De 5 beste koffiebonen van 2024

Veel mensen drinken graag een kopje koffie en echte fijnproever wil natuurlijk ook de beste koffie die er is. Dat kun je alleen realiseren als je goede en de lekkerste koffiebonen koopt. Wil je koffiebonen kopen, maar heb je geen idee welke keuze je moet maken? Geen paniek, want wij hebben de beste koffiebonen voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn de beste koffiebonen?

De beste koffiebonen zijn de bonen die bij je smaak passen. Ga je voor een medium gebrande koffieboon of juist voor een donker gebrande? De smaaksterkte bepaalt hoe sterk de koffie smaakt en doorgaans heb je keuze uit een smaaksterkte 5 en hoger. Smaaksterkte 5 is vergelijkbaar met het traditionele kopje koffie terwijl je met een smaaksterkte 12 een overheerlijke espresso kan maken. Wil je zeker weten dat je goede koffiebonen koopt? Lees dan een koffiebonen test en review en dan weet je zeker of de koffiebonen naar keuze ook de beste keuze is. Wij hebben in ieder geval de lekkerste en ook de beste koffiebonen voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
Lavazza Qualità Oro koffiebonen
Lavazza
Qualità Oro
2
Douwe Egberts Aroma Rood Koffiebonen
Douwe Egberts
Aroma Rood
3
Starbucks Blonde Espresso Roast koffiebonen
Starbucks
Blonde Espresso Roast
4
Douwe Egberts Décafé Koffiebonen
L'OR
Espresso Onyx
5
Douwe Egberts Décafé Koffiebonen
Douwe Egberts
Décafé

Dit zijn ze, de 5 beste koffiebonen van 2024

1. Lavazza Qualità Oro – Beste arabica koffiebonen

Lavazza Qualità Oro koffiebonen
Bekijk koffiebonen

De Qualità Oro van het merk Lavazza zijn de beste Arabica koffiebonen die je kunt kopen. Het Italiaanse koffiemerk staat bekend om de kwaliteit die ze leveren en deze koffiebonen zorgen voor een heerlijke kop koffie met een smaaksterkte van 5 (regular). De inhoud is 500 gram aan hoogkwalitatieve koffiebonen die je in een espressomachine kunt gebruiken.

Pluspunten
 • Inhoud 500 gram
 • 100% Arabica koffiebonen
 • Voor meerdere soorten koffie geschikt
 • Smaaksterkte van 5
 • Geschikt voor espressomachines
Minpunten
 • Relatief hoge aanschafprijs

De Lavazza Qualità Oro is verkrijgbaar bij:

2. Douwe Egberts Aroma Rood – Beste Douwe Egberts koffiebonen

Douwe Egberts Aroma Rood Koffiebonen
Bekijk koffiebonen

De Douwe Egberts Aroma Rood koffiebonen zijn de beste Douwe Egberts koffiebonen die je kunt kopen. Het product is extra voordelig, omdat je 4 kilo aan hoogkwalitatieve koffiebonen met een smaaksterkte van 5 ontvangt. Geschikt voor zowel volautomatische als halfautomatische bonen- en espressomachines en voor het maken van een heerlijke kop traditionele koffie en espresso.

Pluspunten
 • Voordeelverpakking
 • Inhoud 4 kilo
 • Smaaksterkte 5 (regular)
 • Geschikt voor volautomatische en halfautomatische bonenmachines
 • Fruitige smaak
Minpunten
 • Smaaksterkte te laag voor goede espresso

De Douwe Egberts Aroma Rood is verkrijgbaar bij:

3. Starbucks Blonde Espresso Roast – Beste koffiebonen voor espresso

Starbucks Blonde Espresso Roast koffiebonen
Bekijk koffiebonen

De Blonde Espresso Roast koffiebonen van het merk Starbucks zijn de beste koffiebonen voor espresso die je op dit moment kunt kopen. De voordeelverpakking bevat 4 zakken met 100% Arabica koffiebonen met een inhoud van 450 gram. De smaaksterkte is 6 en dus iets sterker dan regular koffie. Ideaal dus voor een overheerlijk kopje espresso. De koffiebonen zijn medium gebrand en geschikt voor zowel volautomatische als halfautomatische espresso- en bonenmachines.

Pluspunten
 • Geschikt voor automatische en halfautomatische machines
 • Medium gebrand
 • Smaaksterkte 6
 • Geschikt voor espresso
 • Voordeelverpakking
Minpunten
 • Aan de zachte kant qua smaak

De Starbucks Blonde Espresso Roast is verkrijgbaar bij:

4. L'OR Espresso Onyx – Beste koffiebonen voor sterke koffie

Douwe Egberts Décafé Koffiebonen
Bekijk koffiebonen

De Espresso Onyx van het merk L’OR zijn de beste koffiebonen voor sterke koffie. De smaaksterkte is 12 en de donker gebrande Arabica en Robusta bonen zijn dus perfect voor een heerlijke espresso. De bonen zijn geschikt voor zowel volautomatische als halfautomatische koffiemachines. En de Espresso Onyx is een voordeelverpakking met 4 zakken met ieder 500 gram aan hoogkwalitatieve koffiebonen

Pluspunten
 • Donker gebrand
 • Smaaksterkte 12
 • Geschikt voor volautomatische en halfautomatische machines
 • Voordeelverpakking
 • Arabica en Robusta bonen
Minpunten
 • Niet voor liefhebbers van milde koffiesmaken

De L'OR Espresso Onyx is verkrijgbaar bij:

5. Douwe Egberts Décafé – Beste cafeïnevrije koffiebonen

Douwe Egberts Décafé Koffiebonen
Bekijk koffiebonen

Op zoek naar de beste cafeïnevrije koffiebonen? Dan is Décafé van het merk Douwe Egberts de beste keuze. Het product is een voordeelverpakking van 4 zaken met ieder een inhoud van 500 gram. De bonen zijn medium gebrand en de smaaksterkte is 5 (regular). Ideaal voor een lekker vers bakje koffie of espresso uit je volautomatische of halfautomatische koffiemachine.

Pluspunten
 • Arabica en Robusta blend
 • Voordeelverpakking
 • Smaaksterkte 5 (regular)
 • Cafeïnevrij
 • Geschikt voor volautomatische en halfautomatische koffiemachines
Minpunten
 • Cafeïnevrij (dus niet voor mensen die cafeïne willen of nodig hebben)

De Douwe Egberts Décafé is verkrijgbaar bij:

Koffie, koffie, een lekker bakkie koffie. We drinken het warme drankje graag, maar het ene kopje koffie is het andere niet. Je hebt keuze uit verschillende smaken en blends en je kunt ook kiezen voor juist een sterke of iets minder sterke bak. Keuze volop! Dat geldt ook voor koffiebonen als je ze wilt kopen voor je vol automatische of halfautomatische koffiemachines.

Waar moet je op letten bij koffiebonen?

Koffiebonen zijn er in verschillende soorten. Feitelijk zijn er twee soorten, namelijk Arabica en Robusta koffiebonen. Arabica bonen zijn milder van smaak en bevatten minder cafeïne terwijl Robusta bonen sterker van smaak zijn. Je kunt ook koffie met Arabica en Robusta blends kopen. Dan is er een goede mix van bonen voor het meest lekkere bakje koffie.

Smaaksterkte

De smaaksterkte kan verschillen en doorgaans kiest men voor smaaksterkte 5. Dat vergelijkbaar is met het meest traditionele kopje koffie met een volle smaak. Maar een echte fijnproever en vooral de liefhebbers van espresso, kiezen liever voor een hogere smaaksterkte. Uiteindelijk bepaal je zelf welke koffie je het lekkerst vindt en voor welke smaaksterkte je kiest.

Voordeelverpakkingen

Koffie kan prijzig zijn en zeker wanneer je een echte koffieleut bent is het verstandig om op de kleintjes te letten. Zonder dat je hoeft in te leveren op de kwaliteit van de koffiebonen. Er zijn een groot aantal voordeelverpakkingen verkrijgbaar. Zo krijg je niet alleen een flinke voorraad aan koffiebonen, maar ook koffiebonen tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Vrijwel ieder bekend merk biedt voordeelverpakkingen aan.

Koffiebonen vergelijken

Koffiebonen vergelijken is iets lastiger, omdat het aankomt op smaak. Maar ben je een fijnproever en ben je iemand die het leuk vindt om nieuwe smaken te proberen? Dan kun je koffiebonen vergelijken. Zo kom je meer te weten over de bonen die je wilt bestellen en of je er een goede bak koffie mee kunt zetten. Uiteraard is het wel belangrijk om altijd te vergelijken op de prijs, want hiermee kan je een flinke euro op je koffie besparen.

Veelgestelde vragen over koffiebonen

 • Welke koffiebonen voor welke koffie?

  Koffiebonen heb je in verschillende soorten en de boon die je kiest is afhankelijk van welke koffie je wil maken. Mild gebrande koffiebonen met een smaaksterkte 5 zijn geschikt voor het normale kopje koffie en koffiesoorten als cappuccino terwijl donker gebrande bonen met een hogere smaaksterkte meer geschikt zijn voor een overheerlijke espresso.

 • Wat is het verschil in koffiebonen?

  Koffiebonen zijn er in verschillende soorten en vaak is het land van herkomst en de wijze waarop ze worden voorbereid het grote verschil. Het land van herkomst en de verwerking kan van invloed zijn op hoe de kof koffie uiteindelijk smaakt

 • Waarom Arabica bonen?

  Arabica koffiebonen worden in bepaalde gebieden geteeld en hebben minder weerstand. Met als resultaat ook minder cafeïne dan bijvoorbeeld Robusta koffiebonen.

 • Is koffie van koffiebonen gezond?

  Koffiebonen zijn gezond, omdat ze de benodigde antioxidanten bevatten. Arabica bonen zijn gezonder dan Robusta bonen, omdat Arabica koffiebonen minder caffeïne bezitten.

 • Welke soorten koffiebonen zijn er?

  Bij koffiebonen kun je kiezen uit Arabica en Robusta koffiebonen. Arabica koffiebonen bevatten minder cafeïne en zijn dus gezonder dan Robusta bonen. Je kunt ook kiezen voor Arabica en Robusta blends. Dan heb je een mix van beide soorten koffiebonen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie