De 5 beste buggy’s van 2021

Welke buggy moet ik kopen? Het is een vraag die elke ouder zich wellicht zal stellen. Het vinden van de beste buggy is dan ook tegenwoordig niet zo eenvoudig. Bij een buggy kopen zijn er dan ook best een aantal verschillende factoren waar er aandacht aan moet worden besteed. Wil jij ook graag kunnen achterhalen om welke factoren het dan precies gaat? Dat kan op deze pagina. Bovendien stellen we alvast graag de 5 beste buggy’s van 2021 hieronder aan je voor!*

Dit zijn ze, de 5 beste buggy's van 2021

1. Cabino Xadventure – Beste lichtgewicht buggy

Cabino Buggy Compact
Bekijk buggy

De Cabino Xadventure buggy staat algemeen bekend als één van de beste lichtgewicht buggy’s die er op de markt zijn terug te vinden. Deze comfortabele en compacte buggy is eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een fijne wandeling. Deze buggy leent zich perfect voor niet alleen een dagje uit, maar ook voor het doen van bijvoorbeeld boodschappen. Ze is reeds te gebruiken vanaf de leeftijd van 6 maanden. De compacte eigenschappen van deze buggy zorgen ervoor dat ze eenvoudig overal mee naartoe kan worden genomen.

Dit model is 98 centimeter hoog en wordt geleverd inclusief een zonnekap evenals een boodschappenmand, een voetenzak en een regenhoes. Voor deze Cabino Xadventure buggy geldt dat ze een zeer mooie buggy is die kan worden aangekocht tegen een scherp prijskaartje. Het enige nadeel waar je eventueel rekening mee dient te houden heeft te maken met het feit dat ze ook ingeklapt nog steeds een behoorlijke hoeveelheid aan ruimte in beslag kan nemen. De buggy is dan ongeveer zo groot als een volwaardige handbagage.

Pluspunten
 • Beschikt over een zeer beperkt gewicht
 • Te gebruiken vanaf de leeftijd van 6 maanden
 • Wordt geleverd samen met allerhandige handige accessoires
 • Verkrijgbaar tegen een scherpe prijs
Minpunten
 • Zou net wat minder comfortabel zijn in vergelijking met andere buggy’s

De Cabino Xadventure is verkrijgbaar bij:

2. Hamilton One Sport R1 – Beste betaalbare buggy

Hamilton One Sport R1 buggy
Bekijk buggy

Het merk Hamilton staat erom bekend buggy’s op de markt te hebben gebracht die niet alleen veilig en gebruiksvriendelijk zijn, maar bovendien ook nog eens ongelofelijk luxueus zijn afgewerkt. Als klap op de vuurpijl staan deze buggy’s er ook nog eens om bekend ongelofelijk betaalbaar te zijn. Voor de Hamilton Strollers geldt dat ze speciaal zijn ontworpen voor kinderen die de leeftijd hebben van 6 maanden tot 4 jaar. In het bijzonder werd er tijdens de productie van de buggy aandacht besteed aan het comfort en de veiligheid van het kindje. Bovendien spreekt het voor zich dat er ook stevig aandacht wordt geschonken aan de gebruiksvriendelijkheid en het gemak van de ouder. Het resultaat is een uitstekende allround buggy die ongetwijfeld menig harten zal veroveren.

Deze Hamilton buggy beschikt over een licht frame met een gewicht van slechts 6,8 kilogram. Het zogenaamde Cool-Climate mesh materiaal garandeert een optimale luchtcirculatie. Bovendien is er ook een speciaal veringsysteem aanwezig in zowel de voor- als achterwielen. Deze garandeert een optimale stabiliteit. Tot slot zorgt een uitrekbare zonnekap welke is uitgerust met een extra flap voor een SPF 50+ zonnebescherming. Uiteraard spreekt het voor zich dat deze buggy’s verder ook bekend staan omwille van de aanwezigheid van het zogenaamde Magicfold-systeem. Deze zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om de buggy in één enkele beweging in- of uit te laten klappen..

Pluspunten
 • Beschikt over een licht frame van slechts 6,8 kilogram
 • Vervaardigd uit het Cool-Climate mesh materiaal voor een optimale luchtcirculatie
 • Uitgerust met een speciaal veringsysteem
 • Voorzien van het Magicfold-systeem
Minpunten
 • Handvat is volgens veel mensen net iets te kort

De Hamilton One Sport R1 is verkrijgbaar bij:

3. Topmark Mika – Beste Topmark buggy

Topmark Mika Buggy
Bekijk buggy

De Topmark Mika maakt het mogelijk om een fantastische wandeling te maken samen met je kleintje. Voor deze buggy geldt dat je in één klap over al datgene beschikt waar je behoeften aan hebt. Denk hierbij dan onder meer aan een vijfpuntsveiligheidsgordel evenals een zon- en windkap. Daarnaast is er ook een boodschappenmand voor handen. De rugleuning kan eenvoudig worden versteld in vijf verschillende posities van een zit- naar een slaapstand. Dit geldt ook voor de beensteun. Ook deze kan versteld worden in twee verschillende standen.

Voor de voorwielen van deze buggy geldt dat ze kunnen zwenken, maar dat je ze ook kan vastzetten. De vering op alle wielen geeft bovendien tijdens het rijden extra comfort. Deze buggy beschikt tot slot slechts over een beperkt gewicht van 7 kilogram. Daardoor leent ze zich ook uitstekend als fietsbuggy. Voor deze Topmark buggy geldt tot slot ook dat ze verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Ze kan dan ook worden aangekocht in de kleuren zwart, blauw, grijs en roze. Deze buggy is geschikt voor kinderen met een gewicht tot maximum 15 kilogram.

Pluspunten
 • Standaard geleverd met een vijfpuntsveiligheidsgordel
 • In vijf verschillende posities instelbare rugleuning
 • Ook de beensteun is verstelbaar in twee verschillende standen
 • Beperkt gewicht van slechts 7 kilogram
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Minpunten
 • Zonnescherm zit los van de buggy
 • De wielen durven wel eens te piepen

De Topmark Mika is verkrijgbaar bij:

4. Chicco Lite Way 3 – Beste complete buggy

Chicco Buggy Lite Way 3 Complete
Bekijk buggy

De Chicco Liteway 3 is een wandelwagen die niet alleen compact is, maar bovendien ook zeer makkelijk te gebruiken is. Ze kan dan ook perfect elke dag worden gebruikt! Niet alleen kenmerkt deze buggy zich door een unieke stijl, daarnaast is ze voorzien van een volledig verstelbare rugleuning. Wat meteen opvalt is ook het beperkte gewicht van deze wandelwagen. Deze bedraagt namelijk slechts 7 kilogram. Gebruikers van deze Chicco buggy beschrijven hem niet alleen als flexibel, maar tevens als gemakkelijk te besturen. Dit onder meer dankzij de aanwezigheid van enkelvoudige voorwielen.

In het bijzonder voor mensen die op zoek zijn naar een buggy die ze eenvoudig mee kunnen nemen geldt dat deze Chicco Liteway 3 een absolute aanrader is. Dat is het gevolg van de aanwezigheid van het zogenaamde parapluplooisysteem. Dat is echter niet alles. Daarnaast is deze buggy meteen vanaf de geboorte te gebruiken waardoor je niet genoodzaakt bent om meerdere exemplaren te kopen. De verschillende aanwezige functies waar deze Chicco buggy over beschikt zorgen ervoor dat ze niet alleen supercomfortabel is voor je kind, maar ook ongelofelijk handig voor jou als ouder.

Pluspunten
 • Beschikt over een fraai design
 • Eenvoudig mee te nemen door het parapluplooisysteem
 • Een beperkt gewicht van amper 7 kilogram
 • Zeer comfortabel voor je kind
Minpunten
 • Moeilijk om te rijden door bijvoorbeeld keien

De Chicco Lite Way 3 is verkrijgbaar bij:

5. Hamilton One Prime X1 – Strak design

Hamilton Buggy One Prime
Bekijk buggy

De Hamilton One Prime X1 kenmerkt zich in eerste instantie door de aanwezigheid van een strak design. In principe kan deze wandelwagen worden gebruikt van zodra het kindje ongeveer 6 maanden is tot aan de leeftijd van 4 jaar. Dit is onder meer het gevolg van de vele mogelijkheden waar deze buggy over beschikt. Voor het merk Hamilton geldt dat ze onder meer bekend staat omwille van het zogenaamde MagicFold systeem. Dit gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat de kinderwagen in één snelle beweging automatisch kan inklappen. Dit zorgt ervoor dat er altijd één arm vrij blijft voor je kindje.

Eenmaal de Hamilton One Prime X1 is ingeklapt is ze zo klein dat ze door het merendeel van de luchtvaartmaatschappijen mee kan worden genomen als handbagage. Bovendien geldt voor deze buggy van Hamilton dat ze zich kenmerkt door een afwerking met premium stoffen. Deze stoffen zijn niet alleen ademend, maar ook warmte afvoerend. Hierdoor zijn ze ongelofelijk comfortabel voor je kind. Het is zowel mogelijk om de rugleuning als de voetensteun te verstellen in diverse posities. Hieronder zit ook een vlakke stand zodat je kindje heerlijk rustig kan slapen.

Pluspunten
 • In één handige beweging in te klappen
 • Geschikt vanaf 6 maanden tot 4 jaar
 • Wordt aanzien als handbagage door de meeste luchtvaartmaatschappijen
 • Je kinderen genieten van een uitmuntend comfort tijdens de wandelingen
Minpunten
 • Voorzien van soms iets te kleine wielen

De Hamilton One Prime X1 is verkrijgbaar bij:

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen in een buggy?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd is het zo dat er geen vaste leeftijd bestaat waarop een kind in een buggy plaats kan beginnen nemen. Het gaat voornamelijk om het moment waarop je kind zelfstandig kan zitten. Ook dan is het echter van belang om er rekening mee te houden dat je, je kind beter niet te lang achtereenvolgend kan laten zitten in de buggy. De reden hiervoor heeft betrekking tot de manier waarop een buggy is gebouwd. Hij biedt namelijk doorgaans vrij weinig ondersteuning. Voor een baby geldt in de praktijk dat ze doorgaans vanaf de leeftijd van tien maanden zelfstandig kan zitten. Dit is echter sterk afhankelijk van het kind in kwestie.

Tot welke leeftijd blijven kinderen in een buggy?

Er wordt in de praktijk vaak aangegeven dat kinderen in een buggy kunnen blijven zitten tot ze de leeftijd van 4 jaar hebben bereikt. Ook dit is echter geen exacte wetenschap. In bepaalde gevallen is het dan ook zo dat een kind perfect reeds uit een kinderwagen kan zijn gegroeid ondanks het feit dat ze nog niet goed zelfstandig kunnen zitten. In die situatie kan het interessant zijn om gebruik te gaan maken van een kinderwagen met zitje. Hiervoor geldt dat ze vaak naar achteren kunnen worden gekiept. Op deze manier kan je kindje in zekere zin toch horizontaal liggen in de buggy. Wil je toch graag nog gebruikmaken van een buggy? Dan is het voornamelijk van belang om te kiezen voor een exemplaar welke over een zo optimaal mogelijke vering beschikt.

Plaats een reactie