De 5 beste melkopschuimers van 2021

Wil je graag een melkopschuimer kopen? Dan zal je er zeker van willen kunnen zijn dat deze perfect aan al je verwachtingen zal weten te voldoen. De ene melkopschuimer is dan ook zeker de andere niet. Niet alleen het design van deze apparaten kan sterk verschillen, dat geldt zeker ook voor hun functionaliteiten. Bovendien is het ook zo dat de capaciteit lang niet altijd hetzelfde is. Ben jij op zoek naar de beste melkopschuimer die perfect aan al jouw verwachtingen zal weten te voldoen? Ontdek dan snel de top 5 beste exemplaren op de markt hier op deze pagina.

Dit zijn ze, de 5 beste melkopschuimers van 2021

1. Smeg MFF01RDEU – Beste automatische melkopschuimer

Smeg MFF01RDEU Automatische melkopschuimer
Bekijk melkopschuimer

De Smeg MFF01RDEU beschikt over verschillende schuimtechnieken. Concreet betekent dit dat ze zowel licht als dik schuim als warm en koud schuim kan maken. Ben jij iemand die graag geniet van de lekkerste chocolademelk? Dan kan de Smeg MFF01RDEU je ook daar een handje bij helpen. Voor deze Smeg melkopschuimer geldt dat ze beschikt over zes vooraf ingestelde programma’s. Bovendien is er ook sprake van een handmatige functie. Met deze laatste is het natuurlijk mogelijk om volledig zelf te bepalen hoe jij je schuim het liefste hebt. Deze elektrische melkopschuimer maakt het mogelijk om in één klap vier koppen opgeklopt schuim te maken. Heb je er voor het eerst voor gekozen om een melkopschuimer te kopen en te gebruiken? Dan is het interessant om te weten dat er in de handleiding verschillende recepten zijn terug te vinden.

Pluspunten
 • Je kan ook melk opwarmen voor bijvoorbeeld een koffie verkeerd of een chocolademelk
 • Geschikt voor zowel warme als koude melkspecialiteiten
 • Maak tot maximaal vier koppen opgeklopt schuim in één keer
 • Mooi design dat past in elke keuken
Minpunten
 • Deze melkopschuimer is vrij groot

De Smeg MFF01RDEU is verkrijgbaar bij:

2. Philips Senseo CA6500/60 – Beste Philips melkopschuimer

Philips Senseo CA6500-60 - Melkopschuimer
Bekijk melkopschuimer

Met deze Philips melkopschuimer beschik je over een efficiënt exemplaar dat zowel melk kan schuimen voor warme als voor koude melkspecialiteiten. Het langer inhouden van de knop zorgt ervoor dat er wordt overgeschakeld naar koud opschuimen. Dit zorgt ervoor dat het tijdens de zomer mogelijk wordt om een overheerlijke ijscappuccino te maken. De inhoud van deze melkopschuimer is wat beperkter in vergelijking met alternatieven die op de markt zijn terug te vinden. De inhoud van 120 millimeter schuim is dan ook slechts voldoende voor twee cappuccino’s.

Voor heel wat mensen geldt dat ze graag gebruik willen kunnen maken van de meest onderhoudsvriendelijke melkopschuimer. Ook op dit vlak zal deze Philips melkopschuimer absoluut de vooropgestelde verwachtingen weten in te lossen. De binnenkant is namelijk eenvoudig te reinigen met behulp van een theedoek. Dit als gevolg van niet alleen het gladde oppervlak, maar ook de antiaanbaklaag. Het wordt wel aangeraden om het apparaat na gebruik zo snel mogelijk te reinigen. Zo voorkom je aangekoekte melkresten. Zowel het deksel als de klopper zijn tot slot eenvoudig schoon te maken onder de kraan.

Pluspunten
 • Te gebruiken voor zowel warme als koude melkspecialiteiten
 • De klopper kan volledig uit het toestel worden gehaald en gereinigd
 • Je kan ook gewoon melk opwarmen voor het maken van bijvoorbeeld een koffie verkeerd
 • Verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren
Minpunten
 • De vulcapaciteit van 120 milliliter is aan de beperkte kant

De Philips Senseo CA6500/60 is verkrijgbaar bij:

3. Espressions Lattista EP110 – Makkelijk schoon te maken melkopschuimer

Espressions Latista EP110 melkopschuimer
Bekijk melkopschuimer

De Lattista EP110 is een melkopschuimer die thuishoort in menig aantal verschillende situaties. Je ziet ze dan ook niet alleen opduiken in woningen, maar ook in bars, restaurants en kantoorpanden. Voor deze melkopschuimer geldt dat ze zich in het bijzonder leent voor het opschuimen van grote hoeveelheden melk en dat merk je. Ze beschikt dan ook niet voor niets over een capaciteit van zomaar even 600 milliliter. Dit zorgt ervoor dat ze zich met recht en rede één van de grootste melkopschuimers op de markt mag noemen. Betekent dit dat er wel rekening moet worden gehouden met een groter risico op het bederven van de melk? Absoluut niet. De thermoskan zorgt er namelijk voor dat de melk altijd uitstekend op temperatuur wordt gehouden.

De Lattista EP110 blinkt eveneens uit op vlak van gebruiksvriendelijkheid. Je hoeft in principe niets anders te doen dan een glas onder de uitloop te plaatsen, aan te geven of je melkschuim of warme melk wenst en het gevraagde eindresultaat stroomt na slechts enkele seconden reeds in het glas. Nog een sterke troef is terug te vinden in het feit dat je deze Lattista melkopschuimer niet zelf hoeft te reinigen. Ze beschikt immers over niet één, maar wel twee ingebouwde reinigingsprogramma’s.

Pluspunten
 • Ook geschikt om te gebruiken in zakelijke omgevingen zoals kantoorpanden
 • Grote capaciteit van 600 milliliter
 • De thermoskan weet de melk moeiteloos op temperatuur te houden
 • Ongelofelijk gebruiksvriendelijk in gebruik
Minpunten
 • Extra (handmatige) reiniging blijft eigenlijk wel een vereiste

De Espressions Lattista EP110 is verkrijgbaar bij:

4. Inventum MK750 – Compacte melkopschuimer

Inventum MK750 - Elektrische melkopschuimer
Bekijk melkopschuimer

De Inventum MK750 maakt het mogelijk om melk op te schuimen voor in totaal drie cappuccino’s. Voor het opschuimen kan de beker gevuld worden met maximaal 200 milliliter melk. Dat is het geval omdat de melk bij het opschuimen gaat uitzetten. Het is uiteraard mogelijk om zowel te kiezen voor het maken van warm als koud melkschuim. Dat is interessant, want op deze manier kan je tijdens de zomermaanden genieten van een heerlijke ijskoffie. Deze Inventum melkopschuimer maakt het uiteraard eveneens mogelijk om uitsluitend melk te verwarmen. Dat kan dan weer uitstekend van pas komen bij het bereiden van een zogenaamde koffie verkeerd. Wie op zoek is naar een prima melkopschuimer tegen een toegankelijk prijskaartje kan zeker kijken naar dit mooie apparaat.

Pluspunten
 • Verwarmt enkel melk voor het maken van bijvoorbeeld een koffie verkeerd
 • Te gebruiken voor zowel warme als koude melkspecialiteiten
 • Vrij compacte melkopschuimer die tot haar recht komt in elke keuken
Minpunten
 • Opzetstukje binnen in de kan moet worden verwisseld voor het opwarmen van de melk

De Inventum MK750 is verkrijgbaar bij:

5. Severin SM 9491 – Beste handmatige melkopschuimer

Severin Melkopschuimer SM 9491
Bekijk melkopschuimer

Soms moet een melkopschuimer helemaal niet groot zijn om te kunnen doen wat je er van verwacht. Neem nu bijvoorbeeld de Severin Melkopschuimer SM 9491. Dit handige apparaat kan worden ingezet als mini mixer voor het mengen van niet alleen melk, maar ook lichte sauzen. Ze is ongelofelijk handig in gebruik en kan worden aangekocht in twee verschillende kleuren. Deze melkopschuimer of mini mixer is dan ook verkrijgbaar in de kleuren rood en groen.

Voor deze melkopschuimer geldt dat ze zeer eenvoudig kan worden schoongemaakt. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is ze even onder stromend water houden. Bovendien is ze zo klein dat ze perfect past in elke keukenlade. Dit is dan ook mogelijks één van de beste en meest handige melkopschuimers om gebruik van te maken in kleine keukens.

Pluspunten
 • Past perfect in elke keukenlade
 • Ook geschikt als mini mixer voor bijvoorbeeld het mengen van lichte sauzen
 • Verkrijgbaar in de kleuren rood en groen
 • Eenvoudig schoon te maken onder stromend water
Minpunten
 • De beperkte grootte maakt deze melkopschuimer niet geschikt voor het produceren van grote(re) hoeveelheden melkschuim

De Severin SM 9491 is verkrijgbaar bij:

Wat is een melkopschuimer?

Heel wat mensen hebben er door de jaren heen voor gekozen om te investeren in bijvoorbeeld een kwalitatieve pistonmachine voor in hun keuken. Hoe lekker de koffie die je zet ook mag zijn, het spreekt voor zich dat er niets gaat boven een heerlijke, zachte, maar stevige melklaag om het helemaal af te maken. Van zodra je ervoor kiest om een melkopschuimer te kopen zal je kunnen vaststellen dat het maken van de perfecte cappuccino of latte macchiato voor jou kinderspel zal worden. Door gebruik te maken van een melkopschuimer wordt ervoor gezorgd dat er allemaal kleine luchtbelletjes in de melk komen te zitten.

Het gevolg hiervan is dat de melk niet alleen wordt opgeklopt, maar dus ook een luchtig karakter krijgt. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de melk als het ware een wolkje kan vormen op de koffie. Ben jij één van de vele mensen die van mening is dat het opkloppen van melk met de hand te veel tijd in beslag neemt? In dat geval wordt het misschien wel tijd om naast je koffiemachine ook eens te investeren in een kwalitatieve melkopschuimer.

Waar moet een goede melkopschuimer aan voldoen?

De sterk toegenomen populariteit waar melkopschuimers tegenwoordig op kunnen rekenen heeft ervoor gezorgd dat er door de jaren heen behoorlijk wat verschillende exemplaren op de markt zijn verschenen. Dat is enerzijds interessant, maar anderzijds kan het ook het maken van de juiste keuze aanzienlijk bemoeilijken. Wil jij ook graag weten aan welke eisen een goede melkopschuimer dient te voldoen? Dan kan je daarbij concreet denken aan de volgende punten:

1. Een goede melkopschuimer heeft een antikleeflaag

In eerste instantie moet een goede melkopschuimer altijd over een antikleeflaag beschikken. Deze voorkomt dat de melk aankoekt wanneer ze wordt verwarmd. Dit zorgt ervoor dat het terug schoonmaken van de melkopschuimer nadat ze haar werk heeft gedaan kinderspel wordt.

2. Een automatische afslag voorkomt veel schoonmaakwerk

Is er sprake van te weinig melk in de opschuimer? Dan kan de aanwezigheid van een automatische afslag zeer interessant zijn. Deze automatische afslagfunctie voorkomt droog koken. Het toestel schakelt zich automatisch uit en voorkomt op die manier een hoop schoonmaakwerk.

3. De beste melkopschuimer heeft een melkopwarmfunctie

De beste melkopschuimers beschikken in de praktijk altijd over een zogenaamde melkopwarmfunctie. Op deze manier kan bijvoorbeeld worden voorkomen dat de cappuccino al snel afkoelt. Eigenlijk is dit een functie die niet mag ontbreken wanneer je met zekerheid één van de beste melkopschuimers op de markt in huis wil halen.

4. Kies voor een melkopschuimer vervaardigd uit een kwalitatief materiaal

Ook het materiaal waar melkopschuimers uit vervaardigd kunnen zijn kan in de praktijk verschillen. Zo kan er worden gekozen voor apparaten gemaakt van roestvrijstaal of metaal, maar ook van kunststof. Door te kiezen voor een zo kwalitatief mogelijk materiaal wordt ervoor gezorgd dat je langdurig en op de meest optimale wijze van je melkopschuimer gebruik zal kunnen maken.

Melkopschuimer aanbieding

Een melkopschuimer wordt in de praktijk vaak bestempeld als een “leuke extra” voor in de keuken. Toch is ze door de jaren heen steeds handiger gebleken. De reden waarom veel mensen nog niet over een dergelijk apparaat in hun keuken beschikken is vaak het gevolg van de kostprijs. Op zich zijn deze apparaten niet zo duur, maar uiteraard zijn er wel bepaalde kosten aan verbonden. Gelukkig is het mogelijk om de aankoopprijs nog meer te drukken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een melkopschuimer aanbieding. Op deze manier kan je één van de beste melkopschuimers kopen die er op de markt zijn terug te vinden tegen de meest toegankelijke prijs. Op deze manier hoeft er je niets nog tegen te houden om ook een melkopschuimer te kopen voor in jouw keuken.

Plaats een reactie