De 5 beste bladblazers van 2022

Ieder jaar is het weer raak, zodra het herfst wordt liggen de bladeren zowat tot aan je dakgoot! Zeker na een flinke storm kan het goed raak zijn als je veel bomen in je omgeving hebt. Als die gevallen bladeren ook nog eens nat worden dan worden ze akelig glad en niemand wil natuurlijk op een nare manier ten val komen, dus die bladeren dienen zo snel mogelijk te worden opgeruimd. Heb je een mooi gazon wat bedekt is door dode bladeren dan gaat dat natuurlijk ten koste van je gras, dus je wilt zo snel mogelijk van die rommel op je gazon af. Hoe ga je dat aanpakken? Je zou natuurlijk de bezem van stal kunnen halen maar er zijn tegenwoordig veel betere opties. Denk voorbeeld aan een bladblazer of een bladzuiger. Hiermee is dat vervelende klusje zo geklaard! Wil je een bladblazer kopen? Deze zijn in diverse modellen en prijsklassen verkrijgbaar. Je wilt natuurlijk alleen de beste bladblazer, maar om die te vinden moet je wel goed weten wat je er precies mee wilt gaan doen en hoeveel geld je uit wilt geven.

Dit zijn ze, de 5 beste bladblazers van 2022

1. Makita DUB362Z – Beste bladblazer voor professioneel gebruik 

Makita bladblazer - DUB362Z
Bekijk bladblazer

Deze mooie en milieuvriendelijke bladblazer is een aanwinst voor mensen die veel bladeren weg te werken hebben. Door dat deze heel stil is kan je hem goed gebruiken als je bijvoorbeeld buren met wisselende diensten hebt of je zelf niet goed tegen hard geluid kunt. Door een handige dubbele accu systeem is deze bladblazer dubbel zo krachtig. Wat ook heel erg handig is, je bedient dit toestel alleen met je duimen dus de bladblazer is ook heel gebruiksvriendelijk. Door de Lithium accu scheid je geen schadelijke stoffen uit en dat is natuurlijk heel erg goed voor het milieu. Dit is de beste bladblazer voor professioneel gebruik omdat deze ook heel geschikt is om bijvoorbeeld een stadspark of een complete woonwijk bladvrij te maken. Klein nadeel: deze bladblazer wordt in de meeste gevallen verzonden zonder lader en accu. Dit heeft als reden dat de bladblazer deel uitmaakt van een Makita platform. Hierin zitten meerdere apparaten die allemaal dezelfde lader en accu gebruiken. Handig als je meer spullen van dit merk in huis hebt! Is dit je eerste Makita apparaat? Dan is het raadzaam om de lader en accu er los bij te bestellen.

Pluspunten
 • De accu's (excl.) passen op ruim 100 machines
 • Lichte maar krachtige 2 x 18 V Lithium-Ion bladblazer, ideaal voor het onderhoud van stadsparken, woonwijken, bij scholen, ziekenhuizen of elke andere lawaaigevoelige omgevingen
 • Minder vermoeiend door de ontspannen greep op het toestel: dankzij de duimtoetsen aan en uit
Minpunten
 • Geen meegeleverde accu's/batterijen
 • Zonder neuswiel

De Makita DUB362Z is verkrijgbaar bij:

2. Gardena ErgoJet 2500 – Beste bladblazer voor je tuin

GARDENA ErgoJet 2500 bladblazer
Bekijk bladblazer

Heb je een grote tuin? Dan is dit wel wat voor jou. Deze mooie bladblazer kan namelijk niet alleen maar blazen, er zit ook nog een zuig en een versnipperfunctie op. Helemaal perfect dus als je veel tuin moet onderhouden en daar zo min mogelijk apparaten voor wilt aanschaffen. Doordat deze bladblazer licht van gewicht is, hij weegt nog geen 5 kilo dus is daardoor makkelijk hanteerbaar.  De verstelbare draagriem is dus voor iedereen op maat te maken en omdat deze bladblazer is voorzien van een opvangzak van maar liefst 45 liter hoef je er ook niet steeds mee naar je kompostbak te lopen. Dit model is echt veruit de beste bladblazer voor je tuin! Let er wel op dat je er slim aan doet om tijdens het werken met deze beste bladblazer voor je tuin een veiligheidsbril op te zetten en kies eventueel ook voor gehoorbescherming. Moet je de bladblazer schoonmaken? Trek dan de stekker uit het stopcontact. Dit model liever niet blootstellen aan regen.

Pluspunten
 • Geschikt om snel en eenvoudig blad en tuinafval te verwijderen
 • Voorzien van een geïntegreerde versnipperaar, opvangzak (45L) en handige draagriem
 • Volumereductie en kortere compenseertijd van 16:1
Minpunten
 • Niet draadloos
 • Zonder neuswiel

De Gardena ErgoJet 2500 is verkrijgbaar bij:

3. BLACK+DECKER GW3030-QS – Beste tuinruimer

BLACK+DECKER GW3030-QS Bladblazer
Bekijk bladblazer

Met deze bladblazer heb je een hele handige hulp als je je tuin netjes wilt maken. Door de krachtige motor is je tuin binnen de kortste keren bladvrij en heb je tijd over om leuke dingen te doen. Het composteringsproces wordt versneld doordat dit apparaat een versnipperingsrotor heeft die het afval in heel kleine deeltjes verwerkt. Deze worden opgeslagen in de opvangzak die een capaciteit heeft van maar liefst 50 liter. Met zijn gewicht van nog geen 5 kilo is deze voor iedereen goed hanteerbaar. Hiermee heb je dus echt de beste tuinruimer in handen aangezien je hiermee ook natte bladeren en nat tuinafval veilig op kunt ruimen. Heel veelzijdig ook aangezien je met dit apparaat kunt zuigen, versnipperen en blazen. Klein minpuntje, deze bladblazer is niet snoerloos.

Pluspunten
 • Lichtgewicht tuingereedschap voor optimaal gebruiksgemak
 • Variabele snelheid voor maximale controle
 • Opvangzak met een capaciteit van 50 liter
Minpunten
 • Geen snoerloze vrijheid

De BLACK+DECKER GW3030-QS is verkrijgbaar bij:

4. Bosch ALB 18 LI – Met snellader

Bosch ALB 18 LI Bladblazer
Bekijk bladblazer

Als je een liefhebber bent van flexibiliteit en je wilt met het grootste gemak ieder stukje van je tuin aan kunnen pakken dan is dit apparaat perfect voor jou. Zeker gezien deze super licht van gewicht is, hij weegt maar 1,8 kilo, is deze bladblazer de perfecte keuze. Met de softgrip  handgreep ligt hij lekker in de hand. Omdat deze wordt geleverd met snellader is hij zo opgeladen en kan je snel door met waar je gebleven was. Handig want zo heb je geen snoer in de gaten te houden terwijl je lekker aan het opruimen bent. Met een opgeladen accu kan je wel 17 minuten doorgaan. Ook makkelijk: de accu past ook op andere apparaten van hetzelfde merk. Wat wel een beetje jammer is: dit apparaat is helaas niet voorzien van een zuig- en versnipperfunctie. Je moet dus zelf het bij elkaar geblazen afval nog even opruimen.

Pluspunten
 • Luchtsnelheid van maximaal 210 km/h voor snel en efficiënt werken
 • Licht met een gewicht van 1,8 kg en ergonomisch ontwerp
 • Snoerloze vrijheid met een looptijd van tot wel 10 minuten
Minpunten
 • Wordt geleverd met één accu die je tussendoor moet opladen

De Bosch ALB 18 LI is verkrijgbaar bij:

5. Stiga SBL 2600 – Beste elektrische bladblazer

STIGA - Bladblazer
Bekijk bladblazer

Wie een elektrische bladblazer zoekt die ook nog eens heel aantrekkelijk geprijsd is heeft veel plezier aan dit apparaat. Doordat hij zo wendbaar is en comfortabel in de hand ligt ervaar je heel veel gebruiksgemak en is de tuin binnen de kortste keren weer netjes aan kant. Behalve blazen kan deze beste elektrische bladblazer ook zuigen en heeft daarnaast een hele goede versnipperfunctie. Omdat het afval 90 % kleiner gemaakt wordt is dit heel makkelijk te composteren of over je bloemperk je gooien. Met een gewicht van 4,7 kilo is deze bladblazer makkelijk te hanteren. Omdat er bij deze bladblazer geen koolborstels gebruikt zijn in de motor maakt deze veel minder herrie dan andere types en daarnaast gaat hij ook nog een stuk langer mee, dus als je graag voor duurzaam gaat dan is dit model helemaal wat je nodig hebt. Met een opvangzak van 45 liter kan je ook lekker even doorgaan. Dit apparaat is niet snoerloos dus als je geen stopcontact in de buurt hebt misschien net iets minder handig.

Pluspunten
 • Langdurig gebruik
 • Weinig trillingen en een laag geluidsniveau
 • Tevens als bladzuiger te gebruiken
Minpunten
 • Geen meegeleverde accu's/batterijen
 • Niet draadloos

De Stiga SBL 2600 is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bladblazer?

Zodra je het aanbod van diverse bladblazers gaat bekijken kan het voorkomen dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet, want er is een groot aanbod van diverse aantrekkelijke bladblazers. Vind je het prettig dat het apparaat behalve een blaasfunctie ook nog een zuigfunctie heeft zodat je je afval lekker makkelijk op kunt ruimen? Kijk dan naar een model wat behalve blazen ook tuinafval op kan zuigen. Vaak hebben deze modellen ook nog een mogelijkheid tot versnipperen zodat je er nog meer mee kunt doen. Bladeren alleen wegblazen kan wel eens vervelend worden als ze bijvoorbeeld net de tuin van de buren inwaaien, dan zitten die met een probleem opgescheept waar ze waarschijnlijk niet op zitten te wachten! Daarom is het prettig om te weten dat er modellen bestaan die een variabele blaassnelheid hebben, daar heb je gemak van als je de ene keer lichte droge bladeren aan het wegblazen bent en de andere keer zware natte bladeren. Ook niet onbelangrijk, wil je een bladblazer met een accu of met een stroomkabel? Een apparaat met een accu is makkelijk hanteerbaar, en je hoeft je geen zorgen te maken dat je stroomkabel net een stukje te kort is om nog net dat laatste hoekje van je tuin mee te kunnen nemen.

Daarnaast is het ook slim om even te letten op hoeveel geluid je nieuwe bladblazer maakt. Ten eerste scheelt het een hoop ergernis voor omwonenden als jij lekker vroeg in de ochtend aan de slag gaat maar zij nog graag even lekker uit willen slapen. Bijvoorbeeld, een bladblazer van 70 decibel maakt al bijna twee keer zoveel herrie als eentje van 67 decibel. Heb je geen last van naaste buren? Voor jezelf is het prettig om gehoorbescherming te dragen als je met je bladblazer aan het werk bent. Hou je van netjes en opgeruimd? Dan kan je het beste gaan voor een model met een opvangzak die je makkelijk kunt legen. Aangezien niet iedereen evenveel geld te besteden heeft is het ook wel handig als je van tevoren uitrekent hoeveel geld je ongeveer aan je bladblazer uit wil geven. Als je snel last hebt van je rug is het geen goed idee om een heel zwaar model aan te schaffen. En erop te letten of er een draagband wordt meegeleverd. Goede tuinhandschoenen zijn geen overbodige luxe als je met dit apparaat de tuin op gaat ruimen dus zorg dat je minimaal een paar op voorraad hebt liggen.

Bladblazer op accu

Dit is de meest stillen variant van de bladblazers die momenteel te verkrijgen zijn. In onderhoud is deze ook wat makkelijker plus je hoeft ook nooit de deur uit te gaan om brandstof te gaan halen als je lekker aan de slag wilt gaan. Je kan kiezen voor een model op accu of een met een kabel. Een accu heeft als voordeel dat het apparaat overal te gebruiken is, eentje met kabel is weer krachtiger. Wil je graag een bladblazer met een accu? Dan moet je weten dat er twee types batterijen in de handel zijn. De Ni-Cd (Nikkel/Cadmium) deze batterij is wat goedkoper in aanschaf maar heeft als nadeel dat je deze volledig moet ontladen voordat je hem weer in de lader stopt. Dit type batterij “onthoudt” namelijk zijn status van voor het opladen. Op die manier verliest dit type accu veel van zijn capaciteit. Dan is er nog de Ni-MH batterij (Nikkel/Metaal Hydride). Deze bladblazer accu presteert een stuk beter dan zijn broertje en je kan deze gewoon opladen als je bijvoorbeeld even wilt stoppen omdat het gaat regenen of je hebt zin in een kopje koffie. Deze accu liever niet helemaal leeg maken zodat hij niets meer doet.  Dat verkort de levensduur aanzienlijk.

Bladblazer op benzine

Als je echt een grote tuin of perceel hebt en je gaat de bladblazer veelvuldig moeten gebruiken, dan kan de keuze voor een apparaat wat op benzine werkt een hele goede zijn. Er zijn verschillende types te koop, zowel op tweetakt als op viertakt benzine. Over het algemeen ruiken deze bladblazers niet lekker en ze maken ook net dat beetje meer herrie. Ze zijn ook wat zwaarder dan de modellen met accu of een variant die met een kabel werkt. Aan de andere kant zijn deze apparaten wel krachtiger dan een elektrische variant. Vaak hebben ze wel net dat beetje meer onderhoud nodig. En ja, aangezien ze op benzine werken zal je er toch voor moeten zorgen dat je dat binnen bereik hebt. Dus je moet voor je aan de slag gaat eerst even om benzine!

Ook nog op zoek naar meer apparaten voor uw tuin of gazon? Bekijk dan ook ons artikel over de beste robotmaaiers.

Veelgestelde vragen over bladblazers

 • Waar gebruik je een bladblazer voor?

  Een bladblazer gebruik je voor het verwijderen van losse bladeren. De naam van het product verklapt dat natuurlijk al een beetje. Maar er zijn wel verschillen aanwezig. Zo heb je bladblazers waarmee je alleen bladeren kunt wegblazen. Dan blaas je ze op een hoop en kun je deze hoop met bladeren vervolgens verwijderen. Er zijn ook bladblazers die bladeren kunnen opzuigen en versnipperen. Het reservoir of de zak met de snippers kun je dan weggooien.

 • Wat kun je met een bladblazer?

  Met een bladblazer kun je bladeren wegblazen of opzuigen en versnipperen. Maar een bladblazer wordt ook gebruikt om andere soorten tuinafval weg te blazen of op te zuigen en in de landbouw worden bladblazers zelfs gebruikt om gewassen te voorzien van chemische bestrijdingsmiddelen. Vooral in de druiventeelt komt het gebruik van een bladblazer vaak voor.

 • Hoe krachtig moet een bladblazer zijn?

  De kracht van een bladblazer is afhankelijk van hoe groot de klus die je moet klaren is. Heb je bijvoorbeeld een grote tuin met veel bomen? Dan is een sterke bladblazer een betere keuze, omdat je waarschijnlijk ook veel bladeren moet verwijderen. In de landbouw worden professionele bladblazers gebruikt voor de maximale blaascapaciteit en ook zwaardere accu’s zodat klussen niet onnodig worden onderbroken.

 • Hoe lang gaat een bladblazer mee?

  Een bladblazer gaat super lang mee als je er zuinig op bent. Dat betekent dat je na gebruik de bladblazer goed schoon moet maken en eventueel resterend vuil moet verwijderen. Zeker wanneer je een bladblazer met zuigfunctie gebruikt. In de regel kunnen bladblazers wel tot 10 jaar meegaan. Het eerste wat vaak defect raakt is de accu van een draadloze bladblazer, maar deze zijn in de basis eenvoudig te vervangen.

 • Wat is de stilste bladblazer?

  Einhell GE-CL 18 Li is de stilte bladblazer die je op dit moment kunt kopen. De bladblazer produceert ongeveer 85 dB terwijl de gemiddelde bladblazer 100 dB of meer aan geluid produceert. Daarnaast produceert de bladblazer ongeveer 210 km/u blaasluchtsnelheid waarmee je de klus eenvoudig kunt klaren. Daarnaast is de Eninhell GE-CL 18 Li ook een draadloze bladblazer die op een accu werkt.

 • Plaats een reactie