De 5 beste drones van 2022

Ga je een drone kopen? Dan zijn er allerlei mogelijkheden. Wij adviseren om in elk geval te letten op beeldkwaliteit, bediening, accuduur en gewenste functionaliteiten. Welke drone het beste bij je past, is uiteindelijk afhankelijk van jouw verwachtingen en wensen. In dit artikel hebben we daarom handige informatie over de beste drones op een rijtje gezet. Welke drone komt het beste uit de drone test? Lees hier meer over de beste drones van 2022.

Dit zijn ze, de 5 beste drones van 2022

1. DJI Mavic 2 Pro – Compacte drone met 4K camera

DJI Mavic 2 Pro compacte drone
Bekijk drone

De DJI Mavic 2 Pro is voor ons de absolute nummer 1 onder de drones. De compacte drone met 4K camera is winnaar van de Tweakers awards 2018-2019 en krijgt ook van gebruikers heel goede recensies. De DJI Mavic 2 Pro heeft een grote 1 inch sensor, waarmee je in 4K kunt opnemen. De beeldkwaliteit is daarmee fantastisch.

Ook heeft de DJI Mavic 2 Pro een aantal handige functies. Met de hyperlapse mode kun je de drone laten bewegen tijdens het opnemen van een timelapse. Je kunt zelf de scherptediepte bepalen door het diafragma in te stellen. Als je deze drone test, merk je direct dat er veel mogelijkheden zijn. Dit maakt de DJI Mavic 2 Pro vooral geschikt voor een meer gevorderde fotograaf.

De DJI Mavic 2 Pro heeft 360 graden obstakeldetectie. Dit verkleint de kans dat je ergens tegen aan vliegt. Ook is het mogelijk draadloos te verbinden met bijvoorbeeld de DJI Goggles. Dit is een VR-bril waarmee je kan zien wat de drone precies filmt. Met een volledig opgeladen accu vlieg je ongeveer 31 minuten. Helaas wordt de DJI Mavic 2 Pro wel maar wel één accu geleverd, dus als je van plan bent langer te filmen dan is het aan te raden nog losse accu’s aan te schaffen.

Pluspunten
 • De DJI Mavic 2 Pro is winnaar van de Tweakers Awards 2018-2019
 • Opnemen in 4K kwaliteit
 • Compact en gemakkelijk mee te nemen
 • Zelf het diafragma instellen en daarmee de scherptediepte bepalen
 • Met een volledig opgeladen accu vlieg je 31 minuten
 • Handige functies zoals 360 graden obstakeldetectie verkleinen de kans op problemen
Minpunten
 • De DJI Mavic Pro 2 wordt geleverd met één accu
 • Niet erg goedkoop

De DJI Mavic 2 Pro is verkrijgbaar bij:

2. Eachine E520S – Goedkope drone met 4K

Eachine E520S drone
Bekijk drone

De Eachine E520S is het nieuwste model van dit merk. Het is een kloon van onze nummer 1, de DJI Mavic 2 Pro, maar dan stukken goedkoper. Zoals verwacht lever je daarmee ook in op kwaliteit. De Eachine E520S is eveneens compact en heeft een 4K camera, maar de accu gaat maximaal 16 minuten mee en doet er langer over om opgeladen te worden. Dat is alsnog bovengemiddeld voor een drone in deze prijsklasse. Bovendien zitten er 3 accu’s in de verpakking.

De Eachine E520S is gemaakt van hoge kwaliteit plastic en zal waarschijnlijk niet direct kapot gaan bij een kleine botsing of onhandige landing. De drone heeft geen gimbal voor stabilisatie, maar in de plaats daarvan een 6-assige gyroscoop. Verder heeft de Eachine E520S drie intelligent flight modes, hiermee kan je de drone jou laten volgen, in een cirkel om je heen laten vliegen (leuk voor selfies) of een pad uittekenen wat de drone dan automatisch volgt.

Al met al biedt de Eachine E520S niet dezelfde kwaliteit als de DJI Mavic 2 Pro, maar dat is ook logisch voor een veel lagere prijs. De Eachine E520S presteert binnen de prijsklasse bijzonder goed en is een hele fijne drone voor beginners en mensen met een lager budget.

Pluspunten
 • 4K kwaliteit beelden maken
 • Compact en gemakkelijk mee te nemen
 • Met een volledig opgeladen accu vlieg je maximaal 16 minuten
 • Wordt geleverd met drie accu’s
 • Drie intelligent flight modes waarmee je grappige resultaten kunt krijgen
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Minpunten
 • De beelden zijn prima, maar niet fantastisch
 • Beperkte functionaliteiten en mogelijkheden

De Eachine E520S is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

3. DJI Mavic Air – de kleinste drone verkrijgbaar

DJI Mavic Air
Bekijk drone

De nummer 3 van de beste drones is volgens ons de DJI Mavic Air. Deze kleinste verkrijgbare drone is door zijn formaat gemakkelijk mee te nemen. De DJI Mavic Air maakt – net zoals zijn grote broer die op nummer 1 staat – prachtige 4K opnames van 30 frames per seconde. Met een volledig opgeladen accu kun je ongeveer 21 minuten vliegen.

De DJI Mavic Air heeft een gimbal met 3 assen, waardoor je video’s weinig schokken of trillingen zullen bevatten. De camerasensor heeft HDR-mogelijkheden, zodat je controle hebt over het licht. Dit maakt de foto’s en video’s prachtig. In de beelden van de DJI Mavic Air zijn zelf details te zien in donkere opnames.

De DJI Mavic Air is redelijk gebruiksvriendelijk en bevat tegelijkertijd vele functies. Dit zorgt ervoor dat een meer ervaren drone-bestuurder meer uit dit apparaat zal halen dan een beginner. De DJI Mavic Air is klein, biedt kwaliteit en vele mogelijkheden. Hij verliest het wel van zijn grote broer op nummer 1 als het gaat om bereik.

Pluspunten
 • Prachtige beelden in 4K kwaliteit
 • De kleinste en gemakkelijkst vervoerbare drone tot nu toe
 • Met een volledig opgeladen accu vlieg je 21 minuten
 • Gebruiksvriendelijk
 • Fantastische functionaliteiten en mogelijkheden
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Minpunten
 • Wordt geleverd met maar één accu
 • Beperkt bereik via Wifi

De DJI Mavic Air is verkrijgbaar bij:

4. Ryze Tello – goedkoopste drone voor starters

Ryze Tello Drone (Powered by DJI)
Bekijk drone

Op nummer 4 van onze beste drones van 2022 staat de Ryze Tello. Dit is de enige drone in het lijstje ónder de 100 euro en daarmee prefect voor starters! De drone is klein en handig mee te nemen, maar bevat ook leuke en interessante functies. De foto’s gemaakt met Ryze Tello zijn 5 megapixels en video-opnames zijn 720 pixels. Met een opgeladen accu vlieg je zo’n 13 minuten.

Gooi de Ryze Tello in de lucht en hij begint automatisch te vliegen. Je bestuurt de drone met een app op je smartphone of tablet. Met één simpele druk op de knop laat je de drone kunstjes doen zoals een salto. Je gebruikt het programma Scratch om van tevoren in te stellen welke bewegingen je drone moet gaan maken. Een leuke en simpele manier om te leren programmeren, ook geschikt voor kinderen! Verder heeft de Ryze Tello sensoren en beschermende onderdelen die ervoor zorgen dat de drone veilig landt wanneer de accu bijna leeg is. Een kind kan de was doen!

Kortom: volgens deze drone test is dit de meest ideale drone voor beginners. De drone is klein, betaalbaar en kan leuke trucjes zonder dat je veel kennis nodig hebt van ingewikkelde techniek. Heb je nog nooit een drone aangeraakt en zoek je een laagdrempelige drone voor het hele gezin? Zoek dan niet verder! De Ryze Tello wordt jouw beste vriend.

Pluspunten
 • Foto’s van 5 megapixels en video’s van 720 pixels
 • Compacte drone die je gemakkelijk meeneemt
 • Met een opgeladen accu vlieg je 13 minuten
 • Gemakkelijk te besturen met de Tello App
 • Inclusief handige auto take-off en auto landing
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Perfect voor beginners
Minpunten
 • Je hebt een MicroUSB-adapter nodig voor het opladen van de accu, deze wordt niet meegeleverd
 • Geen slot voor een micro SD-kaart

De Ryze Tello is verkrijgbaar bij:

5. DJI Inspire 2 – Professionele drone

DJI Inspire 2
Bekijk drone

De DJI Inspire 2 is de duurste drone in dit rijtje van beste drones, maar daar krijg je ook wat voor terug. De professionele DJI drone heeft een nieuw beeldverwerkingssysteem dat beelden vastlegt in 5.2K in CinemaDNG RAW en Apple ProRes. In slechts 4 seconden tik je de 80 km/u aan en de topsnelheid van deze heavy duty drone is zelfs 94 km/u. De DJI Inpsire 2 is enorm snel en behendig en daarmee geschikt voor professionele opnames. De drone kan zichzelf verwarmen en is daardoor zelfs te gebruiken bij lage temperaturen. Met een dubbel batterijsysteem gaat de vliegtijd naar ongeveer 27 minuten.

Zoals je van een drone van deze prijsklasse mag verwachten, heeft de DJI Inspire 2 allerlei slimme sensoren en systemen. Denk hierbij aan obstacle avoidance, sensoir redundantie en verschillende soorten intelligent flight modes. Hiermee kan een ervaren drone-videograaf complexe en dramatische beelden vastleggen. De DJI Lightbridge technologie heeft een update gekregen, waardoor het bereik vergroot wordt tot zo’n 7km. Ook kan je schakelen tussen verschillende bedieningsfrequenties voor een betere stabiliteit van het signaal.

Maak je op een professioneel niveau beelden en ben je op zoek naar de drone die de allerbeste kwaliteit levert? Dan is de DJI Inspire 2 voor jou de beste keuze. Deze krachtpatser maakt niet alleen fantastische beelden, maar heeft ook allerlei slimme functies om jouw werk gemakkelijker te maken en problemen te voorkomen.

Pluspunten
 • Foto’s en video’s van de allerbeste kwaliteit
 • Snelheid tot wel 94 km/u
 • Met het dubbele batterijsysteem vlieg je 27 minuten
 • Allerlei slimme functies die het mogelijk maken complexe en dramatische beelden vast te leggen
 • Goed en stabiel bereik tot wel 7 km
 • Professionele apparatuur voor zakelijk gebruik
Minpunten
 • Prijzige drone die het geld alleen waard is als je weet hoe je ermee om moet gaan

De DJI Inspire 2 is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

Wat is een drone?

Een drone is een op afstand bestuurd onbemand luchtvaartuig. Dit is dus een breed begrip, waaronder bijvoorbeeld ook legervoertuigen vallen. Sterker nog: ‘drone’ is oorspronkelijk een militaire term. In dit artikel bedoelen we specifieke drones: bestuurbare apparaatjes waarmee je vanuit de lucht beelden kunt vastleggen. Een drone wordt ook wel quadcopter genoemd. Dit is officieel de term voor een drone met 4 propellers. Heeft een drone 6 propellers dan noemen we het een hexacopter en met een drone met 8 propellers is een octocopter.

Wet- en regelgeving rondom drones

Je mag met een drone niet altijd en overal zomaar vliegen en filmen. Daarom is het belangrijk om je goed te verdiepen in de drone regels voor particulieren. We hebben de belangrijkste regels voor je op een rijtje gezet:

 • Je moet afstand houden (minimaal 50 meter) van mensenmenigten, (spoor)wegen en bebouwing
 • Vliegen in de buurt van een vliegveld is verboden; houd hier 3 km afstand
 • Vliegen mag tot maximaal 120 meter boven grond of water
 • Je mag alleen vliegen als je drone goed zichtbaar is, dus vliegen in het donker mag ook niet
 • Een recreatieve drone mag niet zwaarder zijn dan 25 kg
 • Maak je foto’s en video’s, dan moet je je houden aan de privacy-wetgeving
 • Tip: zorg dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt. Jij bent namelijk verantwoordelijk voor eventuele schade die jouw drone aanricht.

De beste webshops om een drone te kopen

Er zijn natuurlijk een hoop plekken op het internet om jouw nieuwe drone te kopen. Hieronder hebben we een aantal webshops op een rij gezet waar jij jouw nieuwe drone het beste kan kopen.

Plaats een reactie