet alleen op de prijs, maar kijk ook goed naar functies, zoals de NoFrost-functie en eventueel de mogelijkheid om de deur te kunnen verplaatsen. Kijk ook goed naar hoeveel vriesvakken aanwezig zijn en of je de indeling door het verstellen van etages of het uitnemen van lades zelf kunt aanpassen. En uiteraard kun je ook een kritische blik werpen naar het geluidsniveau dat vaak in een aantal dB wordt uitgedrukt en naar het energielabel.

Tot slot

Wij hopen dat je met ons artikel meer te weten bent gekomen over vriezers, waar je op kunt letten als je er eentje gaat kopen en wat zoal de verschillen zijn. Heb je vragen of opmerkingen die je met ons en onze bezoekers wilt delen? Laat dan hieronder een reactie achter.

Veelgestelde vragen over vriezers

 • Wat is de levensduur van een vriezer?

  Een vriezer kan wel tot 10 jaar meegaan als je het apparaat ook goed onderhoudt.

 • Wat kost een vriezer aan stroom per jaar?

  Het stroomverbruik is per apparaat verschillend en het energielabel vertelt meer over het gemiddelde verbruik. Het gemiddelde verbruik in kWh vermenigvuldig je met jouw tarief per kWh. Dan kun je een goede inschatting maken over hoeveel de vriezer je op jaarbasis aan stroomverbruik kost.

 • Welke vriezer in de schuur?

  Bij de meeste vriezers staan aangegeven of ze geschikt zijn voor een plaatsing in een niet geïsoleerde schuur. De meeste vriezers voor in een schuur zijn van aluminium, ijzer of metaal gemaakt. Let er ook op dat een vriezer functies zoals een freezer guard heeft, zodat zelfs bij hoge of lage temperatuur de temperatuur in de vriezer constant blijft.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie