De 5 beste draadloze koptelefoons van 2024

Tegenwoordig luisteren we gemakkelijk en overal muziek. Met de komst van online radio en streamingdienst Spotify is muziek populairder dan ooit. Om die muziek overal goed te kunnen beluisteren is een draadloze koptelefoon ideaal. Of je een koptelefoon nu gebruikt voor het luisteren van muziek, kijken van tv of spelen van games. Een draadloze koptelefoon is altijd handig! Geen kabels die in de weg lopen maar de vrijheid om even rond te lopen of gewoonweg je hoofd te draaien zonder dat er een draad in je gezicht hangt. Het kiezen van de beste draadloze koptelefoon kan een uitdaging zijn, gezien er veel modellen verkrijgbaar zijn. Daarom hebben wij een top 5 samengesteld van de vijf beste draadloze koptelefoons die op dit moment te krijgen zijn. We kijken naar kwaliteit, maar ook naar betaalbaarheid!

Draadloze koptelefoons zijn dé ideale uitvinding. Het idee dat je met een bedrade koptelefoon het apparaat waarmee je de koptelefoon hebt verbonden de hele tijd met je mee moet nemen, is best vervelend. Daarom zijn er de draadloze koptelefoons waardoor je gewoon vrij bent in je bewegingen. Een bluetooth koptelefoon is handig bij eigenlijk elke handeling die je doet. Je kunt er goed mee thuis werken en jezelf afsluiten voor het omgevingsgeluid, je kunt er bijvoorbeeld ook je huishoudelijke taken vele malen leuker mee maken en tijdens het reizen met de trein is het dragen van zo’n koptelefoon ook ideaal. Een draadloze koptelefoon verbindt je bijvoorbeeld met jouw smartphone waardoor jij kunt genieten van je favoriete muziek. Deze verbinding maak je via Bluetooth. Het is afhankelijk van het signaal van de smartphone en de draadloze koptelefoon af hoe ver dit bereik is. Wanneer de batterij van je draadloze koptelefoon leeg is, laad je deze gemakkelijk op via de oplaadkabel. Welke draadloze koptelefoon is de beste voor jouw situatie? Wij hielden een test onder de draadloze koptelefoons en de uitkomsten hiervan delen we graag met je.

Merk
Model
1
Sony WH-1000XM3 - Draadloze Bluetooth over-ear koptelefoon met Noise Cancelling
Sony
WH-1000XM3
2
JBL Tour One M2 - Draadloze ANC Over-Ear Koptelefoon - Zwart
JBL
Tour One M2
3
Sennheiser RS 175 - Draadloze koptelefoon
Sennheiser
RS 175
4
Philips TAH8506BK - Hoofdtelefoon - Draadloos - Zwart
Philips
TAH8506BK
5
Bose 700 - Draadloze koptelefoon met Noise Cancelling
Bose
700

Dit zijn ze, de 5 beste draadloze koptelefoons van 2024

1. Sony WH-1000XM3 – Beste Bluetooth koptelefoon met noise cancelling

Sony WH-1000XM3 - Draadloze Bluetooth over-ear koptelefoon met Noise Cancelling
Bekijk draadloze koptelefoon

De WH-1000XM3 koptelefoon van Sony is volgens ons de beste bluetooth koptelefoon met noise cancelling. Ook door Tweakers is deze koptelefoon het best getest. Deze koptelefoon gaat tot wel 38 uur mee zonder te worden hoeven opgeladen. Je verbindt de koptelefoon via bluetooth met je smartphone of tablet. De noise cancelling kun je inschakelen wanneer jij wilt. Dat is handig als je bijvoorbeeld afgesloten wil worden van je omgeving en wanneer je deelneemt in het verkeer schakel je de noise cancelling eenvoudig uit. De headphone beschikt over een technologie waarbij het zelf de omgeving analyseert en het antigeluid blokkeert zodat je geluid van buitenaf minder goed hoort. Daarnaast sluiten de oorkussens extra goed aan waardoor je je nog beter afsluit van omgevingsgeluid.

De koptelefoon is handig te bedienen via de bijbehorende app: Sony Headphones Connect app. Middels deze app pas je eenvoudig alle instellingen aan. Je kunt verschillende geluidsprofielen kiezen waardoor het geluid nog beter tot z’n recht komt. De Sony WH-1000XM3 heeft een heldere, diepe en stevig bass. De koptelefoon is ook te bedienen via de koptelefoon zelf waardoor je niet altijd je smartphone erbij hoeft te pakken. Door middel van de touch bediening regel je eenvoudig het volume of schakel je door naar het volgende nummer.

Pluspunten
 • Ook verkrijgbaar in het zilver
 • Met handige bijbehorende app
 • Afspeeltijd van 38 uur zonder opladen
Minpunten
 • Aan de dure kant, maar daar krijg je zeker kwaliteit voor terug

De Sony WH-1000XM3 is verkrijgbaar bij:

2. JBL Tour One M2 – Beste draadloze over-ear koptelefoon

JBL Tour One M2 - Draadloze ANC Over-Ear Koptelefoon - Zwart
Bekijk draadloze koptelefoon

De JBL Tour One M2 is door ons uitgeroepen tot de beste draadloze over-ear koptelefoon. Wat is een over-ear koptelefoon? Een koptelefoon waarvan de oorkussens over jouw oren heen vallen zodat je het omgevingsgeluid minder hoort. De koptelefoon beschikt over een True Adaptive Noise Cancelling die reageert op de omgeving. Ook omgevingsgeluid vanuit het schuren van je bril of andere hoofdbewegingen worden gecompenseerd.

Je regelt eenvoudig jouw favoriete instellingen via de My JBL Headphones app. Eventueel kun je je koptelefoon ook met spraak besturen door het inschakelen van Google Assistent en Amazon Alexa. Je geniet urenlang van jouw favoriete muziek door het super gebruiksvriendelijke ontwerp. Je kunt tot wel 50 uur genieten zonder de koptelefoon op te hoeven laden. Wanneer de koptelefoon leeg is, laadt je het binnen twee uur weer helemaal vol. Je kunt ook het snelladen gebruiken, hiermee laat je de koptelefoon 10 minuten op en dan kun je weer 5 uur muziek luisteren. Je verbindt de JBL Tour One M2 via bluetooth met jouw smartphone of tablet.

Pluspunten
 • Met handig bijbehorende app
 • Ook voorzien van spraakbesturing
 • Geniet tot wel 50 uur afspeeltijd
Minpunten
 • De koptelefoon beschikt niet over een touchpad

De JBL Tour One M2 is verkrijgbaar bij:

3. Sennheiser RS 175 – Beste draadloze koptelefoon voor TV

Sennheiser RS 175 - Draadloze koptelefoon
Bekijk draadloze koptelefoon

De Sennheiser RS 175 is de beste draadloze koptelefoon voor TV en de beste draadloze koptelefoon met zendstation. De koptelefoon beschikt over grote oorschelpen waardoor je gehele oor erin past. Dit noemen we een over-ear koptelefoon. De oorkussens zijn super zacht en ademend wat zorgt voor optimaal comfort. Je regelt eenvoudig het volume, de bass en de surround-ervaring aan de zijkant van de koptelefoon. Eventueel bevinden deze knoppen zich ook op het zendstation.

Door het zendstation te koppelen met de televisie (of eventueel computer) geniet je optimaal van de beste films en dat gewoon thuis. Let er wel op dat je televisie de juiste aansluiting heeft, anders kan het helaas niet gekoppeld worden. Wanneer je de koptelefoon plaatst op het zendstation laadt deze automatisch op. Door het indicatielampje op het zendstation zie je in één opslag of de RS 175 van Sennheiser volledig is opgeladen. Eventueel kun je ook de batterijen vervangen zodat je nog langer kunt genieten van jouw draadloze koptelefoon. De batterijen begeven zich in de oorschelpen en verwissel je dus eenvoudig. Films kijken doe je natuurlijk het liefst met meerdere mensen, maar dat is allemaal geen probleem met de Sennheiser RS 175: je koppelt nog maximaal vier koptelefoons aan het zendstation en jullie genieten samen van de beste films.

Pluspunten
 • 100 meter bereik
 • Batterij indicatielampje
 • De set is eventueel uit te breiden tot vier koptelefoons
Minpunten
 • Geen touchpad beschikbaar

De Sennheiser RS 175 is verkrijgbaar bij:

4. Philips TAH8506BK – Beste draadloze koptelefoon met 60 uur speeltijd

Philips TAH8506BK - Hoofdtelefoon - Draadloos - Zwart
Bekijk draadloze koptelefoon

Deze TAH8506BK koptelefoon van Philips is de beste draadloze koptelefoon met 60 uur speeltijd. De koptelefoon is makkelijk mee te nemen onderweg, doordat het opvouwbaar is. Zo neemt het apparaat niet zoveel ruimte in beslag in je tas. De TAH8506BK is eenvoudig te bedienen door de touch control aan de zijkant. Middels de aanraakbediening pas je het volume aan, schakel je de noise cancelling modus in of kies je voor de awareness mode waardoor de muziek even naar de achtergrond verdwijnt en je een kort praatje met iemand kunt houden terwijl je je draadloze koptelefoon gewoon op kunt houden. Maar de instellingen pas je niet alleen met de touch control, ook kun je de koptelefoon bedienen met een app.

De headphone heeft een afspeeltijd van 60 uur en een afspeeltijd van 45 uur bij constante ruisonderdrukking. Je laadt de draadloze koptelefoon binnen twee uur op waardoor jij weer kunt genieten van jouw favoriete muziek. Je kunt de koptelefoon ook in een kwartier snel op laden en dan kun je hem nog 8 uur gebruiken. Ook is de koptelefoon verkrijgbaar in zwart en wit. Wat wil je nog meer?

Pluspunten
 • Opvouwbaar
 • Vekrijgbaar in zwart en wit
 • 60 uur afspeeltijd
Minpunten
 • Geen

De Philips TAH8506BK is verkrijgbaar bij:

5. Bose 700 – Beste geluidskwaliteit voor draadloze koptelefoon

Bose 700 - Draadloze koptelefoon met Noise Cancelling
Bekijk draadloze koptelefoon

De Bose 700 koptelefoon is volgens ons de draadloze koptelefoon met de beste geluidskwaliteit. De koptelefoon is super eenvoudig te bedienen door middel van verschillende knoppen op de zijkanten van de oorschelpen. Hier bevindt zich de knop voor het in- en uitschakelen van de koptelefoon. Wanneer het apparaat meer dan 10 minuten geen beweging ondervindt, wordt het automatisch uitgeschakeld. Je kunt acht verschillende apparaten verbinden met de koptelefoon die de koptelefoon automatisch zal herkennen. Uiteraard zal de koptelefoon maar met één apparaat tegelijk verbinden. Ook schakel je eenvoudig de noise cancelling in- of uit en hetzelfde geldt voor de voice assistant. De draadloze koptelefoon ondersteunt Siri, Google Assistant en Amazon Alexa. Wil je even geen omgevingsgeluid horen? Schakel dan de noise cancelling in. De noise cancelling is beschikbaar in drie verschillende standen. Standaard in 0, 5 en 10 maar eventueel pas je dit eenvoudig aan in de Bose Music app waar je kunt kiezen uit 0 t/m 10.

Het batterijpercentage kan voorgelezen worden, zodat je altijd weet hoe lang je nog muziek kunt luisteren. Voor het aanpassen van het volume, het opnemen van de telefoon of het doorgaan naar het volgende liedje maak je gebruik van de touch pad. Wanneer je bepaalde bewegingen ‘slide’ zal het apparaat reageren en jouw verzoek uitvoeren.

Pluspunten
 • Super geluidskwaliteit
 • Modern design
 • Noise cancelling niveau is handmatig aanpasbaar
 • Ondersteunt ook Siri
Minpunten
 • Best prijzig

De Bose 700 is verkrijgbaar bij:

We moeten toegeven; sommige van deze modellen zijn aardig aan de prijs. De geluid- en bouwkwaliteit van deze modellen is subliem, maar het prijskaartje liegt er niet om. Daarom hebben we ook enkele betaalbare varianten toegevoegd aan onze top 5. In de tabel hierboven vind je een overzicht van de vijf koptelefoons die we bespreken. Wil je meer weten? Lees dan ook een review per draadloze koptelefoon.

Kun je een draadloze koptelefoon gebruiken bij het sporten?

Over het algemeen zijn de meningen hierover verdeeld. Natuurlijk is het mogelijk om een draadloze koptelefoon te dragen tijdens het sporten, maar ideaal is het in vele opzichten niet. Het allerbelangrijkst tijdens het sporten is het hebben van draagcomfort. Je wil je immers kunnen focussen op je bezigheden. Wanneer je sport, zweet je. Omdat veelal de oorschelpen van de koptelefoon gemaakt zijn van kunststof, houdt het warmte en zweet vast waardoor de oorschelpen minder goed blijven zitten. Daarnaast kan het dragen van een draadloze koptelefoon tijdens het hardlopen of fietsen gevaarlijk zijn omdat het omgevingsgeluid wordt geblokkeerd. Hierdoor kun je het overige verkeer sneller over het hoofd zien. Je wordt immers afgesloten van de buitenwereld en kunt je daardoor goed focussen op jouw oefeningen. Wanneer je aan fitness doet, kan het dragen van een koptelefoon wel fijn zijn of misschien is het handig om gebruik te maken van draadloze oordopjes.

Veelgestelde vragen over draadloze koptelefoons

 • Kan een draadloze koptelefoon tegen regen?

  Een draadloze koptelefoon kan tegen regen als deze spatwater- of waterdicht is. Om erachter te komen of een product spatwater- of waterdicht is moet er gekeken worden naar de IP-certificering. De IP-certificering geeft aan of een product tegen water kan en of het product echt waterdicht is. Hoe groter de waarde van de IP-certificering des te beter is het product bestendig tegen water.

 • Welke draadloze koptelefoon voor tv?

  De Sennheiser RS 127-8 is de beste draadloze koptelefoon voor de televisie. Het product wordt geleverd met een basisstation waarmee je de headset niet alleen kunt opladen, maar ook met de tv kunt verbinden. Door deze met een kabeltje op de audio-uitgang van de televisie aan te sluiten. De headset staat draadloos in verbinding met dit basisstation en heeft een bereik van circa 100 meter.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie