De 5 beste buggy’s van 2024

Welke buggy moet ik kopen? Het is een vraag die elke ouder zich wellicht zal stellen. Het vinden van de beste buggy is dan ook tegenwoordig niet zo eenvoudig. Bij een buggy kopen zijn er dan ook best een aantal verschillende factoren waar er aandacht aan moet worden besteed. Wil jij ook graag kunnen achterhalen om welke factoren het dan precies gaat? Dat kan op deze pagina. Bovendien stellen we alvast graag de 5 beste buggy’s van 2024 hieronder aan je voor!

Merk
Model
1
Cabino Buggy Compact
Cabino
Xadventure
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
2
Hamilton by Yoop X1 Plus Buggy
Hamilton
by Yoop X1 Plus
3
Topmark FENN - 4 positie buggy - grijs
Topmark
FENN
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
4
Chicco Buggy Multiride - Light Grey
Chicco
Multiride
5
Hauck Lift Up 4 Buggy - Fungi
Hauck
Lift Up 4
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

Dit zijn ze, de 5 beste buggy's van 2024

1. Cabino Xadventure – Beste lichtgewicht buggy

Cabino Buggy Compact
Bekijk buggy

De Cabino Xadventure buggy staat algemeen bekend als één van de beste lichtgewicht buggy’s die er op de markt zijn terug te vinden. Deze comfortabele en compacte buggy is eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een fijne wandeling. Deze buggy leent zich perfect voor niet alleen een dagje uit, maar ook voor het doen van bijvoorbeeld boodschappen. De buggy is reeds te gebruiken vanaf de leeftijd van 6 maanden. De compacte eigenschappen van deze buggy zorgen ervoor dat ze eenvoudig overal mee naartoe kan worden genomen.

Dit model is 98 centimeter hoog en wordt geleverd inclusief een zonnekap evenals een boodschappenmand, een voetenzak en een regenhoes. Voor deze Cabino Xadventure buggy geldt dat het een zeer mooie buggy is die kan worden aangekocht tegen een scherp prijskaartje. Het enige nadeel waar je eventueel rekening mee dient te houden heeft te maken met het feit dat de buggy ook ingeklapt nog steeds een behoorlijke hoeveelheid aan ruimte in beslag kan nemen. De buggy is dan ongeveer zo groot als een volwaardige handbagage.

Pluspunten
  • Beschikt over een zeer beperkt gewicht
  • Te gebruiken vanaf de leeftijd van 6 maanden
  • Wordt geleverd samen met allerhandige handige accessoires
  • Verkrijgbaar tegen een scherpe prijs
Minpunten
  • Zou net wat minder comfortabel zijn in vergelijking met andere buggy’s

De Cabino Xadventure is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

2. Hamilton by Yoop X1 Plus – Beste buggy met One Hand Folding Technologie

Hamilton by Yoop X1 Plus Buggy
Bekijk buggy

Het merk Hamilton staat erom bekend buggy’s op de markt te hebben gebracht die niet alleen veilig en gebruiksvriendelijk zijn, maar bovendien ook nog eens ongelofelijk luxueus zijn afgewerkt. Als klap op de vuurpijl staan deze buggy’s er ook nog eens om bekend ongelofelijk betaalbaar te zijn. Voor de Hamilton Strollers geldt dat ze speciaal zijn ontworpen voor kinderen die de leeftijd hebben van 6 maanden tot 4 jaar. In het bijzonder werd er tijdens de productie van de buggy aandacht besteed aan het comfort en de veiligheid van het kindje. Bovendien spreekt het voor zich dat er ook stevig aandacht wordt geschonken aan de gebruiksvriendelijkheid en het gemak van de ouder. Het resultaat is een uitstekende allround buggy die ongetwijfeld menig harten zal veroveren.

Deze Hamilton buggy beschikt over een licht frame met een gewicht van slechts 7,5 kilogram. Het zogenaamde Cool-Climate mesh materiaal garandeert een optimale luchtcirculatie. De buggy beschikt ook over een verstelbare rugleuning met 3 posities die je zelfs kunt gebruik tot volledige ligstand. Tot slot zorgt een uitrekbare zonnekap welke is uitgerust met een extra flap voor een SPF 50+ zonnebescherming. Uiteraard spreekt het voor zich dat deze buggy’s verder ook bekend staan omwille van de aanwezigheid van het zogenaamde Magicfold-systeem. Deze zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om de buggy in één enkele beweging in- of uit te laten klappen..

Pluspunten
  • Beschikt over een licht frame van slechts 7,5 kilogram
  • Vervaardigd uit het Cool-Climate mesh materiaal voor een optimale luchtcirculatie
  • Voorzien van het Magicfold-systeem
Minpunten
  • Er zit geen regenhoes bij

De Hamilton by Yoop X1 Plus is verkrijgbaar bij:

3. Topmark FENN – Beste goedkope buggy

Topmark FENN - 4 positie buggy - grijs
Bekijk buggy

De Topmark FENN maakt het mogelijk om een fantastische wandeling te maken samen met je kleintje. Voor deze buggy geldt dat je in één klap over al datgene beschikt waar je behoeften aan hebt. Denk hierbij dan onder meer aan een vijfpuntsveiligheidsgordel evenals een zon- en windkap. Daarnaast is er ook een boodschappenmand voor handen. De rugleuning kan eenvoudig worden versteld in vier verschillende posities van een zit- naar een slaapstand. Dit geldt ook voor de beensteun. Ook deze kan versteld worden.

Voor de voorwielen van deze buggy geldt dat ze kunnen zwenken, maar dat je ze ook kan vastzetten. De vering op alle wielen geeft bovendien tijdens het rijden extra comfort. Deze buggy beschikt tot slot slechts over een beperkt gewicht van 7 kilogram. Daardoor leent ze zich ook uitstekend als fietsbuggy. Voor deze Topmark buggy geldt tot slot ook dat ze verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Ze kan dan ook worden aangekocht in de kleuren zwart, blauw, groen, grijs en roze. Deze buggy is geschikt voor kinderen met een gewicht tot maximum 22 kilogram.

Pluspunten
  • Standaard geleverd met een vijfpuntsveiligheidsgordel
  • In vier verschillende posities instelbare rugleuning
  • Ook de beensteun is verstelbaar
  • Beperkt gewicht van slechts 7 kilogram
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Minpunten
  • Zonnescherm zit los van de buggy

De Topmark FENN is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

4. Chicco Multiride – Beste complete buggy

Chicco Buggy Multiride - Light Grey
Bekijk buggy

De Chicco Multiride is een wandelwagen die niet alleen compact is, maar bovendien ook zeer makkelijk te gebruiken is. Ze kan dan ook perfect elke dag worden gebruikt! Niet alleen kenmerkt deze buggy zich door een unieke stijl, daarnaast is ze voorzien van een volledig verstelbare rugleuning. Wat meteen opvalt is ook het beperkte gewicht van deze wandelwagen. Deze bedraagt namelijk slechts 9 kilogram. Gebruikers van deze Chicco buggy beschrijven hem niet alleen als flexibel, maar tevens als gemakkelijk te besturen. Dit onder meer dankzij de aanwezigheid van enkelvoudige voorwielen. Daarnaast is de buggy ook off road goed te gebruiken. En ook is de duwstang in hoogte verstelbaar en daarmee ook geschikt voor lange mensen.

In het bijzonder voor mensen die op zoek zijn naar een buggy die ze eenvoudig mee kunnen nemen geldt dat deze Chicco Multiride een absolute aanrader is.  De verschillende aanwezige functies waar deze Chicco buggy over beschikt zorgen ervoor dat ze niet alleen supercomfortabel is voor je kind, maar ook ongelofelijk handig voor jou als ouder.

Pluspunten
  • Beschikt over een fraai design
  • Duwstang in hoogte verstelbaar
  • Een beperkt gewicht van 9 kilogram
  • Zeer comfortabel voor je kind
Minpunten
  • Prijzig

De Chicco Multiride is verkrijgbaar bij:

5. Hauck Lift Up 4 – Beste sportieve buggy

Hauck Lift Up 4 Buggy - Fungi
Bekijk buggy

De Hauck Lift Up 4 kenmerkt zich in eerste instantie door de aanwezigheid van een sportief design. In principe kan deze wandelwagen worden gebruikt zodra je kindje geboren is en dankzij de grote afmetingen is de buggy ook geschikt voor iets oudere kinderen tot maximaal 25kg. De hoogwaardige kinderwagen is compact op te vouwen met 1 hand en is extreem wendbaar.

Eenmaal de Hauck Lift Up 4 is ingeklapt is deze zo klein dat de buggy eenvoudig is mee te nemen en in bijna iedere kofferbak past. Het is zowel mogelijk om de rugleuning als de voetensteun te verstellen in diverse posities. Hieronder zit ook een vlakke stand zodat je kindje heerlijk rustig kan slapen. Ook beschikt de buggy over een bekerhouder.

Pluspunten
  • Met een hand in te klappen
  • Geschikt vanaf de geboorte tot 25kg
  • Je kinderen genieten van een uitmuntend comfort tijdens de wandelingen
Minpunten
  • Aan de zware kant

De Hauck Lift Up 4 is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen in een buggy?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd is het zo dat er geen vaste leeftijd bestaat waarop een kind in een buggy plaats kan beginnen te nemen. Het gaat voornamelijk om het moment waarop je kind zelfstandig kan zitten. Ook dan is het echter van belang om er rekening mee te houden dat je, je kind beter niet te lang achtereenvolgend kan laten zitten in de buggy. De reden hiervoor heeft betrekking tot de manier waarop een buggy is gebouwd. Hij biedt namelijk doorgaans vrij weinig ondersteuning. Voor een baby geldt in de praktijk dat ze doorgaans vanaf de leeftijd van tien maanden zelfstandig kan zitten. Dit is echter sterk afhankelijk van het kind in kwestie.

Tot welke leeftijd blijven kinderen in een buggy?

Er wordt in de praktijk vaak aangegeven dat kinderen in een buggy kunnen blijven zitten tot ze de leeftijd van 4 jaar hebben bereikt. Ook dit is echter geen exacte wetenschap. Wil je toch graag nog gebruikmaken van een buggy? Dan is het voornamelijk van belang om te kiezen voor een exemplaar welke over een zo optimaal mogelijke vering beschikt. Kan je baby nog niet zelfstandig zitten? In die situatie kan het interessant zijn om gebruik te gaan maken van een kinderwagen met zitje. Hiervoor geldt dat ze vaak naar achteren kunnen worden gekiept. Op deze manier kan je kindje in zekere zin toch horizontaal liggen in de buggy.

Veelgestelde vragen over buggy’s

  • Welke buggy is het beste volgens de Consumentenbond?

    De Consumentenbond heeft de Joie Finiti als beste getest en dat is logisch gezien de veelzijdigheid die deze buggy te bieden heeft. Deze buggy weegt nog geen 12 kilogram en is eenvoudig en compact in te klappen. Het belangrijkste is dat de buggy ook gebruikt kan worden als autozitje, reiswieg en dat het zitgedeelte op twee manieren neer te zetten is. Daarnaast kan de zitting ook vlak worden geplaatst zodat je baby of peuter tijdens de reis kan slapen. Een ander voordeel van deze buggy is dat de speciale vering in de zitting ervoor zorgt dat jouw kindje het altijd comfortabel heeft. Over welk (ruig) terrein je ook wandelt.

  • Welke buggy kan makkelijk mee op de fiets?

    Als je veel met je kind op de fiets reist is het te adviseren om een buggy te kopen die je eenvoudig op de fiets kunt meenemen. Niet iedere buggy is hiervoor geschikt, maar de Topmark Mika Buggy wel. Deze kun je eenvoudig inklappen tot een langwerpig voorwerp zodat je deze eenvoudig op de fiets kunt meenemen.

  • Wat is een goed merk buggy?

    Buggy’s worden door tientallen fabrikanten gemaakt en de meestbekende fabrikant is Maxi-Cosi. Echter hebben ook merken, zoals Hamilton, Maclaren en Topmark een gevestigde naam in de markt. Zij produceren hoogwaardig kwalitatieve buggy’s in verschillende vormen, maten en prijsklassen. Afhankelijk van de wensen en functionaliteiten kies je voor een specifieke soort buggy. Die in ieder geval aan je wensen voldoet.

  • Welke buggy kan makkelijk mee op vakantie?

    Als je een buggy wilt meenemen op vakantie is het belangrijk dat het een lichtgewicht buggy is die ook eenvoudig in te klappen is. Zo kun je de buggy makkelijk meenemen en dragen. Eén van de beste buggy’s die je ook als handbagage kunt meenemen is de Dubatti Smart Buggy die ook in 3 kleuren verkrijgbaar is.

  • Wat is de beste buggy voor lange mensen?

    Mensen hebben vaak de neiging om krom achter een buggy te lopen en dat is niet nodig. Sterker nog, het kan rugletsel en rugklachten veroorzaken. Daarom is het belangrijk om een buggy te kopen waar je recht achter kunt lopen. Vooral voor lange mensen is dit cruciaal. Vaak zijn dit buggy’s met verstelbare handvatten of een verstelbare duwstang. De Maclaren Buggy Techno XT is op dit moment de beste buggy voor lange mensen, omdat de handvatten in hoogte verstelbaar zijn.

  • Welke buggy voor meer dan 15 kg?

    De Qute Buggy Q-Compact Antra is een goede buggy die ook geschikt is voor kinderen die zwaarder wegen dan 15 kg. Het maximale draaggewicht van de buggy is 22 kg. De buggy heeft een ergonomische zithoogte van 48 centimeter en bevat een XL zonnekap. Voor optimale bescherming tegen de zon. De buggy is eenvoudig in te klappen en mee te nemen en weegt slechts 7 kg.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie