De 5 beste collageen poeders van 2024

Collageen is een belangrijk eiwit voor het menselijk lichaam. Het zorgt voor een stevige en elastische huid, sterke botten en gewrichten en het zorgt voor gezonde haren, tanden en nagels. Met 70% is collageen ook het hoofdbestanddeel van onze huid. Na je 25ste levensjaar neemt de natuurlijke productie van collageen af en daarom is het soms slim om supplementen te gebruiken. Zeker wanneer je op zoek bent naar manieren om je huid te verstevigen en te verjongen of om je spieren, botten en gewrichten te versterken. Maar wat is het beste collageen poeder? Wij hebben de beste producten voor je op een rijtje gezet en je kunt uiteraard ook collageen poeder recensies lezen als je meer wilt weten over de collageen poeder huid die je op het oog hebt. Je leert dan meer over zowel de voor- als de nadelen die in een collageen poeder review worden besproken.

Merk
Model
1
Vital Proteins Collageen Poeder
Vital Proteins
Collageen Poeder
2
Lucovitaal Collageen Beauty Poeder Voedingssupplement
Lucovitaal
Collageen Beauty Poeder
3
Mardanti Ultra Collageen Booster Set
Mardanti
Ultra Collageen
4
Vitakruid Collageen Solugel Poeder
Vitakruid
Collageen Solugel® poeder
5
Eclat. Vegan Collagen Booster
Eclat
Vegan Collagen Booster

Dit zijn ze, de 5 beste collageen poeders van 2024

1. Vital Proteins Collageen Poeder – Beste collageen Peptides

Vital Proteins Collageen Poeder
Bekijk collageen poeder

De beste collageen peptides die je kunt kopen zijn de Vital Proteins collageen poeder. Dit product bevat ongeveer 28 porties dat gelijkstaat aan ongeveer 28 dagen. Je neemt namelijk één portie per dag. Iedere portie bevat 20 gram aan kwalitatief hoogwaardige collageen peptiden van runderen. Het poeder is goed te vermengen met zowel koude als warme vloeistoffen. Dus ook eenvoudig te mengen met je favoriete maaltijden, dranken of met shakes. Maar net waar je zelf de voorkeur aan geeft.

De Vital Proteins collageen poeder is een supplement die niet alleen een goede werking garandeert, maar ook speciaal geschikt is voor intensieve sporters. Ook mensen met een verleden aan blessures of mensen die op leeftijd raken hebben veel baat bij het gebruik van het supplement. Een pluspunt is dat het supplement vrij is van zuivel en gluten.

Collageen is een belangrijk eiwit voor het menselijk lichaam en is vooral aanwezig in het haar, huid en nagels, maar ook in bindweefsel, pezen en botten. Met collageen peptides kun je niet alleen jezelf beter voelen, er jonger uitzien, maar ook je actieve levensstijl prima ondersteunen.

Pluspunten
 • Zuivel- en glutenvrij
 • Porties voor 28 dagen
 • Te mengen met koude en warme vloeistoffen
 • Poedervorm
 • Geschikt voor sporters
Minpunten
 • In verhouding met de inhoud prijzig

De Vital Proteins Collageen Poeder is verkrijgbaar bij:

2. Lucovitaal Collageen Beauty Poeder – Beste collageenpoeder met vitamine C

Lucovitaal Collageen Beauty Poeder Voedingssupplement
Bekijk collageen poeder

De Lucovitaal collageen beauty poeder is het beste collageenpoeder met vitamine c die je kunt kopen. Vitamine C is belangrijk voor het menselijk lichaam en heeft in combinatie met collageen een positieve werking op de verjongen en elasticiteit van de huid. De huid wordt ook door de aanwezige vitamine C beschermt van buitenaf. Denk aan zonlicht en viezigheid.

Na het 25ste levensjaar heeft de huid ondersteuning nodig om jong te blijven en ontstaan de eerste oneffenheden en rimpels. Met het supplement van Lucovitaal kun je dit voorkomen! Het collageen poeder van Lucovitaal bevat 21 doseringen en je gebruikt gemiddeld een dosering per dag om je huid, spieren, tanden en botten te versterken. De huid wordt vooral van binnenuit verstevigd en dat zorgt voor een verjongend effect. Het supplement heeft dan ook een cosmetisch doel.

Het poeder is goed te mengen met water of een vruchtensap, maar het wordt afgeraden om het te mengen met zuiveldranken. Dat kan namelijk een negatieve invloed hebben op de werking van het collageen poeder.

Pluspunten
 • Te mengen met water en vruchtensap
 • 21 doseringen voor 21 dagen
 • Verjong en versterkt de huid
 • Helpt bij een betere elasticiteit van de huid
 • Bevat vitamine c voor optimale bescherming van de huid
Minpunten
 • Puur voor cosmetisch gewin

De Lucovitaal Collageen Beauty Poeder is verkrijgbaar bij:

3. Mardanti Ultra Collageen – Beste ultra collageen booster set

Mardanti Ultra Collageen Booster Set
Bekijk collageen poeder

De beste ultra collageen booster set is de Mardanti Ultra collageen, want deze set bevat maar liefst 3 potten van elk 150 gram. In totaal heb je dus 450 gram aan poeder dat je dagelijks kunt gebruiken. Dagelijks gebruik je ongeveer 5 gram dat je kunt mengen met water, warme dranken zoals thee en koffie en zelfs met andere vloeistoffen, zoals soep, vla en smoothies. Je kunt er ongeveer 90 dagen mee doen!

De booster set bevat niet alleen collageen dat een belangrijke stof is voor het versterken en het gezond houden van haar, nagels, tanden en botten, maar ook belangrijke vitamines en enzymen die de werking van het poeder versterken. Zo bevat deze set vitamines C, B2 en B8, zink en koper en hyaluronzuur. Deze combinatie zorgt voor het versterken van botten en tanden, het verstevigen en het laten glanzen van de huid en het stimuleert de haargroei. Ook mooi glanzend haar is een positieve bijwerking van het gebruik van Mardanti ultra collageen.

Het collageen poeder is afkomstig van vis en heeft een heerlijke aardbeiensmaak. Omdat het supplement veel belangrijke grondstoffen bevatten is dit de beste keuze als je het haar, tanden, nagels en de huid gezond wilt maken en houden.

Pluspunten
 • Geschikt voor botten, tanden, nagels en haar
 • Bevat belangrijke vitamines en enzymen
 • Collageen gebaseerd op vis
 • Porties voor 90 dagen
 • Te mengen met koude en warme vloeistoffen
Minpunten
 • Puur voor cosmetisch gewin

De Mardanti Ultra Collageen is verkrijgbaar bij:

4. Vitakruid Collageen Solugel® poeder – Beste pure collageen poeder

Vitakruid Collageen Solugel Poeder
Bekijk collageen poeder

Vitakruid Collageen Solugel poeder is het beste pure collageen poeder dat je op dit moment kunt kopen en is daarnaast een collageen poeder met vitamine C en D. De samenwerking tussen collageen en vitamine C en D zorgt uiteindelijk voor een stevige huid, gezonde tanden en nagels en een betere werking van de bloedvaten. Dus zowel op cosmetisch als medisch vlak kun je een hoop profijt hebben bij het gebruik van Vitakruid Collageen Solugel poeder.

Vitakruid Collageen Solugel poeder bestaat ook voor 99% uit puur collageen van runderen. Een maatschepje per dag is voldoende om het gewenste resultaat en een pot bevat 250 gram aan poeder. Dat je eenvoudig kunt oplossen in zowel koude als warme vloeistoffen. De poeder is ook geur- en smaakloos en heeft dus geen invloed op hoe je eten of drinken smaakt.

Het poeder bevat ook geen GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Je dient de pot koel en droog bewaren en op een maximale temperatuur van 18 graden Celsius.

Pluspunten
 • Pure collageen
 • Bevat vitamine C en D
 • Helpt bij verstevigen van nagels, tanden, huid en haar
 • Eenvoudig op te lossen in warme en koude vloeistoffen
 • Eén portie per dag is voldoende voor optimale werking
Minpunten
 • In verhouding met aantal porties relatief duur

De Vitakruid Collageen Solugel® poeder is verkrijgbaar bij:

5. Eclat Vegan Collagen Booster – Beste vegan collageen poeder

Eclat. Vegan Collagen Booster
Bekijk collageen poeder

Het beste vegan collageen poeder dat je kunt kopen is Eclat Vegan Collageen Booster. Een collageen poeder dat zonder hulp van dierlijke producten is gemaakt. Het collageen poeder is alleen met behulp van plantaardige producten gemaakt en helpt bij een stralende en gezonde huid en flexibele gewrichten. Zowel op cosmetisch als medisch vlak heb je dus baat bij het gebruik van Eclat Vegal Collageen Booster.

Het supplement bevat op plantaardige producten gebaseerd collageen, maar ook andere belangrijke bestanddelen, zoals vitamine C, B2 en B3, biotine, carnosine en hyaluronzuur. Deze combinatie heeft meerdere voordelen zoals het hydrateren, onderhouden en verstevigen van de huid, een gezonde teint, sterk en glanzend haar, flexibele gewrichten en een hogere algehele weerstand.

Een zak met een inhoud van 300 gram is goed voor 30 dagen gebruik. Je hebt dagelijks een portie van 10 gram poeder nodig om het gewenste effect te kunnen bereiken. Het poeder is goed te mengen met water en andere vloeistoffen. Na de start zijn de eerste voordelen binnen 6 tot 8 weken merkbaar.

Pluspunten
 • Plantaardig en natuurlijk product
 • Glutenvrij
 • Porties voor 30 dagen
 • Bevat vitamine C, B2 en B3
 • Bevat biotine, carnosine en hyaluronzuur
Minpunten
 • Effect pas na 6 tot 8 weken merkbaar

De Eclat Vegan Collagen Booster is verkrijgbaar bij:

De ervaringen met collageen poeder zijn overwegend positief en het is bewezen dat collageen poeder helpt bij een betere elasticiteit van de huid, sterke botten en soepele gewrichten en gezonde haren en nagels. Collageen poeder wordt vaak voor zowel cosmetische als medische doeleinden gebruikt. Maar waar moet je op letten bij het kopen van collageen poeder?

Collageen gebaseerd op rund, vis of plantaardige producten

Collageen poeders worden in de regel gebaseerd op dierlijke producten en dan in het bijzonder de run en de vis. Vegan collageen poeders bevatten logischerwijs geen dierlijke producten en wordt met behulp van plantaardige ingrediënten gefabriceerd. De meest pure vorm van collageen is dat van de vis, omdat het collageen van de vis het meeste overeenkomt met dat van de mens. Je hebt dus ook lagere doseringen nodig om het gewenste effect te kunnen bereiken.

In combinatie met vitamines, enzymen en zuren

Een aantal collageen poeders bevatten ook belangrijke vitamines, enzymen en zuren die de werking van het poeder versterken. Vooral vitamine C en D zijn belangrijke vitamines die bijvoorbeeld helpen bij een stevige, elastische en bovenal gezonde huid. Terwijl enzymen zoals zink en koper voor een hoge opneembaarheid zorgen en ook ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld haargroei en glanzende haren. Bepaalde vitamines en enzymen helpen zelfs bij het verbeteren van de werking van de bloedvaten.

Hoe in te nemen?

Collageen poeder kun je doorgaans mengen met zowel warme als koude vloeistoffen, maar dat is per poeder verschillend. Als je het poeder wilt mengen met warme maaltijden of dranken is het verstandig om te controleren of het poeder dat je wilt kopen daarvoor ook geschikt is. Je kunt het vrijwel altijd mengen met koud water of een gekoelde vruchtensap. Veel collageen poeders zijn geur- en smaakloos, maar er worden ook supplementen met bijvoorbeeld een lichte vanille- of aardbeiensmaak geproduceerd.

Ter afsluiting

Wil je iets kwijt over collageen poeders of heb je op- of aanmerkingen op ons artikel? Laat dan hieronder je reactie achter.

Veelgestelde vragen over collageen poeder?

 • Welke collageen werkt echt?

  Collageen werkt altijd, maar de effecten kunnen soms pas na 6 tot 8 weken merkbaar zijn. Wanneer je kiest voor collageen dat gebaseerd is op vis heb je te maken met de meest pure vorm van collageen. Dan kunnen de effecten ook sneller merkbaar zijn.

 • Is collageen poeder goed voor je?

  Collageen poeder is goed voor je als je op zoek bent naar het verjongen van de huid en het versterken van spieren, gewrichten, tanden, haren en nagels. Voor ieder supplement geldt dat het voor gebruik verstandig is om eerst met een huisarts te overleggen.

 • Hoe lang duurt het voordat collageen werkt?

  Gemiddeld kan het 6 tot 8 weken duren voordat je profijt hebt van de effecten van collageen poeders.

 • Is collageen gevaarlijk?

  Collageen is alleen gevaarlijk als je er te veel van inneemt. Dus het advies is om altijd de instructies nauwkeurig op te volgen!

 • Heeft collageen poeder bijwerkingen?

  Op dit moment zijn er nog geen bijwerkingen geconstateerd die ook verbonden kunnen worden aan het gebruik van collageen. Positieve bijwerkingen kunnen zijn; stevige huid, sterke tanden en botten, glanzend haar.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie