De 5 beste draadloze oordopjes van 2024

Ben jij op zoek naar de beste draadloze oordopjes? Wij helpen je graag! Wij hebben een aantal draadloze oordopjes uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste draadloze oordopjes van 2024 zijn.

Voel jij je ook altijd zo beperkt wanneer je graag muziek wil luisteren met oordopjes in, maar dat snoer constant in de weg zit? Je moet je smartphone overal mee naartoe nemen om muziek te kunnen blijven luisteren. Gelukkig is hier een oplossing voor gevonden! Draadloze oordopjes. Deze oordoppen verbind je met je smartphone en vervolgens kun je draadloos muziek luisteren en draadloos en handsfree bellen, ideaal! De draadloze oordopjes zijn ook ideaal voor het hardlopen bijvoorbeeld. De oordoppen blijven goed zitten en je hoort geen gekke geluiden door de muziek van bewegende snoeren. De draadloze oordopjes maken via Bluetooth verbinding met jouw smartphone. Het hangt van smartphone en de draadloze oordopjes af vanaf welke afstand je nog muziek kunt luisteren zonder in de buurt te zijn van de smartphone. De draadloze oordopjes zijn echt een uitkomst!

Merk
Model
1
Apple AirPods 2 - met reguliere oplaadcase
Apple
AirPods 2
2
Bose SoundSport Wireless
Bose
SoundSport Wireless
3
Samsung Galaxy Buds+
Samsung
Galaxy Buds+
4
Apple AirPods Pro 2
Apple
AirPods Pro 2
5
QCY T2C (2e gen) draadloze oordopjes
QCY
T2C (2e gen)

Dit zijn ze, de 5 beste draadloze oordopjes van 2024

1. Apple AirPods 2 – Best betaalbare airpods

Apple AirPods 2 - met reguliere oplaadcase
Bekijk draadloze oordopjes

De Apple AirPods 2 zijn de beste draadloze oordopjes van nu volgens Tweakers. Met één klein tikje configureer je de draadloze oordopjes van Apple en je kunt direct muziek luisteren. De pods detecteren wanneer je ze in hebt en wanneer je ze uit doet, pauzeren ze direct. Je hoeft ze dus nooit uit te zetten. Ze werken op zowel je iPhone, MacBook, iMac en Apple Watch. Je switcht eenvoudig van device. Zelfs een Android apparaat kan gekoppeld worden met de Apple AirPods, maar enkele functies zijn dan niet beschikbaar.

Je kunt ervoor kiezen de binnenkomende berichten automatisch voor te lezen, maar wil je bepaalde berichten van groepen of een persoon niet direct voorgelezen hebben? Dan schakel je deze eenvoudig uit. Ben je aan de telefoon of luister je muziek dan wordt dit direct gedetecteerd en word je niet gestoord tijdens het telefoongesprek. Achtergrondgeluid tijdens een telefoongesprek wordt weggefilterd door twee samenwerkende microfoons. Zo ben je goed verstaanbaar voor iedereen. Zonder je telefoon bij de hand te hebben of aan te raken, maak je contact met Siri. Wanneer je Siri vraagt om iemand te bellen, belt Siri diegene direct.

De Apple AirPods zijn te bedienen via Siri of via tikjes op de draadloze oordoppen. Opladen doe je via de oplaadcase die automatisch wordt meegeleverd bij jouw aankoop. Aan het lampje van de oplaadcase kun je zien dat de oordoppen worden opgeladen.

Met volledig opgeladen Apple AirPods luister je 5 uur lang naar muziek. Met een opgeladen oplaadcase kun je de AirPods nog een aantal keren draadloos opladen waardoor je in totaal 24 uur lang muziek kunt luisteren of 18 uur lang kunt bellen.

Pluspunten
 • Ook beschikbaar voor Android-apparaten
 • Accuduur is 5 uur
 • Eenvoudig te bedienen
Minpunten
 • iPhone moet beschikken over minimaal iOS 12.2

De Apple AirPods 2 is verkrijgbaar bij:

2. Bose SoundSport Wireless – Beste draadloze sport oordopjes

Bose SoundSport Wireless
Bekijk draadloze oordopjes

De Bose SoundSport Wireless zijn zeer geschikt voor tijdens het sporten, de naam zegt het eigenlijk al. De draadloze oordopjes zorgen voor een krachtige audio en door de beweegbare en zachte afdichting van de ‘tips’ blijven de oordopjes stevig in jouw oren zitten. Door deze afdichting verbetert de audio. Door de oordopjes door middel van bluetooth te verbinden met jouw smartphone kun je tijdens jouw work-out genieten van jouw muziek zonder dat het snoer in de weg zit. De oordopjes zijn zweet- en weerbestendig en dat maakt de draadloze oordopjes nog geschikter voor tijdens actieve bezigheden.

Met de Bose Connect-app bedien je de draadloze oordopjes zeer eenvoudig. In de app kun je onder andere de instellingen aanpassen en kun je productfuncties ontgrendelen. Door te swipen kun je de oordopjes begeleiden van muziek luisteren naar bijvoorbeeld bellen.

Ben je vaak op zoek naar waar jouw oordopjes zijn? Dan zijn de Bose SoundSport Wireless oordopjes helemaal wat voor jou. Door de samenwerking met Tile vind je je oordopjes eenvoudig terug. Hiervoor installeer je de Bose Connect-app. Met deze app update je de software van de oordopjes en kun je de Tile-software toevoegen waardoor jij altijd je oordopjes terug kunt vinden.

De oordopjes hebben een batterijduur van zo’n zes uur, waarna de draadloze oordopjes opgeladen moeten worden. Bij aankoop worden verschillende ‘tips’ meegeleverd waardoor jij de perfecte pasvorm voor jouw oren kunt vinden. De draadloze oordopjes zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en blauw.

Pluspunten
 • Goede prijs- en kwaliteitsverhouding
 • Zeer geschikt voor sporten
 • Gebruiksvriendelijk
Minpunten
 • Nekband, dus niet volledig draadloos

De Bose SoundSport Wireless is verkrijgbaar bij:

3. Samsung Galaxy Buds+ – Beste android oordopjes

Samsung Galaxy Buds+
Bekijk draadloze oordopjes

De Samsung Galaxy Buds+ staan bekend als de beste draadloze oordopjes van Android. De Buds van Samsung zijn voorzien van een diepe bas en hoge tonen. Door gebruik te maken van deze draadloze oordopjes tijdens telefoongesprekken ben je altijd goed verstaanbaar en kun jij diegene die je aan de telefoon hebt ook altijd goed verstaan. Door de twee microfoons aan de buitenkant en één microfoon aan de binnenkant van de oordopjes en de samenwerking hiervan wordt achtergrondruis weggedrukt en dit zorgt ervoor dat jij niet snel wordt afgeleid tijdens jouw telefoongesprek.

Met de Samsung Galaxy Buds+ kun je tot 11 uur lang onafgebroken naar muziek luisteren of telefoneren. Met een opgeladen oplaad case kun je zelfs tot 22 uur gebruik maken van de draadloze oordopjes. Op jouw smartphone controleer je hoeveel batterijduur de draadloze oordopjes nog hebben. Wil je ze even snel opladen voor onderweg? Na 3 minuten opladen, kun je al één uur gebruik maken van de oordopjes.

De draadloze oordopjes van Samsung zijn eventueel ook oplaadbaar met een Qi-oplaadmat, maar heb je deze niet bij de hand dan kun je altijd nog de power van jouw Galaxy-smartphone gebruiken om de Buds op te laden.

Bij de aankoop worden verschillende ‘tips’ meegeleverd. Pas deze om erachter te komen welke ‘tips’ het beste aansluiten bij jouw oren. De draadloze oordopjes zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en blauw.

Pluspunten
 • Beste draadloze oordopjes voor Android
 • Ook opladen via Galaxy-smartphone
 • Ook te koppelen met Apple apparaten
Minpunten
 • Niet optimaal beschermd tegen zweet- en water

De Samsung Galaxy Buds+ is verkrijgbaar bij:

4. Apple AirPods Pro 2 – Draadloze noise cancelling oordopjes

Apple AirPods Pro 2
Bekijk draadloze oordopjes

De Apple AirPods Pro 2 staan bekend om de beste draadloze oordopjes met noise cancelling. De nieuwe draadloze oordopjes hebben verschillende pasvormen waardoor zich vormen naar je oren en ze voor alle oren geschikt zijn. Door de verschillende pasvormen sluiten de oordopjes goed aan, wordt actieve ruisonderdrukking afgesloten en blijven de AirPods stevig zitten. De druk aan de binnen- en buitenkant van de oortjes blijft gelijk zodat je de oordopjes niet eens voelt. Omdat de oordopjes zo goed blijven zitten, zijn ze uitermate geschikt voor actieve bezigheden. De draadloze oordopjes zijn dan ook zweet- en waterbestendig.

Net als de Apple AirPods 2 koppel je de noise cancelling oordoppen gemakkelijk met andere devices zoals je Apple Watch, Macbook of iMac. Met de functie ‘Audio delen’ deel je eenvoudig verschillende audio-bestanden tussen twee paar AirPods. Op die manier kun je samen genieten van de muziek of podcast.

De Apple AirPods Pro 2 hebben een microfoon aan de buitenkant van de oordoppen zitten, die microfoon vangt extern geluid op. Daardoor kan het geluid geblokkeerd worden en wordt jij van de buitenwereld afgesloten waardoor je je volledig kunt concentreren op jouw telefoongesprek of kunt genieten van jouw favoriete muziek zonder gestoord te worden.

Wanneer je wel wilt meekrijgen wat er om je heen gebeurt, kun je met een druksensor regelen dat de transparantie-modus wordt ingeschakeld. Deze modus zorgt ervoor dat omgevingsgeluid weer wordt toegelaten. Ben je met normale oortjes gewend dat je jezelf goed hoort praten, met de Apple AirPods Pro 2 klinkt het zoals ‘normaal’ als je met iemand staat te praten. Loop je in de wind? Het gaas over de microfoons in de AirPods zorgt ervoor dat je goed verstaanbaar bent.

Met volledig opgeladen Apple AirPods Pro 2 kun je tot 6 uur muziek luisteren. Met een opgeladen oplaadcase laad je de AirPods nog een aantal keer op en kun je meer dan 30 uur achter elkaar muziek luisteren. Net als de AirPods 2 laad je ook deze oplaadcase draadloos op door middel van een Qi-oplaadmat. Na vijf minuten opladen kun je al één uur lang luisteren naar muziek of bellen via de draadloze oordopjes.

Pluspunten
 • Volledig noise cancelling
 • Tot wel 30 uur muziek luisteren
 • Zweet- en waterbestendig
 • Audio delen met andere AirPods
Minpunten
 • Optimale werking alleen bij Apple producten

De Apple AirPods Pro 2 is verkrijgbaar bij:

5. QCY T2C (2e gen) – Beste goedkope draadloze oordopjes

QCY T2C (2e gen) draadloze oordopjes
Bekijk draadloze oordopjes

De oordopjes T2C (2e generatie) van het merk QCY zijn de beste draadloze oordopjes onder de 50,-. Wil je dus niet al te veel budget besteden aan draadloze oordopjes, dan zijn de T2C (2e gen) oordopjes van QCY zeker wat voor jou. De oordopjes sluit je draadloos aan door middel van bluetooth 5.0. Door te verbinden door middel van bluetooth verbruik je een stuk minder stroom. Deze draadloze oordopjes en jouw smartphone hoef je dan ook niet vaak op te laden. Wanneer je de draadloze oordopjes eenmaal gekoppeld hebt met jouw smartphone zullen ze iedere keer automatisch verbinden wanneer je ze uit de oplaadcase haalt.

De T2C oordoppen hebben een goede pasvorm waardoor ze niet snel uit oren vallen en waardoor je de beste geluidservaring krijgt. Via de draadloze oordopjes kun je muziek luisteren, maar ook telefoneren.

Deze goedkope draadloze oordopjes laden al op in 2 uur waardoor je er vervolgens 4 uur lang gebruik van kunt maken. Met een opgeladen oplaadcase kun je nog zo’n 24 uur langer van de draadloze oordopjes gebruik maken. Let er wel op dat je niet meer dan 10 meter verwijderd bent van jouw smartphone, want dan zal de bluetooth verbinding komen te vervallen. De draadloze oordopjes van QCY kun je prima gebruiken tijdens het sporten en/of buiten activiteit. De oordopjes zijn namelijk bestand tegen zweet en regenwater.

Pluspunten
 • Beste draadloze oordopjes onder 50 euro
 • Bestand tegen zweet en regenwater
 • Een totale batterijduur van 26 uur
Minpunten
 • Bereik tot 10 meter

De QCY T2C (2e gen) is verkrijgbaar bij:

Waar moet ik op letten bij het kopen van draadloze oordopjes?

Wanneer je draadloze oordopjes wil aanschaffen, is het goed om jezelf te verdiepen in de functionaliteiten van de verschillende opties. Het allerbelangrijkste van de draadloze oordopjes is dat ze comfortabel zijn. Niet alle oordopjes passen iedereen en zitten bij iedereen even fijn. Ook wil je graag genieten van de beste muziek en daarom is de audiokwaliteit van de draadloze oordoppen belangrijk. Kun je het geluid bijvoorbeeld aanpassen naar jouw wensen?

Daarnaast is gebruiksvriendelijkheid erg belangrijk. Controleer of de draadloze oordopjes eenvoudig te bedienen zijn via bijvoorbeeld een touch control of een app die je kunt installeren op je smartphone. Hoe lang kun je de draadloze bluetooth oortjes gebruiken? Wat is de batterijduur van de oordoppen? Als je voor een langere tijd gebruik wil maken van de bluetooth oordoppen is dit een belangrijke functionaliteit. Daarnaast is het goed om te controleren of er een oplaadcase geleverd wordt bij de aankoop van de draadloze oordopjes. In sommige gevallen moet je deze nog apart aanschaffen.

De draadloze oortjes verbind je via bluetooth met jouw smartphone of laptop. Door deze verbinding tot stand te brengen, kun je de oordoppen gebruiken. Zoek van tevoren uit hoe ver het signaal reikt van de ingebouwde bluetooth in de oordopjes. De meeste draadloze bluetooth oordoppen hebben een bereik van 50 meter.

Belangrijke functionaliteiten van draadloze oordopjes:

 • Gebruiksgemak
 • Eenvoudig te bedienen
 • Comfortabel
 • Batterijduur
 • Bereik
 • Audiokwaliteit
 • Inclusief oplaadcase?

Ben je van plan om draadloze oordopjes te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over draadloze oordopjes? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over draadloze oordopjes zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van draadloze oordopjes en vind je dat jouw draadloze oordopjes getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw draadloze oordopjes makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over draadloze oordopjes

 • Wat zijn draadloze oortjes?

  Draadloze oortjes worden ook wel draadloze oordopjes genoemd en met deze oordopjes kun je naar muziek luisteren. Door deze via Bluetooth te verbinden met een smartphone, tablet of laptop. In de basis kun je met draadloze oortjes ook bellen. Mits de draadloze oortjes ook een microfoon hebben. Hier spreken we dan over een draadloze headset.

 • Wat kan je met draadloze oortjes?

  Met draadloze oortjes kun je naar muziek luisteren. Als je onderweg bent, aan het sporten bent of gewoon thuis op de bank zit. In dat opzicht zijn draadloze oordopjes multifunctioneel. In veel gevallen is het ook mogelijk om met draadloze oortjes te bellen. Dan moet je deze wel via Bluetooth verbinden met een smartphone en de draadloze oortjes moeten een microfoon hebben. De microfoon zit in de regel ingebouwd in de oordopjes zelf.

 • Hoe lang gaan draadloze oortjes mee?

  Draadloze oortjes gaan lang mee, maar het ligt aan hoe zuinig je er op bent, hoe intensief je ze gebruikt en hoe vaak je ze oplaadt. In de basis gaan de accu’s van de draadloze dopjes het eerste defect. De leeftijd van accu’s ligt gemiddeld op 2 jaar, maar er zijn situaties waarin de accu tot 3 jaar meegaat. Ook gaan duurdere draadloze oortjes in de regel langer mee dan goedkope oordopjes.

 • Hoe werken Wireless earbuds?

  Wireless earbuds worden met Bluetooth verbonden met een smartphone, tablet of een laptop. Zo kun je draadloos naar muziek luisteren en telefoneren. Wireless earbuds worden geleverd met siliconen opzetstukken in verschillende maten. Op basis van de vorm van het oor wordt het juiste opzetstuk gebruikt zodat de Wireless earbud goed blijft zitten.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie