De 5 beste melkopschuimers van 2024

Wil je graag een melkopschuimer kopen? Dan zal je er zeker van willen kunnen zijn dat deze perfect aan al je verwachtingen zal weten te voldoen. De ene melkopschuimer is dan ook zeker de andere niet. Niet alleen het design van deze apparaten kan sterk verschillen, dat geldt zeker ook voor hun functionaliteiten. Bovendien is het ook zo dat de capaciteit lang niet altijd hetzelfde is. Ben jij op zoek naar de beste melkopschuimer die perfect aan al jouw verwachtingen zal weten te voldoen? Ontdek dan snel de top 5 beste exemplaren op de markt hier op deze pagina.

Merk
Model
1
Smeg MFF01RDEU Automatische melkopschuimer
Smeg
MFF01RDEU
2
Philips Senseo CA6500/60 - Melkopschuimer
Philips
Senseo CA6500/60
3
Espressions Latista EP110 melkopschuimer
Espressions
Lattista EP110
4
Inventum MK750 - Elektrische melkopschuimer
Inventum
MK750
5
Severin Melkopschuimer SM 9491
Severin
SM 9491

Dit zijn ze, de 5 beste melkopschuimers van 2024

1. Smeg MFF01RDEU – Beste automatische melkopschuimer

Smeg MFF01RDEU Automatische melkopschuimer
Bekijk melkopschuimer

De Smeg MFF01RDEU beschikt over verschillende schuimtechnieken. Concreet betekent dit dat ze zowel licht als dik schuim als warm en koud schuim kan maken. Ben jij iemand die graag geniet van de lekkerste chocolademelk? Dan kan de Smeg MFF01RDEU je ook daar een handje bij helpen. Voor deze Smeg melkopschuimer geldt dat ze beschikt over zes vooraf ingestelde programma’s. Bovendien is er ook sprake van een handmatige functie. Met deze laatste is het natuurlijk mogelijk om volledig zelf te bepalen hoe jij je schuim het liefste hebt. Deze elektrische melkopschuimer maakt het mogelijk om in één klap vier koppen opgeklopt schuim te maken. Heb je er voor het eerst voor gekozen om een melkopschuimer te kopen en te gebruiken? Dan is het interessant om te weten dat er in de handleiding verschillende recepten zijn terug te vinden.

Pluspunten
 • Je kan ook melk opwarmen voor bijvoorbeeld een koffie verkeerd of een chocolademelk
 • Geschikt voor zowel warme als koude melkspecialiteiten
 • Maak tot maximaal vier koppen opgeklopt schuim in één keer
 • Mooi design dat past in elke keuken
Minpunten
 • Deze melkopschuimer is vrij groot

De Smeg MFF01RDEU is verkrijgbaar bij:

2. Philips Senseo CA6500/60 – Beste Philips melkopschuimer

Philips Senseo CA6500/60 - Melkopschuimer
Bekijk melkopschuimer

Je kunt thuis je eigen warme en koude koffierecepten maken en ervan genieten met luchtig melkschuim dankzij de Philips Senseo CA6500/60 melkopschuimer. Voor het stijfste en fijnste schuim kun je de temperatuur en snelheid van de Senseo Melkopschuimer aanpassen. Geniet thuis van een reeks warme en koude koffierecepten, waaronder de ideale ijskoffie, cappuccino en latte macchiato. Voor twee glazen creëert de melkopschuimer melkschuim (120 ml). De opschuimer en het deksel mogen na elk gebruik in de vaatwasser worden afgewassen.

Dit model heeft een inhoud van 120 ml, wat ruim voldoende is voor twee cappuccino’s. De melkopschuimer heeft één knop waardoor hij eenvoudig te gebruiken is.

Met één knop bedien je de melkopschuimer. Je kunt overschakelen op koud opschuimen voor een verrukkelijke ijskoffie door de knop langer in te drukken. De temperatuur en snelheid van de Milk Twister kunnen eenvoudig worden aangepast voor het lekkerste schuim. Je schuimt melk op voor twee cappuccino’s met een capaciteit van 120 milliliter. De melkopschuimer heeft een glad oppervlak en een antikleeflaag. Dit vereenvoudigt het schoonmaken. Gewoon even afwassen onder de kraan en droogdeppen met een theedoek.

De juiste temperatuur en snelheid zijn op de Senseo melkopschuimer ingesteld voor de beste schuimstijfheid en fijnheid. De Senseo melkopschuimer hoeft alleen maar afgespoeld en gedroogd te worden dankzij de antikleeflaag en het gladde oppervlak. De snoerloze 360° draaibare basis maakt het eenvoudig om de melkopschuimer op te tillen en neer te zetten.

Pluspunten
 • Te gebruiken voor zowel warme als koude melkspecialiteiten
 • Je kan ook gewoon melk opwarmen voor het maken van bijvoorbeeld een koffie verkeerd
 • Verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren
Minpunten
 • De vulcapaciteit van 120 milliliter is aan de beperkte kant

De Philips Senseo CA6500/60 is verkrijgbaar bij:

3. Espressions Lattista EP110 – Makkelijk schoon te maken melkopschuimer

Espressions Latista EP110 melkopschuimer
Bekijk melkopschuimer

De Lattista EP110 is een melkopschuimer die thuishoort in menig aantal verschillende situaties. Je ziet ze dan ook niet alleen opduiken in woningen, maar ook in bars, restaurants en kantoorpanden. Voor deze melkopschuimer geldt dat ze zich in het bijzonder leent voor het opschuimen van grote hoeveelheden melk en dat merk je. Ze beschikt dan ook niet voor niets over een capaciteit van zomaar even 600 milliliter. Dit zorgt ervoor dat ze zich met recht en rede één van de grootste melkopschuimers op de markt mag noemen. Betekent dit dat er wel rekening moet worden gehouden met een groter risico op het bederven van de melk? Absoluut niet. De thermoskan zorgt er namelijk voor dat de melk altijd uitstekend op temperatuur wordt gehouden.

De Lattista EP110 blinkt eveneens uit op vlak van gebruiksvriendelijkheid. Je hoeft in principe niets anders te doen dan een glas onder de uitloop te plaatsen, aan te geven of je melkschuim of warme melk wenst en het gevraagde eindresultaat stroomt na slechts enkele seconden reeds in het glas. Nog een sterke troef is terug te vinden in het feit dat je deze Lattista melkopschuimer niet zelf hoeft te reinigen. Ze beschikt immers over niet één, maar wel twee ingebouwde reinigingsprogramma’s.

Pluspunten
 • Ook geschikt om te gebruiken in zakelijke omgevingen zoals kantoorpanden
 • Grote capaciteit van 600 milliliter
 • De thermoskan weet de melk moeiteloos op temperatuur te houden
 • Ongelofelijk gebruiksvriendelijk in gebruik
Minpunten
 • Extra (handmatige) reiniging blijft eigenlijk wel een vereiste

De Espressions Lattista EP110 is verkrijgbaar bij:

4. Inventum MK750 – Compacte melkopschuimer

Inventum MK750 - Elektrische melkopschuimer
Bekijk melkopschuimer

De Inventum MK750 maakt het mogelijk om melk op te schuimen voor in totaal drie cappuccino’s. Voor het opschuimen kan de beker gevuld worden met maximaal 200 milliliter melk. Dat is het geval omdat de melk bij het opschuimen gaat uitzetten. Het is uiteraard mogelijk om zowel te kiezen voor het maken van warm als koud melkschuim. Dat is interessant, want op deze manier kan je tijdens de zomermaanden genieten van een heerlijke ijskoffie. Deze Inventum melkopschuimer maakt het uiteraard eveneens mogelijk om uitsluitend melk te verwarmen. Dat kan dan weer uitstekend van pas komen bij het bereiden van een zogenaamde koffie verkeerd. Wie op zoek is naar een prima melkopschuimer tegen een toegankelijk prijskaartje kan zeker kijken naar dit mooie apparaat.

Pluspunten
 • Verwarmt enkel melk voor het maken van bijvoorbeeld een koffie verkeerd
 • Te gebruiken voor zowel warme als koude melkspecialiteiten
 • Vrij compacte melkopschuimer die tot haar recht komt in elke keuken
Minpunten
 • Opzetstukje binnen in de kan moet worden verwisseld voor het opwarmen van de melk

De Inventum MK750 is verkrijgbaar bij:

5. Severin SM 9491 – Beste handmatige melkopschuimer

Severin Melkopschuimer SM 9491
Bekijk melkopschuimer

Soms moet een melkopschuimer helemaal niet groot zijn om te kunnen doen wat je er van verwacht. Neem nu bijvoorbeeld de Severin Melkopschuimer SM 9491. Dit handige apparaat kan worden ingezet als mini mixer voor het mengen van niet alleen melk, maar ook lichte sauzen. Ze is ongelofelijk handig in gebruik en kan worden aangekocht in twee verschillende kleuren. Deze melkopschuimer of mini mixer is dan ook verkrijgbaar in de kleuren rood en groen.

Voor deze melkopschuimer geldt dat ze zeer eenvoudig kan worden schoongemaakt. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is ze even onder stromend water houden. Bovendien is ze zo klein dat ze perfect past in elke keukenlade. Dit is dan ook mogelijks één van de beste en meest handige melkopschuimers om gebruik van te maken in kleine keukens.

Pluspunten
 • Past perfect in elke keukenlade
 • Ook geschikt als mini mixer voor bijvoorbeeld het mengen van lichte sauzen
 • Verkrijgbaar in de kleuren rood en groen
 • Eenvoudig schoon te maken onder stromend water
Minpunten
 • De beperkte grootte maakt deze melkopschuimer niet geschikt voor het produceren van grote(re) hoeveelheden melkschuim

De Severin SM 9491 is verkrijgbaar bij:

Wat is een melkopschuimer?

Heel wat mensen hebben er door de jaren heen voor gekozen om te investeren in bijvoorbeeld een kwalitatieve pistonmachine voor in hun keuken. Hoe lekker de koffie die je zet ook mag zijn, het spreekt voor zich dat er niets gaat boven een heerlijke, zachte, maar stevige melklaag om het helemaal af te maken. Van zodra je ervoor kiest om een melkopschuimer te kopen zal je kunnen vaststellen dat het maken van de perfecte cappuccino of latte macchiato voor jou kinderspel zal worden. Door gebruik te maken van een melkopschuimer wordt ervoor gezorgd dat er allemaal kleine luchtbelletjes in de melk komen te zitten.

Het gevolg hiervan is dat de melk niet alleen wordt opgeklopt, maar dus ook een luchtig karakter krijgt. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de melk als het ware een wolkje kan vormen op de koffie. Ben jij één van de vele mensen die van mening is dat het opkloppen van melk met de hand te veel tijd in beslag neemt? In dat geval wordt het misschien wel tijd om naast je koffiemachine ook eens te investeren in een kwalitatieve melkopschuimer.

Waar moet een goede melkopschuimer aan voldoen?

De sterk toegenomen populariteit waar melkopschuimers tegenwoordig op kunnen rekenen heeft ervoor gezorgd dat er door de jaren heen behoorlijk wat verschillende exemplaren op de markt zijn verschenen. Dat is enerzijds interessant, maar anderzijds kan het ook het maken van de juiste keuze aanzienlijk bemoeilijken. Wil jij ook graag weten aan welke eisen een goede melkopschuimer dient te voldoen? Dan kan je daarbij concreet denken aan de volgende punten:

1. Een goede melkopschuimer heeft een antikleeflaag

In eerste instantie moet een goede melkopschuimer altijd over een antikleeflaag beschikken. Deze voorkomt dat de melk aankoekt wanneer ze wordt verwarmd. Dit zorgt ervoor dat het terug schoonmaken van de melkopschuimer nadat ze haar werk heeft gedaan kinderspel wordt.

2. Een automatische afslag voorkomt veel schoonmaakwerk

Is er sprake van te weinig melk in de opschuimer? Dan kan de aanwezigheid van een automatische afslag zeer interessant zijn. Deze automatische afslagfunctie voorkomt droog koken. Het toestel schakelt zich automatisch uit en voorkomt op die manier een hoop schoonmaakwerk.

3. De beste melkopschuimer heeft een melkopwarmfunctie

De beste melkopschuimers beschikken in de praktijk altijd over een zogenaamde melkopwarmfunctie. Op deze manier kan bijvoorbeeld worden voorkomen dat de cappuccino al snel afkoelt. Eigenlijk is dit een functie die niet mag ontbreken wanneer je met zekerheid één van de beste melkopschuimers op de markt in huis wil halen.

4. Kies voor een melkopschuimer vervaardigd uit een kwalitatief materiaal

Ook het materiaal waar melkopschuimers uit vervaardigd kunnen zijn kan in de praktijk verschillen. Zo kan er worden gekozen voor apparaten gemaakt van roestvrijstaal of metaal, maar ook van kunststof. Door te kiezen voor een zo kwalitatief mogelijk materiaal wordt ervoor gezorgd dat je langdurig en op de meest optimale wijze van je melkopschuimer gebruik zal kunnen maken.

Melkopschuimer aanbieding

Een melkopschuimer wordt in de praktijk vaak bestempeld als een “leuke extra” voor in de keuken. Toch is ze door de jaren heen steeds handiger gebleken. De reden waarom veel mensen nog niet over een dergelijk apparaat in hun keuken beschikken is vaak het gevolg van de kostprijs. Op zich zijn deze apparaten niet zo duur, maar uiteraard zijn er wel bepaalde kosten aan verbonden. Gelukkig is het mogelijk om de aankoopprijs nog meer te drukken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een melkopschuimer aanbieding. Op deze manier kan je één van de beste melkopschuimers kopen die er op de markt zijn terug te vinden tegen de meest toegankelijke prijs. Op deze manier hoeft er je niets nog tegen te houden om ook een melkopschuimer te kopen voor in jouw keuken.

Veelgestelde vragen over melkopschuimers

 • Wat kost een goede melkopschuimer?

  Een goede melkopschuimer kost gemiddeld tussen de 50 en 150 euro. Afhankelijk van of je voor een handmatige of elektrische melkopschuimer kiest. Elektrische melkopschuimers zijn in de basis duurder dan handmatige melkopschuimers wegens de elektronica die in het product is verwerkt. Het gebruik van een elektrische melkopschuimer is daarentegen wel een stuk handiger en sneller.

 • Kan een melkopschuimer in de vaatwasser?

  Of een melkopschuimer in de vaatwasser kan is afhankelijk van de melkopschuimer die je gebruikt. Doorgaans zijn melkopschuimers in een vaatwasser te reinigen, maar het kan zeker geen kwaad om dat te controleren door de handleiding van de melkopschuimer te raadplegen. Bij een koffiezetter met een ingebouwde melkopschuimer kun je vaak zaken, zoals het stoompijpje afnemen en deze met de vaatwasser reinigen.

 • Hoe gebruik je een handmatige melkopschuimer?

  Een handmatige melkopschuimer bevat een staaf die je omhoog en omlaag moet bewegen om melk op te schuimen. De werking en de beweging lijkt op dat van een pomp. Door de herhalende bewegingen en filters kun je melk opschuimen en gebruiken voor een overheerlijke cappuccino of late macchiato.  Of een andere koffiesoort die je graag drinkt.

 • Hoe maak je melkopschuimer schoon?

  Melkopschuimers maak je doorgaans schoon via de vaatwasser of tijdens de afwas. Afhankelijk van of je een losse of ingebouwde melkopschuimer gebruikt. Vaste melkopschuimers kun je reinigen met een natte doek en het pijpje dat gebruikt wordt om melk op te schuimen is doorgaans afneembaar. Zodat je deze kunt afwassen. De melkkan kun je eveneens afwassen of goed omspoelen met heet water en daarna met een droge doek afdrogen.

 • Hoe warm wordt de melk in een melkopschuimer?

  Als het goed is wordt de melk in een melkopschuimer niet warmer dan 70 graden Celsius. Gebeurt dit wel dan heb je kans dat de melk namelijk aanbrand en een bittere smaak geeft. Daarnaast koekt het dan aan in je apparaat en is het lastig schoon te krijgen.

 • Hoe lang melk opschuimen met melkopschuimer?

  Een melkopschuimer doet er gemiddeld 30 seconde over om melk of een andere vloeistof op te schuimen. Afhankelijk van de warmte van de melk en natuurlijk ook de hoeveelheid. Om tot het perfecte schuim te komen heb je een minimum en maximum hoeveelheid melk nodig dat ook niet warmer mag zijn dan tussen de 60 en 70 graden Celsius.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

2 gedachten over “De 5 beste melkopschuimers van 2024”

 1. Ik zou zeggen test deze eens KitchenApp 350ML zwart melkopschuimer

  Geweldig prachtig dik schuim met volle melk
  4 standen,makkelijk schoon te houden.

  Beantwoorden
  • Beste Helene,

   Bedankt voor je reactie. Wij hebben in onze test ook de KitchenApp 350ML getest, echter waren we niet over deze melkopschuimer te spreken. De prijs is inderdaad laag, maar de kwaliteit van het melkschuim vonden wij tegenvallen en het apparaat morst veel. Dus de lage prijs weerspiegelt ook echt in de kwaliteit van het product, anders hadden wij deze melkopschuimer zeker opgenomen in onze top 5.

   Beantwoorden

Plaats een reactie