De 5 beste baardtrimmers van 2024

Baardtrimmers heb je in verschillende vormen en prijsklassen en het ene apparaat is zeker de andere niet. Daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar welke baardtrimmer het beste bij je past. Enerzijds is dat afhankelijk van de functionaliteiten van de baardtrimmer, maar ook voor welke type baardgroei die geschikt is en of je er meer mee kunt dan alleen je baard trimmen. Meegeleverde accessoires kunnen ook een doorslaggevende factor zijn in de keuze die je maakt, want je hebt immers ook meer baat bij een product dat compleet geleverd wordt met accessoires en toebehoren, zoals opzetkammen, reinigings oliën en etuis.

Wat is de beste baardtrimmer?

De beste baardtrimmer bestaat niet, want ieder persoon heeft weer een ander soort apparaat nodig. Afhankelijk van hoe precies iemand te werk wilt gaan of er meer mee wilt doen dan alleen het trimmen van de baard. Andere functionaliteiten kunnen eveneens beïnvloeden welke keuze je uiteindelijk maakt. Kies je bijvoorbeeld voor een product die een bepaalde gladheid garandeert of kies je juist voor een model die een langere accuduur heeft dan concurrerende modellen?

Baardtrimmer kopen

Wil je een baardtrimmer kopen? Dan doe je er verstandig aan om de modellen die je op het oog hebt met elkaar te vergelijken. Lees bijvoorbeeld een baardtrimmer test en review van een andere gebruiker om meer te weten te komen over het model en wat zoal de voor- en nadelen zijn. Zo kun je tot de beste keuze komen!

Om je op weg te helpen hebben wij alvast de beste baardtrimmers voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
Philips 5000 serie BT5515 15 - Baardtrimmer
Philips
5000 serie BT5515/15
2
Babyliss Pro Skeleton Trimmer - FX7870GE
Babyliss Pro
FX7870GE
3
Braun Baardtrimmer en Haartrimmer 7 - BT7350
Braun
Baardtrimmer 7 BT7350
4
Remington T-Series Baard & Haar - Baardtrimmer/Tondeuse MB7050
Remington
MB7050
5
Wahl Super 1592 - Baardtrimmer
Wahl
Super 1592

Dit zijn ze, de 5 beste baardtrimmers van 2024

1. Philips 5000 serie BT5515/15 – Beste waterdichte baardtrimmer

Philips 5000 serie BT5515 15 - Baardtrimmer
Bekijk baardtrimmer

De 5000 serie BT5515/15 van het merk Philips is de beste waterdichte baardtrimmer die je op dit moment kunt kopen. Met dit apparaat kun je ruim 90 minuten lang je baard trimmen en zelfs onder de douche als je dat zou willen. Het apparaat is namelijk volledig waterdicht. Dat zijn lang niet de enige voordelen die de BT55/15 van Philips te bieden heeft.

De roestvrijstalen mesjes zijn dubbel geslepen en blijven zeer lang goed. Deze garanderen een gladde scheerbeurt en je hoeft je weinig zorgen te maken dat ze na een aantal scheerbeurten bot worden. Te danken aan het systeem dat ervoor zorgt dat de mesjes opnieuw worden geslepen. Een ander groot voordeel van het apparaat is dat er een lift- en trimsysteem aanwezig is waarmee zelf platliggende haren eenvoudig begeleidt kunnen worden. Ideaal voor een gladde scheerbeurt.

De baardtrimmer beschikt ook over 40 vergrendelbare lengtestanden (o,5 mm en 2,5 mm) en een precisietrimmer waarmee je jouw baard perfect kunt bijwerken.

Pluspunten
 • 40 vergrendelbare lengtestanden
 • Precisietrimmer
 • Accuduur van 90 minuten
 • Volledig waterdicht
 • Mesjes van roestvrijstaal
Minpunten
 • Scheert niet volledig glad

De Philips 5000 serie BT5515/15 is verkrijgbaar bij:

2. Babyliss Pro FX7870GE – Beste professionele baardtrimmer

Babyliss Pro Skeleton Trimmer - FX7870GE
Bekijk baardtrimmer

De Babyliss FX7870GE is de beste professionele baardtrimmer die je kunt kopen en dat is te danken aan de innovatieve techniek aan boord het apparaat waarmee je iedere sessie uiterst precies te werk kunt gaan. Door de 260 graden roterende kop heb je altijd goed zicht waar de trimmer zich bevindt en kun je de messen van duurzaam titanium verstellen voor de ideale lengte. Het apparaat heeft ook een precisietrimmer voor het nauwkeurig trimmen van de baard, nek, oren en wenkbrauwen.

De stevige accu garandeert een werking van minimaal 2 uur en het apparaat is eventueel tussentijds op te laden om nog langer ervan te kunnen genieten. Deze professionele baardtrimmer wordt ook gebruikt voor creatieve creaties, zoals tatoeages in het haar.

Pluspunten
 • Messen van duurzaam titanium
 • 360 graden roterende kop
 • Accuduur van 2 uur
 • Tussentijds opladen mogelijk
 • Externe kop voor goed zicht
Minpunten
 • Goudkleurig

De Babyliss Pro FX7870GE is verkrijgbaar bij:

3. Braun Baardtrimmer 7 BT7350 – Beste draadloze baardtrimmer

Braun Baardtrimmer en Haartrimmer 7 - BT7350
Bekijk baardtrimmer

De baardtrimmer 7 BT7350 van het merk Braun is de beste draadloze baardtrimmer die momenteel verkrijgbaar is en je kunt met het apparaat ruim 100 minuten trimmen wanneer de accu volledig opgeladen is. Een groot voordeel is dat de trimmer overal te gebruiken is. Zelfs onder de douche, want het apparaat is volledig waterdicht.

De messen van roestvrij staal zijn gemaakt om levenslang mee te gaan en zijn eenvoudig te reinigen met de meegeleverde olie. Speciaal ontwikkelt voor de Braun baardtrimmer 7 BT7350. Door de innovatieve AutoSense-technologie geeft het apparaat ook meer vermogen wanneer er een zwaardere baardgroei of meerdere haren worden gedetecteerd. Zo kun je je baard altijd goed en gelijkmatig trimmen voor het beste resultaat.

Een ander groot voordeel van de baardtrimmer is dat je keuze hebt uit maar liefst 39 verschillende lengtestanden en dat je met de kam zelfs de kleinste haartjes kunt grijpen.

Pluspunten
 • 39 verschillende lengtestanden
 • Accuduur 100 minuten
 • Volledig waterdicht
 • Levensduur scheermessen levenslang
 • AutoSense-technologie
Minpunten
 • Accu gaat soms sneller leeg dan de bedoeling is

De Braun Baardtrimmer 7 BT7350 is verkrijgbaar bij:

4. Remington MB7050 – Beste baardtrimmer voor stoppelbaard

Remington T-Series Baard & Haar - Baardtrimmer/Tondeuse MB7050
Bekijk baardtrimmer

De Remington MB7050 is de beste baardtrimmer voor stoppelbaard die je kunt kopen. Met het premium 38mm T-snijblad kun je jouw baard eenvoudig trimmen, maar je kunt dit model ook als tondeuse gebruiken. Met behulp van de vele meegeleverde accessoires kun je jezelf iedere look aanmeten. Accessoires zoals de precisie stoppelkam (1,5-5mm) en de 9 verschillende opzetkammen (1,5-25mm). Heb je iets dikker haar? Geen probleem, want met de turbofunctie kun je zelf dikker haar trimmen en scheren.

Met een volledig opgeladen accu kun je de Remington MB7050 5 uur gebruiken en binnen 4 uur is de 2 in 1 baardtrimmer en tondeuse weer volledig opgeladen. Een groot pluspunt is dat dit model volledig waterdicht is en eventueel onder de douche te gebruiken is.

Pluspunten
 • Stoppelkam meegeleverd
 • Opzetkammen (1,5-25mm) meegeleverd
 • Lange accuduur
 • Snelladen mogelijk
 • Volledig waterdicht
Minpunten
 • Opladen duurt vrij lang (circa 4 uur)

De Remington MB7050 is verkrijgbaar bij:

5. Wahl Super 1592 – Beste krachtige baardtrimmer

Wahl Super 1592 - Baardtrimmer
Bekijk baardtrimmer

De Wahl Super 1592 is de beste krachtige baardtrimmer die voor professioneel gebruik is gemaakt. Het is ook een draadloze baardtrimmer die met een volle accu ruim 100 minuten te gebruiken is, maar je kunt de trimmer ook gebruiken terwijl je ‘m weer oplaadt. De trimmer heeft een standaard kniplengte van 0,4 mm en met behulp van de opzetkammen kun je tussen de 3 en 6 mm trimmen.

De roestvrijstalen messen zijn van kwaliteit en door het eenvoudige kliksysteem te verwijderen, te vervangen of schoon te maken. Een ander groot voordeel van de Wahl Super 1592 is dat deze een ergonomische handgreep heeft.

Pluspunten
 • Ergonomische handgreep
 • Messen van roestvrijstaal
 • Handig kliksysteem voor eenvoudige reinigingsbeurt
 • Opzetkammen meegeleverd
 • Zowel draadloos als met draad te gebruiken
Minpunten
 • Vrij hoge aanschafprijs

De Wahl Super 1592 is verkrijgbaar bij:

Baardtrimmers heb je in verschillende vormen en prijsklassen en de keuze die je maakt is voor een groot deel afhankelijk van wat je met het product wilt doen. Logischerwijs wil jij je baard ermee kunnen trimmen, maar niet alle trimmers zijn bijvoorbeeld geschikt voor zowel het trimmen van een stoppelbaard als een halflange of lange baard. Dat is al iets waar je op moet letten bij het kopen van een baardtrimmer.

2 in 1 apparaten

Je hebt ook baardtrimmers die meer kunnen dan alleen het trimmen van een baard. Deze functioneren ook als tondeuse en hiermee kun je dus ook je hoofdharen en langere baard mee scheren. Deze apparaten bevatten vaak meerdere messen, een roterende kop en meer power om ook stugge en dikkere haren te kunnen scheren.

Precisietrimmer

Wil je ook je bakkebaarden, neus haren, wenkbrauwen en oren behandelen met de trimmer? Dan doe je er verstandig aan om een model te kiezen met een precisietrimmer. Met een precisietrimmer kun je zelfs de meest moeilijk bereikbare plekken bereiken en modelleren.

Draadloos of bedraad model

De meeste baardtrimmers zijn draadloos en dan is het belangrijk dat je wel een model kiest die een lange accuduur heeft. Zo laat het apparaat je niet middenin een scheerbeurt je in de steek. Je kunt ook voor de zekerheid kiezen voor een model die je zowel draadloos als bedraad kunt gebruiken. Dan ben je minder tijdgebonden en kun je ook lekker de tijd nemen om je baard weer in model te brengen.

Baardtrimmer vergelijken

In je zoektocht naar de beste baardtrimmer is het belangrijk om een aantal modellen met elkaar te vergelijken en zowel de voor- als nadelen te bekijken. Zo kom je meer te weten over de apparaten die je kunt kopen en kun je ook een weloverwogen beslissing nemen. Let vooral op voor welke type baardgroei een baardtrimmer geschikt is, of er wel of geen precisietrimmer aanwezig is en hoeveel accucapaciteit het model heeft.

Veelgestelde vragen over baardtrimmers

 • Wat is het verschil tussen een tondeuse en een baardtrimmer?

  Een baardtrimmer wordt doorgaans alleen gebruikt voor het trimmen van een baard en snor en het verwijderen van haren van bijvoorbeeld oren en de neus. Een tondeuse kan ook gebruikt worden voor het scheren van dikker haar, zoals op het hoofd.

 • Hoe vaak moet je, je baard trimmen?

  Hoe vaak je je baard moet trimmen is afhankelijk van hoe hard je baard groeit en hoe snel je je ergert aan de wilde haren die groeien. Doorgaans trimmen mannen eens in de 2 weken hun baard.

 • Hoe moet je een baard aflijnen?

  Met een goede baardkam kun je een baard aflijnen. Deze accessoires zijn vaak separaat te koop of worden in sommige gevallen meegeleverd bij de baardtrimmer naar keuze.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie